Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeFranco
nagyúr
válasz #69523456 #92 üzenetére
jó. hát ha ennyi a problémád akkor nincs problémád, senki nem nézi le azokat (az itteniek közül, és a kommentek alapján) akik nem tudnak angolul... én sem.
azok az idióták akik nem akarnak tudni vagy megtanulni angolul és azok a korlátoltak akik minimális kihívások elé sem hajlandóak helyezni magukat annak érdekében hogy ezt elérjék, hanem ehelyett esélyegyenlőségi ombudsmannhoz akarnak szaladgálni mert nincs szittyafelirat egy videojátékban
(mellesleg te meg önellentmondásba kerültél mert az eredeti indokod és felháborodásod nem ez volt, de úr vagyok, eltekintek ettől)
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz #69523456 #85 üzenetére
Amíg nem haltam meg addig nem kell részvétet nyilvánítanod a gyerekemnek, a koroddal meg hiába vagdalkozol, attól nem lesz igazad.
A kötelezőséget definiáltam az olvtársadnak, gondolom olvasni tudsz a saját kis dobozodon kívül is.
A helyesírásomba beleköthetsz nyugodtan, ha akarok, tudok helyesen írni (többek között ebből élek) az egy más kérdés, hogy internetes fórumokon úgy szállok le a klaviatúrabicikliről ahogyan akarok. (mellesleg a te kommentedben is lehetne találni helyesírási hibát, ellenőriztem, csak nem hoztam fel mert nem elegáns)
Továbbá ha te abban keresed a nagynemzeti igazságszolgáltatást meg a nagynemzeti öntudat (figyeldoda automatikus tárgyeset, vedd be a xanaxot) hogy egy profitorientált külföldi magáncég nemzetközi piacra szánt magántermékében milyen magándöntést hoz arról hogy milyen nyelvekre lokalizálja azt, akkor kedves nemzettársam neked nem a mass effect való (aminek egyébként az eredeti magyarítása is röhejes volt) hanem a fehérlófia.
"A te felfogásod szerint, a mozikban kizárólag angol nyelven, szinkron és felirat nélkül kellene vetiteni a filmeket, a bejáratnál meg kiirni: "Tanulj meg angolul!" Kiváncsi lennék az emberek reakciójára..."
igen, tudod sok országban pontosan így lesznek natív szinten angolul beszélő gyerekek 12-14 éves korukra, miközben megmarad az akkora nemzethhy öntudatuk és míves veretes édes anyanyelvük csak éppen megtörténik velük az a fatális szerencsétlenség hogy kilátnak a saját rektálrózsájukból és nem strasbourgba szaladnak sírva, ha valaki megkérdezi tőlük hogy hóvarjú.
nem, nem hallottam az említett műről angol tanulás közben, ha bírnád az értő olvasás csodás képességét akkor rájöttél volna hogy horrible dictu soha nem tanultam angolul egy percet sem.
ugyanakkor magamévá tettem a nyelvet egy használható fokon, amivel elégedett nem vagyok, de bőven elég arra, hogy napi szinten használjam, és a magam basic módján de elkommunikáljak bármiről (nem ritka hogy egész napokat kell angolul társalogni, kifejezni és megértetni magam, nem középiskolás fokon).
szmajdakkor ha kihúztad a dölyfös hüvelykujjad díszed bocskaid kivert hajtásából, toppantottál a nemzetroppantó idegenszívű karvalytőke átkára rámás csizmáddal, kiverted tajtékpipádből a zsarátnokot, ugyan csapd már fel a legnagyobb magyarok intelmeit tartalmazó szarvasbőrkötésű irodalmányodat, szt olvassad meg hogy már 100 éve is azért ütötte mindenki a leszármazói fejét, hogy bszki fiam tanulj meg latinul/németül mert különben olyan hülye maradsz mint a lovászgyerek még pozsonyba se jutsz ki egyedül.
-
MasterMark
titán
válasz #69523456 #85 üzenetére
A te felfogásod szerint, a mozikban kizárólag angol nyelven, szinkron és felirat nélkül kellene vetiteni a filmeket, a bejáratnál meg kiirni: "Tanulj meg angolul!"
Ez mondjuk egy igen jó népnevelő erő lenne. Meg a szar szinkronok is eltűnnének szerencsére. Most viszont ha akarod se mindig tudsz megnézni eredeti nyelven egy filmet.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
DeFranco
nagyúr
válasz #69523456 #63 üzenetére
40 körül vagyok. ez nem érv semmire, csak gondoltam elhelyezem magam a te koordinátarendszeredben
ugyanakkor véleményem szerint:
- angolul tudni kötelező
- aki lázadozik az angolul tudás / angolul tanulás / angol használat ellen az hülye
- aki fórumon hisztizik hogy oldják meg neki a magyaroschsasítást az idióta
- aki védeni és ápolni akarja édes szent anyanyelvünket az legyen pedáns helyesírásban és írjon prózát vagy verset (tőlem rappelhet is) és ne azért hemperegjen a padlón arcát a kezébe temetve, mert egy ki tudja honnani pixelűrgárdista kettőezerkettőszázban nem beszélni magyari.mindazonáltal:
- nem tanultam angolul, amit tudok, azt a számítógépből szedtem össze, játékokból, internetről, köszönöm, egész jól elboldogulok vele, mára már munkanyelvem
- ha a gyerekemet egyszer is meglátom magyaroschiasiasosított játékkal játszani, azonnali routerban és a gépidő 0-ra állítása lesz 1-3-5-7-14-30 napra. ebben a sorrendben. -
MasterMark
titán
válasz #69523456 #63 üzenetére
1: Angolul tudni kell.
2: Igazad van.
Szavaztak már az emberek a pénzükkel, még akik csináltak feliratot mint az EA már az is szarik rá.
más: 21:9-et tudni fog?
Dobozos PC kiadás lesz?
Hogy gondolták, hogy a gyűjtőihez nem jár a játék? (Pro EA move.)szerk.: Ja és a legfontosabb, a film grain ugye megmarad??
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
laposonly11
senior tag
válasz #69523456 #56 üzenetére
Azt írtad, hogy a politikusaink egy kokárdával "letudják" a nemzeti ünnepet, de nem képesek a brüsszeli parlamentben az asztalt csapkodni, ilyen ezred rangú kérdés miatt, miszerint legyenek magyarítva a videójátékok. Hány éves vagy, 15?
[ Szerkesztve ]
Ordo est anima rerum.
-
wjbhbdux
veterán
válasz #69523456 #32 üzenetére
Nem lenne ésszerűbb a magyar nyelvet betiltani? Mennyivel egyszerűbb lenne az élet ha utaznék 60 kilométert és esetleg tudnék beszélni az ott lakókkal ,de nem tudunk mert mindketten valami random ország random nyelvét tanultuk az angol helyett.
A tanterv szerint 14 évesen már tudni kell angolul vagy németül annyira hogy megérts egy ilyen játékot. Ha meg nem akkor remek alkalom a tanulásra az angol feliratból az ismeretlen szavak fordítása!
/s
-
addikt
válasz #69523456 #42 üzenetére
Én teljesen megértelek, de szerintem PC-n ezen feleslegesen rugózni, mert egy moddal tuti bele lehet majd hegeszteni a magyart. Konzolon ez az így jártál kategória lenne, ott bizony szívás lenne a dolog.
Nexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 5800X3D - Gainward RTX 3070 Phoenix - Acer ED347CKR Ultrawide \\ Asus Zenbook 14 UM3402YA \\ Playstation 5 \\ DJI Mavic Mini \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steelseries Arctis Nova 7 \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955
-
Juhaszatti
addikt
Amerikai kiadó, amerikai játékfejlesztők játéka. Túl sok köze ehhez nincs az EU-nak. Ha az számítana hogy melyik piacon jelenik meg az adott játék, akkor Ugandában is verhetik az asztalt, sőt, minden olyan országban ahol a játék megjelenik. Ha meg lefordítják mondjuk 100 nyelvre, az lesz a probléma, hogy jóval nagyobb árat kell érte fizetned az eddigihez képest.
-
Daelion
őstag
Nem hiszem, hogy az volt a célja hogy leszólja.Inkább csak mellékes nem komoly szintű megjegyzés, azért van ott a ' '.
Viszont szerintem van benne igazság, ha már az eredeti részek óta játszik játékokat annyi idő alatt tényleg össze lehet kaparni egy alap szinten érthető angol tudást csak játékokból/netezésből ha kicsit és érdekli az embert.
Nekem is az angol tudásom minimum 80%-a ilyenekből van, csak középsuliban tanították 4 évet de már akkor is játszottam játékokat és könnyebben is ment miatta.
Manapság meg már konkrétan kerülök minden magyar szinkront/feliratot mert időnként borzalom amiket fordítanak. 'jó ok a South Park mehet magyarul mert az angol anyázás az béna '
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest