Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
FLATRONW
őstag
Már kint van néhány napja a játék. Hogy sikerült a felújítás, észrevehetőek játék közben a különbségek?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Inkább itt az a gond, hogy teljesen más a fények helyzete és száma. Utóbbi nagyban befolyásolja a minőséget.
PC-n nem fut a TLoU motorja. Nincsenek meg azok az API-k, amikre írták. Képtelenség bármilyen formában elindítani, ezért veszik fel a videókat PS3-ról és PS4-ről.
Persze elvben megoldható lenne, de most csak a videók miatt írni egy PC-s portot egyszerűen nem éri meg, hiszen sokkal olcsóbb PS3-at és PS4-et venni, mint két évig fejleszteni csak a videókért.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az assetek szempontjából a motor nézőpontfüggő. Ha bizonyos asset a kamera meghatározott tartományából kikerül, akkor már nem a legjobb minőség van rá számolva. Az átvezetőben az történik, hogy a kamera direkten az arcok előtt van, ahogy játékban sosem. Egyszerűen nem kerül elég közel és elég jó szögbe.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Jose73
tag
Nem csak a töltés problémát, hanem pl "az arcok problémáját" is megoldja a videó, mivel a rendereléshez láthatóan magasabb minőségben dolgoztatták a motort. Néhány hónapja még azt bizonygatták Naughty Dogs-ék, hogy "...The Last of Us on PS4 will use cutscene-resolution character models...", ez nekem egyelőre nem úgy tűnik (elnézve az eddigi gameplayeket). No de pénteken megjön a TLoU bundle PS4, és majd jól végignézem.
-
tibcsi0407
félisten
Szerintem tökéletes ez a megoldás. Olyan játéknál, ahol a történet magával ragadja az embert, úgy sem szeretné skippelni az átvezetőket. Míg nem írtad, hogy video, én is azt hittem, hogy ingame.
Egyébként respect a Naughty Dog-nak. Én még csak most jutottam PS3-hoz, de a Last Of Us látványától leesik az állam. Szerintem nem sokan hoznak ki egy ilyen régi gépből ekkora teljesítményt. Valamint a játékélmény is tökéletes.utdetailing.hu
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz BlackSoft #32 üzenetére
Ez most a Naughty Dog stratégiája a töltés problémájára. Egyszerűen ha videót látsz, akkor közben tölthet a játék és nem látsz majd töltőképernyőt. Természetesen PC-n is meg lehet ugyanezt csinálni, csak nem mindenki szerint éri meg úgy tervezni a teljes történetet és játékmenetet, hogy a kritikus helyzetekben legyen egy átvezető.
De a Naughty Dog magukat a videókat konkrétan a gépről veszi fel (PS3 vagy PS4), konkrétan a játék assetjeivel és a motorral. Ha nem videó lenne, akkor is ugyanazt látnád csak elé kellene egy töltőképernyő.[ Szerkesztve ]
-
BlackSoft
addikt
? Ha videók lennének, akkor nem állna fenn az, hogy ha egy IGP-vel maxra teszel egy játékot (igaz PC-ről beszélek, lehet konzolnál nem ugyan az a helyzet) akkor a videók 1FPS-el döcögnek, ha meg ultra low-ra, akkor bűnronda, de 800FPS... Egy videót lejátszik 1080p-ben a nagymamám Atom procis 10 éves netbookja is, szóval nem kellene, hogy gond legyen. Ezekből pedig levonható józan paraszti ésszel az a következtetés, hogy in-game jelent, a le van írva mi, hogyan történik, de valós időben számol ki mindent, akárcsak játék közben.
- Legalábbis most azokra a jelenetekre gondolok, ahol közvetlenül jön be egy-egy, ilyen animáció, úgy hogy elveszi tulajdonképpen tőled az irányítást, de folyamatos marad minden más. ----------> Számítógép szerviz III.Kerület | https://hardverguru.com <---------
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ez normális. Mivel a fix 30 fps-nél legalább 10 extra ms áll rendelkezésre, így azt inkább elköltik, minthogy a hardver csak malmozzon. Ez más ND játékban is így lesz. Persze valszeg nem ennyire extrém módon, hiszen az új engine már async compute megoldás, ami látható abban, hogy 70-80%-ra is terheli a PS4-et. A TLoU engine nem éri el a 30%-ot. Túl régi technológia, amit nem a PS4-hez terveztek.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz BlackSoft #19 üzenetére
Valójában azok videók. Nem AVI-k, de videók. Viszont engine captured, vagyis a játék assetjeivel vannak, és konkrét az adott PS-ről veszik fel. Ennek a megoldásnak az előnye, hogy a videó lejátszása közben betölthető a szükséges rész. Egyszerűen nem zökkent ki a töltőképernyő.
[ Szerkesztve ]
-
laceszgamer
addikt
A különbségektől nem estem hasra. Észrevenni, de nem olyan hatalmas, hogy akinek megvan PS3-ra az rögtön rohanjon a PS4-es kiadásért. Persze akinek utóbbi gép van és még nem tolta remek nagyon.
Dovahkiin, Dovahkiin naal ok zin los vahriin wah dein vokul mahfaeraak ahst vaal! Ahrk fin norok paal graan fod nust hon zindro zaan Dovahkiin, fah hin kogaan mu draal!
-
félisten
Hát leginkább a felbontás miatt tűnik szebbnek a 4x textúra igazán nem látszik meg rajt., Azért reménykedtem, hogy jó pár fény elfektet, ilyesmit beledobnak, legalább mikor az ablakon besüt a nap,de ott sincs semmi extra effekt na mind1, attól még jó játék. )
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
krx21
nagyúr
Mivel a Ps3-mas grafikai megjelenítését fokozták és a 60fps volt a cél, megint csak úgy fogalmaznék, hogy a fix 30fps-es módnál még feljebb vették az árnyékok megjelenítését... Ennyi... Van ebben valami rossz???
Egyáltalán nem értem, pláne ha neked is tetszik a játék (legalábbis ezt állítottad), hogy miért rosszindulatú és kritikus a véleményezésed???(#23) Szabo_Lacek: Még jó, hogy nem kötelező megvenni...
(#28) b. A textúrák minőségét natív, eredeti felbontásban, konvertálatlanul és közel nézve a falat lehetne észrevenni...
[ Szerkesztve ]
-
Jose73
tag
válasz BlackSoft #19 üzenetére
PS3-on MPEG2 video az összes átvezető.
Szerintem PS4-en is, pl ebben a videóban 2:40 körül van az első váltás, és jelentős az eltérés. -
Lacek89
tag
Remek vásárlás ösztönző videó. Vegyél PS4-t mert az előző generáció játékait jobb grafikán élvezheted.
-
Jose73
tag
Már megint egy (főleg) átvezető videókat összehasonlító videó, éljen!
-
BlackSoft
addikt
Lényegesen szebb, mondhatni (szvsz) már szép is, nem csak jó a játék Hát még ha PC-n....
---------> Számítógép szerviz III.Kerület | https://hardverguru.com <---------
-
addikt
-
krx21
nagyúr
Nehogy megint elkezd az agymenést!
Mindent nagyon negatívan, kritikusan látsz! Csak mert nem jön PC-re... A múltkori értekezésen azt írtad, azért lesz benne a 30fps lock, mert nem fogja tudni a stabil 60fps-t... Nos, már jól látszik, hogy igen jól bírja a 60fps-t.
Az árnyékból meg nem levesznek, hanem a 30fps-nél rátesznek... Így kell hozzáállni!(#3) wolfman: Elárulom, hogy 4x nagyobb textúrák vannak a remastered változatban! Csak nem youtube-on kell ezt megállapítani...
[ Szerkesztve ]
-
Garyka
tag
válasz bulikavagyok #12 üzenetére
Csak a youtube tömörítés nem mbyte, csak kbyte léptékü.
-
nagyúr
A YouTube tényleg nem az igazi....
1080p 60fps. Szerintem nem néz ki rosszul!
Illetve van ugyanott 3 másik gameplay videó.[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
atike
nagyúr
Nem semmi a PS3... Alig jobb a PS4-es változat...
-
Vico87
tag
Látom senki sem jött itt még rá, hogy azért alig látni különbséget, mert a YouTube széttömöríti a halálba, pedig a cikkben le is van írva... YouTube-on nem érdemes grafikát összehasonlítani.
-
Televan74
nagyúr
Nyúlfaroknyi különbségek, nincs meg a next gen érzés.
Mindenbe beleugatok!!!
-
őstag
azta mennyivel másabb, ja, nem
PH PS5/XBOX discord link https://discord.gg/QUKTTkrrrA
-
ldave
félisten
Ez szerintem két dologra jó:
- akinek kimaradt PS3-on, az most bepótolhatja
- az ND-nek pedig kis gyakorlás a PS4 hardverén mielőtt jönnének az új dolgokkalA Slime draws near! Command?
-
sz3lim
tag
Hát nincsen valami orbitálisan nagy különbség köztük.
-
törölt tag
"nextgen"...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Windows 10
- PlayStation 4
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Horgász topik
- Google Pixel topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest