- Ravenswatch - Előrendelői előzetesen a Switch kiadás
- Half-Life - A G-Mant megszólaltató színész rejtélyes bejegyzéssel zárta az évet
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 15. nap: Hell Let Loose
- PlayStation Plus 2025 Essential - A januári lista
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 14. nap: Kingdom Come Deliverance
Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
Erős fenntartásaim vannak a dia valódiságát illetően...
1. Mennyi az esélye, hogy ugyanazt a kódnevet használják gyors egymásutánban két eltérő fejlesztésre? (A korábbi roadmapeken a Richland mint mini Trinity [2 modul + kisebb IGP] jelent meg, a gazdaságosság jegyében.)
2. Ez nem csak nem hivalatos, hanem minimum félkész. (1. sorban felesleges "New" szócska. 2. sorban mi az, hogy "Radeon Cores 2.0"? 3. vonalban APU helyett "A". Plusz hibás arányú AMD logó.)Felmerül a gondolat, hogy az eleve betervezett Richlandről hitte valaki azt, hogy a Kaveri helyett jön... És fabrikált egy ilyet. Bár így lenne!
-
stratova
veterán
A másik oldalhoz képes 10-20% arányaiban még sok is, csak ugye jelentős a különbség a kiindulási pontoknál.
Xbitlabs szintén késésről szóló (DH-s diára hivatkozó) híre szerint Steamroller a fejlesztések mellett képes lesz lekapcsolni a használaton kívüli L2-t az energiatakarékosság érdekében.
[ Szerkesztve ]
-
Taragas
aktív tag
-
-
Taragas
aktív tag
Az AMD is ráállt erre a tich-tach stratégiára. Nem tom mit kell ezen csodálkozni. Először architektúra váltás, aztán csíkszélesség. Ennyi.
Én csak kaverit fogok venni, ez tuti szász, mert az már tényleges előre lépés lesz számomra. Egyenlőre úgy is csak W.o.T.ozok, ahhoz meg elég a gépem jelenleg, max beruházok egy jobb vgara, ha az kevés, ennyi újfent.... (fölöslegesen nem dobok ki pénzt)[ Szerkesztve ]
Lehet akármilyen APU, és bár bennük van a jövő, a dVGA, az dVGA marad örökre!
-
Vartanus
őstag
Én abból indultam ki,hogy az FM1 is tudjuk milyen hosszú életű lett..na most a Richlanddal együtt az FM2 már két éves időintervallumot tudhat majd magának..gondolom miután az AMD ráérzett az Intel féle stratégia ízére a 2014ben kijövő Kaveri már én hiphotézisem szerint vagy FM3-at vagy mást kap...persze lehet ettől kompatibilissá teszik a mostanival,mert szerintem anno az AMx vonal mellett is sokan a fejleszthetőség és viszonylagos oda vissza kompatibilitás miatt döntöttek...csak egy eszmefuttatás volt részemről lehet hülyeséget írtam
< AMD RYZEN™ POWERS. YOU DOMINATE. >
-
stratova
veterán
Mi alapján sikerült arra a következtetésre jutni, hogy Kaveri nem lesz FM2 kompatibilis? Idén júniusban egyes oldalak úgy is emlegették Richlandot mint "Kaveri based 28 nm APU". Teljesen felesleges hisztériát kelteni egy nem hivatalos dia alapján.
Core i5 pedig minden szempontból máshová van pozicionálva mint Trinity vagy Kaveri, így ez megintcsak érdekes konklúzió.
Chepany: ne túráztasd már ennyit magad ilyesmin. Februárban okosabbak leszünk. Inkább használd amit vettél.
-
Vartanus
őstag
ÁÁ értemHáát eddig biztos voltam benne hogy FM2-t veszek jövőre fejlesztek Kaverire és kész..de most már egyáltalán nem tuti ez az opció,legalábbis valószínű hogy a Richland után lesz foglalatváltás,bár jó lenne ha az FM2 is olyan lenne mint az AM2>AM3+ vonal kompatibilitást nézve..de lehet inkább spórolok és veszek i5-öt és azzal pár évig elleszek
-
Vartanus
őstag
Szóóval ha én most veszek egy jó kis eemeeszááj A85X-es deszkát FM2-vel akkor a tervezett Kaveri fejlesztés már lehet kilőve mert e szerint lehetséges, hogy az nem FM2 vagy azzal kompatibilis foglalatba jön ...látom amúgy sokan velem együtt "marhára"örülnek ennek a hírszerű akárminek
SzerK: esetleg lehet hogy ha tényleg Richland jön Kaveri helyett az is "lánctalpas cölöpverő"modulokkal jön csak mondjuk 22nm-en és GCN-es IGP-vel...nem zavarna ez csak a Kaveri a streamrollereivel is FM2 vagy azzal kompatibilis foglalattal jöjjön
[ Szerkesztve ]
-
gyurielf2
csendes tag
Ennek még azért fele se m biztos.
-
Taragas
aktív tag
Na akkor hogy tisztázzuk. Ez az új trinity 2.0 nem ilyen május lesz, hanem mondjuk február, és a Kaverire amúgy is sokat kellett volna várni, szal nem nyáron jönne, hanem csak mondjuk 2014 januárjában?
Jól értelmezem amit mondasz?Lehet akármilyen APU, és bár bennük van a jövő, a dVGA, az dVGA marad örökre!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A GCN az valószínű, hiszen kell a DX11.1 támogatás. Ami még lehetséges, hogy az AMD egy ideje amúgy is vissza akar állni a Q1-es termékfrissítésre a mostani Q2-Q3-ról. A Richland az lehet egy köztes megoldás, így két gyorsabb frissítéssel hat hónapot csúsztatják a termékmegjelenési politikát.
A másik opciót a konzolok jelenthetik. Elképzelhető, hogy valamikor Q2-re kérik az utolsó devcsomagot a partnerek, és ez a Kaveri-vel nem tartható. Márpedig a nextgen konzolok esetében nem érdemes viccelni, mert nagyjából 100 milliós eladásról lesz szó, itt tényleg ki kell szolgálni a partnerek igényét.Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
letepem
aktív tag
Én még reménykedem mert remélem a haswell-t nem hagyják válasz nélkül.
látok, hallok, érzek és gondolkodom.
-
stratova
veterán
-
Crias
senior tag
Hát ez nagyon szomorú, de nem értem én ezt a richland-et hogy ez most mi ez, meg kinek szánják, elvileg a Trinityvel egy időben kellett volna megjelennie (vagy legalábbis most 2012-ben).
Én is a Kaveri-re vártam de nem hiszem hogy kihagynának ekkora ziccert az amd-nél én fenntartással fogadom ezt a hírt...Crias
-
Taragas
aktív tag
Már megint késik az AMD... Végre lett volna esélyük utolérni a zsintelt.... Nincs több hozzáfűzni valóm.Lehet akármilyen APU, és bár bennük van a jövő, a dVGA, az dVGA marad örökre!
-
stratova
veterán
Lassan csak leszokik az ember róla, hogy felkapja ilyenen a vizet. Ugyanígy vagyok Trinityvel noti terén. Erősebb Llanos (6465b) üzleti Probookot kínál HP itthon drágábban mint, amilyet Trinityvel állít össze (6475b)... Mellesleg 6545b óta nem is látok 15,6-osat. Egyszer majd kiadják ha már megszedték magukat Intellel (legalább az előbbit), addig ne adja be a kulcsot a mostani.
[ Szerkesztve ]
-
Chp
őstag
Egyébként ez az egész Richlandes dolog mikor tűnt fel? Honnan jött ez? Mikor változott az egész terv, hogy nem a Kaveri a következő? Mi ez az egész??? Valaki világosítson már fel, vagy linkeljen már egy szummázó cikket, mert fel nem fogom mi történik! Hihetetlen, hogy nem bírja követni a terveket az AMD, ez botrányos!
Igen, egy hőbörgést láthattatok, mert hihetetlenül tetszik a koncepció, vártam a Kaverit és most itt van ez az egész.
[ Szerkesztve ]
-
Misi 007
őstag
Elég sokan akartak Kaverit többek közt én is.
Én már csak abban bízom hogy kamu ez a dia. -
atti_2010
nagyúr
Igen de, mindenki tudja hogy a dualgraphics működéséhez minél hasonlóbb konfig szükséges, aki követte a híreket az már tudta hogy GCN -VLIW5 nem lesznek jó barátok.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
Srodney
senior tag
igen,érdemes a 69xx re gondolni,tudták hogy nem lesz olyan ahogy tervezték de akkor is bedobták karácsony előtt mivel azt a hype-ot kihagyni nagy badarság lenne.aztán jött egy ránc felvarrott verzió ami már végleges volt,inkább jön egy széria minthogy kihagyják a karácsonyt...
-
atti_2010
nagyúr
a Trinity megjelenése előtt sokan számítottak GCN-nel való kompatibilitásra DG szempontjából
Akik számítottak nem sokat érthettek hozzá hiszen lehetetlen dolog hogy a GCN párosítható legyen a VLIW5-el.[ Szerkesztve ]
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
Chp
őstag
Igen, így van, ahogy leírtad! A lemaradás pedig valóban érdekes jelenség. Szerintem a Trinity megjelenése előtt sokan számítottak GCN-nel való kompatibilitásra DG szempontjából és mégsem lett belőle semmi, hanem maradt a 6-os széria: 6670 és társai, ami egyébként nem probléma, csak sokaknak szemet szúrt anno. Meglátjuk mi lesz.
-
-vitya-
őstag
válasz atti_2010 #27 üzenetére
csak annyi, hogy eléggé egyben van... ;-) de végül is nekem az 5800K is jó lesz, mikor jövő tavasz/nyár elején meg akarom majd venni... Azzal is ki leszek békülve. Ha annál jobb jön a 6670em mellé, hogy DGben toljam, annak örülök, de nem leszek elkeseredve, ha már GCN-el jön a következő...
Minden esetre most nagyon kíváncsi vagyok, mi lesz. Már ha nem humbug az egész, amit a pH! átvett... +látjuk.
@ (#28) Chepany : látod, akkor neked rosszabb ez a hír mint nekem. Én már a mostani legjobb APUval is kibékülök, meg leszek vele elégedve, neked meg tovább kell várnod, ha nem GCN-el jön ki... Mondjuk nem is értem, miért ekkora lemaradással hozzák ki az APUkat az aktuális dVGA-khoz?...
[ Szerkesztve ]
-=Vitya=-
-
Manbal
senior tag
válasz fatallerror #8 üzenetére
Én inkább 30-40%-ra tippelnék... már 7970 Ghz Edition is "ráncfelvarrás" volt, nem hiszem hogy stagnálni szeretnének, mert akkor az NV könnyen beelőzheti őket csúnyán...
-
bteebi
veterán
Csípem ezeket a "kiszivárgott" híreket . Mondjuk inkább úgy, hogy az AMD kiadta a terveit, és azt a DonanimHaber publikálta, de már "pletykaként" adják el, vagy pedig simán kamuznak. Mindenesetre ha nem így lenne, akkor egy ilyen hír(esztelés) akár büntetőjogi feljelentést is érhetne, mint ahogy azt a szifon kapcsán már láthattuk ...
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
-vitya-
őstag
válasz atti_2010 #22 üzenetére
az én értelmezésemben ez azt jelenti, hogyha ugyanaz a mag, akkor nem lesz más IGP sem...
azaz, a GCN a Kaveriben jön el.Nekem jó, (mivel már rég megvan a 6670-em) sokaknak nem.
Az értelmezésemet meg majd kijavítja valaki, ha téves, vagy az idő segít, és meglátjuk mi lesz...
-=Vitya=-
-
Chp
őstag
Szóval késik a Kaveri. NAGYSZERŰ!
-
atti_2010
nagyúr
Érdemes megjegyezni, hogy az AMD a korábbi útitervben a Kaveri APU-t jelölte meg utódként, mely már a Steamroller modulokat használta volna,
De ez ugye nem zárja ki hogy GCN technológiára épülő IGP kerüljön bele?[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
-
stratova
veterán
Akkor legkésőbb az AFDS 2013-on kiderül.
fatallerror: so-so a tőzsdei helyzetre úgyis inkább egy negyedéves jelentés van hatással.
Csak kezdem unni, hogy két nap alatt egy weblapon háromszor olvassak erről :] tudom akkor ne klikkeljek rá, csak érdekelt mit fűz hozzá Abu
(#19) Abu85 : Jó hogy mondod, az idei nem a 2011-es elcsúsztatása volt? Nem veszem zokon, ha már február elején kiderül valami bővebb.[ Szerkesztve ]
-
mzso
veterán
"az AMD a korábbi útitervben a Kaveri APU-t jelölte meg utódként, mely már a Steamroller modulokat használta volna, de ennek a megjelenését valószínűleg elcsúsztatták."
Bah...
-
-
stratova
veterán
Gondolom ezzel kapcsolatban további - lehetőleg hivatalos - infó már sem a Autodesk University-n sem a Dell World 2012-n sem várható. Ha el is fogadom a késés tényét, egy fokkal igényesebb kivitelezést várnék egy hivatalos diától. Abu?
-
mghltm
addikt
ha mar lyukat akarnak foltozni, tehetnek inkabb a 7770 es a 7850 koze
az 5830 anno eleg hulladek lett
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
Angel1981
veterán
De lassan megy ez az APU fejlesztés...
Egyébként jópofa; az eddigi hsz-ek 3/4-e a dVGA-kat firtatja.
[ Szerkesztve ]
-
F34R
nagyúr
válasz fatallerror #8 üzenetére
hat ez kb olyan mint a 5830 volt, de eleg regen volt hogy csinaltak ilyen feles megoldast foleg nem felsohazban.
(#7) -vitya-
nem lesz saccra az uj APU mikrol meg nincs egy deka reszlet sem par %-al lesz jobb mint a Trinity
[ Szerkesztve ]
-
fatallerror
addikt
válasz csucsbicep #6 üzenetére
szerintem 10-15% kb, semmi extra nem lesz, gcn ráncfelvarrás
#5) Sondi1986: ilyen 5% különbséges kártya tuti nem lesz, felesleges
don't tell me what i can't do!
-
-vitya-
őstag
szóval akkor nem lesz Kaveri jövőre? Akkor a következő APUhoz is jó lesz a 6670es vidkártyám, mivel ugyanazt a belső felépítést használja?
-=Vitya=-
-
csucsbicep
nagyúr
válasz fatallerror #1 üzenetére
Én annyira nem bánom, ha később jelenik meg. Na meg kíváncsi leszek mekkora előrelépés lesz a 7xxx-es szériához képest.
[ Szerkesztve ]
-
Sondi1986
addikt
Talán még idén ez megjelenik! : HD7930
-
F34R
nagyúr
Erdekes tervek , ezek szerint amit vartak APU teren csak nem birjak meglepni..
[ Szerkesztve ]
-
mghltm
addikt
válasz fatallerror #1 üzenetére
nem biztos, a 6970 es a 7970 is decemberben jelent meg. a karacsonyi bevasarlasi lazat kar lenne kihagyni, foleg a csokkeno eladasok fenyeben...
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
fatallerror
addikt
eszerint akkor idén nem lesz hd8000esből 1 darab sem bemutatva csak januárban
don't tell me what i can't do!
Új hozzászólás Aktív témák
- Garanciális AMD Ryzen 9 9950X 16-Core Box Processzor
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
- Eladó 13600KF-em, garis a Konzolvilághoz 2026.03.20-ig utána 2028.03.20-ig Intelhez
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest