Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Crafter32
őstag
Ilyen kütyüm sem lesz. Majd 50e t nem kívánok retrozni.
-
dabadab
titán
Nem lehúzás, hanem teljesen normális folyamat: ha a kínálat jól láthatóan alulmúlja a keresletet, abból tulajdonképpen elkerülhetetlenül áremelkedés lesz. Az, hogy ezt a forgalmazó lépi meg vagy ügyeskedők vásárolják fel a készletet és árulják az ebayen, az már csak részletkérdés.
DRM is theft
-
Sinisi
senior tag
Negatív diszkrimináció?!
-
tuki2200
senior tag
válasz Dr.F.E.R.I. #3 üzenetére
Nem csak az afa, leirtam, munkaltatoi koltsegek amik nagyon megdobjak.. nem csak a vilagrekord afat kell bele epiteni az arba, hanem az europaban vezeto munkaltatoi adoterheket is.. adok, alkalmazott foglalkoztatasa, jarulekok, rezsi stb es csak ezek utan jon a haszonkulcs ha egyaltalan marad.. gondolom azt tudjatok, hogy egy ceg nem csak annyibol all hogy megveszem a nagykerbe rateszem az AFA-t es eladom...
[ Szerkesztve ]
-
sad_Vamp
őstag
válasz Cathfaern #39 üzenetére
szerintem a NES mini után egyik sem igazán kellett,mert a hype már megvolt. Valódi melót csak a pár programozó végzett, akik igazítottak azon a 21 snes-es játékon ami rámegy. (de ez az én véleményem)
“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
sad_Vamp
őstag
válasz Cathfaern #37 üzenetére
nem akarnak pénzt?! Ember a HW végfelhasználói ára kb 20€ lehet pl az alieexpressről(csk egy példa, itt valszeg a HW komolyabb, SNESnél meg aműanyag több a karok miatt)
Mit akar egy cég, ha nem profitot?[ Szerkesztve ]
“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
Cathfaern
nagyúr
válasz cskamacska #36 üzenetére
Én nem hiszem, hogy ez szerencsétlenkedés, ez szándékosan megválasztott stratrégia. Azon persze már lehet vitatkozni, hogy ez jó-e vagy sem. Nem egy retrokonzolt akar(t) kiadni a Nintendo, amit később supportál majd, és folyamatosan árul, hanem egy egyszeri "relikviát", de elérhető áron. Nem pénzt akar ebből szerezni (tippre igazán nem is tudna amúgy).
-
pr0bi
senior tag
Erre beruháztam volna de ilyen áron biztos nem kell. Értem én mire megy ki az egész de ez már a nevetséges kategória.
-
SzDavid99
tag
Szlovákiába, Lengyelországba és Magyarországra is a cseh forgalmazó szállít, úgyhogy ott is ilyen magas az ajánlott fogyasztó ár, ahogyan állítólag Belgiumban, Norvégiában és Dániában is. A Nintendo a készletek nagy részét kitolja Nyugat-Európában, máshová pedig csak pár darab jut majd horror áron.
Biztosan nem az ÁFA az oka az árnak, hiszen akkor a NES Mini is jóval drágább lett volna itthon, de az első körben 20k körül ment itthon, ami a külföldi árakhoz viszonyítva teljesen korrekt volt.
[ Szerkesztve ]
Switch FC: SW-2552-2661-4912
-
-
Vincent_
aktív tag
A szokásos EU-vám, ami nagyot tud dobni az árakon.
Erre gondolsz?
"kereskedelmi vámtarifa: jogszabály alapján egyes áruk, árucsoportok külön kategóriát képeznek, a
vám mértéke kategóriánként változó 0-12%-ig terjedhet."Áfa pedig mindenhol van, de valóban nálunk a legmagasabb.
Első hirdetésem: https://hardverapro.hu/apro/vadiuj_magyar_kiosztasu_dell_noti-billentyuzet_d62/hsz_1-200.html
-
FefeeX
veterán
Ha nem a magyar forgalmazótól szerzik be, akkor annyiért adják, amennyiért nem szégyellik, szerintem...
Lehet szürkeimport lesz, saját vállalt garanciával, de normál áron. Ezt korábban is bevállalták, pl mikor itthon hivatalosan nem volt XB1, de teszik ezt sokan a piacon nap mint nap.
Alapvetően ez a hozzáállás egy tökéletes világban elítélendő lenne, de a szabadrablás országában ezt a lehetőséget hagyják.Ráadásul pont ezen lehet egyébként nagy tömegeknél akkora pirosat kapni, hogy később a párezer forint különbség miatt sem megy az ember máshová venni. Nálam pl tuti nyernének.
[ Szerkesztve ]
-
atike
nagyúr
.................szánalmas ez az itthoni árképzés. Ezzel kvázi meg is ölik a terméket nálunk.
-
Lacc
aktív tag
válasz Dr.F.E.R.I. #3 üzenetére
Politika On. Mert dübörög a magyar gazdaság. A Nép által választott törzsfőnök is megmondta anno, és ezt tudják a japók, így mertek nálunk emelni. Politika off
Ott van a hagyományos USD - EUR 1-es átváltó szorzó amit szeretnek az USA és JPN alkalmazni. Bár régen nagyobb különbség volt a két valuta között ez most jelentősen csökkent. Régen ami 300 USD volt odakint, az idehaza 300 EUR-ba váltották egyből a cégek.
Van egy globális "ár táblázatuk", hogy hol mennyiért árulják alapáron (minden vám, áfától mentesen) a terméket. Anno a Playstation-nél vagy Nintendo-nál is volt ilyen, hogy alapáron magasabb volt (még a szállítási költség ellenére is.) Vagy ha jól tudom pont a Microsoft ausztrál muftiját hívták be anno az ausztrál bíróságra, hogy ugyan mondjá már meg mi ez az árdiszkrimináció. Ott is jelentősen magasabb volt az alapár az indokoltnál, talán 1.5 szorzó.
A szokásos EU-vám, ami nagyot tud dobni az árakon, és erre jön rá még a Magyar ÁFA.Meg ugye vannak terjesztők akikkel szerződésben állnak a gyárak, én anno olyat olvastam, hogy a Cseh és Lengyel vállalatok intézik ezt főleg.
Én ahogy egyre többször találkozom külföldi középvezetőkkel, nekem az az érzésem, hogy hazánk már a Balkáni országok sorát gyarapítja, meg már úgy lenéznek bennünket gazdaságilag.
-
rocket
nagyúr
Ez tortenik amikor mar elore tudhato, hogy a kinalattal nem fogjak tudni kielegiteni a keresletet.
A lancolatban valaki ugyis nyereszkedni fog, most eppen az elso kereskedelmi lancszem teszi."A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
Male
nagyúr
...hát ha eleve sokkal kevesebbet terveznek gyártani, mint az igény, akkor de, a Nintendo a hibás. A forgalmazó csak pofátlanul kihasználja a helyzetet.
Amúgy üzletileg nem tudom hogy magyarázható egy olyan döntés, hogy X darabbal Y profitot tudnánk elérni, de mi inkább csak X / 5 darabot gyártunk , és így Y / 3 profitunk lesz ( a profit nem ötöde, mert drágán adjuk, és darabonként többet nyerünk ). Még ha valami exkluzív, sorszámozott akármiről lenne szó, de nem, ez egy sima tömeg termék lenne.... őt talán nem a Nintendo fizeti, hanem a konkurencia, vagy mi?
-
Scholes9
nagyúr
Vegye meg ennyiért akinek elmentek otthonról, PS4-emet vettem 46 ezerért kontroller nélkül, azt meg akciósan új, bontatlant, V2, 1 év garival 13-ért, vicc ez az ár
[ Szerkesztve ]
PS5 Pro + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C
-
-
nagyúr
Ennyiért tartsák meg. Ha pedig igaz a Cseh forgalmazóról szóló hír, remélem farfekvéses süncsaládot szarnak majd heti 3x...
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
galocza
aktív tag
a csehek már a spájzban vannak.
amúgy francia, brit és német amazon marketplace-eken uígy jóval drágább: 230eutól ill. uennyi fonttól indul, megfejendő a nosztalgiázni vágyó, retrobeállítottságú fogyasztórészleget. oszt ha megjelenik és megvágták a balekokat, gondolom jelentősen esik majd az ára. -
oriic
HÁZIGAZDA
Másik fórumon egy ilyet lehet olvasni. (Nem tudom mennyi valóságalapja van, változatlanul másolom be)
"Na átugrottam a GameParkba, (itt vannak mellettünk), és megtudakoltam mi a fasz van. Azt mondják hogy a Cseh forgalmazó, akik egész kelet európában a Nintendo fő értékesítője árazta túl, mert tudják hogy nem lesz elég belőle, de az igény nagy. Ergó nem a Nintendo a hibás, nem is a boltok, hanem a Cseh forgalmazó és beszállító. A GameParkosok teljes letargiában voltak emiatt, és mondták hogy panaszt tettek, sok más bolttal egyetemben, de kevés az esély rá hogy a döntés megváltozzon."
Saját vélemény: Csak nekem fura ez? Cseh forgalmazó szállít svédeknek, belgáknak, dánoknak is?
Live-Die-Respawn
-
törölt tag
Ez így ebben a formában itt Magyarországon nem fog labdába rúgni. Főleg ha nem lehet játékokkal bővíteni sem. Nem vagyok Nintendo hater csak sajnos ez az igazság.
-
addikt
Ez így nem kell kategória.
Aminek kerekei, vagy mellei vannak, azzal előbb-utóbb gond lesz.
-
EnergyCoke
tag
Több nap számítás után ki mondhatom ...pontosan :9990ftot ér ez a gép. Akinek 40ért régi játék kell az vegyen egy flashelt x360at 60 játékkal kapni ennyiért.
Xbox One,Huawei P9 lite 2017
-
Solten
őstag
Az Argos £69-ert arulta, meg meg 2 helyen volt elorendelheto £10-el dragabban, kb 1 ora alatt elkapkodtak... A Nintendo helyeben legyartanek belole 1 milliardot...
Saor Alba
-
Kalwa
tag
-
Elrood
őstag
Ha marad ennyi, akkor én is vissza fogom mondani.
A Classic Mini-vel anno ezt nem csinálták meg, ott képesek voltak a már bejelentett árat kérni érte.
Másrészt 20-25k-t még képes lennék fizetni érte, de 40-45k-t azt biztos nem. Maximum akkor, ha a SNES-t lehetne bővíteni további játékokkal.
[ Szerkesztve ]
''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''
-
Vincent_
aktív tag
Majd a szürkézők jól járnak újra...
Első hirdetésem: https://hardverapro.hu/apro/vadiuj_magyar_kiosztasu_dell_noti-billentyuzet_d62/hsz_1-200.html
-
rdt89
addikt
Kínai psp utánzatok 5-8 ezer forint és bármelyik nes-snes-t viszi, miközben élvezhetjük a PSP fajta kézi konzolt előnyeit, plusz tv-re is köthető így nagyba is lehet csapatni. Ezzel arra akartam utalni, hogy ez ennyiért nyílt színi rablás.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest