Itthon jóval drágább lesz az SNES Mini

Alig néhány napja jelentette be a Nintendo, hogy érkezik a Nintendo Classic Mini: Super Nintendo Entertainment System, vagyis röviden az SNES Mini. Az árazásról eddig csak annyit tudtunk, hogy Észak-Amerikában 80 dollárba, vagyis körülbelül 22 ezer Ft-ba kerül majd a készülék, így azt feltételeztük, hogy itthon nem sokkal 80 euró fölött megússzuk az új SNES árát. Úgy tűnik, hogy tévedtünk, közel dupla annyiba kerül majd a kis retro konzol Magyarországon, mint más országban.

Eleinte csak az üzletek webshopjaiban tűntek fel az árak, aztán végül a hazai, hivatalos forgalmazó is bejelentette, hogy Magyarországon 43 990 Ft-ért lehet megvásárolni a konzolt. Ez az ár körülbelül a duplája a más régiókban megadott áraknak, de úgy tűnik, hogy nem csak mi kapjuk meg drágábban a gépet, ugyanis a NeoGAF-en többen jelezték, hogy hasonló árakat tapasztalnak a svédeknél, a belgáknál, és a dánoknál is.

Előzmények

  • Idén jön az SNES Mini?

    Az Eurogamer megbízható forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy már fejlesztés alatt áll a Nintendo SNES konzoljának mini kiadása.