Új hozzászólás Aktív témák
-
cousin333
addikt
Arról beszélek, hogy szerintem az utolsó 4 sor a helyes irány, csak az arányok előtte nagyon eltolódnak a marketingrizsa felé. (Ez nem igazán felvilágosítás, hanem részint az ellenkezője: parasztvakítás.)
Például leírhattad volna röviden a várható dolgokat, de saját szavakkal, nem reklámsorokkal. Aztán kifejthetted volna a véleményedet, akár azt is, amit most nekem írtál (pl. ''szerintem nem lesz nagy durranás az AI, mert...''). Mi tetszik, mi nem? Miért várod?... stb.
Abban teljesen egyetértünk, hogy a fejlesztőknek nem szabad kritika nélkül hinni."We spared no expense"
-
cousin333
addikt
''De akkoris elég nehéz volt azt a klatyvaszt értelmesen megfogalmazni, amit ezek a vacak internetes ''fordító''szótárak csinálnak az angol szövegből.''
Nem nagyon sikerült. Még mindig sok hajmeresztő mondat maradt benne
''de nem mindig van ideje mindenkinek órákig peccselgetni az írását''
Mintha a játékgyártók ellen felhozott vádakat hallanám: ''kiadják a sz@rt, majd peccsekkel feltuningolják érthető szintre''. Írd meg jól elsőre, és akkor nem kell patch, csak 1-2 apró hibát kellene javítani.
''Engem nem zavar, hogy kijavítotok, mert ettől csak javul az írásom''
Kösz hogy megengeded... Mintha te írnál nekünk, és nem fordítva, bár lehet, hogy rosszul értelmezem a Logout lényegét... Félreértés ne essék, de nem kötelező ide írni.
Mellesleg nem értem: ha egyszer ír ide valaki és arra nem sajnálja az időt, akkor miért nem veszi a fáradtságot, hogy az írás megüssön egy bizonyos szintet. Ha ezt eléred, mindenki a témáról beszél és az írást dícséri, és nem kellene a helyesírási és fogalmazási hibák miatt magyarázkodnod. Ez nem csak neked szólt."We spared no expense"
-
feka007
veterán
válasz cousin333 #47 üzenetére
Sajnálom, ha nem tetszik, ez van, de én legalább írtam róla Meg milyen beszámolót írjak, amikor meg se jelent? Az első mondatban kifejtettem, hogy felvilágosításnak szántam, és, hogy a legtöbb adatot a netről írtam be, tehát nem is én fogalmaztam a nagy részét...
Az AI szerintem nem lesz valami nagy szám, videókból nem az derült ki...
ígéretük szerint meg tudják Én már megtanultam az éves során, hogy a fejlesztők ígéretei, előzetes rebesgetései nem sokat érnek. De a CryTekben bízok, de akkoris óvatosnak kell lenni
[Szerkesztve] -
cousin333
addikt
Igazság szerint én egy lelkes Crysis-váró ember még lelkesebb beszámolóját vártam a cím alapján, de egy komplett, a magyaros fogalmazásnak erősen híján levő marketingszöveget kaptam, a végén nyúlfarknyi önálló véleménnyel. Sajnos... Mindenesetre a belefektetett munka értékelendő, de ebből többet is ki lehetett volna hozni.
A játékról: a Far Cry annak idején óriási meglepetésként robbant be a köztudatba Mindenki a Half Life 2-t és a Doom 3-at várta, azok viszont folyamatosan csúsztak. Ezek után, de még a nevezett két játék megjelenése előtt jött ki a Far Cry, ami elsősorban grafikailag tette nagyon magasra a lécet, elhalványítva a később megjelenő ''nagyok'' érdemeit. Ugyanakkor szerintem a játékélmény is rendben volt, főleg annak a fényében, hogy a fejlesztők később bevallották, nem nagyon volt történet, mert sietniük kellett a kiadással.
Viszont, majd most... ígérik a fejlesztők, akik mostanra már kellő reputációval rendelkeznek. Évek óta érkeznek az egyre jobb és jobb videók, képek és információk. Ezek alapján sokak szerint csak egy engine-demo lesz, bugyuta sztorival. Szó, mi szó, semmi ''forradalmi'' sincs a történetben (ami nem jelenti azt, hogy néhány meglepő csavarral nem lehet érdekessé tenni a történetet), valószínűleg a grafika lesz a legfőbb újítás. De ez tulajdonképpen nem is baj, nekem legalábbis fontos, hogy hogyan néz ki egy FPS, mert rengeteget dob a játékélményen (szerintem többet, mint mondjuk egy RTS-nél). Az már most látszik, hogy a Far Cry-hoz hasonlóan újabb grafikai mérföldkövet köszönthetünk a ''személyében''. Állítólag a gépigény is relatíve szolid lesz (a játék pedig jól optimalizált), bár szerintem senki se várja, hogy már egy 7600-on (ennyi az ajánlott igény) flottul futni fog, maximális grafikai beállítások mellett. Ha a grafikát még meg tudják fejelni (ígéretük szerint meg tudják) olyan dolgokkal, mint a remek AI, vagy a minden eddiginél realisztikusabb fizika, akkor van egy biztos vevőjük. Csak jönne már...
[Szerkesztve]"We spared no expense"
-
feka007
veterán
válasz (Kolombusz) #44 üzenetére
Láttam én itt már sokkal bénábban megfogalmazott írásokat, ahol arra sem volt képes az illető, hogy helyesen rakja ki a vesszőket, nem, hogy értelmesen fogalmazzon, mégis címlapon volt az írás
De most kijavítottam valamennyit, de ha még mindig bugzik ( ), akkor azt PÜ-BEN, ne legyen már tele flameléssel a topik!
[Szerkesztve] -
(Kolombusz)
veterán
Ha nincs időd ''peccselgetni'', akkor meg ne rakd ki.
Hiába tartalmas a cikk, de azért valamilyen nyelvi-formai elvárásoknak meg kell felelnie.
Én ha publikusba írok, akkor jópárszor átolvasom az alkotást, de még így is becsúszik egy-egy hiba, amely jelzéséért igen hálás vagyok.
[Szerkesztve] -
feka007
veterán
válasz bLaCkDoGoNe #41 üzenetére
Kijavítgattam, ha már ennyi időd volt megírni ezt a hsz-t.
A saját fordításra azt értettem, hogy nem csak vmelyik magyar oldalról bemásoltam CTRL+V-vel... Nem azt írtam oda, hogy saját főből fordítottam... Amúgy azzal a szar metamorphoval ment a fordítás, mást nem találtam
ui: ha lehet, akkor az ilyen jellegű hibákat pü-ben jelezzétek a továbbiakban. Engem nem zavar, hogy kijavítotok, mert ettől csak javul az írásom, de nem mindig van ideje mindenkinek órákig peccselgetni az írását
De akkoris elég nehéz volt azt a klatyvaszt értelmesen megfogalmazni, amit ezek a vacak internetes ''fordító''szótárak csinálnak az angol szövegből. Nembaj, ezért tanulom a nyelvet
[Szerkesztve] -
Gyusz
őstag
A Far Cry 2-t az Ubisoft házon belül fejleszti, ugyanúgy, mint az eddigi Xbox-os részeket.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
A Crysis egy új FPS, amit a Crytek heggeszt (egy ''g''), a díjazott Far Cry fejlesztője. (szórend teljesen rossz) A játékot ki fogják bocsátani (bizakodóan) (beszélni magyar?) 2007 második félévében, és az EA Games a játék kiadója (a Crytek teljesen szabadúszó, független fejlesztőcsapat, csak a Cryengine2-t birtokolja az EA Games, és az Ubisoft is. (ez így teljesen értelmetlen mondat''szerkezet'') Utóbbi kiadó alatt fogják kiadni (rossz a fogalmazás) a Far Cry hivatalos folytatását (Far Cry 2 (-: ), de erről az alkotásukról egyelőre nem sok információ terjeng, valószínűleg a Crysis kiadása után majd lesz megjelenési dátuma a játéknak, de egyelőre a Crysisra összpontosítanak)
A játékosok Jake Dunn bőrébe bújnak (minek a többes szám?), aki egy United States Delta Force Katona (miért kell United States-nek írni? van neki magyar neve; a megfogalmazás amúgy sem helyes), és persze minket küldenek ki a rejtélyes szigetre, a South China Sea-re (dettó van magyar neve, Dél-Kínai tenger), hogy vizsgáljon meg egy olyan azonosítatlan repülő tárgyat, aminek a katasztrófája következett be a területben. (ha ezt nem gép fordította, megeszem a kalapom)
Crysis az első kiadott Direct X 10 játékok közül az egyik lesz. (ez teljesen értelmetlen mondat) A technológia egy része, amit ez hasznosítani fog (nem szerencsés szórend és megfogalmazás), a teljesen dinamikus nap/éjszaka-ciklus, teljesen interaktív környezetet, a napsugarakat és terjengő továbbítást (DVD-játékos?) tartalmazó puha árnyékokat időzítő részecskék, interaktív/tönkretehető környezet, térfogati felhők (ez meg mi a búbánat lehet?), és halványítótechnológiát (és ez?) hoz.
Az inCrysis oldalán fellelhető adatok alapján készült saját fordítás (biztos, hogy saját? nem gépi?)
Mi is az a CryTek?
A Crytek egy szoftverfejlesztő csapat, amit 1999-ben alapított három szenvedélyes játékos, névszerint: Cevat, Avni és Faruk Yerli. Coburgben helyezkedett el (telepedett le, vagy hasonló, nem?) e csapat (Németország). Elsőjátékuk 2004-ben a Far Cry volt. A játék sok szempontból nagyon sikeres lett.
A Far Cry sikere arra sugallta őket (vagy arra sarkallta, vagy azt sugallta, de ez így nem jó), hogy javítsák tovább a játékot patcheken és frissítéseken keresztül tovább. (szórend, szóismétlés (tovább 2x)) Ez akkor csak idő kérdése volt, amíg egy új játékról szóló művet indítottak el. A Crytek belekezdett CryEngine1 sikere után dolgozni CryEngine2-n. (heh?) Január 30-án (99 nappal ezelőtt honlapot indítottak el) a Crytek bejelentette Crysist. A Crysis egy újabb felejthetetlen alkotásnak ígérkezik a CryTektől.
Fordítás a crysis-onlineról
===========================================
Bocsánat, hogy nyelvtantanárt játszom, de egyszerűen borzasztó olvasni így ezt az irományt. Hasznosnak és érdekesnek tűnik, de ne géppel fordíttasd; ha nem tudsz egy adott nyelven, ne erőltesd, vagy kérj meg valakit - de legalábbis nézd át a fordított szöveget, mert ez a szörnyű ''stílus'' teljesen tönkrevágja az amúgy érdekes írást."«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
kelzsoca
félisten
Persze a konzolban az a jo, hogy ugy irják meg a játékot rá, hogy a konzol gép simán elviszi, az már más kérdés ezért mennyire kell a játékot lebutítani, hogy egy konzolon is játszható legyen!(bár ez inkább a régebbi konzolokra volt igaz, azért egy PS3 vagy Xbox 360 már elég jo hardverekkel van szerelve)
-
feka007
veterán
válasz Sir Pocok #37 üzenetére
Ps3-ra minden bizonnyal nem lesz Crysis, de X-re se, ez PC exklúzív Bár elképzelhető, hogy 1-2 év múlva lesz, mint a nemrégi Far Cry Instincts : Predator, a Far Cry X360-os átirata (sajnos ezzel nem játszottam még, mivel X360-as, csak ezért meg nem fogok venni egyet, de baromira szép a játék)
Én sokkal jobban szeretem a PC-t, ezen is játszok Csak a játékokkal van baj, hogy a 2005-ös év vége óta nagyon elszálltak maguktól a fejlesztők optimalizálásügyileg, most meg már ott járunk, hogy hiába van atomreaktorod, akkor sem megy folyamatosan egy-egy játék... -
Sir Pocok
őstag
válasz Flashback #34 üzenetére
Nézd, én egy játék miatt nem fogok 500k (vagy többet) forintot költeni PC-re.
Játék szempontjából a PC régen haldoklik.
A PS3-at megveszem, és több évig fogom használni.
De nem szeretnék vitatkozni, akiknek régebben van konzolja, azok tudják, hogy miről beszélek.
Szerintem PC-n játszani elég luxus dolog….Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
Dare2Live
félisten
Gyak 3év játékmentesség után a FarCry volt ami odaültetett a gép mellé, kellemes 2hét volt.
Hát várom a folytatást, vicces egy dolog ez én akkor veszek gépet amikor kijön a folytatás. Olyan konzolos a huzonév adja el a pct.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Sh4rKy
senior tag
hát sztem meg megoldják, ügyes srácok vannak a Crytek-nél... A FarCry-t is egész yool összerakták, értem ez alatt azt, hogy 512 RAM-al 2,4GHz-s procival (de ha felhúztam 3GHz-re a procit akkor se lett jelentősen gyorsabb, talán 2-3 fps) meg egy FX 5600-al nálam már elszaladgált medium beállítások mellet 1024*768-ban nyugodtan... pedig az a kártya nem volt olyan nagy durranás... =)
Az is lehet hogy minden kincsem csak egy másodperc töredéke...
-
neoforce
aktív tag
Akkor ezt szeretném még nyilvánosságra hozni már akinek ujjdonság!
Forrás:http://www.crysis-online.com/Information/System%20Requirements/
Crysis Requirements
Crysis will no doubt be a fairly demanding game. It will require a good system to perform well. However, CryEngine2 is very scalable so lower end machines will still stand a chance.
Here is a list of confirmed information...
Crysis will run on both DX9 & DX10 as well as Windows XP and Windows Vista.
A graphics card that supports Shader Model 2 or higher is required.
CryEngine2 is estimated to scale back 2 years, and scale ahead 1.5 years.
A single 7800GTX will run the game quite well on fairly high settings according to Crysis Art Director, Michael Khaimzon.
Jack Mamais of Crytek said in an exclusive Crysis-Online interview that his X1900XT runs the game very well at reasonably high settings ( still unoptmized ).
Crysis will dynamically utilize all processing threads available. Meaning quad-core processors will be supported.
The following specs are estimates made by myself based on the above mentioned information and other sources. These estimates are NOT official - but are based on official information.
Minimum Requirements
CPU: Athlon 64 3000+/Intel 2.8ghz
Graphics: Nvidia 6200 or ATI X1300 - Shader Model 2.0
RAM: 768MB on Windows XP or 1GB on Windows Vista
HDD: 6GB
Internet: 256k+
Optical Drive: DVD
Software: DX9.0c with Windows XP
Recommended Requirements
CPU: Dual-core CPU (Athlon X2/Pentium D)
Graphics: Nvidia 7600 or ATI X1600 Pro (SM 3.0) or DX10 equivalent
RAM: 1.5GB+
HDD: 6GB
Internet: 512k+ (128k+ upstream)
Optical Drive: DVD
Software: DX9.0c with Windows XP
Once again, these are estimates only and are no way official. I just want to makesure that is clear. However, if you have a graphics card similiar in performance to, or better than a 7800GTX, then expect to play Crysis quite nicely ( presuming your other system specs are up to scratch ).
I will update this page as more accurate information becomes available. Until then, this is the best reference available. If you have information that may be more accurate than this, please contact me via the enquiry contact form. -
törölt tag
Hőőő?!
-
kelzsoca
félisten
''Crysis az első kiadott Direct X 10 játékok közül az egyik lesz. A technológia egy része, amit ez hasznosítani fog, a teljesen dinamikus nap/éjszaka-ciklus, teljesen interaktív környezetet, a napsugarakat és terjengő továbbítást tartalmazó puha árnyékokat időzítő részecskék, interaktív/tönkretehető környezet, térfogati felhők, és halványítótechnológiát hoz.''
erre egy kis szösszenet:
''a Crysis NEM használja még ki a DirectX 10-et, csupán annak egyes elemeiből táplálkozik. A fejlesztők saját állítása szerint a játék remekül fut majd egy mai átlagos gépen, ami úgy egye nem dual-core-ros 2 GHZ körül ketyegő processzort, egy giga ramot, és egy teljes körű DirectX 9.0c támogatással rendelkező videokártyát jelent. És igen, szép is lesz. De mikor majd egy DX10-es kártya alá tesszük… engedjétek meg, hogy idézzek: „…valami igazán speciálisat fogtok látni.” -
feka007
veterán
Bővítettem az írást jobb linkekkel, és egy kis infóval magáról a fejlesztőkről, és a Far Cryról
-
feka007
veterán
2km átmérőjű meteor mi, ha nem gigantikus? Ilyen elvileg már valami 65 millió éve nem látogatott meg minket, úgyhogy megérdemli a gigantikus jelzőt. Viszont a ''csap le a Földre'' megfogalmazás azért van, mert a későbbiekben kiderül, hogy mi is ez az idegen objektum, amiről kiderül, hogy alienek vezette űrhajó csap le ránk, ami mindenféle robbanás nélkül csapódik a szigetbe, ezért is furi a kormányoknak, és később majd kialakul az emberek koalíciója(mert az alienek támadása után egybefognak háborúskodás helyett), meg az alienek Csak hát ugye aki nem olvassa tovább...
[Szerkesztve] -
feka007
veterán
-
o0tomy0o
tag
kár hogy nincs nagyobb felbontásban is linkelve a képek.
"Gyerekek! Amíg én élek, ennél a háznál ááállat lesz!!!" (Bödőcs T)
-
dragonfx
veterán
Szép meg mindne de engem nem mozgat meg eza gém, mert előre tudom milyne hw kell majd hozzá hogy menjen rendesen, ergo az én 7600gt-m 100% felejtős ehhez.
800x600ba meg szaggatások közepette meg ilyne gyönyörű graf.ot lerontva meg nincs kevem megnézni.Maj dpár év múlva."Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
Sir Pocok
őstag
Remélem PS3-ra is ki fog jönni. PC-re nem szeretnék költeni, mert nem hozza vissza az árát.
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
Warhead100
tag
huh ez nagyon komoly lesz, már nagyon várom
-
rolko
őstag
Gratula az összefoglalóhoz
Valahol valamilyen fórumban olvastam hogy simán fog menni Dx9-es karikon, és ott akik beírták hogy milyen konfigjuk van azoknak válaszoltak hogy hány FPS-es fog menni -
Tirexi
addikt
Menni fog a gépemen maxon 1024-es felbontásba? (4GB memóm lesz)
-
Calibos
addikt
Gartula a cikkhez
De ha már vetted a fáradságot akkor tényleg a nyelvtanra jobban odafigyelhettél volna, gondolom hogy magad is átolvastad mielőtt publikusá tetted?! Csodálkozom hogy nem tűnt fel -
feka007
veterán
válasz Motion_Blur #9 üzenetére
Mindenki a mestert utánozza
-
feka007
veterán
Nem Azért írtam, hogy akit érdekelnek a játékok, de nincs kedve utánanézni mindegyikre, akkor itt most elolvashatja mi lesz a játékban. Most nemtok mit csinálni ha ez zavar téged, másnak ez hasznos, hogy egybe összevan gyűjtve sok infó
Amúgy én eléggé sokat gamerkedek, és ez a játék már tavaly óta tetszik, mikor először megláttam az E3-as videóját
[Szerkesztve] -
twollah
nagyúr
Eleg PR szagu ez az iras...
Fizettek erte? -
Motion_Blur
félisten
Végre most már tudom az alaptörténetet is! Köszi, jó kis előzetes!
szerk: + loptam egy aláítást is
[Szerkesztve]Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Sh4rKy
senior tag
jah ez tökígyvan, mostanában elég sok az olyan játék amit elfelejtettek optimalizálni (lásd stalker és r6 vegas...)
sztem ezeknek nem nagyon kéne egy 8800GTX-et izzasztania...
amúgy igen, igaz hogy az u3 multis gém, de énnekem az ugyanúgy bejön mint egy tactic fps.. =)
sőőőt, néha jobban is =D
mégegyszer... crysis 4eWa =D még ha ki se jöttAz is lehet hogy minden kincsem csak egy másodperc töredéke...
-
feka007
veterán
Összességében tényleg nagyon jó lett a Stalker, sikerült felpezsdítenie a mostanában kicsit ellaposodott FPS műfaját, ilyen hangulata FPS-nek még nem nagyon volt, talán majd a Crysis azt is übereli Csak nagyon optimalizálatlan, rendesen megizzasztja a 8800GTX-et is a shaderigényesebb belső terekben, falja a memóriát, szerintem ezen a téren is jó lesz a Crysis, ha hihetünk az előzetes rebesgetésekben akkor csak -játékhoz- igen gyenge gépeken nem fog menni
Az UT3 leginkább a multis fps-eket alázza, mivel nagyrészt multis játék, de azt mondják jó szingli is lesz hozzá De ahhoz nagyon jónak kell lennie, hogy singleben megközelítse a Crysis szintjét
[Szerkesztve] -
Sh4rKy
senior tag
először is grat az íráshoz
másodszor én azt mondom, hogy ez a játék lesz az igazi megváltás.... a stalker is egész brutálisra sikeredett, bár bevallom őszintén az elején a falra másztam tőle, annyi bajom volt vele, de végülis tényleg ott van ha megszokja az ember...
a crysis a farcryhoz hasonlóan iszonyatosan magasra rakja a mércét és aki ezt meg akarja közelíteni annak iszonyatosan nagyot kell alkotni, mert ennél vagy sokkal jobbat csinálnak vagy a közelébe se érnek...
az egyetlen játék ami esetlegesen megtudja majd közelíteni ezt, az az unreal új része lesz...
de az szent, hogy ez miatt a játék miatt értelme lesz teljesen új gépet összeállítani annak akinek el sem indul elAz is lehet hogy minden kincsem csak egy másodperc töredéke...
-
feka007
veterán
válasz (Kolombusz) #4 üzenetére
Hát igen, a sztoriba azért bőven belelehet kötni, de én mást várok a játéktól, bár a sztori már a Far Cry erőssége sem volt éppen, mésem ebbe kötöttek bele sokan. Nálam addig volt igazán jó, amíg meg nem jelentek a mutánsok, a történet szódával elment a játék varázslatos hangulata mellett. ebben szerencsére nem lesznek agyatlan mutánsok, de lesznek alienek, amiktól megint lenne okunk félni, de a videókban elég izgalmasnak tűnnek majd az emberek vs. alienes összeütközések, főleg, mert még a dzsungelt is lefagyasztják A nanoruhának azt a tulajdonságát viszont kivehetnék, amivel versenyautó sebességével képes futni.
Üdv
Krisz
[Szerkesztve] -
(Kolombusz)
veterán
Üdv!
Köszi, hogy foglalkoztál a témával, én különösebben nem várom, nekem a fárkráj sem tetszett.
Mindenesetre a sztori már az elején megbukik, ha egy gigantikus meteor becsapódik, azt a koreai kormány nem fogja lezárni. Nem lesz mit lezárni és nem lesz ki lezárja. -
Ra3
őstag
Én is várom nagyon, szerintem azon is sok fog múlni hogy mennyire lesz skálázható a gépigénye illetve mennyire lesz optimalizálva.
''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
Csapi007
veterán
Hello
Szép kis összefoglaló lett, grat."Csak úgy mondom"
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest