Új hozzászólás Aktív témák
-
.mf
veterán
válasz shabbarulez #14 üzenetére
Ok, erről úgy tűnik lemaradtam, akkor van már/lesz SU3300 (bár SU3500 intel honlapja szerint még nincs), ami ugyanúgy 1.2G, mint ahogy 65nm C2S elődje és annak CS elődje...
De SU8xx0, SU7xx0 széria továbbra sincs -- és ha megnézed, hogy mit írtam, pont ezeket hiányoltam: alacsonyabb árú, valamivel nagyobb frekvenciájú (1.33-1.5GHz) ULV procik, miközben ilyeneket (ULV DC) vontak ki. Nehalem-alapúak, mint mondtam, pedig még sokára jönnek.
Hiába sokkal olcsóbb az Atom, az eddigi Atom-alapú gépeket direkt úgy tervezték, hogy valami hiba, hiányosság, gyengeség legyen bennük, amivel elmaradnak a subnotiktól; teljesítményükben is elmaradnak az ULV DC Yonah/Merom/Penryn-prociktól; és az annyira hangoztatott energiatakarékosságuk a nagyobb fogyasztású chipset-verziónak hála platform-szinten elolvad, a gyengébb akkukkal nyakoncsapva pedig már le is maradnak üzemidőben.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
juliabrilke
veterán
válasz shabbarulez #11 üzenetére
Hát ez az. Csak 533/667-es procikat tehetek bele a lapomba. Tehát se az atommal, de a többi procival nem tudok sokat kezdeni akkor.
-
.mf
veterán
válasz shabbarulez #3 üzenetére
Mi van még? Már csak kb a SU9x00 széria maradt, drágábban, mint ezek.
Magasabb órajelű? Mintha az a +133MHz sokat számítana.
3x annyi L2 cache miért pozitívum? A cache egy nagy fogyasztó idle állapotban is.
Magasabb FSB? Azaz idle is magasabb az órajele, feleslegesen (fixen 800MHz-re állítva a Core Solom is simán megbírkózik netezéssel, youtube-bal, irodai alkalmazásokkal). A Vaiomban még külön beállítás is van a RAM frekvenciájának csökkentésére, hogy így is energiát spóroljon meg...Már többször írtam itt is, hogy a még gyorsabb és még nagyobb fogyasztású noti-procik helyett több normális árú ULV proci kéne, mint SU8xx0 vagy SU7xx0 széria...
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
juliabrilke
veterán
válasz shabbarulez #3 üzenetére
De ezeket bele lehet majd tenni a régebbi notikba/megfelelő asztali lapokba?
Új hozzászólás Aktív témák
- Processzor felvásárlás
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, bontatlan - Gari 2030.01.28. - ig - Eladó!
- Garanciális AMD Ryzen 9 9950X 16-Core Box Processzor
- AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz (96M Cache, up to 5.0GHz) Processzor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest