- Ravenswatch - Előrendelői előzetesen a Switch kiadás
- Half-Life - A G-Mant megszólaltató színész rejtélyes bejegyzéssel zárta az évet
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 15. nap: Hell Let Loose
- PlayStation Plus 2025 Essential - A januári lista
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 14. nap: Kingdom Come Deliverance
Új hozzászólás Aktív témák
-
.mf
veterán
válasz shabbarulez #14 üzenetére
Ok, erről úgy tűnik lemaradtam, akkor van már/lesz SU3300 (bár SU3500 intel honlapja szerint még nincs), ami ugyanúgy 1.2G, mint ahogy 65nm C2S elődje és annak CS elődje...
De SU8xx0, SU7xx0 széria továbbra sincs -- és ha megnézed, hogy mit írtam, pont ezeket hiányoltam: alacsonyabb árú, valamivel nagyobb frekvenciájú (1.33-1.5GHz) ULV procik, miközben ilyeneket (ULV DC) vontak ki. Nehalem-alapúak, mint mondtam, pedig még sokára jönnek.
Hiába sokkal olcsóbb az Atom, az eddigi Atom-alapú gépeket direkt úgy tervezték, hogy valami hiba, hiányosság, gyengeség legyen bennük, amivel elmaradnak a subnotiktól; teljesítményükben is elmaradnak az ULV DC Yonah/Merom/Penryn-prociktól; és az annyira hangoztatott energiatakarékosságuk a nagyobb fogyasztású chipset-verziónak hála platform-szinten elolvad, a gyengébb akkukkal nyakoncsapva pedig már le is maradnak üzemidőben.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
.mf
veterán
válasz juliabrilke #10 üzenetére
RMClock -- de az is csak annyit tud állítani, amennyit az EIST és a BIOS-ban beállított EIST-értékek engednek.
kisninja: mivel nem szoktam 3Dmarkkal játszani subnotin, nekem nem tűnt fel
Viszont néhány régebbi játékkal játszottam (R:TW pl.), és ott pl. az 1.66G DC T5500 érezhetően és FPS-ileg is jobban ment, mint a 1.46 CM410 (Yonah, azaz Core Solo-Cerka) ugyanolyan chipsettel (945G).Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
.mf
veterán
Hát... használtan annyiért vettem, mint amerre a netbookok árban most haladnak (155k dokkolóval ). A netbookok kezdik ezt a szegmenst szorongatni, így sok eladó azokhoz, vagy azokat figyelembe véve árazza be a gépeket.
Most is vannak az aprók között hasonló méretű gépek, bár kicsit drágábban (pl látok még egy Vaio TX-et 200k-ért) -- egy kb 180-200k-s felsőkategóriás netbookhoz (Asus N10) szerintem simán mérhető kialakításban, anyagminőségben, viszont annál többet tud (felbontás, DVD, akkuidő);
valamint látok egy régebbi (P-M ULV) Vaio TR2-est is 112k-ért.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
juliabrilke
veterán
válasz shabbarulez #11 üzenetére
Hát ez az. Csak 533/667-es procikat tehetek bele a lapomba. Tehát se az atommal, de a többi procival nem tudok sokat kezdeni akkor.
-
shabbarulez
őstag
Solo procikról van szó, ne a Duok árával hasonlítsd az biztos drágább lesz. Az SU3300 és SU3500 procik ára ugyanaz mint az előd 65nm-es párosé, mert ebben a kategóriában eddig is az új termékek a régiek helyébe léptek.
A cachenél is vannak energia menedzselő megoldások, bár arra nem emléxem Penryn ezekkel bír-e. De Atomnál és a Nehalem chipeknél már biztos van. Akár le is lehet kapcsolni vagy csökkentett méret mellett jóval kisebb órajelen és feszültség mellett őrizheti meg a tartalmát. [link]
[ Szerkesztve ]
-
shabbarulez
őstag
A 65nm-es U2x00-es ULV Core procik mellé ugyanaz a 945GM+ICH7 chipset páros kerül, mint amit az Atomok is használnak. Az árban viszont jelentős a különbség, míg egy Atom 40 dollár körül van, addig egy ULV Core proci 240 körül. Egy Viao többi komponense is hasonlóan drágább kategóriából származik, így persze minőségibb lesz, de ez az árcédulán is erősen meg fog mutatkozni. Épp ezért a két termék nagyon más kategória.
-
shabbarulez
őstag
válasz juliabrilke #4 üzenetére
Nem lehet belerakni, mert a 45nm-es mobil cpu-k, északi, déli hídak jóval kisebb méretű tokozásba kerültek, pont azért hogy jóval kisebb méretű rendszereket lehessen belőlük építeni. A 45nm-es proci, chipset hármas 60%-kel kevesebb helyet igényel mint a 65nm-es elődje.
U2200 35x35 mm
945GM 37.5x37.5 mm
ICH7 31x31 mm
sum: 3592 mm2vs.
SU3300 22x22 mm
GS45 27x25 mm
ICH9 16x16 mm
sum: 1415 mm2 -
.mf
veterán
válasz juliabrilke #5 üzenetére
n00b
A T5500-asom 0.95V-on vitte/viszi az 1.66GHz max. terhelést is (igen, még játékok is mentek rajta) Csak azért nem kevesebbel ment, mert sajnos nem lehet ennél alacsonyabb feszültséget beállítani Ennél alacsonyabb feszültségek, és a még takarékosabb chipsetek viszont csak ULV-platformon vannak.
-
.mf
veterán
válasz shabbarulez #3 üzenetére
Mi van még? Már csak kb a SU9x00 széria maradt, drágábban, mint ezek.
Magasabb órajelű? Mintha az a +133MHz sokat számítana.
3x annyi L2 cache miért pozitívum? A cache egy nagy fogyasztó idle állapotban is.
Magasabb FSB? Azaz idle is magasabb az órajele, feleslegesen (fixen 800MHz-re állítva a Core Solom is simán megbírkózik netezéssel, youtube-bal, irodai alkalmazásokkal). A Vaiomban még külön beállítás is van a RAM frekvenciájának csökkentésére, hogy így is energiát spóroljon meg...Már többször írtam itt is, hogy a még gyorsabb és még nagyobb fogyasztású noti-procik helyett több normális árú ULV proci kéne, mint SU8xx0 vagy SU7xx0 széria...
-
.mf
veterán
És azok végre rendes chipsetet kapnak, és rendes gépeket építenek belőlük?
A Vaio TX-em Core Soloval sokkal tovább bírja a standard hatcellás akkuval, mint bármely kapható netbook (wifi és közepes fényerő: kb 7,5 óra xp-becslés; wifi ki, háttérvilágítás ki: 11-12h...) -- tehát nincs akkora nagy fogyasztásbeli előnyük az Atomoknak. Valamint itt a kijelző felbontása, és a felhasznált anyagok sem olyanok, mint egy netbookban...Nem tetszik, hogy még tovább szűkítik az ULV processzorok amúgy sem széles kínálatát. A Nehalem-alapú ULV procik pedig legkorábban az év végén várhatóak.
-
juliabrilke
veterán
válasz shabbarulez #3 üzenetére
De ezeket bele lehet majd tenni a régebbi notikba/megfelelő asztali lapokba?
-
shabbarulez
őstag
válasz juliabrilke #1 üzenetére
Van belőle 45nm-en magasabb órajelű, 3x annyi L2 cacheval rendelkező, magasabb FSB-jű, így már nincs igazán rá szükség.
-
shteer
titán
válasz juliabrilke #1 üzenetére
jön az új Atom és Atom Duo és majd ezek újabb verziói
szerintem jónak tűnik..
-
juliabrilke
veterán
Érdekes, hogy miért pont az ULV processzorokat nem fogják gyártani. Ennyire nem kelendőek?
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ukrajnai háború
- Android felhasználók OFF topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Óra topik
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- A siker két szabálya
- További aktív témák...
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest