Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Medocsabi
addikt
Az egész mindandóm lényege az volt,hogy ár/érték arányban a GP toronymagasan vezet a Sony hasonló megoldása előtt. Így abból indultam ki,hogy aki utánanéz, hogy melyik típusú konzolon milyen játékok vannak,elofizetessel vagy anélkül, annak GP jobban megéri. Persze jogos,ha valaki csak mondjuk a store-os árat nézi, akkor már más a helyzet. Annyiban szerencsés a gémer közösség, hogy xbox oldalról van olcsóbb alternatíva ( series s), arra az esetre,ha valakit érdekelnek a Sony ex címei, meg a Ms címek is. Én is azért vettem a ps5 mellé, mert van 3 év GP ultimate-em,és nem akartam hogy "kárba vesszen". Mondjuk asszonynak azt kamuztam, hogy csak miatta vettem xboxot is MEGINT, hogy tudja folytatni a Tomb Raidereket...
[ Szerkesztve ]
-
-
Kansas
addikt
PSPlus-t használok.
Game Pass-t kipróbáltam amikor volt az ingyen hónap de lemondtam, mielőtt fizetni kellett volna érte - PC-n a játékaim Steam-en, GOG-on és Origin-en (meg pár Epyc-en/Ubi-n - előbbin az ingyenesek, utóbbi leginkább AC és Heroes-széria) vannak, a hátam közepére kell még egy. Ráadásul a felhozatal se volt különösebben bejövős.
Mobilon a játék felejtős, az egyetlen amit néha tolok az az Entangled.Most gyorsan végigpörgettem a PC Game Pass könyvtárát, és azt kell mondjam, az egyetlen játék ami érdekel közülük de még nincs meg más platformon az a Fable 2... az összes többit már megvettem korábban, van amit sok évvel korábban(pl. Morrowind, Fable, stb.), mikor még nem is létezett Game Pass...
[ Szerkesztve ]
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Wesder
félisten
-
Kansas
addikt
Lehet, csak nekem nincs XBOX-om. És az nincs ingyen.
Bár nekem is van felhős mentésem a Microsoft365 előfizetésemből is, meg külön Tresorit-ba is... azokhoz nem kell semmilyen konzol.Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Kansas
addikt
Jaja, én is egy évet megvettem egyben(sőt van EA passom is), de sajnos az utóbbi 2 hónap termése engem durván hidegen hagyott talán utoljára a Dirt 5 érdekelt, még januárban... és az áprilisi se lesz különb... eddig nem volt olyan 3 egymást követő hónap hogy semmi nem érdekelt volna a felhozatalból...
De persze a kedvezményeket kihasználom, meg a felhős mentést...Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Wesder
félisten
Eddig minden hónapban jött olyan Pass-ba, amivel jàtszottam. Sőt volt hogy utána meg is vettem, mert jó volt. Nekem a secondhand nem pàlya + csak digitben vàsàrolok. Ezt a kb 2.5 jàték àràt simàn behozza a GamePass egy év alatt. Értem egyèbként mit akarsz mondani, de a Pass még mindig kiegészítés, és nem a hagyomàmyos jàtékvàsàrlàst vàltja. Van 3 év betàrazva előre + ugyanúgy megveszem ami megtetszik.
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
Kansas
addikt
És az AAA játékkal tuti játszol, ha már kicsengetted érte a 70-et, sőt, ha kivárod míg az elsővel végzel, akkor esélyesen kaphatsz egy másodikat 40-50 magasságában, ami kb. akkor jelent meg, mint az első amit vettél. És akkor az Ultimate árából van pénzed még egy 3. játékra is, vagy egy éves alap PSPlus előfizura...
OK, nem 600, de ezekkel tuti játszol, hisz azért vetted meg őket. És a Store-ban van egy csomó harmad-negyed árú játék[ Szerkesztve ]
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Medocsabi
addikt
Ez mind szép és jó. De nagyon nem mindegy,hogy Ps-en 1 db AAA játék többé kerül,mint egy éves gamepass ultimate, amibe day1 jönnek MS címek. Nem mindenkinek mindegy ám, hogy 1 évben mennyi költ játékra. Aki most kezdi a konzolos játékot, annak a gamepassnal nincs jobb a piacon. A magamfajta vén kockának, ami xbox 360 óta mindent xboxon játszott, nekem a GP mar semmit nem tud adni,emiatt váltottam ps5-re. De mellette van series s is,csak a GP meg a MS ex címek miatt.
-
félisten
Microsoft: Game Pass soll „Family Plan“ für fünf Accounts erhalten - CBase
Jön a GP Családi Csomag, max. 5 account-ra, részletek később.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Wesder
félisten
Feltètelezés hogy azonos mennyiséget gyàrtottak. Ha meg nem, akkor meg értelrmszerűen a Sony többet tudott gyàrtani. Devkit is sokkal hamarabb került a fejlesztőkhöz, tehàt a Sony hamarabb volt kész a konzoljàval még úgy is hogy az MS sürgette a generációváltást. Ami nincs, azt nem lehet eladni. Hiàba van a polcon S ha Bélànak X kell.
Egyszer tudott ~80milliót eladni a Microsoft, az pedig a 7. generàció volt.I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
Kansas
addikt
Igen, a Sony egy tradicionálisabb modellt követ, ez van. Egyelőre nem igazán van oka ezen változtatni, amikor az asztali konzolokban így is magasan piacvezető. VR-ben pedig még csak konkurenciája sincs, a Microsoft azt az irányt nem favorizálja.
Nem tudom, miből gondolod, hogy azonos mennyiséget gyártottak... alighanem az történt, hogy a Sony több kapacitást kötött le abból kiikdulva, hogy eddig is sokkal több konzolt adott el(gyanítom, az eddig eladottnak jelentett 17+ millió PS5 nagyobb része el se hagyta Japánt, hanem országon belül került eladásra). Az elemzések szerint Series S-ből is jelentősen több fogy, mint Series X-ből egyébként.Az MS-nek nem hogy nem mindig, de tudtommal soha nem jött eddig össze a 80-100 millió eladott konzol...
-
Wesder
félisten
Nem kell elhinni. Most jutottunk el odàig hogy németben egyàltalàn kapni xboxot normàlis àron, mert eddig nem volt. Ha azonos mennyiséget is gyàrtott a két cég, annak egy elég jelentős része s cloud szerverekben landolt, és nem konzolban hogy eladjàk. Sonynak a konzolszàm fontos, MS-nek meg a szolgàltatàs. Nem véletlen szól minden előadàsuk a GamePass-ról.
Az meg màr nekik kb mindegy hogy min fizetsz elő. Nyílvàn ők is szeretnének eladni generàciónként 80-100millió darabot, de nem mindig jön össze nekik.I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
Kansas
addikt
Igen, a Switch nagyon megy, de az kézikonzol másodlagos asztali használati lehetőséggel(Lite tudtommal nem is megy bele a gyári dokkolóba, bár aftermarket dokkoló létezik hozzá), nem a PS5/XBOX Series konzolokkal versenyez, hanem kvázi saját pályán indul(és főleg Japánban fogy nagyon).
Bármilyen statisztikát nézek is(többet is meglestem), a PS5-ből 70-90%-kal többet adnak el, mint XBOX-okból, és nem hiszem, hogy azért, mert a Microsoft nem tud többet gyártatni...Az előző generációban sokkal durvábban a PS4 felé voltak borulva az eladások...
[ Szerkesztve ]
-
Wesder
félisten
"Emellett is kb. dupla annyi PS fogy(úgy hogy nincs budget verziója), mint XBOX."
Ez a 8. generàcióban igaz volt. Jelenleg mind3 konzolgyàrtó eladja az összes konzolt, amit csak gyàrtani tud. Switch az körvehugyozza az összeset ilyen szempontból. Series S-ből többet tudnak gyàrtani, így az mindig van polcon, de az X/PS5/Switch azonnal elfogy.
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
Kansas
addikt
válasz Elit3Zotya #79 üzenetére
Szerintem én egyenes voltam, ennél egyenesebben nem tudom leírni, hogy az általad írtak szerint neked XBOX való. Ezzel együtt ha PS-t akarsz mégis venni(mert látom, keresed rá az észérvet) akkor vegyél azt.
A PS-t az exkluzívok adják el, és a hardver bukót is azok finanszírozzák. Emellett is kb. dupla annyi PS fogy(úgy hogy nincs budget verziója), mint XBOX. Szóval a Sony se rászorulva nincs, se az üzleti modelljébe nem fér bele, hogy bármilyen előfizetési konstrukcióba a megjelenés körül betegye a system seller játékait - már az is csoda, hogy néhány játéka élethosszig exkluzív helyett korlátozott időre exkluzív lett, és kiadják más platformra is(pl. Horizon Zero Dawn - amit egyébként a multiplatform megjelenés előtt ingyen odaadott minden olyan PS 4/5 tulajnak, akinek kellett).Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
addikt
Akkor másképpen írom, mert lehet nem volt eléggé egyenes.
Mikor ps4 pro-m volt akkor sem játszottam az exklúzívok nagy részével(bloodborn, drive clubbal igen), inkább platform multis játékokkal(Bf4, black ops 3), De pl xboxon a Halo és Gears megvolt. Szóval számomra az exklúzivokat nem érzem jobbnak annyival mint más. De ha még is jobb ajánlatot adott volna a Sony, mint az Xbox, akkor azt választanám. Nekem semmi hitvallásom nincs ezzel kapcsolatbanRed Magic 9S Pro Frost White, Leading Version Eladó..!!!
-
addikt
Ezt nagyon szépen leírtad, bravó! Én is ugyanígy gondolom!
[ Szerkesztve ]
Nexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 5800X3D - Gainward RTX 3070 Phoenix - Acer ED347CKR Ultrawide \\ Asus Zenbook 14 UM3402YA \\ Playstation 5 \\ DJI Mavic Mini \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steelseries Arctis Nova 7 \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955
-
Kansas
addikt
válasz Elit3Zotya #76 üzenetére
Hát, nem tudom, én játékokkal játszok, nem előfizetésekkel, de ahogy gondolod.
Számomra nem az dönti el, hogy játszok-e egy játékkal, hogy benne van-e bármilyen előfizetéses konstrukcióban. Ha akarok vele játszani, megveszem, és játszok vele... úgy sincs sok időm játszani(már olyan, amit nem visz el a WoWs vagy a Transport Fever 2, amiket PC-n tolok ), ez nem jelent olyan sok extra kiadást évente...
Ha csak átmenetileg akarok vele játszani, akkor megvehetem lemezen és ha már nem kell, tovább adom, visszagyűjtve az ár jó részét(OK, ehhez kellett némi extrát kicsengetve az ODDs változatot venni a konzolból).Ha nem "létfontosságúak" a PS exkluzívok, érdemesebb XBOX-ot venni, a Series X erősebb(multiplatform játékoknál jól jöhet), a Series S pedig olcsóbb, kompaktabb(mondjuk előbbi borul, ha extra tárhelyet veszel hozzá).
Félreértés ne essék, ettől még nem vagyok az előfizetések ellen(PSPlus-ra eddig is elő voltam fizetve), és én is örülök az "ingyen" játékoknak - jobban is örülnék, ha több használható lenne köztük - de nem ez alapján döntök, ez csak bónusz.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
Kansas
addikt
Szerintem se, nem is lesz elérhető XBOX-on...
Esetleg tipped van, hogy tudok PS5-ömre GPU előfizetést kötni?Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Kansas
addikt
válasz Elit3Zotya #73 üzenetére
Pedig a kérdés rém egyszerű: akarsz játszani a PS exkluzív játékokkal?
Ha nem, akkor végy XBOX-ot, ha igen, akkor PS-t.
A GPU vs. PSPlus az egy álprobléma.
GPU-ban soha nem lesznek PS exkluzívok, jó eséllyel akkor sem, ha idővel kijönnek multiplatformra, mint a Horizon Zero Dawn. A két előfizetés direktben nem konkurál egymással, azt tudod használni, amelyik platformot megvetted.[ Szerkesztve ]
-
addikt
Konzol vásárlás előtt állok és gondoltam megvárom mit alakít a Sony, de kár volt várni úgy érzem. Valahogy nem érzem olyan erősnek mint a GPU-et. Drágább is jóval és nem is ad annyit szerintem.
Red Magic 9S Pro Frost White, Leading Version Eladó..!!!
-
rdt89
addikt
Szerintem nem lesz ellenfele a GP-nek, a Sony túlságosan fillérb.szó ahhoz, hogy veszteséggel, vagy a nagyobb hasznot figyelmen kívül hagyva adakozzon a felhasználóknak. A Microsoft végtelen pénzmaggal konkrétan a GP-be bármit is belerakhat, ha érzi kicsúszni a talajt a lába alól.
-
Medocsabi
addikt
Ez annyira tipik Sony... Adjunk valamit,hogy ne hisztizzen a nép a gamepass miatt,de azért ne adjunk túl sokat,ha még lehet fizettetni a dolgokat. Kevés szarrágóbb cég van a Sonynál, mondom ezt ps5 tulajként
-
vm93hun
aktív tag
válasz Raysen623 #68 üzenetére
Ha Wifi-ről megy, akkor nekem sem hozza az elméleti értékeket, de még így is a minimum követelmények feletti sebességet teljesít. Csakhogy nekem kábelre van kötve a konzol.
Nem ma volt, de legutóbbi mérés alkalmával ez az eredmény jött ki: [kép]
Nekem életem van, nem fészbúkom, ezért a telefonom is 6 napig bírja egy töltéssel.
-
Raysen623
addikt
Csak papíron van neked 500 Mbps-es neted (nálunk 200-as max). Valóságban ez erősen hullámzik, legalábbis nálunk minden bizonnyal. Van hogy megszakad a net hozzáférés, annyira terhelt a hálózat és ezért még fizetünk is. Szar az egész.
A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.
-
Felesbandi
senior tag
Az egyik csokkent erteku, a masik nem. 2 eves telo degradalodott, lehetnek rejtett hibai. Az elofizu ugyanugy mukodik, mint barmely patika bolti elofizu. A nagy tomegeknek dragabb, ha nem ismerik az alternativat, ezt folosleges tagadnom. De ugy, hogy ismerem, eleg nehezen mondom dragabbnak a GP-t. Szamomra nem az. Meg igy, hogy te is tudod, hogy lehet megoldani, neked se.
-
Wesder
félisten
válasz Felesbandi #61 üzenetére
Kéz alól is lehet venni TV-t, telefont, stb-t, attól még nem az lesz az àltalànos.
-
Felesbandi
senior tag
Az akkor lesz, most meg most van. Es most a GP toredek aron megoldhato. A PS+ nem.
Ha az uj Elder Scrolls meg a Starfield csak az XBOX okoszisztemaba megy es a PS kimarad, meg az Acti/Blizzard jatekok bekerulnek GP-be megjeleneskor, mig PS-en 60-70 euroert mennek majd "akkor majd falba rugsz, vagy mi?"
Spekulalhatunk arrol, hogy mi fog tortenni es mi nem, de jelenleg a jelenben elunk es a mostani arak az ervenyesek.
Ha meg az XBOX barmi oknal foga sullyedni kezd, atpartolok PS-re. Egesz eletemben PS-es voltam, onnan ruccantam at XBOX-hoz, szerinted ugyet csinalok majd belole, ha egyszer csak a PS oldal valik vonzobba es kesztetest erzek a visszapartolasra? Nem fanatikus fanboy vagyok, hogy "falba rugjak", ha a konzolom nem azt hozza, mint korabban. Atpartolok a masik felhez es csok a csaladnak. Bar hosszu tavon ugyis mindketto lesz egyszerre es kesz.
-
Wesder
félisten
válasz Bad Pritt #58 üzenetére
Ami most Now-ban benne van, az valószinüleg ebben az új PS+-ban is benne lesz, és akkor még ott a többi extra. Ezért írtam hogy egyelőre ár alapján tűnik jobbnak.
Igen, GP-ban ott vannak a Day1 címek ami mostanra inkàbb 3rdparty, mert a sajàt stúdiók valamièrt nagyon elakadtak a fejlesztèsben. A jàtékaik ütemezésével gondok vannak sajnos.I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
Bad Pritt
félisten
Ár alapján azt mondom hogy a PS+ Ulti jelenleg jobbnak tűnik mint a Pass
Ezt most úgy írod, mintha tudnánk, hogy mi lesz benne az előfizetésben. Az se biztos, hogy a PS exkluzívok mind benne lesznek, nemhogy más...
Nem mellesleg az egy óriási fegyvertény a GP mellett, hogy az exkluzívok day1 bekerülnek, illetve ezek mellett is vannak day1 GP-ben nyitó játékok.Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
vm93hun
aktív tag
Kell a francnak! Eddig sem hiányzott, most sem fog.
@Polllen #54: legyen neked igazad.
[ Szerkesztve ]
Nekem életem van, nem fészbúkom, ezért a telefonom is 6 napig bírja egy töltéssel.
-
Felesbandi
senior tag
válasz Bad Pritt #50 üzenetére
En se a marka fele ertettem a reszrehajlast, hanem a jatekok fele. PS2-n pl. a Ratchet and Clank meg a God of War a kedvenc szeriaim koze tartoztak. Ezutan jott a PS3, ahol folytatodtak ezek a szeriak + jottek az uj Naughty Dog jatekok, amik nekem mindig is bejottek. Ezzel nalam kb el is dolt akkor, hogy melyiket vegyem. Multit meg elsosorban PC-n toltam.
-
Kansas
addikt
válasz Bad Pritt #51 üzenetére
Persze, nekem is ezért van a PC mellett PS5, a kettő kiegészíti egymást, nem vesztek semmit, a multiplatform AAA játékokat pedig egyre inkább konzolra veszem(kivéve amelyik macerás kontrollerrel), PC-re csak azt, ami nincs konzolon, és igyekszek sweet spot környékén vásárolni PC hardvert, semmi overkill.
-
Wesder
félisten
válasz Felesbandi #52 üzenetére
Èn is csak magamat tudom ismètelni. Ha csak MSRP àron lesz Pass akkor majd falba rugsz, vagy mi?
-
Felesbandi
senior tag
"Ár alapján azt mondom hogy a PS+ Ulti jelenleg jobbnak tűnik mint a Pass, màr csak azért is mert éves szinten egy AAA játék árával olcsóbb jelenleg."
Ne haragudj, de csak magamat tudom ismetelni: 24k-bol lett 2 eves GPU elofizum. Nem erdekel, hogy MSRP alapjan dragabb a GPU, ha ugyis csak a harmadat fizet(t)em meg.
Erre hoztam fel, hogy videokartyaknal is tok jelentektelen az MSRP, ha egyszer nem azon az aron veszed meg oket. -
Bad Pritt
félisten
válasz Felesbandi #41 üzenetére
Bennem ilyen márkahű részrehajlás sosem volt, de pont nemrég jöttem rá, miért éreztem mindig is az Xboxot jobbnak abban a korszakban: januárban lelőtték a Halo 3 szervereit és valahol mélyen elsírta magát a kisgyerek bennem, annyi szép emlékem van azzal a játékkal kapcsolatban. Ekkor jöttem rá, hogy azért gondoltam jobb szívvel a 360-ra meg Wii-re, mert a 2000-es évek vége, 2010-es évek eleje főleg multi játékokról szólt nálam, és ezeket 360-on meg Wii-n játszottam inkább, a PS már akkor is erősen single player játékokról szólt.
Most fordított a helyzet, sokkal többre értékelem a single élményeket, viszont a PS exkluzívok iránya nem tetszik az erőltetett gyűjtögetős open world sémával, ezért lett megint Xbox.
De ha ez az előfizetéses konstrukció életképes lesz, akkor én is veszek egy PS-t idővel.Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
Felesbandi
senior tag
Nekem a PC-m (koltozes utan legalabbis) a dolgozo szobaban van es nem szivesen tartanam a nappaliban. Igy nekem a PC gaming TV-rol kiesett. Masreszt meg jelen arak szerint BOX-on jobban futnak a jatekok, mint a PC-men futnanak hasonlo arban. Szoval az ujabb jatekokra vettem egy XBOX-ot, de PC-re is van meg eleg sok jatekom, amihez meg boven eleg a vasam.
Pl. ha "szamuzve vagyok", meg turhetoen fut a Horizon 5 a gepemen, meg a rakas Steam es ingyenes Epic-es jatek, ami az evek alatt felgyulemlett, de pl. egy AC Valhalla-hoz mar keves lett volna, igy arra ott az XBOX.Es igen, nalam igazabol a Horizon 5 mar eldontotte ezt jo elore, ezt nem is tagadhatom. Napi szinten jatszok vele. Olyen jatekkal PS-en meg nem talalkoztam, amit naponta elovennek. GT7 meg egyelore tudjuk hogy all.
Azt is erdemes lesz megjegyezni, hogy az MS-nek most nincs sok "exkluzivja". A vasarlasokbol elobb-utobb valami biztos elo fog kerulni.
-
Kansas
addikt
válasz Bad Pritt #43 üzenetére
Azért írtam, hogy "Ha van normális játékos PC-d".
Nyilván ha csak netezős PC-d van, amellé érdemesebb inkább XBOX-ot(akár csak Series S-t is) venni játékra, mintsem a PC-t felgyúrni.
De van PC-n egy rakat játék ami soha nem fog kijönni konzolra(American/Euro Truck Sim, Transport Fever, Total War széria, stb ), ha azokkal játszol, nincs választásod. És ha miattuk összeraktál egy gamer PC-t, megintcsak korlátozott értelme van az XBOX vételnek.Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Wesder
félisten
Ha màr a fillérbaszós himihumi GamePass előkerült, mint aduász, akkor meg a PS-en sokat alkalmazott +1 account, ami lehet US, UK, DE, és màris tudod hasznàlni a PSNow-t otthon is.
-
Wesder
félisten
-
vm93hun
aktív tag
Ha nálunk úgysem érhető el a szolgáltatás, akkor számít, hogy full- vagy nem full-HD?
@Pollen: 500-as Digi-m van otthon, miközben a Streaming minimális követelménye 5(!) Mbps. Akkor most hol is van a hiba? :)
[ Szerkesztve ]
-
Wesder
félisten
válasz Felesbandi #35 üzenetére
Tegnap csak annyi hír volt hogy pàr ázsiai orszàgban elindult a PC GamePass Beta. Ha esetleg is csökkent valahol az ára, az számodra nem releváns.
Ár alapján azt mondom hogy a PS+ Ulti jelenleg jobbnak tűnik mint a Pass, màr csak azért is mert éves szinten egy AAA játék árával olcsóbb jelenleg. Illetve ha EA Play-hez hasonlóan egy év csúszással rakja be a Sony a saját cuccait, akkor meg pláne. Persze ez csak addig igaz, míg az ABK üzlet le nem zàrul, illetve a Mircosoft végre abbahagyja a töke vakargatàsàt és végre elkezd jàtékokat is kiadni. Idénre is 2 jàtékuk van, azok is kérdésesek hogy jönnek e egytalàn.
-
Kansas
addikt
válasz Raysen623 #39 üzenetére
Nem nehéz, minden ami PS3 előtti, úgy fut rajta. A PS4/5-cuccok meg natívan.
Az egy PS3 ami kakukktojás.Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Felesbandi
senior tag
válasz Bad Pritt #34 üzenetére
Mit mondhatnek, van bennem nemi reszre hajlas. Egesz eletemben PS-es voltam, igy nosztalgikus erzesek nelkul amikor potoltam a Halo szeriat, csak egy igen hangulatos, de faraszto jatekot kaptam. Lehet, hogy anno tetszettek volna ezek a jatekok, sot gyerekkent emlekszem, hogy csorgattam a nyalam az Eurinics-ban kirakott Halo 3 ODST-re, de azok az idok elmultak es mar csak az uj jatekokhoz merve tudom nezni oket. De legalabb megnyugtatott a tudat, hogy akarmit is mond a media, regen nem feltetlenul voltak jobbak a jatekok. (Kiveve pl. EA. )
Viszont pont a PS-es hatterem miatt latszodhat jol, mennyire osszekapta magat erre a generaciora az XBOX. PS4 korszak vege fele meg teljesen biztos voltam benne, hogy a budos eletben nem veszek XBOX-ot. Ehhez kepest most meg XSX-el kezdtem, azt tervezve, hogy majd kesobb veszek melle egy PS5 Pro-t.
-
Kansas
addikt
válasz Felesbandi #28 üzenetére
Ha van normális játékos PC-d, semmi értelme XBOX-ot venni, ugyanazokat a játékokat tudod rajta tolni. Az a "baratnom behuzza a nappaliban a TV-t" nem ér annyit(nekem a PC is a nappaliban van). Az szubjektív, hogy a Forza meg a Halo kinek ér meg egy konzol árát, nekem mondjuk nem(a Forza-t konkrétan refund-oltattam PC-n, annyira nem jön be), másnak nyilván a maga döntése. Mi más "exkluzív" van?
-
Raysen623
addikt
Tényleg olyan nehéz készíteni PS5-re egy rohadt emulátort? PS2 címeket futtattam PC-n anno ilyen ingyenes cuccokkal. Cell proci bonyolultságát elfogadom, mert az egy zsákutca volt, MS itt kicsit könnyebb helyzetben volt. Mondjuk engem az ilyen szintű több generációs visszafelé kompatibilitás hiánya PS oldalon nem zavar, sőt nem is érint, viszont sokakat meg igen.
A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.
-
Felesbandi
senior tag
Ez teljesen ertheto indok, csak ugye engem, mint felhasznalot ez egyaltalan nem vigasztal.
Remelem, hogy ragyurnak meg majd azert erre az elofizura, mert nemsokkal a bejelentes utan hallottam, hogy az MS csokkentette a GP elofizetesek arat (bar ez lehet csak Indiara ervenyes, a cikkben nem EUR/USD-ben voltak az arak). Ha ez nem csak veletlen egybeeses, hanem valaszlepes a PS+-ra, akkor mi csak orulhetunk az eljovendo elofizus cicaharcnak.
-
Bad Pritt
félisten
válasz Felesbandi #31 üzenetére
Es igen, PS3-on szerintem sokkal jobb jatekok voltak, mint 360-on
Huh, ezzel mennyire nem tudok egyetérteni. Legjobb esetben is egálnak érzem, olyan masszív, korszakalkotó és máig releváns címek jelentek meg abban a korszakban mindhárom konzolra.Amúgy az nekem is eszembe jutott, hogy nagyon szép meg jó, hogy most öreg játékok is lesznek a Sony GP-ben, de ha olyan minőségben, ahogy anno kijöttek, akkor abban sok köszönet nem lesz.
Több Classic Xbox címmel játszottam már a Series gépen, mindegyik fel volt javítva a kor követelményeinek hol kevésbé (Indiana Jones and the Emperor's Tomb), hol egészen elképesztő mérétkben (Jade Empire, Ninja Gaiden Black). Ez meló, a Sony meg azt nem szereti.Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
vm93hun
aktív tag
Input lag, 720p-re tömörített kép, ami kapcsolat minőségével egyenes arányban változik (egyébként a natív kód az 1080p lenne), de van hogy az egész játék beáll kb 1-2 másodpercre, amikor csak egy kicsit is romlik a kapcsolat minősége.
10 éve kb ugyanitt tartott a technika, mitől lenne jobb most?
-
Wesder
félisten
válasz Felesbandi #31 üzenetére
A Microsoftnak rengeteg pénzèbe került, hogy az a párszáz OG meg X360 cím fusson az előző és mostani generáción. A Sony megtehette volna ugyanezt, csak a Cell processzor miatt ez sokkal dràgàbb ès nehezebb feladat lett volna, és az jött ki az excelben hogy ez qrvára nem éri meg nekik.
-
Felesbandi
senior tag
válasz Hopkins95 #29 üzenetére
En szemely szerint nem feltem a GP-t es orulok neki, hogy a Sony konkurenciat allit vegre. MS is csak addig lesz "jofej", amig van konkurenciaja. De jelenleg eleg nagy csusztatasnak erzem, hogy az uj PS+ olcsobb lenne a GP-nel, amikor kozel 1/3 aron fizettem elo ket evre es PC-n is hasznalhatom.
Ami meg a PS3-as erat illeti, ott is megvan az elonye a GP-nek. X360-as Fable felskalazott felbontassal 60FPS-re lokve ment az XSX-en. Es igen, PS3-on szerintem sokkal jobb jatekok voltak, mint 360-on, de ha csak streamelve lesznek jatszhatoak (es feltehetoen az eredeti felbontas es FPS combo-val), akkor ketlem, hogy igy 2022-ben tul jo elmenyt nyujtananak majd.
-
addikt
válasz Felesbandi #23 üzenetére
Ezaz, én már hónapok óra 1 Eurós Gamepasst használok, váltogatom a PC Gamepasst és a Gamepass Ultimate-et 1 Euróért, mindig amelyiknél megkapom a dealt.
Meg volt olyan is, hogy Enebán vettem kulcsot jóval olcsóbban.
Ehhez képest a Playstation Plus Premium szerintem nagyon rossz deal. Úgy érzem, hogy labdába sem rúg a Gamepass mellett. Eleve a PS3-as játékok streamelve lesznek csak elérhetők, amik már eleve 720p-ben és alig 30 FPS-sel futottak, ha még ez kap egy streames kompressziót, akkor hogy fog az kinézni.
A másik, hogy meg a régi Xbox játékoknál a visszafele kompatibilitást normálisan megoldották, hogy a meglévő régi lemezed beteszed és már töltheted is le a játékodat. Ezzel szemben ha van régi Playstation játékod, akkor azt nem ismeri fel a PS5(kivéve PS4-est) és elő kell fizetned kvázi azért, hogy már akár meglévő játékaid élvezhesd az új rendszeren.
Észbontó, hogy ezért még valaki pénzt fizessen, miközben PC-n ill. Xboxon backwards compatibilityvel ez kvázi ingyenes.
A Gamepass szerintem nincs veszélyben, a Microsoft most nyugodtan hátradőlhet és kérhet egy kávét.
[ Szerkesztve ]
Nexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 5800X3D - Gainward RTX 3070 Phoenix - Acer ED347CKR Ultrawide \\ Asus Zenbook 14 UM3402YA \\ Playstation 5 \\ DJI Mavic Mini \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steelseries Arctis Nova 7 \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955
-
Felesbandi
senior tag
De, beleveszem az XBOX es PC only cimeket is eloszeretettel. Miert ne tennem?
Ha csak konzolon jatszok es a PC offos nekem, akkor szamomra pl. a Forza Horizon 5 egy XBOX exkluziv, mert PS5-on a budos eletben nem lesz lehetosegem jatszani vele.
Ha meg van PC-m is, akkor meg plusz pont, mert kedvem szerint barmelyik platformon tolhatom a Forzat (ami PS-en ugye tovabbra se lesz), igy egy elofizum van ket platformra is. Ha a baratnom behuzza a nappaliban a TV-t, siman folytathatom a jatekomat PC-n.
Vagy azt ne mondd, hogy csak azert, mert PC-n is elerheto a Forza, ezert kapasbol semmivel se jobb a helyzet, mint PS oldalon a GT7-tel, ami bele se kerul az elofizuba. GPU-val tolhatom XBOX-on es PC-n is, PS+-al meg meg csak meg se kapom.
-
Kansas
addikt
válasz Felesbandi #23 üzenetére
"Meg GP-be megjeleneskor minden exkluziv bekerul"
Ne mondd, van XBOX exkluzív játék? Csak nem beleveszed a PC-s multiplatform címeket is?Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Felesbandi
senior tag
Nyilvan. De ez 2023 nyaraig nekem biztos nem jelent gondot.
Meg GP-be megjeleneskor minden exkluziv bekerul es Ultimate-tel PC-n is jatszhatok veluk. Azert ez se mindegy.
De most komolyan, eleg nehezen nezek ugy a GPU-ra, hogy dragabb a PS+-nal, hogy tudom, hogy van ra kb. 1/3 aras megoldas. Ha ez megszunik, nyilvan billen a merleg.
Akarcsak a videokartyakkal, itt is azt nezem, hogy aktualisan nekem mennyibe kerul, nem azt, hogy mennyibe kene kerulnie papirforma szerint. Mert vegul ugyis az aktualis arat fizetem meg.
-
Wesder
félisten
válasz Felesbandi #20 üzenetére
Nyílvàn ha Sonynàl is lenne himihumi fillérbaszó kiskapu, akkor ott is megoldhatnád annyiból, de nincs. Összehasonlításnál meg a hivatalos àr jàtszik. Ha MS becsukja a kiskaput, akkor vagy fizetsz rendesen, vagy off van.
-
gyimger
őstag
Eskü érdekelt volna egy Microsoftéhoz hasonló felhő alapú játék (gépet úgyse vennék), de ilyen továbbra sincs. Legalábbis nálunk nincs.
"The day is done, time has come. You battled hard, the war is won. You did your worst, you tried your best. Now it's time to rest. Now it's time to rest."
-
Kansas
addikt
A PS4 lemezt simán megeszi a PS5, a PS4 játékok 99%-a gond nélkül fut PS5-ön.
A PS1, PS2, PSP és PS4 játékok úgy mennek letöltve, hogy a PS1, PS2, PSP emulátoron, a PS4-esek pedig visszafele kompatibilitással, ahogy eddig is. A PS3 azért streamelve, mert azzal nem visszafele kompatibilis se a PS4 se a PS5, és nincs hozzá emulátor sem."A Store-ba ugyanúgy felkerülnek végleges megvásárlásra azok a tartalmak, amelyek részét képezik az előfizetéses modellnek... legalábbis gondolom én." Ez most is így van, kb. minden ami a PS Plus-ban elérhető, az fent van külön megvehetőként a Store-ban. Némelyikhez egész komoly kedvezmény is jár... nem látom be, ez miért változna...
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Lássuk... egy havi GP Ultimate hivatalosan most 4.200,- HUF, ami kb. 11,50 EUR, szóval ehhez képest picivel drágább, de ha majd nyáron megint 50%-os akciós áron lehet megkötni az előfizetést, úgy azért rendesen megéri.
És akkor még jönnek az aprós ajánlatok, bár az a GP-vel ellentétben nem olyan egyértelmű.Azokban az országokban, ahol nincs PlayStation Now (Közöttük Magyarországon is), ott a Premiumot a PlayStation Plus Deluxe váltja (Némileg olcsóbban), amelyből kimaradnak a PS3-as játékok, a PS1-PS2-PSP-PS4 alkotások a konzolra letöltve ugyanúgy játszhatóak lesznek.
Ez mondjuk üdvözlendő előrelépés.#8 vm93hun
A Store-ba ugyanúgy felkerülnek végleges megvásárlásra azok a tartalmak, amelyek részét képezik az előfizetéses modellnek... legalábbis gondolom én.
Nem tudom, honnan veszed, de szerintem ez is jó lenne! Ha csak 3-4 db klasszik címet szeretnék a könyvtáramba, egyébként meg elég az Essential csomag, akkor így megúszhatom a magasabb havidíjat.Francba. Hardver + előfizetés szempontjából szerintem jobb az Xbox, de az exek (ND főleg) miatt PS felé húztam... most meg jön még ez a jó ajánlat is.
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
vm93hun
aktív tag
válasz Felesbandi #10 üzenetére
Vegyünk egy egyszerű példát: GTA3
Megvan az eredeti lemez, ha van visszafelé kompatibilis PS3-ad akkor plug&play alapon fut a szoftver. Ha nincs akkor a Store-ból letölthetted a digitális verziót. Viszont a PS3-as letöltés nem kompatibilis a PS4-el, így arra kellett egy külön verzió. Most meg ugyanezt fogják ismét eljátszani, csak a PS5 részére egy külön library-t fenntartva ezeknek a címeknek, és persze újabb pénzt elkérni ezekért a címekért mert egy license alatt képtelenek 3 platform letöltőcsomagját kezelni. PS3/PS4/Vita -ra egyszerre kiadott játékoknál (mint pl. Journey, Spelunky, Hotline Miami) ez érdekes módon működött.
[ Szerkesztve ]
-
vm93hun
aktív tag
Ha nem eszi meg az eredeti lemezt a konzol, akkor úgyis rá leszek kényszerülve, hogy megvegyem a Store-ból. Az előfizetéses modellben meg nem lesz benne xy cím az örökkévalóságig, mint ahogy a GamePass-ban is csak 1 évig vannak bent a játékok alapértelmezés szerint.
-
Felesbandi
senior tag
Nem akarom a Sony-t vedeni (en is eloszeretettel savazom oket), de nem ertem, mi azzal a problema, ha az elofizetesben elerheto PS1-PS2-PSP-PS4 tartalmak 10-15 dodoert bekerulnek a store-ba. Ha eddig amugy se volt opcio jatszani veluk PS5-on, most legalabb lesz ra lehetoseg. Megvenni meg nem kotelezo oket. Nem vesztesz vele semmit, cserebe tobb opcio lesz a jatszasukra. Hacsak nem en ertek felre valamit a mondandodban.
-
vm93hun
aktív tag
Lásd ezt a sort:
"(abban az esetben, ha nem az előfizetést választja a játékos)"A Store-ba ugyanúgy felkerülnek végleges megvásárlásra azok a tartalmak, amelyek részét képezik az előfizetéses modellnek... legalábbis gondolom én.
[ Szerkesztve ]
-
vm93hun
aktív tag
"PlayStation Plus Deluxe [...] amelyből kimaradnak a PS3-as játékok, a PS1-PS2-PSP-PS4 alkotások a konzolra letöltve ugyanúgy játszhatóak lesznek."
Gondolom ezen letölthető játékok úgy lesznek megoldva (abban az esetben, ha nem az előfizetést választja a játékos), hogy lemezes verzió felejtős, amit eddig megvettek PS3-ra vagy PS4-re az nem lesz kompatibilis, cserébe kapnak egy direkt PS5-re optimalizált letöltőcsomagot trophy-kkal meg rétrészinggel amely meg a régi gépekre nem lesz letölthető, és megint 10-15 dolcsit elkérnek majd darabjáért.
Marha jó ajánlat... ja nem.
-
Tomy Yayo
senior tag
Azt lehet tudni, milyen lehetőségei vannak, akinek most van 1-2 év sima PS plus előfizetése aktiválva? Van upgrade lehetőség?
Régi megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Tomy Yayo
-
Felesbandi
senior tag
Kivancsi leszek, mit hoznak majd ki belole. Engem nem zavar, ha a megjelenes napjan nem kerulnek bele az exkluzivok, de orulnek, ha azert 1 evre ra mar beletennek oket. PS5-ot csak azok miatt fogok venni, minden masra marad szamomra az XBOX ebben a generacioban. Ha azok nem kerulnek bele az elofizuba, inkabb skippelem az egeszet es megveszem oket lemezesen hasznaltan.
Amire meg kivancsi vagyok, hogy pl. a PS2-es jatekok fel lesznek-e javitva valamennyire.
Amugy nemi ugyeskedessel a GamePass meg mindig joval olcsobb. 2 eves gold-ot vettem kb 24ezerert, radobtam a Pringles-hoz adott 7 napos GP Ultimate kodot es lett belole 2 ev GP Ultimate-em. Amig igy meg lehet oldani, addig a dragabbik GP meg mindig fele annyiba fog fajni, mint a kozepso PS Plus, ami azert nem mindegy.
-
GeoJoe
senior tag
Ejj pedig vártam, mint a messiást
-
hash99
senior tag
És mikor indul? Mi lesz a kezdő 3-400 játék? Vagy ezek még túl korai kérdések?
-
Bad Pritt
félisten
Jim Ryan, a SIE vezérigazgatója mindezek mellett azt is megerősítette, hogy nem tervezik a saját címeiket a megjelenés napján a szolgáltatásban tenni.
Sad. Érthető, de sad.Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- DIGI kábel TV
- Milyen TV-t vegyek?
- Windows 11
- Politika
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- BestBuy topik
- Amazon Prime Video
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.