Új hozzászólás Aktív témák
-
sad_Vamp
őstag
"A low level renderelő API-kkal a PC előtti utolsó nagy akadály is elhárul..."
Szép is lenne, sőt legyen igazad! De valahogy nem igazán akaródzik az átállás senkinek eddig, mert félnek, hogy csak specifikus hardveren működik ezen dolgok nagy része (kevesebb potenciális vevő ugye, meg csak kiadták pl. a Fifa-t is Ignite motor "nélkül") Az itt leírtak alapján én is bíztam benne, hogy megindul valami, de amire ez működni fog gyakorlatban, addigra el is avul szerintem.
“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
félisten
-
Silenzio
addikt
No, mivel közben kiderült, hogy DX10 módban fut a játék nVidia Gameworks/PhysX kódútja, és ilyenkor bizony 1 magon fut az egész engine, hiába van csilliárd magos i7-esed, kikapcsoltam a pisixes effekteket. A 16 fps-es minimumom felment 44-re, benchmarkban így mértem 44/66/116 fps-eket AA nélkül, min/avg/max értékekkel. Játékban persze 30 a max, 28-30-cal fut, erősen laggol töltés után. Init még nem turkáltam. Mivel a sysreq szerint is kevés normal beállításhoz a 2 giga vram, evidensnek véltem, hogy low-ra kell venni a textúrákat, hogy megszűnjön a rángatás. De nem. Ami száni és meglepő, hogy lowon rosszabbul fut, érezhetően jobban rángat. A textúrák minősége ilyenkor kritikán aluli. Normalon általában folyamatos, de időnként be-beránt, olyan negyed másodperces "mikrolagok" vannak. Már ha ez valakinek mikro. Holnap este megnézem a frame limit feloldásával is, de nem hiszem, hogy javul.
sad_Vamp: a fenti eszmefuttatásod igaz volt 2008 - 2010-ben, de ma már nem. Egyre több konzolos cím rendszeres vendég PC-n, Final Fantasy, Metal Gear Solid, Resident Evil stb. A Microsoftnak a cross platform az érdeke, ezért tették összekapcsolhatóvá a Win 10-et az Xbox-szal. A low level renderelő API-kkal a PC előtti utolsó nagy akadály is elhárul, valószínűleg nem kell többé hajtépős kódolós estéket tartani meg fejet törni a programozóknak holmi idióta, 20 éves PC-s limitációk miatt. Végre.
[ Szerkesztve ]
https://pte3d.hu - 3D nyomtatás, 3D szkennelés, anyagvizsgálat, VR
-
sad_Vamp
őstag
Nem mesélek be semmit, épp azt írtam, hogy tisztában vagyok ezekkel a dolgokkal, csak nem érdekel, azért, hogy naponta játszak nyugalomban 10-20 percet bőven jó a konzol. Látod mennyire különbözünk én pont mivel nincs időm nem várok, nem szeretek várni.
Amikről meg beszélsz... hát először én is 24"es monitoron nyomtam boxal is, azátn amikor vettem TV-t átkötöttem rá, de NEM KELL az óriástévé. Kullog? Kullogjon, de a Super Mario vagy a Contra még mindig nem veszített semmit sem a fényéből (azaz nem a grafika meg a technológia teszi a játékot)
ripla: tisztában vagyok hogy a fejlesztők lustasága. Te meg azt is láthatod hogy ezt erőművekkel sem tudod kikorrigálni, akkor meg... nem mind1 a lényeg a végeredmény, hogy kvázi játszhatatlan.
Minek legyen erőművem ha ugyan olyan sh!t rajta a dolgok 3/4-ede mint konzolon, csak más szempontból? Azért fejlesszek folyton hogy aztán a hajam tépjem hogy mekkora lusta dögök a fejleszők? hát mivel nekem az MMO, meg a LoL féle játékok nem téma, én inkább áttértem (az utolsó csepp az volt amikor a prince of persia miatt kellett Logitech Rumble gamepad-ot vennem mert egér+bill-el irányíthatatlan volt).Ez van lehet látni hogy mindenki a konzolt nyomja, még ha roszabb/gyengébb is... abból születnek az ilyenek, lehet menni az árral ellenirányba, lehet pisálni széllel szemben, de minek?! (Normális játék PC-n egyre kevesebb lesz, főleg, hogy ez mostmár a MS érdeke is - hisz nekik is jobb ha konzolból több fogy hisz PC winnel amúgy is mindenkinek kell).
“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
Silenzio
addikt
válasz Plazmacucci #34 üzenetére
Nem állítottam.
(#35) kovy29: Jól van, akkor fogalmazzunk úgy, a mondandód veleje tökéletesen helyt álló, mégis: a nyelvészeti logika szerint nem igaz.
Tény, hogy a WB stúdiócskája b@szarintotta el. A Rocksteady majd helyre hozza. Én nem tartok ettől a szitutól.
Ld. Crysis 1. A Patch-ektől mennyivel kiegyensúlyozottabb a gépigénye. Sőt, elég a Warhead-ből kimásolni a dll-eket és betenni a Crysis könyvtárba, és máris ezerszer jobban fut.[ Szerkesztve ]
-
-
félisten
-
Silenzio
addikt
válasz Bjørgersson #32 üzenetére
Az A.City a mai kártyákkal, pl. az enyémmel 70-100 fps-sel fut maxon, High PhysX-szel DX11-ben. Nincs azzal gond egy szál se. Azt meg azért elég nagy kammer kijelenteni hogy semmi köze a Rocksteady-nek, a portolás frontendből meg némi kódfordításból áll, de a Rocksteady írta a sztorit, dizájnolta a látványt, választotta a hangokat, stíluselemeket, a játékot ők írták. Ha kijön egy film Blurayen a Fórum Hungary-tól, arra sem azt fogom mondani, hogy a Fórum filmje, mert ők csak forgalmazzák. Tudom, hogy a kontextus a lényeg, és szőrszálhasogatónak tűnhet, de azért bökte a csőröm.
-
Bjørgersson
félisten
Az Origins is rendbe lett azóta már rakva szerintem, bár ahhoz meg aztán főleg nincs semmi köze a Rocksteadynek, 100%-ig WB termék.
Attól, hogy rajta van a logójuk dobozon, még semmi közük nincs a PC porthoz. A WB és az IGS tehet róla, a Rocksteady nem.As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Wasp_HUN
tag
válasz Bjørgersson #30 üzenetére
Q35ZQZ WQ35ZU WH SB V
[ Szerkesztve ]
Senior Wasp - 1st Legion/HUN Reloaded [RAX]
-
Bjørgersson
félisten
A Rocksteadynek még mindig semmi köze nincs a PC porthoz, azt meg erősen kétlem, hogy nem a WB nyomása miatt kellett leszarniuk a Cityt. Nem mintha tele lenne hibákkal...
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Wasp_HUN
tag
Ooo... itt okosan megoldották a Dx11-es gondot. Amint aktiválod a GameWorks-ös vackokat a játék visszavált DX10-re. [link]
Azt hiszem elérkezett a pillanat, mikor a GTA 4-et letaszítják trónjáról, mint a legrosszabb PC-s port... szép volt WB, Rockstady, Iron Galaxy.
Originsnél anno volt is anyázás abból, mikor kijelentette a tisztelt Rocksteady, hogy nem csinálnak több patchet, mert minden idejüket elveszi a DLC gyártás. Szóval ismerve a WBt most se lennék meglepve ha kiadnának 1-2 semmire se jó patchet aztán tovább is állnának.
[ Szerkesztve ]
-
Bjørgersson
félisten
A Cityben csak a DX11 mód volt szar, amit egyébként azóta sem érdemes használni, a Knight viszont sajnos önmagában az.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Silenzio
addikt
válasz Bjørgersson #24 üzenetére
Ezt nem tudtam. Ez nagyon gáz.
Plazmacucci: nem szaladjunk ennyire előre. Lesz patch, és jó lesz, faszán fog vele futni és kész. Jelzem, az Arkham City dx11 módja is szar volt, aztán mégis kikalapálták idővel.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Nuada herceg #25 üzenetére
Ne hogy már bemagyarázd, hogy a retek UE 4-et ami egy tuningolt UE3 nem lehet rendesen paraméterezni, ráadásul a konzol hardverén simán fut. Ez egy mocskos üzleti húzás semmi több. Gondolom szarnak a PC piacra, és jó lesz oda így is. Majd ha lázong a paraszt előbb utóbb javítják. Utóbb.
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
Nuada herceg
őstag
válasz Bjørgersson #24 üzenetére
Az a baj szerintem, hogy bugokat még tudnak javítani patchel, de tervezési, technikai hibákat nem!
Ha szar lett a port, akkor szar lett. Azt a Rocksteady sem tudja rendbe kapni. Legfeljebb ha újat írnak!
Majd jönnek azok a patchek, amivel még több grafikai butítást hajtanak végre, csökkentik a látótávolságot, meg hasonlók. Aztán valahogy meglesz a minimum fps is.
Ez sajnos nagyon el lett tolva, valahogy kedvem sincs már vele játszani!Pedig komolyan a witcher 3-tól féltem! a második része kb. erőművön sem futott jól. Láttamhogy néz ki a harmadik, na mondom ez nekem felejtős. És gyönyörűen futott! Minimum 30 szinte mindig megvolt, max meg 40 környékén mozgott!
A batmanre meg azt mondtam, hogy unreal engine 3, áhh ez fullon fog menni 60 fps-el. Hát pont nem így lett![ Szerkesztve ]
Itt öregszem meg...
-
Bjørgersson
félisten
Azért írtam a Warnert, mert valami noname amatőr bandára bízták a PC portot, a Rocksteadynek semmi köze nincs hozzá. Remélem rendbe rakni azért már ők fogják.
-
Silenzio
addikt
válasz Bjørgersson #22 üzenetére
Tudtommal háromszor halasztották el a megjelenés, végül bő fél évet késett, úgyhogy nem lehet azzal vádolni a kiadót, hogy rájuk telepedtek volna, és nem hagyták volna befejezni a magnum opust.
-
Silenzio
addikt
Akkor én még jól jártam. i7 3770, 8 giga ram, GTX 960. Full HD max grafikán kb. harmad annyira laggol, mint a linkelt videóban, már-már majdnem játszható. Várjuk a patch-t. Szégyellje magát a Rocksteady. A driver a hozzá való, a játék meg eredeti.
(#5) sad_Vamp: csak az a baj, hogy kontrollerrel rohadt béna vagyok, meg az, hogy se helyem, se pénzem óriástévére (akkor már jófajta projektor inkább). No meg az, hogy én 6800-ért vettem a játékot, konzolra meg 15 alatt nem áll meg, arról nem is beszélve, hogy ha tótágast állsz, akkor se lesz fele olyan szép se, mint PC-n. Inkább várok pár napot, hetet, úgysincs időm játszani. 10 éve elképzelhetetlen lett volna, manapság természetes, hogy a konzol kullog a PC-s technológiai fejlődés nyomában (kivéve a PS4-es ray trace-elt játékok, de PC-n is jönnek nemsokára), a kiadók is látják, a PC lassan második aranykorát éli.
Azt meg nehogymán' megpróbáld bemesélni, hogy konzolon nincsenek patchek.
[ Szerkesztve ]
-
ripla
addikt
ez eddigi legostobább megjegyzés, gratulálok.
ha esetleg észrevennéd azt is, hogy a fejlesztők lustaságától függ a dolog, akkor nem írnál ekkora ökörséget. meg lehet nézni az idei évi felhozatalt, gyakorlatilag a Witcher 3 volt az egyetlen játék eddig, amivel a legkevesebb probléma adódott.
úgyhogy nem kell itt menőzni, a master race köszöni jól van, a fejlesztők igénytelensége már más tészta.[ Szerkesztve ]
-
Wasp_HUN
tag
válasz Eli_Stone #16 üzenetére
Azért mert a köztudottan kretén WBtől jön egy játék ami szarul megy PCn, NEM a platform a hibás. Hanem a sok töketlen, öltönyös barom aki túl hülye ahhoz, hogy belássa nem kretén majmokkal kéne csináltatni egy verziót.
A PC (WIN/Dx) nagyon vígan elvan, mint a világ legjövedelmezőbb platformja. Nem értem miért mondanak ilyen baromságokat az emberek mikor mondjuk 3 ilyen ótvar minőségű, "AAA"-nak nevezett tucat vacak megjelenik évente. Közben meg megjelenik kb 1000 új cím is PC-re, amik meg érdekes módon működnek.
Az is tévhit, hogy konzolra könnyebb fejleszteni.
[ Szerkesztve ]
-
Eli_Stone
aktív tag
Na az nagyszerű, ha nincs SLI és XFire támogatás sem és így még pro gamer PC-ken is akadozik.
Egyre lejebb sűlyed a PC játék piac. Értem én, hogy egyszerűbb és jövedelmezőbb konzolra fejleszteni, de mivan azokkal akik nem akarnak konzolt? Én magam részéről utálom a controllereket, sose tudtam megszokni és így a játékok élvezhetetelenek számomra konzolon. Nem az áruk vagy a drágább játék árak miatt nem térek át.Amúgy igen vicces, hogy a megjelenés napján már több mint 2000 negatív értékelés van róla steam-en. A Witcher 3 még az ezret sem éri el pedig nem ma jelent meg.
Nekem ez azért nagy csalódás, az eddigi Arkham játotk nagyon jók voltak annak ellenére, hogy az Origins tele volt bugokkal.
-
Wasp_HUN
tag
válasz Eli_Stone #13 üzenetére
SLI és CF támogatás nincs... szóval hiába több GPU sz*rt se érsz vele. Egyszerűen az van, hogy WB. Mindig is magasról szartak a QA-ra. Rocksteady meg simán kiadta külső cégnek a PCs verziót (Iron Galaxy Studios) akik köztudottan inkompetensek, erre még jött az NVidia ótvar gameworks vackja is és bumm! Ez az eredmény.
Aki előrendelte és most A bizonyos rossz végén térdel és valamiért Steamen vette meg közvetlenül, az ne felejtse, hogy most már van pénz fizetés, amennyiben kevesebb, mint 2 órát játszott vele.
Azért a készítők pofátlanságát is jól jelzi, hogy volt merszük azt mondani, hogy kevés embert érint... tessék megnézni a játékos értékelést Steamen.
[ Szerkesztve ]
-
sad_Vamp
őstag
válasz a #9 -es és alatta levő hozzászólásokban (sajnos az ilyesmi nem egyedi eset). Nem érdekel, hogy gyengébb/butább a grafika, tisztában vagyok vele, meg azzal is, hogy kevesebb az FPS, viszont MŰKÖDIK!
-
Eli_Stone
aktív tag
Huh, de mázli, hogy nem rendeltem elő
Azért az nevetséges, hogy egy 970-en ilyen silányan fut.
Mi kell ennek, hogy szaggatás nélkül menjen? két titán X vagy két 295 X2 vagy még azon is szaggatna?
Az a vicc, hogy a Witcher 3 is nagyon szép még úgy is, hogy butították és cimborám akinek eladtam az i5-650-t meg a HD6790-t vidáman tud vele játszani 25-30fps-el. Ehhez képest szerintem a Batman futna nála kb 1-2fps-el
De az előttem szóló kolléga az i7-870-el említette, hogy játszhatatlan. Most nekem is az van csak egy 270x 4gb vga-val, de gyanítom, hogy akkor nálam is játszhatatlan lenne. Így egy forintot sem adok ezért a játékért addig amíg nem adnak ki egy javítást hozzá ami optimalizálja. -
Nuada herceg
őstag
Igazad van!
Én is bízom benne, hogy azért egyszer lesz belőle játszható verzió!
Csak azért lett előrendelve, hogy a megjelenés napján játszhassak.Majd ha 1 hónap múlva esetleg sok patch után játszhatóbb lesz, lehet hogy addigra már lesz valami 10%-os akció rá, ami legalább 1k hufot jelent. Ami nem sok pénz, de pénz.
Egyébként mostanában szinte mindennel ez van! Nem is értem. A witcher 3 induláskor nagyon jó volt, azt utána kezdték elrontani a patchekkel. Illetve akkor jelentkeztek hibák, amikor jöttek a patchek.
De hogy ez így ennyire játszhatatlan legyen, elég hátborzongató!
Tényleg nem értem, hogy lehetett ezt így megjelentetni! Azóta a minimum gépigényt is feljebb vették!
Most már HD 7950 kell hozzá, 3 giga rammal. Ati kártyából. Így azért könnyű, megjelenés napján rosszul megy a játék a gépeken, vegyük fel gyorsan a minimumot! Csak hát én meg pont azért mertem megvenni, mert megvolt a minimum gépem hozzá! Most már nincs! Szemtelenség.Na nem akarok lázongani itt, játszok mással!
[ Szerkesztve ]
Itt öregszem meg...
-
Sicilian
addikt
Sok külföldi oldalon is ezt olvasni állítólag, hogy hulladék, fos lett. Nem is volt kedvem cikkeket keresgélni.
Lincs hangulat van sok helyen a játék miatt.. Szaggat, akad, játszhatatlan !nothing is true everything is permitted..
-
kissd01
tag
válasz Nuada herceg #9 üzenetére
Hát ez nagyon cink. Pont a trilógia befejező részénél kell ezt eljátszani. Így egy újabb botrányos pc-s port kerül fel a képzeletbeli dobogó tetejére.
A helyükben gyorsan kiadnék valami javítást mert a nép haragja pusztító lesz!
Az előrendeléssel kapcsolatban ne rágd magad. Ki gondolta, hogy ilyen paprika jancsik ezek is.
[ Szerkesztve ]
-
Nuada herceg
őstag
Kipróbáltam, az új Ati Catalyst-el, amit tegnap adtak ki direkt a Batmanhez!
Egy játszhatatlan fos! :S Borzasztóan felb@szta az agyam!
Fél óra játék idő után kiléptem, tényleg nem tudok vele játszani!
Van ahol 4-5 fps-el megy! :S Mindegy milyen beállításokat használok, ha megmozdítom a gamepadot, hogy kicsit körbenézzek a kamerával, úgy beszaggat, hogy azt sem tudom hol áll az egész!
A batmobilról ne is beszéljünk, kb. nem tudom irányítani! Amúgy szép a játék!
Én ekkora szánalmat még nem láttam, lehet az AC Unity jobban futott, mint ez.Nincs erőművem, de a Witcher 3 high beállításokkal futott 35-40 fps-el.
I7 870, 8 giga ddr3, HD 7870 2 gb oc edition.De ha ennyi eszem van, hogy elővétel, hát legyen!
Itt öregszem meg...
-
sad_Vamp
őstag
PC Master race - igaz?!
Pont ezért vettem inkább konzolt, a PC játék 1-2 zsánert kivéve sajnos jó hogy nem halott.
(Igen vannak játékok, és igen vannak nagy eladások, csak optimalizáció nincs, meg irányítás átültetése PC-s perifériákra -én ezeket untam meg)“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
félisten
-
mettek
addikt
válasz Plazmacucci #1 üzenetére
azért annak nézz utána más oldalakon, steamen hogy mennyire lett katasztrófális az optimalizálása. 900-as nvidiákon beesik 30fps alá, senkinél, semmilyen kártyán nem fut stabilan. Konzolokon lehet jó...
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
félisten
Az a vinnyogás nem kellett volna a végére. Amúgy Take my money!
Vissza kell vinnem pár kazettát.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Apple TV+
- Házimozi haladó szinten
- iPad topik
- Jövedelem
- Tudományos Pandémia Klub
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i7-12700KF/13700KF + RTX 4060 Ti!!! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- Asus Xg Mobile RTX 3080
- Ryzen 7 5800X / RTX 4060 / B450M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 960GB SSD / 650W
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% AMD Ryzen 7 7435HS 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest