Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr X
veterán
válasz tomee007007 #35 üzenetére
Hát én nem tudom.. Többször is nekifutottam a Stalker-nak, de sosem bírtam tovább fél óránál. Nekem egyszerűen olyan szinten unalmas, hogy az már elviselhetetlen. Pedig én nagy FPS rajongó vagyok.
-
tomee007007
őstag
Már egy éve hogy konzolra váltáttam a pc-t, sok előnye van, de egy nagy hátránya...nincs S.T.A.L.K.E.R....Szerintem kevés ilyen hangulatos játék van, az a képi és zenei világ magába szippantja az embert....talán utoljára az Undying-nál éreztem ezt..
-
Na végre más is megvédi a Crysist!
Én eddig egyszer vittem végig mindkét részt, nem nevezném magam crysisolónak, de nekem is nagyon tetszett. Persze a Bioshock jobban, de van néha tényleg olyan játék, amiért érdemes hardware-t venni, meg szívni a telepítéssel, driver kereséssel, tuningolással.
A szimulátorokban nem egyezik a véleményünk, de hát kinek a pap kinek a papné. Nekem a TDU a mai napig az egyik top helyezett az autós gamek között, amivel tényleg rengeteget játszottam. Oké, hogy a Grid is nagyon jó volt, meg az NFS-eket is végigtoltam, de a TDU-ra azt mondom érdemes is megvenni, aki kicsit is szereti az autós játékokat és fog vele tuti 50-60 órát játszani, ha nem többet.
Kétségtelen, hogy talán az egyik legrosszabb része az egész játékfejlődésnek, hogy a konzolok annyira előtérbe kerültek, hogy a PC már csak az utolsó helyen szerepel a kiírásokban az új játékok platformjainál. (reklámokban, trailereknél)
Ez sokszor meglátszik a bugosságában is, meg a hardware követelményeknél is. Nálam egyértelmű törést jelentett a GTA4, pedig nem gyenge konfiggal vártam. Nagyon szívenütött, hogy megvettem eredetiben és hát csak nem lehet a csúszkákat maxra tolni, ha nem szeretném, hogy akadozzon. Ekkor határoztam el, hogy okés, még veszek egy 4 magos procit és kész. Ha a jövőben nem lesz elég a 4mag, a 4GB ram és a GTX280, akkor tényleg itt a vége, nem veszek többet eredeti játékot és addig nyomom ezen a konfigon, amíg ki nem purcan, de még simán befigyelhet 1 konzol is.
Félreértés ne essék, nem szeretném, ha konzolra nem jelennének meg játékok, inkább azt szeretném, ha mindegyik platform igazságosan kapná meg a részét és minőségi árukat tennének le elénk, hogy tényleg érdemes legyen megvenni. Ha megnézzük, hogy kb. 1-2 játék miatt zúgolódhatnának a konzolosok, hogy ők azzal nem tudnak játszani, miközben mi PC-sek meg egyre csak nyeljük a békát, akkor talán érthető az álláspontom.
Azt már én is megértettem, hogy az egy dolog, hogy valakinek nem viszi az éppen aktuális gépe a játékot, akkor van ugye a bibi, hogy kell venni egy erősebb VGA-t vagy gyorsabb procit, de ha meg sem jelenik? Ekkor kell azon elgondolkozni, hogy akkor a PC-t kicsit pihentessük és vegyünk egy konzolt. A gond csak az, hogy melyiket? Ott is dúl az exkluzivítási háború. Ha pl, nagyon szeretnék GOW2-zni, akkor X360 kell, de akkor a GT5 meg kiesett és az összes irányítása közül engem a Wii kenyerezett le leginkább. 3-at viszont nem fogok venni, így a végén megint rosszul járhatok, legalábbis savanyú lesz a szőlő, ha újabb játékok kerülnek terítékre. Meg még ugye ott a TV gond is. A mostani monitoromra lehet csatlakoztatni PS3-at, az fix, de mégis jobb lenne HD-ben nyomni, ha bírja a vas (mert cool optimalizált a játék) akkor vesz az ember HDTV-t aztán rájön, hogy mennyi pénzt beleölt, nincs is ideje ennyi mindenre, szinte tök felesleges volt.RYZEN 7+ RTX Powa@1440p 240Hz hétvégén nem biztos, hogy elérsz
-
Pokerman
csendes tag
Kezdjük azzal, hogy az írás kiváló gondolatébresztő, nagyon tetszik. Végigolvasva az eddigi hozzászólásokat, úgy látom, mintha a többség lesajnálná a mai játékfelhozatalt, hogy ötlettelen meg miegyéb... Véleményem szerint ez tipikusan a "félig üres vagy félig teli pohár" esete.
Kétségtelen, hogy rengeteg olyan játék van amit csak a névvel próbálnak eladni, tartalom mögötte nem sok van. Én is megvettem pl. a Medal of Honor: Airborne című EA "remeket", és olyannyira felidegesített, hogy játék közben kitéptem a számítógépből a lemezt és puszta kézzel ripityommá törtem...
De bármelyik platformot nézzük, mindig vannak játékok, amimet érdemes megvenni, és nem IQnuku Pistikének szólnak. Csak néhány példa a közelmúlt egészen kiváló és HANGULATOS játékaiból (szubjektív!): Bioschock, NFL 08, Simbin szimulátorok (ezúton is köszönet a Simbin-eseknek hogy felélesztették a PC-s autószimulátor műfajt), Crysis (már szinte hallom is hogy eyecandy-zik a többség, de iszonyat munka van a játék mögött, és ez látszik) stb...
-
csabicsepp
aktív tag
válasz csabicsepp #18 üzenetére
Elmör:
Hát ez ízlés dolga, nekem bejön. Az a kis idő amit meg eltöltök előtte (relatív, nekem ez is sok, mások ennyi idő alatt még ki se mennek a fővárosból ) erre tökéletesen elég. Van mikor csak felfedezek és bámulom a tájat, nekem bejön ez a világ. (több mint 2 év alatt lettem lvl 63, 4-5 hónapja nem léptem szintet, csak élvezem a game-t)
Wolverine: Némethonba kiszakadt barátom osztja meg velem az account-ját, a tört szerók tényleg nem az igaziak, kóstolónak viszont jók...
Végülis elmondhatom hogy a nagy csömörömben néha akad game ami leköt és tetszik. Néha meg emulátoron nyomul az ember, de valami mintha hiányozna....így jártunk....[ Szerkesztve ]
-
.volkovy.
tag
"Ehelyett inkább a tuningolásra helyezném a hangsúlyt, hogy a motort és a kocsi mechanikai elemeit lehessen moddingolni mint a disznó."
Szerinted hány tizenéves póvergémer tudja, mit miért hogyan érdemes módosítani egy wankel motorban?
Arcade tuningolás meg már most is van benne.. (de minek) -
nike_
addikt
Patapon!!
-
h-yle
addikt
Az íráshoz lazán, de filozófiájában kapcsolódik, hogy megjelent a Sony új hülye szara ami nem jó semmire!
Tökéletesen tükrözi a mai fogyasztói társadalom szokásait.
Talent is over rated, get back to practice. - Jeremy Piven
-
Edgeri
senior tag
Na igen, a Hostages nekem is nagy kedvenc volt C64-en
Üdv, Edgeri
-
Breki's
tag
Régen is voltak jó játékok, meg ma is vannak. Csak régen az volt a különbség, hogy a korlátok miatt, elég volt egy kreatív ötlettel előállni, hogy sikeres legyen egy game. Pl. ott volt a Tetris, v. a Sokoban. Ma már az ilyen kreatív játékok nem elégítik ki a továbbfejlődött Gamer társadalom igényeit, akkor sem ha 3D-be kerülnek át, ezért marad az, hogy v.mi low budget game-ként kiadják őket neten és úgy terjesztik, v. átportolják őket egyszerűbb platformokra, mint pl. a mobiltelefonok. Az indexen volt is most egy cikk, hogy egy magyar származású srác v.mi 300-400 ezer dodót összelapátolt abból, hogy Iphone-ra kihozott egy saját fejlesztésű játékot.
De ma is jelennek meg azért jó játékok, csak mindig figyelni kell, hogy melyik fejlesztőcsapat hozza ki, v. hogy volt e valami sikeres első része és annak a folytatása e. Pl. ottvan a Bioware, akik rengeteg jó stuffot hoztak ki, v. ott van a Disciples 2, aminek most készül a 3. része és anno a Heroes sorozatot lemosta a pályáról forradalmi újításaival és sokkal jobb grafikájával.
A WoW-ot sztem nem érdemes bántani, mert a mai szerepjáték csúcsát jelenti. Mindenben előremutat, akár szeretjük, akár nem, milliókat szórakoztat úgy, ahogy egy más szerepjáték sem. & mindezt annak köszönheti, hogy a készítők folyamatosan támogatják a játékot és kommunikálnak a játékostársadalommal. Természetesen a WoW hátránya, az ami a nagy előnye is. Sokan vannak akik játszák, ezért nem lehet mindenkinek kedvezni benne.
Én a nagy villantást az NFS online változatától várom, mert rengeteg lehetőség van benne, amit könyörög azért hogy kiaknázzák. Pl. remek Gyorsulásokat lehetne benne vívni, autókat venni eladni, tuningolni! Én mondjuk nem vinném el a szimuláció irányába, mert az megintcsak az öngyilkossággal lenne egyenlő, mivel kevés ember rendelkezik kormánnyal. Ehelyett inkább a tuningolásra helyezném a hangsúlyt, hogy a motort és a kocsi mechanikai elemeit lehessen moddingolni mint a disznó.
Breki's
-
doktordrog
aktív tag
Én most kezdem el látni, hogy vannak jó játékok, csak nem gépre
Nem vagyok nagyon tájékozott, se túl objektív, de én úgy látom PS-re igényesebb dolgok vannak. (PS3-ra még nem valami sok, de 2010-re már javul az arány
Most a FF XII-t tolom és hát Persze még mindig nem ismerem teljesen a rendszert...NA szóval nem egy dio
-
válasz .volkovy. #20 üzenetére
Nekem igen. Pont azért írtam, hogy nem vagyok olyan vénróka az "iparban".
Végülis írhattam volna az NFS3-at is, azzal kezdtem, de az U2-ig mindig találtam elég újdonságot, sőt az U2-ben volt eddig szerintem a legtöbb lehetőség a tuningra. Sír is a szám, ha belegondolok, hogy miért nem csinálnak egy olyasmit megint, csak mégis másképp.Wolverine: így már értem, köszönöm!
[ Szerkesztve ]
RYZEN 7+ RTX Powa@1440p 240Hz hétvégén nem biztos, hogy elérsz
-
válasz csabicsepp #18 üzenetére
nem vagyok wow fanatikus, nix előfizum, heti 2-3 órát nyomom össz. single üzemmódban javarészt
Most tök komolyan kérdezem, mert még életemben nem játszottam a játékkal: van értelme single-ben nyomni?
Kicsit úgy tudom elképzelni, mint az UT sorozatot. Single-ben nem sok értelme van, max kicsit gyakorolni, de az igazi móka a multis.Én még nem vagyok olyan régóta játékos, mint Zsoccc, 1999-ig csak haveroknál játszottam néha-néha, aztán 2000-től már lett gépem, de akkor még nem tudtam mennyi féle játék létezik (olyan hogy RPG vagy TPS, ááá, csakis autós gamek meg Mortal Kombat ), így elmaradtam eléggé és csak 2003-tól nézek bele szinte mindenbe, ami kicsit is megfog, ezért nem mondhatnám, hogy annyi mindent láttam már, de azért évente játszok egy 20 játékkal tuti, aztán amelyiket érdemesnek találom végig is tolom.
És tényleg úgy van, hogy a régi játékok megfogják az embert, nem eresztik és ezért gyakran én is előveszem a régebbi NFS-eket (főleg U2, asszen azt vagy 8-szor vittem végig) vagy amikor szinte teljesen megőrültem és vettem egy PS2-t, hogy az összes Mortal Kombatot végigtoljam. Tényleg volt valami azokban a játékokban, ami a maiakban nincs meg.Talán lesz 1 olyan pont, amikor mégis lépnek szintet a játékosok és igény lesz az "igényesebb" játékokra is, amikor már nem lesz elég ezt azt átírni meg átnevezni, hanem tényleg lesz valami új és megragadó. Remélem.
Egyéni megjegyzés: nagyon hasonlóak vagyunk Zsoccc, mert én is vezetni szeretek még kikapcsolódásként. Ha nem lenne olyan drága talán kevesebbet is játszanék.
RYZEN 7+ RTX Powa@1440p 240Hz hétvégén nem biztos, hogy elérsz
-
csabicsepp
aktív tag
Érdekes eszmefuttatás, futnák én is kicsit veled, csak úgy:
Ha pl. a wow-ot (akár very low beállításokban is) visszadobnák (nettel együtt) régi mivoltomnak, mondjuk 20 évvel, a következők történnének:
1-6. nap: non-stop game, zsibbadt arc testrészek és agy...
7. nap: kiszáradás, game over(megj.: nem vagyok wow fanatikus, nix előfizum, heti 2-3 órát nyomom össz. single üzemmódban javarészt)
Hasonló történne ha 1-2 hónap "elite" után odaültetnének az X3 reunion elé, ami 1 éve porosodik a polcon és 1x játszottam vele.
Ha kicsit lemegyünk a felszín alá (hogy minek-kinek köszönhető a mai állapot), akkor felbukkanhatnak olyan bűzös dolgok is a cikkben leírt dolgok mellett, mint manipulációcska, terelgetés és társai, ami persze csak fikció és nem létezik, csak úgy írtam, bár néhány emberben válság idején felmerül a gondolat, hogy minek is kellett nekem ez a sok szar amit az évek alatt megvettem? Pedig elmondták soxor...
Ni -
Morden24
nagyúr
válasz .volkovy. #16 üzenetére
Ha még mindig szöveges írogatós kalandjátékok lennének, ki venné meg a hardvereket félévente, mire épülne a hardveripar, miből élnének a csúcsvasat kihasználó eyecandy játékok készítői?
Senki nem mondta, hogy választani kell a látvány és a tartalom között. Én nem azt mondom, hogy szöveges írogatós izé legyen.
Én azt mondom, hogy a régi játékokból még pölö meg lehetett "tanulni" angolul. A mai vackokat meg direkte úgy tervezik, hogy egy gyépés is elboldoguljon velük.Mesterségesen generálják a fogyasztási igényt a hardverfejlesztők és szoftverfejlesztők. Pistike meg beszopja.
Occam borotvája:
a.) a fejlesztők kemény munkával elérték, hogy Pistike kreativitása, innovációra való igénye eltűnjön, és sekélyes marha legyen
b.) a fejlesztők észrevették, hogy a piac jelenleg az eye candy-t igényli, és a többi jellemző másodlagos/feleslegesNa?
Sectumsempra - For Enemies
-
.volkovy.
tag
Ha még mindig szöveges írogatós kalandjátékok lennének, ki venné meg a hardvereket félévente, mire épülne a hardveripar, miből élnének a csúcsvasat kihasználó eyecandy játékok készítői?
Mesterségesen generálják a fogyasztási igényt a hardverfejlesztők és szoftverfejlesztők. Pistike meg beszopja.
Vannak olyan játékok, ami egyszerre szépek, jók és még hosszúak is, de tény, hogy ritka az ilyen. -
Morden24
nagyúr
ha nincs ötlet akkor adjuk el látványosnak
Sajna én pont fordítva látom ezt. Vagyis valahogy így: minek ötlet, ha látványosságként jobban el tudjuk adni?
Tehát a kiadók helyett én a piac fejét "ütném", és nem fogalmaznék olyan diplomatikusan, ahogyan Zsocc teszi itt:
Ki a hibás? A játékosok, a fejlesztők, a kiadók, vagy valami egészen más? Valószínűleg mind egy kicsit és egyik sem igazán.
Én konkrétan odaírnám, hogy a játékosok tehetnek róla, nem 50, nem 75 meg nem 95%-ban, hanem 100%-ban. Miért? Mert nekik kellenek a csecse 50IQ-s zéróinnovációs vackok, a kiadók, stúdiók meg (mivel pénzt akarnak csinálni) kiszolgálják a piacot.
Sectumsempra - For Enemies
-
törölt tag
A NEWCOMER logó kellemes emlékeket ébresztett bennem A mai napig azt mondom, hogy életem legizgalmasabb játéka volt amit valaha végigvittem!
-
Zsoccc
senior tag
-
Zigur
senior tag
Hasonlóan látom a mai helyzetet a cikkiróhoz, nagyon kevés olyan játékot látni amik eredetiek és/vagy szükséges hozzá valami kreativitás.
Nem véletlen vettem Wii-t, mivel az legalább vezérlésben picit más, akad rá 1-2 érdekes játék is, az xbox360/ps3-al az a bajom hogy nem sok új dolgot látok rájuk, ugyanazok a sémák amiket láthatsz ps2-n csak 720p-ben - na már most egy játékot ne az határozzon már meg hogy 500 kvantrillió poligont nyom 2160p-ben, de amúgy ugyanaz mint az előző 500 abban a sorozatban.
Az a nagy gond, hogy régen a nyolcvanas években 1-2 srác simán összerakott érdekes jatékokat, ami ma lehetetlen pl. konzol piacra mert 100 fő feletti fejlesztőgárda kell, aminek túl nyomó többsége grafikus mert ha nincs ötlet akkor adjuk el látványosnak..Még valami azért találni érdekes játékötleteket ma is - a flash játékok lett az új scene ezen a téren, apró, ötletes játékok.
-
Egon
nagyúr
Nagyon jó írás, én is hasonló gondolatokat szoktam megfogalmazni magamban erről a témáról.
Egyszersmind arra csábít, hogy írjak egy kis cikkecskét a játékos "pályafutásomról", pontosabban megemlékezzek a mérföldköveknek tekinthető, jelentősebb játékokról..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
-
.volkovy.
tag
Ne felejtsd el, hogy amikor te voltál fiatal, neked is tetszettek az akkori játékok. Most viszont már öreg fejjel valószínűleg nem érted, mit is zabálnak ezeken manapság. A régiek pedig a nosztalgia miatt tetszenek még mindig.
Tíz évvel később az ember már néha gyökeresen másképp ítél meg olyan dolgokat, amikért odavolt korábban. -
Zsoccc
senior tag
válasz Sirandrish #6 üzenetére
Szubjektív. Most ilyen szubjektív hangulatban vagyok.
-
Sirandrish
legenda
jó de ha lehet jó játékok körül forogjanak az agytekervényeid
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Zsoccc
senior tag
válasz Sirandrish #4 üzenetére
Mondjuk elsősorban itt nem a játékokon volt a hangsúly, csak az én elborult gondolataimat pötyögtem be.
-
Sirandrish
legenda
a Shenmue valóban nagyon ász játék
tőlem jöhet még ilyen cikk csak jofajta gamek legyenek benneEvery game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
bullseye
addikt
Schenmue II-t nemrég szereztem be Xbox-ra, mert nagyon dí&sérték máshol is. Csak ott mintha említettek volna 20-50-100 óra játékot is, úgyhogy kissé félek tőle.
Ilyen élünk, a sok hülye munka mellett már nicns időm napi 6-10 óra játékra, sőt lehet, hogy már kedvem se lenne mindíg - marad a flash kockulás, meg a felhalmozódó játékok nyugdíjaskoromra'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%
-
Zsoccc
senior tag
Még mielőtt valaki megkérdezné, az írásnak nincs különösebb célja, csak egyszerűen jól esett leírni. A képek pedig a számomra kedves játékokból vannak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5480 laptop (14FHD/I5-G7/8GB/256SSD/MagyarVilágítós/AkkuX)
- PS5 Lemezes 825GB - használt -
- Xbox 360 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- Playstation 3 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest