Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Morden24
nagyúr
Hát, fene tudja. Az egydimenziós good/evil skála és a brutálisan antiszerepjáték intimidate/charm képzettségek eltűnése szerintem üdvös.
Szóval valójában az "rpg" része a játéknak, a párbeszéd és a cselekedetek alapján egymás melett gyűlő paragon/renegade pontok és az ennek függvényében megnyíló újabb lehetőségek talán a legjobban megvalósítottak, amit eddig ilyen téren láttam.
A "crpg" része, azaz a tradicionális karakterfejlesztés pedig semennyi, gyakorlatilag nada. De itt azért hozzátenném, hogy a karakterfejlesztés a DAO-ban is szar, gyenge és kidolgozatlan volt, olyan főképességekkel, mint Magic meg Cunning, ami rpg körökben száni kategória. Ennél a D&D, vagy a SPECIAL (ami GURPS-derivatív) ezerszer jobb - a saját véleményem szerint ezutóbbi talán a legjobb a számítógépes szerepjátékokhoz, még az eléggé baltával faragott dolgai ellenére is. A D&D-t személy szerint nem szeretem, bár crpg kapcsán ez általában csak a mágiarendszerben tűnik fel, p'n'p-ben viszont sosem kedveltem.Végkövetkeztetés: a DA és ME játékokban ami lényeges, jó és eredeti, az a karakterfejlődés, illetve a dialógusok lebonyolítása, a mély rpg-dolgai mindkét játéknak gyengék. Igazából csak azért örülök a DA2 változtatásainak, mert ha minden igaz, akkor ezeket előnybe helyezi a többi rovására - ami az én szememben nem nagy hátrány, hiszen a "többi" eddig sem volt valami nagy szám. Fentebb írtad, hogy a DAO még valamennyire lehet a BG szellemi örököse, míg a DA2 egyáltalán nem.
Ezzel a mondattal nagyon nem értek egyet, én inkább így fogalmaznék: ha a DAO-ra a BG szellemi örököseként akarnék tekinteni, akkor egyetlen percig sem élveztem volna a játékot, és Kanadáig repültem volna, hogy kiverjem a cégből a 30 fontomat.Az már csak személyes vélemény, hogy az ME szotrija sci-fiben jobb és a lore-ja konzisztensebb, mint a DAO fantasy kategóriában.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
gp A Joystiq hasábjain feltűnt a Dragon Age 2 első két perce.
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen NAS-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Lexus, Toyota topik
- BestBuy ruhás topik
- AliExpress tapasztalatok
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Hivatalos marketinganyagok a Pixel 9a-hoz
- Ukrajnai háború
- A legdurvább (?) táblagép: ROG Flow Z13 és a Strix Halo
- További aktív témák...
- Ipad 10gen 10,9 64gb kipróbált! ÚJ ÁLLAPOTÚ
- X13 Yoga G4 13.3" FHD+ IPS érintő i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam aktív toll gar
- DJI Mini 3 Fly More Combo Plus RC drón szett - új állapot, garancia, 1x battery, 2x battery plus
- i7-es Gamer - Pc majdnem a vga - árért ? Best Buy !!
- ASUS G35DX (Gyári ASUS GÈP )
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest