Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
buccsi
tag
Félreértettél.
Pont, hogy szögegyszerű éppen ez a kevés lehetőség ami bejön nekem mivel kezdő rpg-s vagyok. Azért is hoztam fel ellenpéldaként a H&S stílust, mert az ottani rendszer nekem már túl bonyolult. Az említett játékokkal sajnos még nem találkoztam, de körbenézek az ismeretségi körömben hátha meg van valakinek és kipróbálom. -
Morden24
nagyúr
Én sem a hekkendszlesst szeretem (ami számomra még mindig nem rpg, csak a Blizzard meg egyéb hasonszőrű cégek szeretnék, ha így hívnánk őket), de egy D&D vagy SPECIAL rendszerhez képest a DAO-ban nevetségesen kevés és beszűkült lehetőséged van.
És nem azt mondtam, hogy konkrétan BAJ lenne vele, mert végeredményben működik. Azt mondtam, hogy alapjában véve az "igazi rpg-s" számolgatásra, aprólékos tervezésre stb. nem ad lehetőséget a DAO rendszere (ahogyan az ME sem, természetesen), így nem nagyon érdekel, ha azon változtatnak.Egyébként nem értem, miért hekkendszlesst hoztál fel ellenpéldaként. Elhiszem, hogy számodra nem szögegyszerű a DAO karakterfejlesztése, de láttál Baldur's Gate (AD&D), vagy Fallout (SPECIAL) játékokat? Azért nem mondhatod, hogy a.) ezek hekkendszlessek b.) hogy akármilyen szinten köze lenne a DAO rendszerének ezekhez.
-
buccsi
tag
Úgy látszik az Achievementeken is faragtak a készítők, az első részben 83 van(ebbe nincsenek benne a dlc-k) itt viszont csak 45-öt számoltam.
(#19) Morden24: Szerintem semmi baj nincs a DAO karakterfejlesztésével én tökéletesen meg vagyok vele elégedve. Az is igaz, hogy különbözőek vagyunk különböző érdeklődési körrel.
Én például a Hack&Slash rpg-t nem szeretem ahol egyedül vagyok, de rendelkezésemre áll 70 faj, 125 kaszt, 3471 képesség és próbáljam meg a lehető legtöbbet kihozni a karakterből. Nekem ez már túl bonyolult.
-
julius666
addikt
Jó hogy felhoztad a Mass Effect-et, mert míg az elsőt 3x játszottam végig a másodikat 1x sem, mert pont olyan dolgokat változtattak meg, vagy vettik ki a játékból, ami nekem az elsőben bejött, és így számomra a második rész egy sima tps-shooterré vált(kivételt képez a megújított bányászat, mert az tetszett), nem sok rpg-vonás volt benne(még a karakterfejlődés is egy 10 éves színvonalához közelített). Ezeket nem kell személyes sértésnek venni, pláne ha ME-fan vagy . Én csupán félek, hogy igazam lesz, és ez is egy tucatjátékká válik, a nagyszámú eladások érdekében.
Hát akkor pont egymás ellentettjei vagyunk, mert szerintem a ME2 ezerszer jobb lett mint az elődje. Az elődjénél igazából csak a legvégénél voltam úgy hogy húha, ez igen, ezt várom egy játéktól, míg a ME2-nél szinte végig. Az egyetlen egy dolog amit nagyon hiányoltam belőle az a fegyverek és páncélok normális moddolhatósága, bár a ME-s 600 csillió szarral teli inventory nem hiányzott, az sem volt az igazi.
Az meg hogy mi számít "igazi RPG"-nek az definíció kérdése, szvsz egyáltalán nem létszükséglet hogy az idő felét lootolással és a karakterlapon szöszmötöléssel töltse az ember. Sőt ha magának a rövidítésnek a jelentéséből indulunk ki (szerepjáték) akkor a számítógépes játékok között a ME-k elég vastagon RPG-nek számítanak a temérdek valódi választási lehetőségeikkel.
-
Morden24
nagyúr
Hát, fene tudja. Az egydimenziós good/evil skála és a brutálisan antiszerepjáték intimidate/charm képzettségek eltűnése szerintem üdvös.
Szóval valójában az "rpg" része a játéknak, a párbeszéd és a cselekedetek alapján egymás melett gyűlő paragon/renegade pontok és az ennek függvényében megnyíló újabb lehetőségek talán a legjobban megvalósítottak, amit eddig ilyen téren láttam.
A "crpg" része, azaz a tradicionális karakterfejlesztés pedig semennyi, gyakorlatilag nada. De itt azért hozzátenném, hogy a karakterfejlesztés a DAO-ban is szar, gyenge és kidolgozatlan volt, olyan főképességekkel, mint Magic meg Cunning, ami rpg körökben száni kategória. Ennél a D&D, vagy a SPECIAL (ami GURPS-derivatív) ezerszer jobb - a saját véleményem szerint ezutóbbi talán a legjobb a számítógépes szerepjátékokhoz, még az eléggé baltával faragott dolgai ellenére is. A D&D-t személy szerint nem szeretem, bár crpg kapcsán ez általában csak a mágiarendszerben tűnik fel, p'n'p-ben viszont sosem kedveltem.Végkövetkeztetés: a DA és ME játékokban ami lényeges, jó és eredeti, az a karakterfejlődés, illetve a dialógusok lebonyolítása, a mély rpg-dolgai mindkét játéknak gyengék. Igazából csak azért örülök a DA2 változtatásainak, mert ha minden igaz, akkor ezeket előnybe helyezi a többi rovására - ami az én szememben nem nagy hátrány, hiszen a "többi" eddig sem volt valami nagy szám. Fentebb írtad, hogy a DAO még valamennyire lehet a BG szellemi örököse, míg a DA2 egyáltalán nem.
Ezzel a mondattal nagyon nem értek egyet, én inkább így fogalmaznék: ha a DAO-ra a BG szellemi örököseként akarnék tekinteni, akkor egyetlen percig sem élveztem volna a játékot, és Kanadáig repültem volna, hogy kiverjem a cégből a 30 fontomat.Az már csak személyes vélemény, hogy az ME szotrija sci-fiben jobb és a lore-ja konzisztensebb, mint a DAO fantasy kategóriában.
[ Szerkesztve ]
-
Nordic
Közösségépítő
Egy szóval sem mondtam, hogy csalódtam, de az eddig közölt infók alapján nem jön be. Biztos, hogy ki fogom próbálni(a demót mindenképp, ha lesz). Viszont amit a BW csinál a folytatásokkal erősen félek attól hogy ez se fog tetszeni.
Jó hogy felhoztad a Mass Effect-et, mert míg az elsőt 3x játszottam végig a másodikat 1x sem, mert pont olyan dolgokat változtattak meg, vagy vettik ki a játékból, ami nekem az elsőben bejött, és így számomra a második rész egy sima tps-shooterré vált(kivételt képez a megújított bányászat, mert az tetszett), nem sok rpg-vonás volt benne(még a karakterfejlődés is egy 10 éves színvonalához közelített). Ezeket nem kell személyes sértésnek venni, pláne ha ME-fan vagy. Én csupán félek, hogy igazam lesz, és ez is egy tucatjátékká válik, a nagyszámú eladások érdekében.
-
Morden24
nagyúr
-
leviske
veterán
Ez szerintem a demo első két perce. A GameInformerben is ezek a jelenetek szerepeltek. Itt találkoznak majd Flemeth-el, pedig a játék indulásának kezdetén még nincs új testben.
Persze elképzelhető, hogy összevissza fognak ugrálni a történetben. Majd meglátjuk.
(#1) Morden24: Az eddig kiszivárgott anyagokból én arra tippelnék, hogy míg párhuzamosan halad a két sztori, nagyon sok helyen kapcsolódni fog egymáshoz. No meg gondolom Morrigan és Flemeth is ennek fényében fog visszagondolni a kamarásra.
(#7): A DA multiplatform cím volt a kezdetektől. A ME2 PS3-on meg ugye csak azért kapott interaktív képregényt, mert esélye nem volt a tulajoknak megvenni.
(#4) oxox: Mert ha tényleg érzékeltetni akarják a rassz béli különbségeket, akkor minimum 3x munka ahhoz képest, ha csak emberrel vagyunk. Nem véletlen, hogy a Mass Effect-ben már fel sem merült, hogy több fajt lehessen választani, teljesen érthető okokból (már ugye csak a sztori miatt is...).
Az Origins is mennyi ideig készült és ehhez képest mégsem volt azért annyira érzékelhetően más a játékmenet, ha elf/ember/törpe volt a karakterünk.
(#9) Nordic: Kérlek, magyarázd el nekem, hogy hogy tudtál egy még meg nem jelent játékban ekkorát csalódni. Csak mert nekem még egyelőre fogalmam sincs, hogy milyen lesz.
Amúgy komoly BG szellemi örökséget a mai piacon ne is várjatok. Főképp mikor 10 milliós eladás van kitűzve. Ettől még szerintem nem lesz feltétlenül rossz játék, az Origins sem lett az. Ha hozza a Mass Effect-féle játékélményt, már akkor is rengeteget vesztesz, ha kihagyod, de végül is a Te döntésed.
(#13) woland_y2k: Jaj! Ne mutassanak újat. Én még annak is örülök, hogy a companion bemutatás képek formájában történik és nagyon lassan.
Az Origins csomó részét lelőtték azzal, hogy bemutatták a követőket, az előtörténeteket és ezeket megfűszerezték még pár trailerrel. Nyugodtan maradjon a játék nagy része homályban, míg meg nem jelenik és végig nem játssza pár ember.
[ Szerkesztve ]
-
Воланд
titán
Volt már.
Mármint a videó.
Nem egyben, de ezt már mind láthattuk, valami újat is mutathatnának. -
Nordic
Közösségépítő
Nekem egy valami kiderült a videóból...a grafika valami nagyon elbaszott lett, akár a környezetet, akár a karaktereket nézem
, ilyen mimikát, amivel a karakterek is rendelkeznek régen láttam
...
-
oxox
addikt
oke-oke...nekem olyan szempontbol mindegy, hogy elszallt a particiom s ezzel a torpicsekem is, aki elfogadta morrigan ajanlatat (neki kene megint fekudni
marhogy a jateknak
)...de miutan mindenkinek a karaktere kicsit hozzanott, szerintem nem lett volna elvetelt otlet tobb kezdeti esemeny lehetoseget belevinni....felek, hogy ez sem lesz a remek folytatasok egyike...hanem a huzzunk le rola gyorsan meg egy bort kategoria lesz....
remelem a diablo3 vagy az uj heroes majd karpotol...
pl
baldurs 1-ben a tulajdonsag novelo konyvek miatt pl nagyon durva volt mar a torpen (nem egyszer vegigvittem vele)...[ Szerkesztve ]
-
Morden24
nagyúr
Az viszont nem rossz, mert ilyen téren az Awakenings a szánalmasnál pár emelettel lejjebb végzett.
Akkor már csak az az érdekes, hogy vajon összeházasítható-e a DAO PC-s változatának exportja a DA2 Xboxos verziójával?
Örülnék neki. Vagy ha nem, akkor legalább legyen valami olyasmi, mint a PS3-as ME2 esetén.Már csak azért is, mert az ME2 alapban olyan szinten kretén döntéseket tartalmazott, hogy inkább megvettem visszamenőleg az első részt is Xboxra, végigtoltam és importáltam onnan
-
Lenry
félisten
meg gondolom nem mindegy, hogy ki lett Ferelden vagy Orzammar királya, elfogadtad-e vagy sem Morrigan ajánlatát (egyrészt a Warden túlélése, másrészt Morrigan gyereke miatt (amit szerintem mindenképp bele fognak tenni)), stb, stb. szóval nem véletlenül mentek 15 percig a játék végén a képeslapok.
-
Morden24
nagyúr
Completed Dragon Age II twice, or completed it once with a save imported from Dragon Age Origins. (14)
Hümm. Lehet, hogy én valahol útközben lemaradtam, de hogyhogy lesz benne karakterimport? Mit importálok, korábbi döntéseket, NPC-ket? Mert ugye a főkarakternek még a neve sem lehet import, nemhogy bármi más. Szóval akkor most WTF?
Na meg ahogy látom, valami upgrade-elődő armor dolog is lesz. Ettől mindig kijön a belem, főleg ha fantasyről van szó. Remélem olyan lesz, hogy ha feltolom a kovács skillt 3-asra és van nálam blue meteor steel x5, akkor kapok +5AC-t. Hajrá srácok, még visszamondhatom az előrendelést.
Valahogy ez a Kirkwall-mánia még mindig nem nagyon tetszik, pedig Skócia szép hely, nem tagadom. Na majd meglássuk, mi sül ki belőle.
A max. szint 20-as lesz ezek szerint?
Új hozzászólás Aktív témák
gp A Joystiq hasábjain feltűnt a Dragon Age 2 első két perce.
- Vékony készülékházba nem fér a SIM-kártya?
- Volt egy kis félreértés a OnePlus frissítési politikáját illetően
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- Ingatlanos topic!
- Macska topik
- Riasztó topik
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- Eredeti játékok OFF topik
- Képek és árak még be nem mutatott Motorolákhoz
- Megvan, mekkora akksi kerül a vékonyított S25-be
- További aktív témák...
- Yongnuo 85mm 1.8 (legújabb modell) - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Yoga Gen1 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Meike 55mm 1.8 Pro objektív - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i7-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Gen2 - i7-1165G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest