Új hozzászólás Aktív témák
-
XoZ
aktív tag
Ez alapján a teszt alapján kb. kétszer gyorsabb a tesszelláció, mint a parallax occlusion mapping: [link]. Persze ez csak annyit jelent, hogy az adott tesztprogramban az ATI 58xx kártya kétszer jobb tesszellációt használva. Más kártyával, vagy más paraméterű tesszellációval/POM-mal természetesen teljesen eltérő teljesítmény arány is kijöhet, de ez alapján tényleg úgy tűnik, hogy jobb lehet a tesszelláció.
-
athomi
veterán
Alig van a tesszalátor a játék alatt használva, mégis keményen megfogja a kártyákat. A fenti beállítások mellett a HD5700 széria teljesítménye a játszható/játszhatatlan határán van.
-
smkb
őstag
Inkább az lenne az érdekes, hogy milenne, ha a tesszellálás ki lenne kapcsolva DX11 alatt, hozná e az Abu által korábban emlegetett +25% sebességnövekedést a jelenlegi-50% os csökkenéssel szemben, meg ingyen AA-t stb stb..., azaz tudna e a tesszellálás elhagyásával +150%-ot hozni DX11-ben a mostani sebességéhez képest....mert akkor lenne meg a DX9-hez képest a DX9 +25%.
-
Zeratul
addikt
[5770CF vs 5870 tesszeláció] Katt mester tesztjéből kiderül hogy 2 CF 5770 ha tesszelációról van szó kenterbe veri a 5870t bármilyen felbontásban.
[ Szerkesztve ]
-
rumkola
nagyúr
igen, ezt abutól halljuk és már mások is elkezdik szajkózni
szerintem bullshit4 éve doom3-ra megcsinálták már parallax diffuse meg minden lószar modot, és kb ugyanekkora teljesítményvesztést okozott - 4éve!!! azóta prey, q4 is beállt a sorba
6800gt-vel játszható volt 1024-ben szűrők nélkül, a mai hw-eken meg röhögve szaladgál 1600-ban vagy felette[ Szerkesztve ]
-
Zeratul
addikt
válasz ZewaDeluxe #26 üzenetére
DX11 nem csak az új featurek miatt propagált, hanem a visszafele az ős DX9-ig kompatibilis skálázódása miatt. Megírja fejlesztő DX11ben a játékot az API meg HW szintnek megfelően indítja az futtatási szintet. DX9 meg hiába nem volt kihasználva, anno a Crytekes mondták hogy ugyanazt a látvány ugyan meg lehetne DX9ben is csinálni de kb fele sebességgel. Ha az poligon szintet amit teszelelációval csinál a DX11 megprübálnaák DX9 engineben kihozni max 1-2 FPS tudna egy kétmagos csúcskártya.
-
Enton
addikt
Elírás történt a "ha" szócskát "aki" re kellene cserélni és ugy lett volna helyes.
De a lényeg érthető!"just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
misx
senior tag
Jé a 3870 épp viszi, de nekem eggyel lejjebbi felbontású moncsim van + leveszek az AF-ből meg AA-ból, mert az nem fog meglátszani (ha nagyon muszáj egy-két dolog medium) és majd szalad mint a baszott birka.
Win7 azért felkerül, de nem a DX11 miatt. -
keIdor
titán
-
válasz LackoMester #27 üzenetére
Elvileg már régen automatikusan frissült az autoupdater-en keresztül minden Vista DX11-re. dxdiag mit mond nálad, hányas DX van fent?
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Fancy-boy
addikt
Vegyetek konzolt
Persze azok nem tudnak DX 11-et de attól még nem kell fejlesztgetni, és kiadni egy rakás pénzt.[ Szerkesztve ]
-
bsh
addikt
válasz ZewaDeluxe #29 üzenetére
hogyne lenne, már vagy pár hete lejött auto frissítésen is... kb971644, de persze külön is letölthető (mint ahogy bámelyik update)
-
bozont
veterán
Azt nem értem miért csak az új kártyákat tesztelték DX11 módban, azért kíváncsi lennék mit tud a 4870-es DX10.1-ben a DX9-hez képest.
-
Enton
addikt
John Carmack volt aki ezt állította, és szerintem mindenki ezt állítaná ha nem DX alá fejlesztene.
Viszont teljesen igaza is van, mert elég megnézni a jelenlegi screenshot-okat a RAGE-ből és rögtön látni hogy miről is beszélt Carmack.A Dirt2-ből meg mostmár tényleg nemsokára jön a demo szal majd meg lehet nézni azon kinek hogy fut. Ha nem megy a demo nem fogsz játszani a teljessel sem, ennyire egyszerű.
"just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
Pala
veterán
válasz ZewaDeluxe #29 üzenetére
Nekem a Windows Update-n keresztül frissült (ha jól rémlik, valami platform update a neve).
-
ZewaDeluxe
tag
válasz LackoMester #27 üzenetére
Az persze...
Tudtommal nincs még hivatalos verzió. Ha majd rákeresel a Google-ban arra, hogy "Directx 11 download", és a Microsoft letöltőközpontját adja meg az első találatok között, akkor lesz. Én csak onnan töltenék le ilyesmit... Amit eddig kiadtak az legfeljebb valamelyik DX Software Development Kit lehet... Azt nem ajánlanám...
-
rumkola
nagyúr
válasz LackoMester #24 üzenetére
azzzzzzz
-
LackoMester
addikt
értem én,de már elérhetö?letölhetö
ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz
-
ZewaDeluxe
tag
válasz LackoMester #16 üzenetére
De még mennyire: a Vista alkalmas Dx11-re, és kap is majd egy telepíthető packot.
Talán másfél éve sincs még annak, hogy valamelyik játék-fejlesztő szoftvercég egyik vezetője (már nem emlékszem, hogy ki volt az) azt mondta, hogy még messze nem merítették ki a DX 9-ben rejlő lehetőségeket sem. A hardvergyártóknak persze az az érdeke, hogy fejlődjenek a játékok, minél inkább kihasználják az új hardverek képességeit, és ilyen módon "kényszerítsék" az egyszeri júzert arra a hitre, hogy mindenképpen pénzt kell költenie a gépére...
Hááát... Ez a konkrét helyzet viszont kezdi teljesen nevetségessé tenni ezt a műveletet. A korábbi cikk képeit elnézegetve szinte elenyésző a különbség. Ráadásul - ha jól értem - alaphelyzetben ezt a játékot sem DX11-re írták, hanem csak utólag implementálják bele...Szóval nagy a hype, van is figyelemre méltó hardver-fejlesztés, de még el fog telni egy kis idő, amíg ebből a szoftverek és a játékok szintjén érdemi változás lesz...
Khm...
-
debrecenid
csendes tag
Hát én meg meggyőződtem, hogy jobb kivárni, éls egyre inkább helyesnek látom a döntést...
Amíg nem dobja ki az nvidia is az új kártyáit, addig akkora nagy überújdonságnak számít a dx11, hogy már csak azért rápakolnak egy valag pénzt, mikor tudnák ezt olcsóbban is adni (kezdeti hetekben hd5770 48.000 volt, ma már 39.000-ért megkapod)...
Jobb megvárni az újdonság erejének a lecsengését, meg az árharc beindulását... -
wednesday
őstag
Ezek szerint lemaradtál.
DX11 elérhető Vistán és Win7-en. Mivel a 7-es a Pista továbbfejlesztett változata. Ezért csak szánt szándékkal lehetett volna kihagyni, de még úgyse. Mert akkor meg hekkerek lazán felteszik rá, hiszen itt megoldható.
Meg nem akarták megismételni a DX10 "sikereit", úgyhogy 2 OP-rendszeren is elérhető az új API.XP-nél más volt a helyzet.
-
Quan-Chi
őstag
én is megvettem az 5770-et lehet hozzá kellett volna még raknom pár ezrest és venni egy GTX275-öt ! nemértem, az ATI azzal veri magát hogy ő DX11, az NV meg csak DX10 ... és se a DX10nek nem láttam értelmét, se a 11nek, elvileg sokat kellett volna gyorsulnia , hát én csak ezt a bazinagy lassulást vettem észre mindenhol
kajaidőben kérem ne zavarjanak! 8:00-22:00
-
Úgy látszik. Gyakorlatilag a Win7 hivatalos megjelenése előtt már kiadták Vista alá is a DX11-et, és nem is titkolták, hogy lesz.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
mephi666
nagyúr
egyre jobban úgy érzem, hogy érdemben nem érné meg most 5750/5770-re váltanom... 5850-től indulnak az igazán erős dx11 kártyák, de egyelőre még szerintem driverfronton is gondok lehetnek, mert hihetetlen, hogy dx11 módban alig megy többet egy 5770, mint a 9600gt-m dx9ben... holott sp-ben meg mindenben ég és föld a különbség a kettő között... (azért dx9-ben van különbség, de az sem egetverő...) én elvárnék még vagy 50% gyorsulást az 5xxx-es sorozattól pusztán driverekkel is... nagyon kiforratlannak érzem a drivereket meg a játékok támogatását is... (csomó helyen az sli is sz@rul skálázódik... vagy sehogy... vagy visszafelé ) talán mire ilyen oldalon helyreállnak a dolgok, addigra normális áron lehet kapni középkategóriás kártyát is...
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
MaciG
addikt
Ahogy nézem akkor ak hd3850--es karimtól ne várjak túl sokat.
BANZAII
-
debrecenid
csendes tag
Nekem ebből lejött, hogy akkor tényleg ne gondolkozzak hd5770-be, hanem inkább várjak tavaszig, mert amint kijön a fermi, az AMD úgyis agresszív árcsökkentésbe kezd, hogy ne fölözhesse le az nvidia a kártyáin a nagy hasznot, hanem kénytelen legyen minél hamarabb árat csökkenteni...
Erre fogadni merek...
És majd akkor jöhet a hd5850, vagy egy teljesítményben és árban hasonló nvidia...
Addig meg remélem nem hal meg a x1800-as ati-m. (a hűtője már igencsak porszívóhangokat kelt...) -
Devid_81
félisten
Nem mintha volna penzem masik VGA-ra de marad a 4890 egy darabig, az tutter
En is gyorsulast vartam, nem lassulast...
-
Vistaboy
veterán
válasz Barthezz2 #10 üzenetére
Csak te. Ott van legfelül, hogy Forrás: PC Games Hardware.
[ Szerkesztve ]
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
MODERÁTOR
Jó lesz ide még a 4850-em
Mondjuk nem ártott volna ha valamivel átlagosabb konfigon tesztelik, és nem a ma kapható legerősebb vasat teszik alá Így viszonyítson az ember..Az egyéb felbontásban mért értékek táblázatait és egyéb információkat pedig a forrásoldalra kattintva érhetitek el.
Csak én nem találom a forrásoldalra való kattintás linkjét?
Everybody lies.
-
Zeratul
addikt
DX11ben max részletességel szűrőkkel tesszelációval futott. A teszeláció meg jelentős többlet terhet ró a poligon kezelő egységre, a jelentősen megnőtt menyiségű poligont meg még shaderelni, szűrni, textúrázni kell. Más kérdés hogy tesszeláció esetén a magasabb textura részletességnek és szűrőknek is jelentősen csökken a jelentőssége. Valamit valamiért.
-
pdave
aktív tag
hát kell alá hardver rendesen... és itt nem csak a videokártyára gondolok
https://www.facebook.com/pasztordavidphotos
-
No-kia
addikt
3870 en játszható, pláne majd nekem 1280-ban jóválasztásvolt anno ez a kártya
Nokia 500 | Ford Sierra 2.0i | Dell N5010
-
Pala
veterán
Hát az eddigiek alapján közel sem néz ki annyival jobban, mint amennyivel lassabban fut (feltéve, hogy a mérések megfelelnek a valóságnak).
Én ezen teljesen meglepődtem, inkább arra számítottam, hogy kb. 10-20%-al gyorsabb lesz, nem 50%-al lassabb.
Mindegy, nem mintha különösebben zavarna.. ha DX10-ben is lassú lesz, akkor max futtatom DX9-ben (teljesen jól néz ki úgy is!). Mellesleg így egész jól fut még a gyengébb kártyákon is (i7-tel karöltve )[ Szerkesztve ]
-
negro
őstag
válasz LackoMester #1 üzenetére
Na igen csak eppen valoszinu, hogy 11-ben sokkal jobban nez ki mint 9-ben. Vista ala meg van mar DX11. Az mas keredes ha nincs 5xxx-es AMD kartyad tok mind1.
''A kreativitás kulcsa abban rejlik, hogy tudod, hogy rejtsd el forrásaid''
-
kelzsoca
félisten
A DirectX 11 rendesen visszafogja a kártyákat, tehát majdnem csak 5850-től felfelé van értelme az egésznek
Még jó hogy olyan konfigurációval tesztelték, ami minden háztartásban fellelhető
-
LackoMester
addikt
akkor marhanagy értelme volt a DX11 verziónak,lassabb mint a DX9-es pedig ugye gyorsulást igértek
van 1 kupónom a játékra,én egyébként Vista alt fogom futtatni,tehát elvileg DX.10-benott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- OLED TV topic
- JavaScript topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Bemutatkozott a Redmi Turbo 4
- iPhone topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest