Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BiP
nagyúr
válasz Aljasvip #119398 üzenetére
Kézzel én is folyó vízben mosogatok, mégis elég a 10L. Oké, nem forró vízben mosogatok, és ha sok az edény, a vége hűvös már.
Mosogatógép előtt nem kell elmosni. Erre van a gép.
1.5órát mosogat, miért gondoljuk azt, hogy nem bír el a piszkos tányérokkal ?
Mondjuk nekem is nehéz kiirtani a mozdulatot, hogy elöblítsem előtte, de inkább csak a nagyobb kajamatadékokat/maszatot szoktam leöblíteni. -
Alusky
aktív tag
válasz Aljasvip #119398 üzenetére
Cocializmusban ingyen vót a víz, az emésztőgödröt meg lyukasra építették legtöbb helyen, így könnyű volt megszokni ezt a kényelmet mert nem járt semmi következménnyel. Akkor még nem volt/más volt a környezetkárosító probléma is. A Hajdu mosógép is félig felszívta magát vízzel, nem két deciben forgatta a ruhát, mint a maiak. 110 litert elhasznált egy mosásra, a mai 40-nel szemben, nagyjából.
[ Szerkesztve ]
Ha nem akarja a porszívó használati utasítása, hogy lábbal nyomjam le a vezeték feltekerő gombot, miért tervezik úgy lábbal legyen kényelmes használni?
-
frescho
addikt
válasz Aljasvip #117888 üzenetére
Bizony-bizony, ahogy egy volt KISZ titkár megfogalmazta elk* nem kicsit, hanem nagyon. A többség hitt a hazug meséknek évtizedeken keresztül.
A többi között az oktatás is lezüllött. Középkori töriből nyomják az évszámokat, de a közelmúlt már sehol. Például az, hogy a cuclizmusban is 30 évekre vettek fel hitelt, majd a 2000-es években is évtizedes kalandba vágtak bele sokan. Így az is kimarad ahogy ezek az emberek hogyan jártak a hirtelen kamatemeléssel.
Politikai szempontból érthető, hogy 70-es évektől hitelből osztogató gazdaság csőd felé tántorgása nem téma. A 90-es évek elején kezdődő infláció, munkahelyek elvesztése, Boros csomagja sem kap hangsúlyt. A 2000-es évek osztogatós, 3 gyerek négy ki nem lévő kerék támogatós, majd valutás hitelből dőzsölős, de még erre is lapot húzó gazdasági ámokfutásáról sincs szó. Milyen lenne már, ha ezek és a jelenlegi között párhuzamot húzna valaki?
Matematikából nem értik meg az emberek az átlag fogalmát, a reálérték számítást és az azzal történő indexálást. Pl. azt sem, hogy 20 év alatt kb. 20%-kal emelkedett a reálbérhez képest az átlag négyzetméter ára a lakásoknak. Így aztán a fiatalok nem tudják felmérni a saját helyzetük a náluk idősebb pár generációhoz képest. Ehhez képest a
youtube (bocs az már boomer)X-en azt hallják, hogy YOLO, mert úgysem tudsz venni 4 év spórolásból "csak egy lukat" Nehogymár úgy éljenek, mint azszüleink ennyi idősenállatok!?!https://frescho.hu
-
cidalain
veterán
jaj, félreértés ne essék, nem mondom, hogy nem logikus az ő szempontjukból amit tesznek... a szülők is egyre később lesznek szülők, eljön az a pont, hogy a fiataloknak nem is kell lakást venniük, mert 30 éves korukra megöröklik a szülői házat... vagy ha olyan eleve nem volt, akkor úgyis az albérletes hagyományt viszik tovább majd.
@blp85:
[ Szerkesztve ]
>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
morcosharcos
őstag
"Az a szerencsénk nekünk fiataloknak, hogy az előző generációk okosan vitték az országot, hogy a most családot tervezőknek ne kelljen 30 év hitelbe verni magát egy lakás megvásárlásához - tapasztalatból beszélek."
Én 40 vagyok, szal pont kb a két korosztály között most seggreestem ebben a vitában, tudnék érvelni egyik, másik álláspont mellett is, de a fentit azért ne a mostani nyuggereknek "köszönd meg" sztem, hanem mondjuk döntően a CSOK-rendszernek. Előtte százszor átláthatóbb volt minden, értsd: nem kellett a hitelintézetnek mindenféle kockázatot értékelnie, ami ehhez az új támogatási formához kapcsolódóan megjelent (csak a legegyszerűbb: lesz-e valóban gyermek? de van ezer más új dolog is itt) ráadásul ugye ezt a lóvét a kivitelezők, meg a használtat eladók (mikor a használt CSOK megjelent) egy az egyben építették be az árképzésükbe, ezzel egyébként sztem arányaiban legalább annyira megtolva az inflát, mint amekkora emelkedést a covid-környéki állami pénznyomtatás (a jegybanki alapkamat-emelésből fakadó hatásokra gondolok itt) okozott (és ezt mondjuk minden ország csinálta, hogy mentsék a gazdaságot).
Abban biztos vagyok, hogy Marika néninek a szomszédból nem sok köze van ehhez az egész problémához.
Kennedy: “Democracy is not perfect, but we have never had to put a wall up to keep our people in.”
-
fatpingvin
addikt
válasz Aljasvip #104572 üzenetére
tudom, egyik cimborám nagyon éli ezt a mostanában divatos gémer szcénát. akinek ez kell hajrá, nekem nem téma.
tévém sincs. nekem a technológia nem ebben a formában jelenti a szórakozást.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Pikari
addikt
A lenéző stílus azért alakult ki, mert például úgy fikázod a linuxos cad szoftvereket alle cuzammen, hogy még a librecadet sem ismered, ami minden hasonló windowsos szoftvernél fényévekkel jobb. Nagy cadesként gondolom illene ismerned. Mi úgy fikázzuk a dolgokat, hogy először legalább kipróbáljuk őket.
A lényeg, hogy amiről nem tudsz, az nem is létezik! A misztikus "nagy cég"-edet pedig valószínűleg agyon is vernék a közösség tagjai, ha megjelennének a platformunkon a programot távolról lezárni képes drm-es csodáikkal
[ Szerkesztve ]
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
szebe
addikt
CAD és társai rendszerek esetében nem lehet, hogy a célgépek (cnc?) miatt kötött a win-es környezet?
Nem vagyok otthon a témában, szóval csak érdeklődöm, ne nagyon kövezzetek meg ha hülyeséget kérdeztem."ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
"Egyik nagy CAD-s cég se fejleszt Linux-ra, "
Azért nem kevés ilyesmi akad másra is.Amúgy Linuxon sem kell kernelcsere(=update) után semmit csinálni. Nem tudom, ezeket ki terjeszti.
BTW volt ilyen cég, ahol elkezdtek Mac-et is engedélyezni, és büszkélkedtek, hogy sokkal kevesebb probléma van vele.
Ugyanis nem adtak rá támogatást a usereknek, így nem lehetett rá ticketet nyitni...[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
fatpingvin
addikt
válasz Aljasvip #104487 üzenetére
mondhattam volna akármilyen professzionális célszoftvert.
amúgy kedves hogy pont csak a lényeget nem akarod kiérteni belőle. hcl kollégának valahogy mégis sikerült.meg is erősíteném: ott lett elcseszve az egész hogy a szélsz-marketinges csürhe kitalálta hogy hmmm akkor mivel lehet még több vásárlót szerezni, óigen, azzal ha elhazudjuk nekik hogy nem kell érteniük sem olyasmihez amihez egyébként de.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
-
opr
nagyúr
-
-
-
KROK640
nagyúr
válasz Aljasvip #89458 üzenetére
Volt egy 120GB-os HDD-m, neked való lett volna. Eredeti buborék csomiban, csavarokkal mindennel. Összesen annyi üzemidő volt benne h egyszer telemásoltam majd formáztam.
Mindig úgy voltam vele, megtartom egy olyannak aki erre izgul, hogy 9 óra üzemidő sincs benne... Évekig árultam.
Végül 2015-ben ment el, 17000ft-ért (sokkal többért mint reméltem), de nem ráizguló gyűjtőnek, hanem valakinek akinek vasárnap délután tegnapra kellett egy winyó... és alkudozás nélkül ki is fizette. (ha vár egy napot, 1000GB-os vadi újat vehetett volna, de nem ért rá).Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
Chaser
legenda
válasz Aljasvip #89462 üzenetére
nemrég a piacon beajánlottam ezer ft-ot 4db teszteletlen 2,5-es hdd-ért
1db 80-as
1db 160-as
2db 320-as
ezek behajigálva egy nagy dobozba, úgy kellett kikotorni
mondok magamnak a 80-as gombot ér - ha hibátlan is -, a 160-as talán öccáz' ft, a 320-asokat ha hibátlnok 2e/db körül el tudom adni - aminek azért kicsi az esélye hogy tényleg hibátlanok -
rosszul lett az ember úgy dobta vissza a láda a hdd-ket, ha jók is voltak utána már biztos nem ( :_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
koby11h
őstag
válasz Aljasvip #89458 üzenetére
Én meg ilyen laptopból szökött darabokról állítok helyre és mentek adatokat rendszeresen... szóval inkább nem
Inkább veszek 2000-2500-ért egy 500 GB 3.5" 5 éves nem szétrázott merevlemezt, ha már nem akarok újat, pl[ Szerkesztve ]
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
envagyok
veterán
válasz Aljasvip #86323 üzenetére
Nekem azt mondta egy tapasztalt veterán aprós ismerős, ha valamire 1 napon belül több ember jelentkezik, azt túl olcsón adod.
A jó kis régi expressz újságos idők, amikor a nyomdából hozták este a másnapi újságot.
Megfizethetetlen élmény volt.
A jóáras cuccokat levadászták a profik, mielőtt bárki megvette volna az újságot.
De volt nálunk profibb is, az vagy a szerkesztőségnél, vagy a szedésnél/lektorálásnál dolgozott -
mpo
veterán
válasz Aljasvip #76685 üzenetére
1980-ban nem volt jövedelemadó, minimálbér, maszekok voltak maximum.
23 éves voltam, 5 év munkaviszonnyal állami, építőipari cégnél irodában, ~3300 Ft/hó fizetésért, egy nm 6800 Ft volt.
Akkor most is ugyanazok az arányok.
A lényeges különbség a 40 évvel ezelőtti viszonyok és a mostani között, hogy a közveszélyes munkakerülés (kmk) bűncselekmény volt, mindenki talált munkát, most meg akkor rúgnak ki, amikor akarnak.
Nem volt nagy a fizetés, de kiszámítható volt a megélhetés, a hitel visszafizetése.[ Szerkesztve ]
Ha érted, akkor már elavult.
-
BiP
nagyúr
válasz Aljasvip #76681 üzenetére
Nem leszólni vagy ítélkezni akartam, csupán nem értem ezeket a döntéseket.
Lehet, hogy csak nem követem a trendeket. Korábban azért költöztek az emberek agglomerációba, mert szerettek volna kertes házat vagy kicsit nagyobb teret, jobb levegőt.
És nekem ezért furcsa, hogy az utóbbi pár évbe mennyi ember költözik 20nm zölddel bíró társasházba 1 órányi útra a fővárostól.
Vagy ha nem kell neki nagy udvar/kert, akkor miért költözik ki. Nyilván megvan a maga oka, csak nekem nem világos.
Aztán lehet, hogy csak én nem realizálom, hogy egy pesti panelből ez is bőven pozitív előrelépés.
És nyilván függetleníteni kell magam attól a ténytől, hogy mi baromi szerencsések voltunk, hogy pont jó időben értünk az életünk költözéses részéhez, és nem a mostani helyzetben kell a költözésen gondolkodnom, baromira bajban lennék, olyan árak vannak. (akár új lakás/ház, akár albérlet).
És az is igaz, hogy most kényszerhelyzetben van mindenki, mert a fos és a szar döntés között lehet választani.
De közben nehéz függetleníteni magam attól a tapasztalattól is, hogy mennyi olyan ismerőst/családot láttam, hogy mindenáron költözni akartak, vettek valamit, aztán 2-3-5 év múlva, amikor jött a gyerek, akkor meg újabb nagy kiadások árán költözhettek valami nagyobba. Tehát ezért is érzem furának, amikor fiatal családok bevállalják a kisméretű 50nm alatti társasházi lakásokat.
De persze nem látok bele mások lehetőségeibe, így valóban buta dolog lenne ítélkezni, szimplán csak nem értem ezt az óriási fellendülést az építkezési-költözési oldalon.
Pont akkor akar sok-sok ember költözni, amikor minden nagyon drága.
Miért lenne ez jó előre menekülési útvonal, amikor épp minden túlárazott. A kényszer mellett miért jó döntés bevállalni többtízmillió hitelt a bizonytalanra. Miközben ott lebeg a levegőben, hogy az a lakás 5-10 év múlva vagy amikor épp a mostani túlárazást elősegítő tényezők (pl. CSOK) kifutnak, és bezuhannak a lakásárak.
Ne legyen igazam, és remélem tévedek. De láttuk, mi volt a devizahiteles korszakban, amikor az emberek túlvállalták magukat. -
KROK640
nagyúr
válasz Aljasvip #73640 üzenetére
"Csupa jó szívű tanáraink voltak, segíteni is akartak, de van akin nem lehet, csak meg kell szabadulni tőle minél hamarabb."
nekem is volt ilyen osztálytársam, nyolcadikban még a hatodikos szintet sem érte el, de mivel már 17 volt, a tanárok úgy döntöttek, hogy csak menjenek már tovább. így volt, hogy Jani és Sanyi bármire megkapták a kettest, csak szabaduljanak már tőlük. Egyikük sem tanult tovább, Janiról hallottam pár évvel később, hogy börtönbe került. Azóta se hallottam róluk.Van egy tanár ismerősöm, heves megyében tanít, egy olyan iskolában ahol rengeteg a halmozottan kátrányos helyzetű, nem az idén barnult diák. Na tőle hallottam ilyet, hogy a szülők simán megvárják tanítás után az iskola előtt, és ez az egyik nyomós ok, amiért nála senki nem bukik meg, a másik, hogy államilag előírt kvótát és statisztikát kell tartaniuk, és előfordult, hogy maga az igazgató mondta meg, hogy XY diák márpedig át fog menni.
Ugyanakkor elmondta, hogy akad sok értelmes és tehetséges is közöttük, de az otthoni környezet annyira lehúzza őket, hogy nem tud mit tenni.
Még csak 6-7 éve tanít, de már teljesen belefásult, nála mindenki megkapja a kettest és haladjunk.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Aljasvip #73640 üzenetére
A városi sem egyezik vele, ideális dolgok leginkább csak elméletben vannak.
A kedves szülejeiktől kéne minél hamarabb megszabadulni inkább, onnantól már tiszta sor... Gazdaságilag, társadalmilag teljesen ellehetetleníteni az ilyet, aztán némi börtönreformmal leönteni a fagyit, ha ez odavezet, hogy megszaporodik a benti népesség. Egy-két generáció alatt megszűnne ez a probléma és nem sokan hullajtanának könnyeket.
Szép álom.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
-
törölt tag
válasz Aljasvip #73210 üzenetére
Ez valóban így van náluk: Link
Korábban én se tudtam erről, aztán jött a meglepetés, amikor szépen sorban hozzám jöttek vissza a garanciában cserélt dolgok! A gond csak az volt, hogy azokat nem én adtam le garanciáztatni, hanem akik tőlem megvették. Sőt, volt már ilyen pénzvisszafizetésben is részem akaratom ellenére is. -
Chaser
legenda
válasz Aljasvip #73210 üzenetére
vagy csak simán nem volt képben az ügyintéző, láttam már kirakva ezt hirdetésnél is
semmilyen jogalapjuk nincs adásvételit kérni, számla meg nyilván kell, azon rajta van minden
nemrég egyik srác személyesen kérdezte meg benn, neki azt mondták nem kell semmi a számlán kívül
most ha holnap meghalok, akkor nincs tovább gar azokra a dolgokra amiket eddig vettem? ( :
annyi van, hogy alapból ők fiókhoz kötik a rendelést, és mindent onnan tud intézni az ember később is, ezért nyilván csak személyesen érdemes nem első tulajként gart intézni ahogy írják isszerk:
vga-khoz most adtam, de volt aki nem is kért
ezelőtt egyszer sem adtam adásvételit és volt már némi alzás motyóm
tavaly kuponozáskor hegyekben mentek az alzás motyók, azokból meg biztos lett garos is idővel
néha béna a rendszerük, legutóbb pl máshoz utalták a pénzem, annak ellenére hogy supportos kérte be a számlaszámom
barátom számlaszáma benn volt a rendszerben és valahogy az automata felülbírálta a supportost ( :
mikor felhívtam őket izzadt az ügyfeles hölgyemény ( :[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
-
-
Gyuri27
félisten
válasz Aljasvip #69331 üzenetére
Rohanok is. Lehet 1500 wattos is?
Syl: nem nem. Leszopod te magad. Mikor làtod hogy a fsecskàny 40k-s lapban ugyanazt tudja osz kikurtál az ablakon 160 pénzt egy asus logóèrt. +ugye a tàp. Azaz 200k bukó. Na majd az ilyen nem érti 2-3 èv múlva az egèsz fos mièrt nem megy el 200k ért. Pedig ö akciósan 800-ba àrulja a millád gèpet.
Amd - Radeon - Ryzen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest