Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
Pár éve itt a közelben egy műanyag gyárba kerestek égre földre 386/486 tipusú gépet, mert az egyik gyártósor PC-je lehalt. Engem is megkerestek, hogy tegnapra és lehetőleg ingyen (mert hogy ezek semmit sem érnek) szerezzek már nekik ilyen gépet. De sürgősen, mert a gépsor állása milliókba kerül. Kihagytam a nagyszerű lehetőséget.
Nem tudom mennyiért oldották meg, de akkor már a tőlálő gépek ára rendesen fenetebb volt mint párezer ft.Van egy Athlon XP-m 1466@2669MHZ, elsőre azt mondanád, hogy szemét, de 30-40 ezerért már nem adnám oda ... (emlékszem még amikor 2006 nyarán 300 ezret kínáltak érte, és némi gondolkodás után annyiért nem adtam oda)
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
P4-e válogatja, ma is tudok olyan csúcslapos (Granite bay ASUS, mindenével), különösen jó procis (1600A ami megy 3200-on), 2GB DDR1 500MHZ, egyedi (Ordasi) vízhűtéssel, amit nem vennék meg (haveré), mert annyiért már 4th gen I5-ös félkonfig is van 16GB DDR3 RAMmal, jobb féle lappal, 120-250GB SSvel, ami nyilván jóval használhatóbb.
A P4 nem volt mindig szemét, most épp azt a korát éri (mint az autóknál a 15-25 év a mélypont) de biztos leszek benne h pl az említett P4 még fog sokat érni.
Nekem anno két P4-esem volt egy 1600A és egy 1800A, na az 2009-ben szemét áron ment el pedig jó kis konfigok voltakA c64 meg örökké hullámzik, 10 éve arányaiban többet ért. Tudom, mert több is van itthon, és néha eladok 1-1-et főleg nyugati (angol) piacra.
-
KROK640
nagyúr
válasz sh4d0w #102863 üzenetére
Az nem kevés...
de láttad ennyiért megy egy 1957-es Chevrolet? Vagy egy 1963-as Mercury? Pedig mai szemmel iszonyú fogyaztása van töredék menet komforttal (vezettem ilyet, tudom) (mondjuk elvisz A-bó B-be) Ehhez képest 100 ezer euro ami egy ma jónak kifejezetten mondható autó ára.
De ott volt a régi Pentium 1-esema 2000-es évek elején 133-as, 128MB EDO RAMmal, 8.4GB-os 7200-as HDDval, nem sok P1 volt így kiépítve, mégis, már akkor is kb használhatatlan volt napi ténykedésre. (20 évvel ezelőtt!)
Túl van árazva, de itt már azt kell megfizetni, hogy még megyInkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
válasz 3shae #102892 üzenetére
@cof : "Azért lemásolható nagyjából."
Ne nekem mondd, hanem annak, akinek fontos a hangulat, meg az eredeti HW. Én virtuálgépeket csináltam retróra. (Csak valamiért Qemu/KVM-en elég problémás a hang.)"Dobozos szerintem nem sok szaladgál."
Az nem 500 akkor, ha kifogsz valakit, akinek ez fontos, akkor sokkal több is.@koby11h : Én az ügyeletet szoktam
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
cof
veterán
Ha a hangulat is fontos, akkor nem
Azért lemásolható nagyjából. Rákötöd valami jó kis szemkárosító képcsöves monitorra, meg régi bill. egér USB fordítóval és kész is. Nincs az emberekben fantázia, na.
500 környékén viszik
Komoly, pedig ez se mai darab. Valamikor 20 éve vettem még az Auchanban 20 ezerért. Majd hátha lesz értéke 10 év múlva, és akkor elmegy ötvenbe. Dobozos szerintem nem sok szaladgál.
Bill. az viszont néztem HA elment tavaly 10 ezerért egy ugyanolyan. Az durva. Mondjuk meg kell néznem még magyar kiosztás-e, mert a vaterán ment el tavasszal 4 ezerért egy nem magyar. Azért nem mindegy.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
-
aktív tag
Feladtam egy hirdetést mplace-re, kb 5 percen belül 4 kamuprofil, csaló, nevezzük bárminek - írtak rám.
Bocsánat, már öten! EZ MILYEN MÁR?
"Rеmеk, Kаrcаg lаkom, а GLS futárrаl sаját költségеn intézhеtеm а kiszállítást?
Először а bаnkszámlájárа érkеzik а pénz, mаjd а futár átvеszi аz árut."Jahh és egy sem magyar..
2024-ben 8c 16t proci 300 ezerért?? AMD: Fogd meg a söröm!!
-
cof
veterán
Nincs már ilyen régi cuccom, azért is drága.
A legrégebbi dolog amit találtam egy LG 48x16x48 CD író gyári dobozában, majd megpróbálom eladni 50 ezerért.
Ja, meg van egy AT billentyűzetem is még KB-M102. Sajnos kicsit koszos, nincs kedvem tisztogatni, hogy meghirdessem.
[ Szerkesztve ]
-
-
Pikari
addikt
válasz koby11h #102885 üzenetére
Természetesen a retró piac nagyrészt a nosztalgiából táplálkozik végső soron, az ipari rendszerek minimális mértékben beleszólnak még.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
Pikari
addikt
Ha csak azzal működik a futtatni kívánt szoftver (vagy hardver), akkor más nem jöhet szóba, csak az, hogy megvedd.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
cof
veterán
Tisztában vagyok vele, hogy megnőtt irántuk a kereslet az elmúlt években és a kínálat szűkös, a kereslet okát nemigen értem a mai napig igazából.
De ezt már témáztuk itt szerintem. Múzeumba elmegy, de nem tárolgatnám.
[ Szerkesztve ]
-
-
szebe
addikt
Nem elképzelhetetlen, de az se, hogy teljesen rendben van.
Gondolom dolgozói kedvezmény, valahol Csömör és Kistarcsa között, nekem is van ott ismerős. Az más kérdés, hogy ezek feltétele között szokott szerepelni, hogy szigorúan tilos továbbértékesíteni.
Ezen analógia mentén nem kell meglepődni, ha a Fvár/Pécs/BP lokációval van olcsó BT-s hangkeltő eszköz gyanúsan olcsón. Annak sincs semmi baja, az más kérdés, hogy mennyire "szabályos".
[ Szerkesztve ]
"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
Pikari
addikt
válasz sh4d0w #102877 üzenetére
Egy hardver árát nem az határozza meg, hogy mennyire erős, hanem a kereslet és a kínálat függvényében határozza meg a piac. Közgazdaság alapjai 1.
-
cof
veterán
Tudom én, vannak ilyen elvetemültek. Mi örültünk ha pár száz Ft-ot kaptunk érte 15 éve, mert hónapokig hirdettük a vaterán.
Most meg 30 ezres ajánlatot kaptam a kis T430-ra, lol, aztán milliószor hatékonyabb mint egy 486-os ugyanennyiért. Érthetetlen egy világ ez.
-
-
cof
veterán
válasz sh4d0w #102863 üzenetére
Eltévesztette a kategóriát. Az ilyet már ingyenesen elvihetőben kéne hirdetni...
Amúgy láttam egy műsort nemrég, hogy ezek a játéktermi gépek amik slágerek voltak anno, street fighter donky kong és társai... nem sokat érnek csak az igazán ritka darabok, mert mindenkinek olyan gép kell amin van több ezer játék, az meg ugye egy RPi-vel oldható meg, érdekes.... Ott nem fontos a retro hangulat.
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz quailstorm #102867 üzenetére
P4 mindig is szemét volt
@sh4d0w : C64 árakat meg ne nézd
-
sh4d0w
félisten
-
sh4d0w
félisten
LOLbzmg, P1-es gep 12K-ert az apron...
https://www.coreinfinity.tech
-
-
tserrof77
őstag
válasz TESCO-Zsömle #102859 üzenetére
...gizsgugya csereérdeköl??
Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)
-
homerhamm
addikt
válasz TESCO-Zsömle #102859 üzenetére
Csak komojjjj érdeklödök jelentkezzenek!
Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei! Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!
-
TESCO-Zsömle
félisten
"Áron raoul eladó..."
Szegény Raoul Áronnal vajon egyeztettek előtte, vagy meglepetés lesz?Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Pikari
addikt
válasz KROK640 #102857 üzenetére
van egy hasonló az egyik sarokban vevőre várva (majd ha egyszer meghirdetem vébre), persze cicoma nélkül. meg még annyi a különbség még, hogy az 5.25-ös takarólemezek rácsosak, és porszűrő van bennük.
-
KROK640
nagyúr
válasz imre.tabajdi #102823 üzenetére
Szerintem ... nem tudom
-
KROK640
nagyúr
válasz MasterDeeJay #102796 üzenetére
Tyűűűű, egy pillanatra meijedtem, aztértelmeztem, hogy 128GB RAM kevés már netezni is (48GB RAMmal érthető)
De aztán értettem hogy SSD-re gonolsz, az tényleg kevés már.
Zoltán haverom is 256GB-osra pályázik, ha valaha rávehető... (HDD mindenek fülüttaz elve, C2Q 8GB RAmmal és 7200-as HDDvel napi használatban... anno biztos jó gép volt, de ma már kissé "nehézkes" )Ha ilyen frutti, szerintem én is rendelek párat
-
itldj
aktív tag
válasz Armagedown #102851 üzenetére
-
Armagedown
őstag
Ma reggel is jó szokásomhoz híven lementem a bolhapiacra, hátha lesz valami jó áru, amit megvehetek olcsón.
Hát nem igazán volt semmi arravaló, de ott volt egy elég komoly Gigabyte Z690 GAMING X alaplap, elhajlott és kitört lábakkal.
Hogy tehet valaki ilyen?“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
válasz Armagedown #102848 üzenetére
De a UI se lesz jobb
@koby11h : Ja Nekem sem mindenre, de nekem viszont minden cuccom ilyen bagót érő
-
Marketplace-n renew-olsz valamit -> azonnal 2-3 spambot
-
-
Pikari
addikt
a floppy belső usbn van most is. a külső usbs bohóckodásokat inkább kihagynám, mert akkor az lesz a vége, hogy több méteren át mindenféle külső usb eszköz fog lógni a gépről a saját adapterével, amit minden áron el akarok kerülni. ha nem használnám ezeket az eszközöket előre meghatározhatatlan rendszerességgel, akkor nem építeném be őket a gépbe. egyelőre jól van ez így, de hosszú távon mindenképp egy jobban kialakított házba kell átkölzötetni.
[ Szerkesztve ]
-
-
Pikari
addikt
A felső ide rack, az alsó sata rack. Szeretnék pluszba még egy másik sata racket (amibe 1 db 3.5-ös + 1 db 2.5-ös vinyót is be tudok dugni.) És kellene még egy jó olvasási képességekkel rendelkező optikai meghajtó is ezeken kívül. A floppy leköltözne egy alsó 3.5-ös keretbe, tehát az lenne alul, felette pedig a kártyaolvasó maradna. Fent ezzen felszabadulna egy hely pluszban, ezért kellene 6 db 5.25-ös hely, és 2 db 3.5-ös. És az se hátrány, ha el tudom húzni (be tudom csukni) a meghajtókat, hogy senki se tudjon véletlenszerűen hozzájuk érni pl amikor adatot mentek.
[ Szerkesztve ]
-
-
Pikari
addikt
[ Szerkesztve ]
-
-
BiP
nagyúr
lyály.
Nem vagyok egy minimalista mániás, de azért ez fúúúú.
Az enyémnek most előlapja sincs, se 5.25-ös hely, stb. nem hogy ennyi.
(még az usb-k sem elöl vannak, hanem felül. Amit eleinte nem értettem, de így, hogy a földre került a ház, még praktikus is lett) Corsair Carbide 400Q
Egy sulinetes Codegen nemtudomhányast váltott 8éve.[ Szerkesztve ]
-
Syl
nagyúr
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
-
Pikari
addikt
válasz virkir #102832 üzenetére
Köszönöm, de ez a fajta ház nem elég nagy nekem. Csak olyan ház érdekel, amelyen 6 db 5.25-ös, 2 db 3.5-ös hely található. A te áldalad linkelt méretből nekem is van pár, de nálam is csak kidobásra várnak... Sokáig keresgéltem is olyat ami megfelelne, de csak előre-hátra irányban marha nagyra nyújtott modelleket találtam (pl chieftec ba/chieftec) amik ráadásul írtózatosan drágák, és nehezek (üresen 20 kg). Így aztán maradt a pentium2 full tower.
-
virkir
veterán
válasz Pikari #102830 üzenetére
Ölég off de szijauram casetek CK1018 érdekelne?
Két éve porosodik a pincében nincs szívem kidobni."Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
homerhamm
addikt
válasz imre.tabajdi #102823 üzenetére
Nincs benne mert van benne, de mivel nincs benne ezért bennevan, hátha nincs benne?
Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei! Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!
-
Pikari
addikt
válasz TESCO-Zsömle #102828 üzenetére
kb vágom a problémád. Nekem kellenek 5.25ös bayek is, és nem csak 1 vagy 2 db (pl mobil rackjeim, de optikai meghajtóim is vannak még) úgyhogy a modern házak nálam ki lettek elég hamar zárva. A hátrafelé hosszú szerverházak nem jöttek be, úgyhogy maradtak a nagyon régi beigie towerek. A vinyó keretet kiszedtem alulról, és a ház tetejébe szereltem, így belefért az eatx form factorú alaplap is. Sajnos a funkcionalitás helyett a dizájnt helyezik előtérbe a modernebb házak, ráadásul elég drágák.
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Pikari #102827 üzenetére
Próbálok/-tam minimál méretű házat, normáls elrendezéssel a profilomnál levő vasnak. Nincs a világon 40cm-es midi ház. Régen, mikor a videókártyák nem lógtak túl az alaplapon, még voltak, mert a meghajtók elfértek 15 centin. Ma már a 35cm-es VGA-k miatt 45+cm hosszúak a házak. Levegőre nem tudsz rövid ATX gépet csinálni. Úgy vannak fele, hogy aki kicsit akar, az megy SFF-re ITX-szel, csak ott meg ugye a hűtést és a szerelhetőséget cumizod be...
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Pikari
addikt
válasz TESCO-Zsömle #102825 üzenetére
Én a mai napig 1997-es beigie p2 full tower házat használok. Kisebben nem férek el
-
válasz TESCO-Zsömle #102825 üzenetére
Nemtom, nekem a legalapabb Codegen is megfelelt
Mondjuk én egy full rács házas gépet akarok, de most szerencsére nincs mit építeni.@imre.tabajdi : Most akkor van, vagy nincs?
[ Szerkesztve ]
-
TESCO-Zsömle
félisten
Xaser.
Az igazi ikon a Kandalf volt, de mai szemmel nézve kalap sz*r mind. Ha van, amit nem lehet elvitatni, az a házak fejlődése az elmúlt 20 évben. Ég és föld minden szempontból.
Kandalf is full tower, aztán az előlapnál 2cm-en szívja a levegőt. Csá... Armor (ami a Kandalf szerényebb kinézetű változata) még használható, mert annak nyitott az eleje.
Thermaltake Tai Chi lenne még vicces, de az is csak azért, mert úgy 15 év elteltével az AsRock-nak lett ilyen néven egy komplett termékcsaládja.Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TaaT
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #102821 üzenetére
Jah, simán lehet.
Nekem egy ilyen van a palláson, az ajtó alu, de azt pl neki adtam havernak.
Give them hell Ukraine!
-
imre.tabajdi
csendes tag
//Kell egy visszatérési érték KI NE TÖRÖLD!!!!
-
Trailblazer
veterán
válasz TESCO-Zsömle #102821 üzenetére
"mert
ez
műanyag!"Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V
-
-
TaaT
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #102814 üzenetére
Pedig ez lesz az. Ott a felirat a bal felső sarokban, és a két led jobb középen, plusz a dísz csík keresztben.
Give them hell Ukraine!
-
TaaT
nagyúr
Gondolom a vaterán is van olyan funkció, hogy hirdetés címe alapján előre kikeres több termék kategóriát, hogy a kedves júzernek ezzel ne kelljen bajlódnia hirdetés feladás közben, és gondolom az ajánlások között ott volt a PC alkatrész kat a hűtő szó miatt. Erzsike néni meg rákattintott. Korábban is volt eladó háztartási hűtő ebben a kategóriában.
Give them hell Ukraine!
-
-
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Trailblazer #102800 üzenetére
Én ezt úgy ismertem, hogy:
"Nem iszapbírkózok disznóval. Én sáros leszek, ő meg élvezi..."[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
-
1kisk81
csendes tag
válasz Trailblazer #102800 üzenetére
Miből gondolod hogy hozzászóltam?
Csak lementettem a képeket -
tserrof77
őstag
válasz Csupingo #102804 üzenetére
Ez, emlékeim szerint, valami ajtós, ezüst színű, fura elejű Aerocool ház. De köszönhetően a sz@r képnek, tényleg lehetne hűtő is, meg zuhanykabin is
Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Yettel topik
- Windows 11
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AliExpress tapasztalatok
- Gurulunk, WAZE?!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Shakes&Fidget Online Szerepjáték
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja