Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- PlayStation 5
- EAFC 25
- Path of Exile 2
- Call of Duty: Black Ops 6
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Limitált ideig ingyen játszható a Diablo IV
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
-
GAMEPOD.hu
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
koko52
nagyúr
Én is erre gondoltam. Megbukott a kamerán valamelyik dolgozó és visszavitte. Írtam foxnak, hogy a postát kárpotlásként adják vissza, a válasz: "Csomagjainkra konkrét kiszállítási időgaranciát nem vállalunk."
[ Szerkesztve ]
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
cidalain
veterán
Városi apró FB csoport RAPOO 9900M wireless bill+egér szett, alig használt szinte új állapotban 60k-ért hirdetve. Szépen belinkelve eredeti ármegjelöléssel egy Emagos link 80k vételáron (ahol az eladó egyéni vállakozó; mert az Emag, mint forgalmazó csak 35K-ért adja). Persze árukeresőn nézve 30K környékén megvehető a szett Euronics, Mediamarkt, stb helyeken, újonnan, garanciával.
#100287 tope
Jók a fekvő SFF gépek, de pl szüleimnek pont nem akartam olyat használtan, több okból sem: a tápegység sokszor nem szabványos. egy 5-7 éves használt gépnél egy tápegség hibánál nem akarok hetekig kajtatni egy tápot, egy sima ATX szabvány tápot 2-3 óra alatt szerzek, ha kell. Kevés a belső hely: Optikai meghajtó, SSD, HDD egyszerre problémás, pláne úgy, hogy a meglévő HDD 3,5". (Céges Optiplex SFF-be úgy kellett SSD konzolt csinálnom aluprofilból, cipőkanállal éppen bele tudtam még tenni. Az újabbakba, meg már extra SATA csati sincs volt a tápon, azt meg splitterezheted)[ Szerkesztve ]
>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
BiP
nagyúr
Többnyire tudtuk, mit csinálunk, akkor is macerásabb volt az élet.
Ha meg nem tudtuk, akkor nem annyi volt kideríteni, hogy elő a mobilt, gugli, aztán lehet is folytatni, hanem akkor átmenni haverhoz, hátha ő tudja, esetleg floppyn áthozni drivert, újságokból tippeket, stb.stb.
Ettől még nem lesz rossz emlék, megvolt annak a korszaknak a varázsa, de kétségtelenül több szívás volt, mint ma.amikor a hivatalosan valamihez való driver nem ment De ez ma is ugyanígy megesik, nem is kevésszer
Én már nagyon kevés ilyennel találkozom. -
blp85
aktív tag
De akkor hol van a plexi/ üveg oldallap és a minimum epilepsziás rohamot okozó össze- vissza villogó A-RGB megvilágítás?
Szerintem is munkára a fekvő házas a legjobb, ami álló is lehet, vagy álló, ami fekvő is lehet, csak ne villogjon.Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)
-
koby11h
őstag
Raktam össze gépet.
1 olvasó, 1 író. 1 darab 2 GB hdd az íráshoz, 1 darab rendszer hdd 250 MB, 2 darab adat meghajtó 2x 540 MB.
4 az alaplapról, 2 pedig külön kártyáról.... 3 ide kábellel, ATX házban. Megszenvedtem vele, mire nézett ki valahogy...Nyugi a videokártyák nálam is mások levetett cuccai voltak, eladás előtt, meg végül is kb minden a hdd-k kivételével.
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
koko52
nagyúr
válasz koko52 #100207 üzenetére
Happy end lett a vége. 12 nap alatt megkapta csomagot. Az eredeti csomagolást ami ipari fekete folpack volt leszedték és átcsomagolták háztartási áttetsző vékony folpackra.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
-
Nem volt az szívás, csak tudni kellett, mit csinálsz. P1-től meg voltak már full jumperles lapok.
Tudni, hogy mit csinálsz, az meg ma is jól jön Csak nem divat. És nem is volt nehéz, csak nem ártott hozzá olvasni Lapon a feliratokat, meg kézikönyvet.Driverezés is elsősorban Windows szinten volt macera, főleg amikor a hivatalosan valamihez való driver nem ment De ez ma is ugyanígy megesik, nem is kevésszer.
" meg az az IDE kábel elvezetés amit egy átlag házban lehetett "csinálni"... "
Mi volt azzal a baj? Pedig kifejezetten ergya házaim voltak... bár nagyrészt az AthlonXP-ig egy házam volt (286...K6-2 )Nekem ezekkel egyáltalán nem volt bajom. (A fél évenkénti VGA cserével sem, mert nem cseréltünk VGA-t, ugyanis szegény környék volt )
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
szebe
addikt
Városi adok-veszek csoport, i5-4460, 35k
Szerintem max újonnan volt ennyi 5 éve. Ennyiért már brand gépet lehet lőni aprón.Hasonló 4th gen i5-ös konfigom volt. Aprón való szenvedés helyett ment inkább szülőknek netezős gépnek, mert aktuálissá kezdett válni ott is a csere.
"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
koby11h
őstag
Az még hagyján, de jumperekkel, majd BIOS-ban állítgatni az IRQ-kat, hogy ne ütközzön, na azt nem sírom vissza... meg az az IDE kábel elvezetés amit egy átlag házban lehetett "csinálni"... na az sem hiányzik!
A gépek meg akkor az volt és kész. Mindig láttunk jobbat, akkor még fél-egy évente csere. Ritka volt az a videokártya ami fél évnél tovább volt. Háttértár is mindig csere ha lehetett, a világ összes tárhelye nem volt elég... memóriát amikor olcsóbb volt, akkor minden bele!
Internet nuku, BBS lassú, azod volt, ami a gépeden meg floppykon otthon volt.
De jó hogy leszoktam róla, de rossz emlékem nem igazán van."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
BiP
nagyúr
Nem igazán értem, miért lettek volna rossz emlékek.
Én sem éltem meg rossz emléknek. Akkor az volt, azzal éltünk együtt.
Viszont mai szemmel nézve irgalmatlan szívás volt, mindent kézzel beállítani, konfigolni, hogy egyáltalán menjen. Szívás a hálóval, az adathordozókkal, drivereket előre beszerezni, stb.
Ma meg összerakod a gépet, és USB-ről 20 perc alatt feltolod a rendszert, és megy. Régen azért több türelem kellett. -
koby11h
őstag
válasz Trailblazer #100276 üzenetére
10 megás, a középiskolában, egy COCOM listás eredeti IBM 286-osban
Az volt a Novell szerver, persze közvetlenül azt nem piszkálhattuk, csak volt karbantartás és akkor ott csorgott a nyálunk. Egyszer volt olyan, hogy engedték a szerver CGA monitorán megnézni pár kedvenc játékunkat! Kaptunk 30 percet, hdd le volt húzva, de nagyon király volt!
A kliensek XT-k voltak 640k-val, Philips monochrome monitorral és csak egy nagy floppyval. Szóval az volt, amit lemezen hoztál és azzal dolgoztál
A szerveren/szerverre csak tanárok dolgozhattak...
Első hálózatos játék a Novell NSnipes volt Tiszta Fornite karakteresen"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
válasz KROK640 #100269 üzenetére
A németek is így számolnak (valamennyi és valamennyi), de nem hiszem, hogy itt ez lenne a helyzet
"A 17db-ra egyben nem írt árat, csak tételenként felsorolta melyik mennyi, és hogy egyben akarja eladni,"
Gondolom akkor adja az külön is, csak lusta vagy hülye normálisan leírni.@Régi gépek : Nem igazán értem, miért lettek volna rossz emlékek. Nekem semmi bajom nem volt velük, pedig 286-al kezdtem a PC-t, előtte TVC volt.
És akkor nem beszéltünk a még annál is régebbiekkel maceráló arcokról. PDP, VAX, Alto...@Trailblazer : A protourer aki régi kasztniba modern technikát épít (bár én nem ezt a szót ismerem rá), a sleeper meg olyan autó (vagy PC) amiről nem gondolnád, hogy brutál erős, mert nem látszik annak
[ Szerkesztve ]
-
Trailblazer
veterán
-
Pikari
addikt
-
KROK640
nagyúr
Sok embernek komoly nosztalgia tripp ez (mint az öregeknek a régi autóik újraélve, 40-50-60 éves szépállapotú autók).
Ennek ellenére én sem nagyon sírom vissza egy gépemet sem. Pontosabban az Athlon XP-t igen, de az most is megvan, itt van nálam. Illetve épülget egy érdekesebb C2D mert kimaradt, de félek mai szemmel az is csalódás lesz.
Ennek oka talán az is lehet, hogy a legtöbb gépemmel alaposan lemaradva kergettem a trendet, és már a használatuk javarészében is elavult csereérett vasaknak tartottam őket. Meg a másik, hogy nekem egy gépnek fontos a mai használati értéke is. Valljuk be azért az Athlon XP-t is, azonfelül hogy néha húzogatom (igen, tudom, mást is lehet) nem használom semmire, mert mai szemmel kb mindenre alkalmatlan; meg is látszik ez, még a főgépem heti heti 60-70 órát megy, addig az Athlon XP meg évente pár órát.
Pont ezért nincs már hatalmas gyűjteményem, csak foglalná a helyet, az meg hogy évente pár órát menjenek nem éri meg. C2D lesz még, mert az bakancslistás, hogy végre egy saját is legyen, de ennyi. Ennek is az a fő vonzereje, hogy a meglévő alkatrészekkel, és a mostani alkatrész árakkal együtt mindennel is egy 10-esből kijön a gép.#100228 Trailblazer : Én ilyen duplamagas Seagate HDD-t 180GB-osban (nem, nem elírás 180GB!) láttam először, valamikor a 2000-es évek elején az egyik haveromnál. Ultra ritka cucc volt, sehol máshol sose láttam többet, pedig már bőven számtech boltban dolgoztam mikor ezek a HDD méretek mentek.
#100234 cof : Na pont így vagyok egyébként a Pentium 1-től Athlon XPig terjedő időszakkal, hogy tiszta sz0pás, csupa rossz emlék. Mármint persze voltak jó emlékek is, de nem annyi és olyan, hogy ezért nekiálljak összelapátolni egy ilyen gépet. Mai szemmel rohadtul nem lenne türelmem ezekhez a gépekhez, és annyi jó emlék sem jött vele.
Ami az autót illeti az érdekes kérdés (azt tudom, hogy a BMW megtartotta az összes régebb gyártósorát, így mai napig tudnának fillérekből 50-60 éves BMWket is gyértani, csak érdek nem fűződik hozzá). A Ford pár éve újra gyártotta az 1940-es kasztnit alvázzal, valamint az 1965-ös Mustangot is. Ezekben nem volt motor és hajtáslánc, illetve a belsejük is hiányos volt, ugyanis proturereknek készült (akik régi külsejű kocsikba mai technikát raknak ... tulajdonképp a mostani gépem is proturer, 2008-as házban van 2021-es hardver).
Annak idején amerikai autósokkal hosszasan agyaltunk erről, hogy egy 60 éves autót ha újra legyártunk elvileg töredékét éri, de amikor felelsz egy 60 éves autót és restaurálod kb minden új lesz rajta, akkor az miért nem éri töredékét? Illetve, hogy honnantól számít eredetinek és replikának a gép?[ Szerkesztve ]
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
válasz Davidkoma #100214 üzenetére
És lehet, hogy ő csinálja jól!
Mostanra a Western Digital Caviar 340MB IDE winchester 28 ezerért jegelve, az Intel Pentium Pro processzor 35 ezerért szintén jegelve.
Gigabyte GA-586DX Dual Socket 7 alaplap 150 ezerbe nagyon sok, 1500ft-ot ha adnék érte. A Hewlett Packard - Black Dog - Dual Slot 1 érdekesebb, de az sem 150 ezer, a GUS meg 180 ezerért nagyon sok. Engem az megdöbbentett, hogy 50-ért mennek, pár éve kettőt is kidobtam, mert 500ft-ért se kellett senkinekInkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
Covid : Épp ma beszéltük barátnőmmel, hogy 3 éve ilyenkor már a " hetes" lezárásból számolgattuk mennyi van még vissza, ami aztán úgy lett másfél hónapos, hogy a másfél hónap végén még én mondtam, hogy korai lesz még, még inkább két hetet maradjunk otthon, és akkor tényleg szűnjön meg ez a szar! Igazam is lett, még azév novemberében ismét zártunk mindent. Na akkor nagyon nem örültem, pedig így jobban visszagondolva elsősorban anyagilag nekem jót tett mindkét lezárás. Mondjuk a másodikat a végefelé már nehezen bírtam volt egy csomó pénzem, egy jól elavult gépem, horror áron minden (főleg a VGA), és nem tudtam menni sehová (többek között egy mai napig nem bepótolt svájci utam is bukó lett emiatt).
Az első lezárás után még csak pótolgattunk is be ezt meg azt (na ott se mindent), de a második lezárás olyan soká ért véget, hogy világos volt, hogy itt a kimaradt dolgokat már nem fogjuk tudni bepótolni. Azért a november-április már kicsit kemény volt, pedig egy részét (januárig) Ausztria és Németország között ingázva éltem meg, szóval még csak annyira be sem voltam zárva. Mikor hazajöttünk, akkor viszont kezdett egyre nehezebb lenni a dolog... Ettől függetlenül akkor is megültem a hátsómon.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
válasz koko52 #100176 üzenetére
ŰŰŰŰ bazz... azért a helyedben a neten körbekérdeznék, hogy mégis milyen egyéb jogi lehetőségeim annak? Mert 90K veszteség az nem kevés. Milyen VGA volt?
Másik oldalról ha a vevő előreutal (tudjuk rengeteg csalás van így) és akkor tűnik el a csomag, akkor mi van? egy az egybe a vevő szívta meg? Honnan tudja, hogy nem te verted át? (max a csomagkövetési számból)És mi van ha 8 nap múlva nem kerül elő, megkapod az 50K-t és két hét múlva mégis meglesz?
(de itt egy nyomós érv amiért helyben szoktam eladni mindent. Most is amit hirdetek, inkább a környékre adnám el, a környéken még házhoz is viszem, csak ne kelljen postázni)
-
KROK640
nagyúr
Helyben : Eladó EGYBEN 17db különböző paraméteres és állapotú laptop (29 ezeres Celerontól a 89 ezres 2nd gen I3ig vannak gépek a packban), ahol "1-1 töltő, 1-1 memória éppen hiányozhat". Alig párban van SSD, egy csomó sima HDD-s 4-8GB RAMmal.
Hát ezt nem lesz egyszerű eladni szerintem, pláne, hogyha jól vettem ki, akkor a merítésből akad működésképtelen és töltő nélküli is. Mindegyik gép "használatból adódó kisebb sérülések találhatóak rajta".
A 17db-ra egyben nem írt árat, csak tételenként felsorolta melyik mennyi, és hogy egyben akarja eladni, a matekot meg a potenciális vevőre bízta.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
Amúgy tényleg, most, hogy így mondod, valószínűleg ez lehet mögötte. negyen kilncezer, vagyis 40 (negyven) 9000 (kilencezer).
Ha Francia akkor megbocsájtható (aki tudja, hogy számolnak megérti), ha nem akkor meg balga.Már csak azért sem törölgetnék temp banolnék minden apróságért hirdetőket, mert megunkák és otthagynak, és ha ők elmennek, akkor a vevő sem nálam fog keresni, én meg becsukhatom boltot.
#100169 Chaser : A piros PCB tényleg üt fekete lappal Mondtam már, hogy nekem meg szürke-fekete lapom van? Azzal mégjobban néz ki a piros PCB.
A RTX 3080 is szürke-fekete PCB, egészen illik a géphez#100168 Trailblazer : Az is leht, hogy kétszer elírta és egyszer normálisan írta.
-
totron
addikt
válasz fatpingvin #100255 üzenetére
Én jobban lenyesném. Gépi kódról indulna a tudomány, onnan lehetne felépítenie magát a jelentkezőnek a magasabb szintű nyelvek felé. Bedőlne a mai értelemben vette fejlesztői szakma? Simán. Jót tenne ez úgy a mindenkinek is a későbbiekben? Hát még szép! Nem érzem demagógnak azt a megvilágítást sem, hogy az optimalizálatlanul összekattintgató geekgyerek igenis érezze szarul magát amíg picit odébb egy másik embertárs a többrét mérgező alaplapból nyeli a fémgőzt, nem túl hosszú és nem túl egészséges jövőt szavatolva ezzel magának. Pukkanhatna már ez a lufi.
-
válasz 5teve #100261 üzenetére
Tőlem a 20 éves laptopot filmnézésre akarják megvenni, a 10 éves tabletet Facebookra.
Volt amelyik addig bizonygatta hogy jó lesz az, hogy eladtam neki, pár nap múlva már fent volt újra a Marketplace-n...
@BiP : Á, ő ennél gázabbakat néz
BTW tényleg, van olyasmim, ami érdekelné (nem roncs).[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz envagyok #100257 üzenetére
megkérdeztem, hogy ezt most komolyan gondolja?
és BAKKER igen, elküldte, hogy milyen játékokról kér benchmarkot, mert kicsi a büdzsé, jó lesz ez is.
finom voltam, küldtem neki egy youtube és egy google linket.
eszem megáll. mire gondolt a költő? 4 napig telepítek, bencsmárkozok, ahelyett hogy venné a fáradságot és utánanézne, ami eleve adja magát, hogy bubi biciklivel nem indulunk túr dö francon?tel: 7o-373-oo29 *** NO SMS!!! *** brit tudósok szerint 10 fogorvosból 8 az 2. ------- Idiocracy: 8 éve abszurd film volt, hamarosan valóság lesz??
-
válasz envagyok #100253 üzenetére
Zsííír
A BIOS ritkán volt 1MB a közelmúltig ég Core2 lapot is felasheltem, aminek 2x512k volt a (Dual) BIOS-a.
@cof : "Sajna ez az utóbbi években már nem divat, főleg telefonos vonalon észrevenni. Indokolatlanul sok tárhelyet foglaló app-ok"
Hajjaj, a vonalkódolvasóm sem épp takarékos (De azt tudom, hogy 6-8 éves telefonon még használható )@fatpingvin : "akkor rosszul gondolkodtál. egy mostani fejlesztőnek szerintem maximum egy Core2 Duo-s laptopot szabadna adni 2-3 giga DDR2 rammal a tesztelésre"
Nyilván, de akkor meg P3-on akarja majd futtatni a user
BTW ja, a régi hardverek használatával (persze csak ha elég a feladatra) kevesebb e-szemetet is termelek És ami fontos, több pénzem marad sörre[ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
válasz Pikari #100252 üzenetére
8800gt-t kihagyom , csak csúcsgépeket rakok össze évenkénti korszakból.
Pentium D 2005 május (d840) év vége (d955) 2006 eleje (d965)
8800gt: 2007 vége
2006-ra van core2quad qx6700 evga nforce 680i sli és evga 8800gtx sli thermaltake gandalf házban
2007-re dell xps core2quad qx6850 és 8800gts sli egy dell xps konfigban[ Szerkesztve ]
-
senior tag
mai érdeklődő:
"Szia! Azt szeretném kérdezni hogy tudnál-e benchmarkokat küldeni különböző játékokról..."
Azonfelül hogy egy egymillás géppel sem csinálnám meg, a hirdetés tárgya egy homeoffice-os, 5x.xxxFt-os gép GT 730-al.
Nooooormális??[ Szerkesztve ]
tel: 7o-373-oo29 *** NO SMS!!! *** brit tudósok szerint 10 fogorvosból 8 az 2. ------- Idiocracy: 8 éve abszurd film volt, hamarosan valóság lesz??
-
fatpingvin
addikt
nálam is rendező elv hogy nincs pénzem drága cuccokra. ha vasvillával forgatnám a pénzt akkor nekem is egy kimaxolt Talos II brümmögne az asztalom alatt egy Radeon RX7900XTX meg pár Instinct MI50 kártyával kitömve.
viszont ez másik szempontból lehetőség. sokkal jobban felméred hogy mi merre meddig van és mi jön ki
"Olyan nincs, mindig szarabb hw-n akarják majd tolni, mint amire gondoltál"
akkor rosszul gondolkodtál. egy mostani fejlesztőnek szerintem maximum egy Core2 Duo-s laptopot szabadna adni 2-3 giga DDR2 rammal a tesztelésre. ha azon meg akkor mehet. még simán vannak socket 462-es gépek általános használatban, ami agyrém de akkor is ez van.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
cof
veterán
Szeged az ország másik vége sajna, de brszk majd idén lehet, már pár éve nézegetem a topikot.
De ja, optimalizálni kell, kellene, és ez egy jó módszer.
Sajna ez az utóbbi években már nem divat, főleg telefonos vonalon észrevenni. Indokolatlanul sok tárhelyet foglaló app-ok, ram zabáló és cpu pörgető. Nyilván csak a legújabb telefonokon tesztelnek, azon meg van bőség bőven erőforrásból, annak mindegy.
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
envagyok
veterán
C64-re 40 éve assemblyben én is írtam pár demót, meg ment ezerrel a játékok törése freezer cartridge-al
Viszont állam leesik, milyen durva játékok, és demók készülnek c64-re, +4-re, spektrumra, stb..
Ne felejtsétek c64=64 kilobyte, persze csak egy része használható. Egy ezeréves lapnak is csak a biosa már 1-2MB:
[link]
[link]
Csak tátom a számat..Ezért van c64-em is, de 128 is kellett, hiszen az meg egy több processzoros pc.
[ Szerkesztve ]
-
Pikari
addikt
válasz envagyok #100250 üzenetére
A pentium D mellé nyugodtan bedobhatsz szerintem egy 8800GT-t is akár, elég jól skálázódnak a DX10-es, és régebbi DX11-es játékok vele. A második mag pont fel tudja őket csalogatni 25 fps fölé.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
Szegeden nincs?
+BRSZK@Fatpingvin : Hatalmas
Elkezdtem teefonközpontokról olvasgatni, mert nem értettem, hogyan ment az, hogy anaógon tárcsáztál, és 1000km-el arrébb csörgött. Hát most már értem. DurvaNekem nincsenek ilyen modernizációs projektek, azért használok mindenféle régi lomot, mert arra van pénz
Meg mondjuk nyilván sokkal érdekesebb is valamire magad összehackelni egy működő cuccot, mint megveszem csilliókért... Csak ha lenne keret, akkor ez Raspi+7" LCD -ből épített tabletet jelentene, nem a Nexus7 Postmarket-esítését"erre szoktam mondani hogy fejlesztőknek lehet buildre szuper szerverük, de tesztelni kizárólag a legótvarabb minimál szappantartón szabad "
Olyan nincs, mindig szarabb hw-n akarják majd tolni, mint amire gondoltál.
De ja, optimalizálni kell, kellene, és ez egy jó módszer.[ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
A p4 is tud izgalmas lenni.
2000 vége, az első még s423 tokozással, rdrammal a menő, erre is van egy gépem.
2002 vége az első hyperthreadinges 3.06ghz-es proci+ a geforce már a 4. Sorozatnál jár.
2003 vége az első L3 cache-es pentium 4 extreme edition sajnos még nincs belőle, ezért northwood magos 3.4ghz-es procival van összerakva 2 gépem, mert mindegyik nagy videókártya ikon kellett: radeon 9800xt és geforce fx5950 ultra.
Aztán 2004 jött az lga775 pentium 4, abból már van extreme editionom, radeon x850xt-vel. Ugye itt már ddr2 és pci express
2005-ben pedig az első 2 mag 4 szálas procik, a pentium d840 ee és a pentium d955, d965 ee, utóbbi 4 szál × 3.73GHz. Első 2 megvan már, de pentium D-re még nincs pc-m összerakva, de egy külső átkötőkábeles radeon x1900/1950xtx crossfire verzióban tervezem, időhiány miatt áll.
És akkor még az athlon xp/64/64×2 még hol van?
Ja meg az AMD első fx processzorai...
Arra is egyelőre egy athlon xp és egy x2 fx gép van összedobva -
Pikari
addikt
A kései 64 bites HT-s Pentium4 processzorok elég jók voltak már az AMD-hez viszonyítva is, nekem volt szerencsém használni őket, és meglepően erősek voltak a maguk idejében.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
fatpingvin
addikt
ezt a fazont imádom ugyanaz a techno goblin energia mint én
ugyanitt nekem is érik pár ilyen unreasonable modernizálós projekt. az első az lesz hogy egy Geode LX procis deszkán összekalapálom valahogy a NVMe SSD-ről történő rendszerbetöltést.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
-
fatpingvin
addikt
válasz Pikari #100244 üzenetére
tisztelem ezt a mentalitást.
erre szoktam mondani hogy fejlesztőknek lehet buildre szuper szerverük, de tesztelni kizárólag a legótvarabb minimál szappantartón szabad amiről józan ésszel senki nem feltételezheti hogy azon fogja bárki futtatni a dolgokat.
én többek között ezért is használok egy 3rd gen laptopot. ami ezen elmegy az a nagyvason kifejezetten hatékony lesz.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
"Nincs az a modern gép amin ne futna el a DOS."
Dehogynincs.
Ami eredetiben megmaradt, az egy idő után mindenképpen értékes lesz, főleg ha kevés van."Autó is mondjuk azért annyi amennyi mert ritka, és szép. "
Ugyanez PC-vel is.
Mindegy, az a lényeg, hogy ami neked nem érték, az másnak lehet az, nem kell egyből hülyeségnek nyilvánítani.Én se _vennék_ retro hardvert, meg Bacsis kiállításain sem ülök le játszani, de azért érdekesek tudnak lenni. Meg azért az se mindegy, hogy egy 8086-on ma már megcsináltak videolejátszást, ennyit fejlődött a programozás. 4,77MHz, és videót játszik
Viszont egy-két retro virtuálgép elfér, ha más nem is Meg TVC emulátor
Meg Frescho TVC tuningja is WTF (Állítólag a TVC-t nem lehet tuningolni ) A mai napig fejlesztenek emberek TVC-re, Spectrumra (kajak 4MB RAM-os, VGA portos, winyós Spectrum-ok vannak ) , C64-re.
Az igazán állatok meg telefonközponttal retróznak@Pikari : A P4 tudod, mire jó? Fűteni.
[ Szerkesztve ]
-
Pikari
addikt
Nekem egy saját program miatt kell, ami nem skálázódik megfelelően. Már évek óta próbálom kideríteni, hogy miért. Ez alapvetően egy modern, többszálú program, de le tudom fordítani dosra is. Már több csontváz kiesett belőle, amik lefogták a sebességet, de alapvetően nem sikerült felgyorsítanom annyira, mint amennyire szerettem volna. Arra jutottam, hogy az alapsebességgel nem megfelelő valami, de fogalmam sincs, hogy mi. Külön-külön méregetve a sebességet minden funkció és programrészlet gyorsan működik, de együttesen használva kicsit a fékre lép az egész. Ezért arra gondoltam, hogy végső esetben a 486oson fogom kiméregetni a programrészek sebességét egyesével, és a 486ost fogom felhasználni arra, hogy megkeressem a hibát, és a programrészletek sebességét a megfelelő szintűre tornásszam fel. De ez csak a végső eset, mert előtte socket7-en még próbálkozni fogok vele.
-
cof
veterán
válasz Pikari #100240 üzenetére
mert az XP-t fel lehet kényszeríteni sokkal modernebb gépekre is.
Csak az már úgy nem is retró, amire ugye itt figyelni kell, hogy korhű legyen. Én is azon vagyok amin te, de ez a retrósokra sértő, látod.
P4-et azért mondtam mert W98/XP pöpecül megy rajta már, nem a kései P4-ekre gondoltam AMD 3200+ Barton és társai, bár imádtam egy Abit NF7S v2.0 alaplap volt alatta, sajnáltam is az Abit céget anno, hogy csődbe ment mert szuper cuccaik voltak.
Szóval P2 DOS, W3.1, W95
P4 meg W98, XP
Na, az is érdekes projekt amihez csak 486 jó, de gondolom valami olyan program ami még arra volt megírva csak.
[ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
Az úgy túl unalmas, meg mindegyik korszakban, korszakváltásban vannak izgalmas dolgok.
A DOS korszakot ínyencek 2-3 korszakra is leosztják.
486dx2 dx4 a klasszikus aztán lehet ragozni egy xt-vel, amit kár kihagyni, mert az egy technikailag speciális történet. Nincs bios pl. De egy korai socket4 arany Pentium 66 is jó buli.
Tolok be pár netes képet a dos korszakról nálam mik vannak:
XT Atari PC3 CGA monitorral, MFM HDD-vel:A kedvenc 286-osom ez a wyse lcd kijelzős gép:
A 486dx2 classic pedig ilyen brutál:
386-os házaim látványban nem ilyen izgalmasak.
De hogy minden meglegyen, kell mindegyik.
Adlibot pl nem tennék 486-ba, annak 286 alatt volt az ideje, a soundblaster 1.0/1.5-nek a 386-ban, a ct1600 soundblaster pro2 már mehet 486-ba, későbbibe (486dx4, vagy korai pentium) meg soundblaster 16.
És hol van még az awe32, meg a gravis ultrasound, meg a midi társkártyák.
És akkor még csak a dos, illetve a későbbieknél a win 3.11-nèl jàrunk. Windowsból is van 1.0, 2.0.
Win95-el meg jött a pentium, pentium pro, gravis pnp, awe64 gold, sw60xg, voodoo.
Win98-al Pentium 2, voodoo2 sli, vortex2 hangkártyák
Később pentium 3, voodoo3, rdram, slot a amd
Windows me-vel voodoo5, geforce korai pentium 4
Engem zavarna ha ezek közül bármelyiktől meg kellene válnom.[ Szerkesztve ]
-
Gyuri27
félisten
válasz fatpingvin #100218 üzenetére
Anno dolgoztam egy neves kajátszállító cégnél nagy pesten.
De ne tudd meg.
Amig volt ész a szállítók, az irodisták a konyhások normálisak voltak. Jó légkör, hangulat és normális pénz.
Aztán jött az idegállapot meg a fillérbaszás és spórolás stb-stb.
Lettek olyan lidércek, orkok, urukok, hogy a gyűrűk ura világa egy az egyben megelevenedett.
Az a kevés normális aki maradt meg szart bele olyan nyugodssággal mint amikor a kivégzőosztag előtt állsz és kendő helyett egy cigarettát kérsz.
Aztán meg nem értették az illetékesek miért van rossz hirünk, miért kevesebb a megrendelő.
Nos piacvezető cégből lett egy futottak még. Aztán ugye elkerültem. De amit tudok, hogy egy jobb kifőzde (rendelők száma és mennyisége) szintjét hozta a cég.
Szóval nem csodálkozni kellene. Hanem eu-s elvárásokhoz eu-s környezetet és bért biztositani.
Szerintem.Amd - Radeon - Ryzen
-
Pikari
addikt
A p4 eleve hülyeség, mert az XP-t fel lehet kényszeríteni sokkal modernebb gépekre is.
A p2 már jó megközelítés, mondjuk én inkább a (super) socket7-et szoktam javasolni, ott szabadon bele lehet pattintani 5 gyártótó 3 generációnyi processzort az alaplapba, és az IO is teljesen kompatibilis dostól xp-ig.
A 486osban valóban kevesebb a ráció, ha valaki futtatni akar rajta valamit, akkor sok értelme nincs egy socket7-hez képest, viszont előfordulhat olyan kisarkított igény, hogy tényleg valódi 486os kelljen. Nekem pl hamarosan szükségem lesz arra, hogy egy valódi 486ost összerakjak, szerencsére már megvan hozzá minden: táp, lap, procik, ramok, kábelek, fdd, vinyó. Nyilván úgy cserélgettem, kéregettem, gyűjtögettem össze hozzá az alkatrészeket, nem pénzt áldoztam rá.
-
fatpingvin
addikt
válasz Pikari #100237 üzenetére
ja ilyenem nekem is van.
olyat is elkövettem már hogy beáldoztam egy PCIe slotot egy kicsi és buta SAS vezérlőnek met csak SAS diszk volt szabadon értelmezhető méretbenA tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Pikari
addikt
válasz fatpingvin #100230 üzenetére
Én a mostani gépbe raktam rendszervinyónak egy 120 gigás wd raptort, mert más épp nincs volt kéznél.
-
Pikari
addikt
Sok régi játék van, ami modern hardvereken (modern oprendszereken) már nem megy. De ettől még jelenleg nyilván nincs értelme egy több hónapnyi fizetésbe kerülő retró alaplapnak, hiszen annyira még nem ritkák.
-
envagyok
veterán
válasz Trailblazer #100231 üzenetére
Kaslerkának kell adni
Ő árult mindenféle hardvert fejbeverni mást, vagy ajtótámasznak
-
cof
veterán
Nekem mindegy, csak nem értem. Ez is ilyen lufi már inkább szerintem mint a holland tulipánhagyma, azért veszik mert drágábban eladják majd, egyszer majd kipukkad. Nincs az a modern gép amin ne futna el a DOS. Nekem mondjuk nem is tetszettek még azok a lapok, 386, 486. Szopás volt állandóan a vezérlőkkel, hangkártyákkal is, HDD-k is nyekkentek, csupa rossz emlék. Egyszer csináltunk olyat, hogy 386-ra tettünk W95-öt floppy-ról, jó 4 órás móka volt. Ma már biztos nem lenne ilyenekhez türelmem. P1-esem volt már ATX-es is, az gyönyörű volt, meg S478 korszakban is láttam szép alaplapokat. Autó is mondjuk azért annyi amennyi mert ritka, és szép. Bár simán le tudnák gyártani újra a mai technikával még olcsóbban, szóval azt a vonalat sem igazán értem.
Eközben Fb-n R60e lapos, 15000-ért... láthatólag a kijelző elvált a ház aljától... Egy nullával írta csak el...
Bakker, én meg 13k-ért hirdetem az LCD hiányos L420-at és nulla érdeklődő.
[ Szerkesztve ]
-
Eközben Fb-n R60e lapos, 15000-ért... láthatólag a kijelző elvált a ház aljától... Egy nullával írta csak el...
-
-
fatpingvin
addikt
most ki fogsz röhögni de nekem az asztali Ryzenes gépemben is volt egy 73 GB-os SCSI HDD, mert... csak. és nem csak fűtésnek hanem ténylegesen használatban
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
koby11h
őstag
válasz Trailblazer #100228 üzenetére
Gyártott méretes HDD-t több cég is, ez pl. jófajta Maxtor MFM:
Ez a garázsajtót is megtartja...Szerk: 50000-ért lehet kapni MFM vezérlőt kábellel és 2 darab működő HDD-vel is.
Nem tudom mi alapján árazza azt az IDE meghajtót.[ Szerkesztve ]
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
koby11h
őstag
válasz envagyok #100225 üzenetére
De most egy 50000 Ft-os üdítőről/kenyérről beszélünk... ami azért már nem normális!
És ez nem olyan, mint egy antik ezüst gyertyatartó. Ez egyik napról a másikra ajtótámasz tud lenni álltában!
-
-
cof
veterán
válasz envagyok #100223 üzenetére
Vicc ez a retropc téma is, kb. mint a régi mobilok. Szólj már nekik, hogy ennyiért 1TB HDD-t kapnak. Hát mennyivel több már mint 40MB...
Én 386-tól kezdve végigjártam a szamárlétrát de egy régi gépemet sem sírom vissza még ingyen sem, nem hogy pénzért.
-
koby11h
őstag
válasz fatpingvin #100221 üzenetére
"Én nem találom a helyem ebbe’ a profitorientált világba’. Az van most. Az van, hogy pénzért mindent. Hát pénzért én is, ne viccelj. Szopok, nyalok, gombot varrok."
Ilyen volt ez mindig..."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
Pikari
addikt
Szerintem csak annyi történt, hogy forint helyett iráni riálban írta ki véletlenül az árakat.
-
koby11h
őstag
válasz fatpingvin #100218 üzenetére
Kb. mindenki, akinek van egy csepp esze is...
-
koby11h
őstag
válasz koko52 #100216 üzenetére
Hát ha az aljából merítesz (nem sértés, több haverom is postás, ők is mesélik, hogy szinte kb. bárkit felvesznek) akkor ez jut...
Annyi pénzzel 10 forint is kísértés![ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
Jött ma a postás srác, jó arc. Meséltem neki a sztorimat foxpostal. Azt mondta ez náluk rendszeres. 2 év alatt 10+ kollégáját rúgták ki lopásért. Ellopják a csomagot, kinyitják, kiveszik ami kell, visszacsomagolják, volt aki lelépett az utánvéttel stb.
-
fatpingvin
addikt
válasz Davidkoma #100214 üzenetére
a dual S7 szerintem ugyancsak nem kultusz, csak a legtöbben nem igazán láttak ilyet nem hogy használtak volna. meg hát ezekből nyilván nem gyártottak annyit.
én szívesen elmolyolnék vele, de a tizedéért sem.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Davidkoma
tag
válasz fatpingvin #100212 üzenetére
A WD Caviart vettem észre elsőre, csodálkoztam, hogy miért ennyi (nincs gyüjtői értéke), a dual-os Socket 7-es lehet, hogy kultusz, fogalmam sincs, hogy mennyire keresett, de a Gravis meg...
Nem sóvárgásként írom, megvan nekem is még a régi Classic Gus-om, de szerintem a Plug and Play sem annyira ritkaság.
Nyilván a gyüjtőknek nem a használati értéke számít, de ennyiért... -
Davidkoma
tag
válasz Trailblazer #100209 üzenetére
https://hardverapro.hu/aprok/hardver/retro_hardverek/index.html
-
Davidkoma
tag
"Jelenés" van a retyó-szekcióban!
Értem én, hogy a hardverapróról nem citálunk ide alanyokat, de na.
Mert nagyot álmodni.
Vajon kinél szakad el a húr, és indul a komment-áradat (a hírdetései alá) -
koko52
nagyúr
válasz koko52 #100205 üzenetére
Most beszéltem velük. Állítólag megvan és csomagolás sérült lett, de a doboz sértetlen. Na most jön a kérdés, hogy kilopták-e a kártyát. Felhívtam a vevőt és mondtam neki, hogy az automatánál kamera előtt bontsa ki.
-
-
koko52
nagyúr
válasz davenport #100195 üzenetére
Az enyém raktárban van. Tehát bent lopták el.
-
opr
nagyúr
válasz szebe #100203 üzenetére
Turbos benyasokhoz kepest en sem, egyetertek. Szivobenyahoz meg hybridhez kepest viszont de. En meg ugyis csak ezeket nezem.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
szebe
addikt
Pont használtra gondolok, mert néhány kivételtől eltekintve az újakban új technika van a downsizing meg a "remek" EU normák miatt.
Ha ismert a technika, és tudja az ember, hogy vásárlás/fenntartás közben mire kell figyelni, akkor nincs gond szvsz a dízellel se. Nem gondolnám sokkal rosszabbnak őket, mint a közvetlen befecsis turbós benzines társait"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
opr
nagyúr
válasz szebe #100201 üzenetére
Persze, de ugye itt hasznalt autokrol beszelunk. Uj az mas, ott ha esszel csinalod meg arra hsznalod, amire valo, par elkefelt motort kiveve a vilagbol kimesz veluk.
De... Hasznaltan, dizelt? Az mar szvsz nem jo otlet."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
szebe
addikt
Mondjuk a másik opció meg a dízel, amire ugyan ennyi idő alatt ugyanazt az összeget kétszer minimum elköltöd.
Nem vagyok túlzottan dízel fanatikus, de ha tudja az ember hogy mikor mire kell figyelni, akkor ott is sokat lehet spórolni a fenntartáson."ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Spórolós topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- DIGI Mobil
- Mikrotik routerek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest