Új hozzászólás Aktív témák
-
Silenzio
addikt
Eléggé tipikus és patetikus lett ez a kommentfolyam. Az biztos, hogy nem lepődtem meg. Grath, ha ő ugyanaz, és miért ne lenne, nem csak az IDDQD blogon aktív, de már akkor offline játékújságíró volt, amikor a Diablo-sorozat még nem Hello Kitty-színekben pompázott, a Resident Evil még túlélőhorror volt, a Need for Speed pedig nem égette magát konzumidióta Fast and the Furious-gegekkel. Ezt nem mentségére mondom, minden esetre a teszter (sőt, újságírói) tapasztalat adhat egy kis rutint, ami magába foglalja a kellő objektivitást és életszerű rálátást.
Mert a fenti hsz-ek néhány, valóban frappáns meglátáson kívül (pld. user score, minőség és mintavétel közti kapcsolat) másból sem állnak, mint hogy irreálisan alacsony a pontszám, ejnyebejnye. Nem, nem az. Valójában nem a teszter értékelte túl alacsonyra, a nosztalgiafaktor értékeli túl magasra. Ha ez egy friss cím lenne, fel sem merülne bennetek a teszter igazságtalansága, jópáran így is elégedetten csettintenének a nehézség miatt, mert elszoktunk tőle, de ez nem lehet sem arra érv, hogy lepontozzuk, sem arra, hogy felfelé billenjen a mérleg nyelve.
Grath ugyanis nem azért pontozta le, mert nehéz, hanem mert a nehézséget a platformok és egyéb akadályok felépítéséhez képest "elállított" ugrással és a rosszul megválasztott kameranézettel és kamerakezeléssel (korai 3D-játékok gyerekbetegsége) érték el, megfejelve az ellenfelek fair play-t távolról sem ismerő viselkedésével. Régi játék-fless. Én mindig is rühelltem a primitív játékmechanikát, legyen az akár Chaos Engine, akár Heroes 3, és ezekre nem mentség sem a nosztalgia, sem a kor. Lehet egy indie platformer is lepipálja nehézségben, de még a hitványabbak is ötletesebben és átgondoltabb mechanikával építkezve érik el a hatást manapság. Végül ne felejtsük el azt se, hogy a teszter az alkotói szándékot is nézi, az Activision minden bizonnyal megágyazna a re-brandnek új rajongók szerzésével, de ez nehezen fog sikerülni, ha ennyi a felújítás.
Nekem is van olyan szériám (pl. Resident Evil), aminél elfogult vagyok, és mindenféle mentséget keresek a suta megoldásokra, de ettől még nem szállnék vitába egy teszterrel, mert tudom, hogy az én szempontjaim sokkal szubjektívebbek, és amit tolok a széria kapcsán, az jórészt elfogult bullshit.
https://pte3d.hu - 3D nyomtatás, 3D szkennelés, anyagvizsgálat, VR
Új hozzászólás Aktív témák
gp A sorozat rajongói számára remek nosztalgia lesz a felújított játékhármas, de a remek hangulattal együtt jönnek a régi, ma már komolynak tűnő problémák is.
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Anime filmek és sorozatok
- OLED TV topic
- Trollok komolyan
- Windows XP
- Mikrotik routerek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ubiquiti hálózati eszközök
- További aktív témák...
- Playstation 5 Slim
- Hibátlan - MICROSOFT Xbox 360 Slim RGH 250GB HDD tápegységgel, vezetéknélküli gamepaddal
- Asus ROG Ally Z1 Extreme
- Konzolok karbantartása // Portalanítás - Pasztázás // www.brservice.hu // Posta // Számla
- Újszerű - MICROSOFT Xbox 360 Slim RGH 500GB HDD tápegységgel, vezetéknélküli gamepaddal
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest