Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
elgondolkodtam a játék megvételén. van ez a deluxe kiadás, ami cca 3,5 euróval drágább most. ez valóban csak annyival másabb, hogy tettek bele pár plusz épületet? az egyéb kacatok, mint zene, art book nem érdekelnek.
az gondolom alap, hogy a sima játék mellé érdemes a fent tesztelt dlc-t is megvenni. -
edem1986
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, erősen gondolkodom a játék megvételében, csak elakadtam egy picit a vásárlás előtt. Ha meg akarom venni a DLC -t akkor az magában foglalja az alapjátékot is? Vagy először kötelezően meg kell venni az alapot és a DLC csak egy pár száz megás frissítést takar?
Köszi előre is a választ
Üdv Ádám -
Locutus
veterán
1-2 kép...
Most épp egy helyreállítási korszak van, egy menetrendszerű massdeath után, amely során 455 ezerről 260 ezerre csökkent a népesség...Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
Termi92
tag
válasz PeeterssoN #36 üzenetére
-
Termi92
tag
válasz PeeterssoN #34 üzenetére
Ércbányászós problémádra a megoldás ez a kis mod :
http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=410842044
A bejárathoz pedig: körforgalom. Vagy egyből a bejárathoz:
Vagy egy egyenes szakasz után.
[ Szerkesztve ]
-
PeeterssoN
őstag
Nagyon zavaró a kerületek kijelölésénél hogy nem tudom pontosan mit kerítek be. Pl: Van egy terület ami alkalmas ércbányászatra vagy akár mezőgazdaságra, de nem szeretnék annál nagyobb területet lefedni mint amekkora területen van az adott lehetőség(mezg. vagy ércb.). Továbbá a fontos épületeket pl iskola egyetem stb stb nem tudom pontosan mellé rakni a buszmegállót! Nem látom, mert átvált más nézetbe.
A kezdésnél autópályáról a városba egyirányú utak jönnek be illetve mennek ki. Hogyan lehet az elején rácsatlakozni normálisan, legoptimálisabban megoldani,hogy később ne legyen belőle káosz? -
Locutus
veterán
válasz PeeterssoN #32 üzenetére
Hát, ez ennél jóval bonyolultabb
De ha a budget csúszkát bántod, akkor láthatod az egyes épületeknél pl, hogy a termélésük, vagy a kiküldhető járműveik száma is változik, a fenntartási költségeikkel együtt. Vagy a parkoknál pl happiness hatósugaruk.
A kerületeknek annyi értelme van, hogy minden kerületnek saját szabályokat hozhatsz létre, amellett, hogy így tudsz ipart specializálni is. Ha megnézed a térképen a resourcokat, és pl zöld erdős részre telepítesz ipart, akkor a districtet beállíthatod úgy, hogy csak fakitermelő vállalkozások lehetnek ott. Ha nincs alatta erdő resource, akkor is fakitermelő vállalkozások lesznek ott, csak épp importból dolgoznak majd.
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
PeeterssoN
őstag
Akkor érdemes helyet hagyni neki a későbbi rombolás elkerülése véget. OK !
Van még amit nem értek: a csúszkák a gazd oldalon. Ha leveszem a támogatást az mi célt szolgál? Mi előnye van? Illetve a kerületeknél: Nincs ott semmi épület de kijelöltem hogy pl erdőgazd. Mi értelme a rendeleteknek azon a területen, fog egyáltalán termelni vmit? Illetve olcsóbb tűzoltóságot vízművet szélerőművet építeni , mint tiltani a dolgokat stb. Legalábbis nekem ezek az opciók csak vitték a pénzt. -
Locutus
veterán
válasz PeeterssoN #30 üzenetére
Az autópálya kereszteződés szerintem alapból benne van a játékban. Max még nem oldottad fel.
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
Termi92
tag
válasz PeeterssoN #28 üzenetére
Inkább csak ajánlott lista van
Amit én használok:
Traffic++ -- cikkben szerepel
Better Bulldozer -- nagyobb terület levbontására
Toggle Traffic Lights -- k/be kapcsolható közlekedési lámpák
Enchanched Mouse Light -- éjszaka több fény a kurzor körül
More Simulation Speed -- 1-2-3-4-6-9 szorzó az idő múlásához
Dropouts -- nem mindenki végzi el iskolát, így lesznek emberek gyárakba is
No More Purple Pollution (Brown Water) -- lila víz helyett barna
No More Purple Pollution (brown grass) -- lila fű helyett kiszáradt barna
Simple Clock -- egy kis óra a jobb sarokba ami a valós időt mutatja
Fine Roadheights -- kisebb mértékben lehet utak emelkedését építeni
Auto Line Color -- minden busznak/metronak/vonatnak saját színt ad a térképen
Unlimited Tress -- végtelen fa a pályán
Terraform Tool 0.8 -- áték közben terraformálás (nem ingyen persze)
Tree Brush -- nagyobb terület elfásítására
Mod Achivment Enabler -- ha be vannak kapcsolva modok, akkor is kapsz achivmenteket
All 25 areas purchasable -- ha eléred a legutolsó szintet megveheted mind a 25 területet
Automatic Bulldoze -- ha egy épület elhagyatott lesz automatikusan lebontja
Network Extensions Project -- több fajta út (2 és 6 sávos autópályák)
Whatimizit -- játékon belüli időt lehet állítani (mikor keljen, és nyugodjon le a nap)személyes kedvencem:
Realistic Population and Cosumption Mod v4.1 -- valós népsűrűség, családi házakba 3-4 család helyett csak 1-2 lakik, viszont tömbházakba 5-6 helyett akár 32 család is, az eleje jóval nehezebb így a játéknak, és ha elkezdesz sötét zöld házakat rakni, a forgalom nagyon durván megnő. -
PeeterssoN
őstag
Sziasztok!
Melyek azok a modok amelyeket mindenképp fontos letölteni?
Teljesen el vagyok veszve! -
UnSkilleD
senior tag
nem ugrik fel egyből, próbáld ki max nem mented el ha rosszul sül el
csak azért találták ki hogy ne 8 ember dolgozzon egy 5 emeletes officeban, meg így sokkal nagyobb lesz a népsűrűség, forgalom gondokra készülj
[ Szerkesztve ]
"Az internet olyan, mint az MTV: annak idején az MTV nagyon trendi volt, aztán hirtelen elavult” - Prince
-
-
UnSkilleD
senior tag
igen nem rossz játék, egészen addig amíg valamelyik limitbe bele nem ütközöl
én pl 3 hónapig nem toltam mert a várost amit megjelenés óta toltam az agent limit szétkúrta (kb850ezer lakos)
most kezdtem kicsit újra játszani, de szerintem hiba volt a játékmechanikát belevonni az éjszaka-nappal váltakozásába, csak sima kozmetikai dologak kellet volna lennie
"Az internet olyan, mint az MTV: annak idején az MTV nagyon trendi volt, aztán hirtelen elavult” - Prince
-
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz #63207424 #17 üzenetére
Ebben a játékban az a legfrankóbb, hogy itt minden egyes épületben laknak állampolgárok, mindenkinek van munkahelye, eljár szórakozni, vásárolni, étterembe, s ehhez igénybe veszi a kocsiját, a tömegközlekedést, a bringát, vagy gyalogol, és az összes lakos egy külön entitás, el lehet nevezni, megy iskolába, orvoshoz, hisztis, ha nincs áram, megbetegszik a rossz minőségű ivóvíztől, adózik, jegyet vesz a bkv-ra, satöbbi. Emiatt ez egy elég komplex, valódi szimuláció, amit szanaszét lehet moddolni és olyan további jóságokkal felspécizni, mint hogy a halottszállító autók mehessenek a buszsávban, vagy hogy a belvárosból tiltsuk ki a kamiont és meghatározzuk, hogy a legzsúfoltabb buszvonalon csak hybrid csuklós volvo járjon.
Egyébként épp a fentiek miatt elég gépigényes, nálam a MacBook Air majd beledöglik az egészbe már 60 ezer lakos mellett is.
Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u
-
törölt tag
A Cities XXL-ről hogyhogy nem is beszél senki? Fel sem érhet a CitySkyline-hoz?
-
-
Locutus
veterán
Hát nem muszáj ekkora várost építeni
Én még mindig az elsőt nyomom, 25 négyzeten.De vannak más fajta mapok, ami gyorsabban betelik, kevesebb lakossal. Ott más jellegű kihívások vannak
-
Locutus
veterán
Hát igen, 300ezer lakossal nekem is volt vagy 15-25 fps-em 2500k+8gb+980 kombóval fhd-ben.
Kb egy óra után a játék simán megtöltötte a 8GB ramot is. Most a 6700k+16GB rammal már baromi jól fut, simán megvan a minimum 35fps 380 ezer lakossal is, de általában 50-70fps között mozog, és 9-10gb ramot használ.Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
ooszi
senior tag
Sziasztok én még 10.000ft ért vettem meg anno, de esküszöm hogy nem bántam meg, mert nagyon jó játék.
De én hülye, eladtam az asztali gépemet és vettem egy laptopot, hát nagyon gyéren viszi a játékot,BY ooszi
-
Gomba
senior tag
Szerintem jó patch lett, bár egy kicsit lehetne rövidebb az éjszaka.
Bár már a napszak hosszának a beállítására is van mod.Előzőekhez: Nekem megvan a CiM, CiM2, meg ez is... Szerintem közlekedésfanoknak nemsoká ez is adja azt az élményt, mint a CiM2. Mondom ezt 20 év Transport Tycoon, illeve OpenTTD után Már van villamos mod, de ha azt normális dlc/patch-ként behoznák, kompokkal, emelt vasúttal, illetve normális uticéllekérdezéssel - bár ez utóbbira is van mod - (a la Simcity4 Rush Hour) akkor lenne igazán tuti a világ. Szerintem nem vagyunk messze ettől. A taxikon meg a kerékpáron még lehetne mit gyúrni, de ez az új nagy buszpályaudvar (a cikkben buszgarázs van, az nem lett nagyobb ) jó lett.
A közlekedésgépészethez még: az Improved Public Transport mod szerintem nagyon jó (a cikkben említett Traffic++ mellett)
- lehet vele nézni, hogy a vonalon melyik megállóban mennyien vannak
- beállítani a járművek melyik garázst használják
- beállítani milyen járművek járjanak a vonalon (pl. nekem Mercedes Citaro és Volvo buszok járnak kizárólag a "népesebb" vonalakon a többin mehet kisebb is)
stb.Király játék és ha még belerakják ami tervek/ötletek vannak... hát elleszünk vele egy ideig.
[ Szerkesztve ]
Ép hardverben ép szoftver
-
Bog
HÁZIGAZDA
A közlekedési szimuláció tényleg egész jó, de azért a gép - alapesetben - csal. Ha valahol tényleg beáll nagyon a forgalom, akkor despawnolnak az autók. Ezt persze modokkal ki lehet kapcsolni és bőven vannak olyan modok is, amelyek további realitásokat adnak az egészhez, mondjuk hogy a belső sávban mindig gyorsabb a forgalom, meg mondjuk hogy hány "szegmenssel" a kereszteződés előtt kezdenek el sávot váltani, ha le akarnak kanyarodni, ilyesmi. Közlekedésmérnököknek egyébként a CiM2 talán egy fokkal jobb.
-
Orf3usz
tag
Lassan már ezzel lehet képezni a közlekedésmérnököket. Valószínűleg jobbakat is kinevelne, mint akik mostanában alakítják az ország városait.
-
csaba951
veterán
válasz Assimilator #5 üzenetére
A kiadó eddig sehol nem adta -50%-nál nagyobb akcióban. Pedig sok helyen, sokszor volt akcióban. Nagyon viszik így is, és ezt ki is használják. Egyébként az alapára a SimCity 2013-ének a fele volt megjelenéskor (euróban). Szóval nagyon nincs is hova leárazniuk.
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz tothmaxy182 #2 üzenetére
Minimális időm van gémelni, de azért van pár játék, amivel elszórakozom, azokról meg szívesen írok is. A következő a Beyond Earth DLC-je lesz. Ja, meg hát az is kritérium nálam, hogy OSX...
-
Assimilator
őstag
Az alapjatek most felaras Steamen, ha megkapja a 75%-ot, meg is veszem. Nagyon tetszik.
-
addikt
Valamely gamer magazinban olvastam rola hogy jo jatek lett, most mar biztos hogy kiprobalom.
iPhone felvásárlás előfizetéses is!
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
tothmaxy182
őstag
Bog írta a cikket? Ez meglepett.
Minden szavam magánvélemény!
-
Locutus
veterán
Nemtom ki hogy van vele, de én baromira élvezem a játékot És ezen az AD is sokat dobott. Nagyon jól néz ki sötétben a város.
Még mindig az első városom nyomom, most 380 ezer lakosom van. Úgy néz ki mostanában fogom elérni az object limitet házakból, szóval lehet hogy vége lesz a dalnak... mindenesetre a gazdaságot sajnos már 150 ezer fölött is elég random hibák súlytják, ami miatt teljesen logikátlanul kell szervezni bizonyos dolgokat. Igy sem nagyon tudom pozitivban tartani a bevételt, éjszakára viszont jelentősen megugrik annyira, hogy mégiscsak van pénz dögivel.
Az object meg agent limiteket igazán kitolhatnák egy kicsit, legalább gépfüggően, ha egyszer bírja.Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest