- Ravenswatch - Előrendelői előzetesen a Switch kiadás
- Half-Life - A G-Mant megszólaltató színész rejtélyes bejegyzéssel zárta az évet
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 15. nap: Hell Let Loose
- PlayStation Plus 2025 Essential - A januári lista
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 14. nap: Kingdom Come Deliverance
Új hozzászólás Aktív témák
-
nuke7
veterán
hát én csak azért nem kérek bele ssd-t mert még elég drága... beérem sima hdd-vel, az se rossz, csak normális grafikus chip kéne bele
amugy fut rajta az earo, nekem win7 ment rajta full-on, csakhát a chipset a többszörösét fogyasztja az atom-nakhttps://youtube.com/user/nuke7
-
tome.jr
addikt
Egyébként érdekes a netbook evolúció. Eredetileg ugye arra szánták őket, hogy kis költségű, kis fogyasztású, kis kijelzőjű, ultra hordozható, "éppen elég" teljesítményűek legyenek. Aztán valahogy a piac azt diktálta a kezdeti lelkesedést követően, hogy az "éppen elég" teljesítményű verziók helyett legyenek inkább normál teljesítményű, de még mindig kis méretű változatok. Ezért került beléjük Dual Atom, nagyobb merevlemez (a 4 gb-os flash helyett ), újabban már optikia meghajtó és ugye ez hozta létre az nvidia Ion-t is ami ugye már az új elvárásoknak megfelelő netbook alapokat jelenti. Ezt már korábban is leírtam, hogy a legelső Asus EEE Pc véleményem szerint semmire nem volt jó. Lassan eljutunk oda, hogy egy netbook egy normál notebook-tól csak és kizárólag a processzorban, esetleg kijelző méretben fog különbözni.
-
félisten
Drágák, lassúak(még a drága is), kicsi a kijelzőjük, nehezen bővíthetők, soknak nem megfelelő a hűtése, és cserébe "csak" hordozhatók. Egyedül amúgy pont a netbook kategória az aminek nekem lenne értelme, mert kb. olyan nehéz mint a határidőnaplóm csak még mindig kiforratlannak tartom...
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
félisten
Nem tudom, 1x használtam Atom-ot. Leírtam amit tapasztaltam. Meg amúgy is rasszista vagyok: utálom a laptopokat. Annyira rasszista vagyok hogy minden hordozható számítógépet laptop kategóriába veszek.
ui.:lehet hogy a TIM-nél a dosbox okozta a gondot"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
BloodRay
veterán
Bocs ha kicsit kirohantam, de rengetegen írnak hülyeséget.
Tudom milyen a TIM, legalábbis az eredeti, csak az fél mega és nem 7 azért nem voltam biztos a dologban.
Mindenkinek mások az igényei, elvárásai. Peace!"A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
félisten
1. Nem mondtam hogy hozzáértő hozzászólás. Egy tapasztalatot írtam le.
2. A TIM egy "ősi" logikai játék. De a gyerekek már nem emlékezhetnek rá.
3. Mint írtam egyéni véleményt tükröz némi humorral(ÉN nem kérek Atomot, tudod SC... )[ Szerkesztve ]
-
BloodRay
veterán
Bírom az ilyen hozzáértő hozzászólásokat.
Mint írtam nem gyerekeknek való...
T.I.M. valami béna flash játék lehet ha akad, mert azok képesek akadni szinte bármin...
Egyébként meg HalfLife és TrackManiaNations pl tökéletesen fut Atomon, ha már mindenképp játékot kell rajta futtatni...[ Szerkesztve ]
"A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
félisten
Egyszer használtam EEE-ben atomot. Szaggatott rajta a T.I.M.(7Mb-os játék) Köszönöm nem kérek Atom-ot.
-
BloodRay
veterán
Ebben az áremelkedésben azért gondolom szerepe van a forint gyengülésének is.
Egyébként amit linkeltél azt is leginkább htpc-be tudnám elképzelni, vagy valami kis nettopba, ott meg még mindig a fogyasztás és a melegedés a legfontosabb és tényleg úgy gondolom, hogy nincs létjogosultsága ezek ellenében a felesleges plusz erőnek.
Persze ezzek nem játékra valók, de a legtöbb háztartásban ahol gyerek nem használja a gépet ez nem is szempont.[ Szerkesztve ]
"A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
nyunyu
félisten
Igen? Te hol veszel Atomos procit meg alaplapot?
Intel D945GCLF2?
Ahhoz kepest, hogy augusztus-szeptember korul 13.3+farol indult, most mar 18.1+fat verdesi.
Annyibol tenyleg erdemesebb lehet egy G31+Celeront vagy meg inkabb egy Gef6100-as Sempronos cuccot venni, ha nem az alacsony fogyasztas a fo szempont.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
-
veterán
Valaki készíthetne egy új tesztet:
http://logout.hu/iras/ha_csak_kicsiben_jatszunk.htmlJavíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
BloodRay
veterán
-
Godefroy
senior tag
Azért a Celeronok gyorsabbak az Atom csodáknál.
És ráadásként az első generácios atomok elég lassuak még hétköznapi használatra is, a duál magosak jobbak de azok meg drágák.
Egy G31 es lap 1.8as cerkával olcsobb mint egy Atom 330 as.Arra sosem emlékezünk ami nem jut eszünkbe...
-
MMIX
addikt
Én megértem azokat akik az mondják hogy szűnjön meg a Celeron, de az Intelt gondját is értem, hogy nem tud a raktárban álló Celeronokkal mit kezdeni. Sajnos a működőképes Celeronok-ból drága lenne kúlcstartót készíteni. Az Nvidiának már sikerült ezt a piacot is lefednie.(a mai nap következő híre)
-
BloodRay
veterán
Hiába akinek elég az Atom teljesítménye arra fölöslegesen is tukmálnák a Celeronokat, nem használná ki azt a fantasztikus erőtöbbletet. Így minek fizessen többet?
-
tome.jr
addikt
Mi a gond a Celeronnal, bírják azok még a tuningot is rendesen
-
Szüntessék meg a Celeronokat, tegyenek végre normális chipsetet az Atom alá, és a gond megoldva. A Celeronokat adják el az nVidiának, ők szépen átnevezik, és szintén eladják
-
rootkiller
őstag
Hát jah, a GMA 950 egy kacat, suliba tapasztalom, hiába van mellette 2,8as P4, bár csak 256 ram van azokba a szarokba. És 3x annyit fogyasztanak, mint egy nettop.
Amúgy meg csak kikopik a GMA 950, főleg, hogy itt az nV Ion, a giga ram netezésre XP alá bőven megteszi, még ha a Shockwave-s Porsche konfig is fut, és 400mb-ot zabál a róka. A D-Sub csati bőven jó a weboldalak megjelenítéséhez való asszisztáláshoz 1280x1024-en, bár én már nem vennék D-Subos monitort, bár 24"-nál kisebbet se.
[ Szerkesztve ]
Artengo TR 990 Pro
-
tome.jr
addikt
válasz rootkiller #10 üzenetére
Az átlag nettopok jelenlegi hátránya összegezve:
GMA 950
1 gb ram
D-sub csatiNo thanks
-
rootkiller
őstag
Ez érthető, mivel egy Nettop sokkal kevesebbet fogyaszt, mint egy ATX vagy mATX Celeronos gép, kisebb helyet foglal, stb. Netezésre én is Nettopot vennék, nem egy nagy, sokat fogyasztó gépet celeronnal, de ha már tornyos gép, akkor mindenképp egy Pentium DC jönne számításba valami jobb integrált VGA-val, hogy mondjuk másra is használható legyen, és a cerka megint csak kikerül a képből.
Artengo TR 990 Pro
-
veterán
Másrészt a napokban láttam valamelyik műszaki (vagy az is lehet, h általános árukészletű) áruházlánc postaládába bedobott szórólapján eladó akciós szgépkonfigurációt Intel Atom platformra építve.
És körülötte ott volt a szokásos "ezt vedd meg, ez a tuti" marketing..Hát így könnyű lesz feltornászni az Atom eladási mutatóját.
Értem én, jó dolog az Atom proci, de nem ilyen áron..Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
twollah
nagyúr
Ez a statisztika csak arra vilagit ra, hogy az egyszeru foldi halandok inkabb kiadnak egy nettop gepre valo penzt, mint vegyenek egy komplett gepet Celeron alapon.
-
tome.jr
addikt
Ha lehetne kapni Box-os Dual Atomot olyat vettem volna a netező gépbe, ennek hiányában viszont maradt a Dual Celeron E1500.
Bár ahogy elnézem ilyen tokozott verzió, ha Intel-en múlik soha nem is lesz kapható.
-
rootkiller
őstag
válasz Thunderzolee #5 üzenetére
Ami annyira hulladék már, azt igazán kidobhatnák, és az E7x00 és E5x00 már amúgyis ez a fajta. Egyébként adhatnák nagyon olcsón a cerkákat minimális haszonnal, és akkor talán többet vinnének.
Artengo TR 990 Pro
-
veterán
válasz rootkiller #2 üzenetére
A Celeronok egy része nem olyan processzor, ami valami miatt nem adható el teljes értékű Core 2 Duo (vagy Dual Core) prociként?
Mert így egyszerűen nem tudja teljesen megszüntetni, lévén mindig keletkezik "selejtes" pl. azE5x00, E7x00, E8x00 szériából, amikből kikapcsolva/letiltva néhány featuret még értékesíthető marad a processzor gyengébb Celeronként.Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
parandroid
félisten
válasz rootkiller #2 üzenetére
Én is erre gondoltam: a Pentium Dual Core procik legalább akkor részt vettek el a Celeronoktól, mint az Atom procik. Otthonra, irodába összerakott gép esetében egyszerűen ár/érték arányban jobb a Pentium DC, mint a Celeron. Utóbbi utoljára még boldog D4x0-s korában volt versenyképes alternatíva, de azóta a DC procik ára is esett, meg a technika is ment előre. Ezt az egész 1000-es szériás Celeron dolgot én már nem is értettem, őszintén szólva.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
keIdor
titán
-
rootkiller
őstag
Én a celeront teljes egészében megszüntetném, viszont gyártanék tokozott atom procikat helyettük, úgy sincs a cerkának nagy piaca, Pentium Dual-Core-t sokkal többen vesznek.
Artengo TR 990 Pro
-
Ez is elvileg azt bizonyítaná, hogy az emberek nagy része csak netezni használja a gépét.
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900KF 24mag 32szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- AMD Ryzen 5 5600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó! 40.000.-
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
- AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz (96M Cache, up to 5.0GHz) Processzor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest