Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
"...ami szinte ösztönöz a játékra. Kinyitod a tokot beleolvasol a kézikönyve, érzed a szines paksaméta szagát, a szép képeket, szinte megjön a kedved játtszani, egyszerűen jó érzés a holt időben belelapozgatni annak a játéknak a kézikönyvébe amit aktuálisan játszol."
"Semmilyen logikus magyarázata nincsen, egyszerűen jó, érzed, hogy valami kézzelfoghatót is kaptál a pénzedért."
Ez pont olyan túlromanticizálás, mint amit az eBook-olvasók ellenzői szoktak előadni a könyvek illatáról meg a polcon betöltött lélekemelő hatásáról. Persze érthető, hogy számodra ilyen hatása van a kézikönyvnek, de ettől még nem kéne általános alanyt használnod: eléggé kisebbségben vagy szerintem ezzel az állásponttal.
kovsol: Gratulálok, feltaláltad a Steamet és a Blizzard letöltési rendszerét
[ Szerkesztve ]
“All nothings are not equal.”
-
joysefke
veterán
Ha én véletlenül ennyi pénzt kiadnék (ha játékot veszek akkor használtan esetleg 1-2E forintért újonnan) játékért, akkor elvárom, hogy valami kézzelfoghatót is kapjak, a CDn kívül, ami szinte ösztönöz a játékra. Kinyitod a tokot beleolvasol a kézikönyve, érzed a szines paksaméta szagát, a szép képeket, szinte megjön a kedved játtszani, egyszerűen jó érzés a holt időben belelapozgatni annak a játéknak a kézikönyvébe amit aktuálisan játszol.
És pl még a magyar "Codename Panzers" teszkóban kapható dobozos kiadásából sem felejtették ki a kézikönyvet. Az egész játék került vagy 1-2E HUF-ba. És az első rész nagyon tettszett.Semmilyen logikus magyarázata nincsen, egyszerűen jó, érzed, hogy valami kézzelfoghatót is kaptál a pénzedért.
J.
-
[CsuCsu]
őstag
Nem tudom honnan veszi mindenki, hogy PDF-ben lenne a kézikönyv.
Egyszerűen bele lesznek építve a játékba (interaktív/ dinamikus) instrukciók, kódex formájában. Pl. a DAO vagy Mass Effect kódexében minden benne van amit tudni kell és egy átlag kézikönyvben szokott szerepelni. Tutorialként megtanulsz majdnem mindent amit kell, a bonus infot meg a játék naplójába teszi, esetleg a menüböl, a játékot szünetelve elérhetőek.
Az ok, hogy letölthető régebbi játékok mellé mellékelik pdf-ben a digitális változatot. De attól az újakban nem pdf lesz, mert az nagy baromság.
-
csoli31
aktív tag
Nem volna ezzel semmi gond, ha tényleg környezetkímélés szempontjából csinálnák. Csak hogy nem az a céljuk vele (még ha azt állítják akkor sem), hanem a profit növelése! Az EA mostanában mindent megtesz, hogy még többet tudjon profitálni. Akár még a játékaikat is még jobban leegyszerűsítik, hogy még nagyobb rétegnek tetsszen (pld. Mass Effect).
"Amikor a néma ember megszólal": http://www.youtube.com/watch?v=5J0D1cHARMc
-
kovsol
titán
ha cserébe olcsóbb lesz akkor oké, de nem lesz
adhatnának ezek után a bolti példány helyett egy olyat, mint egy mobilos feltöltő kártya és lekaparod lesz egy cd kulcsod majd az EA storeból letöltöd a játékotmod: nem olvastam hozzászólások ha volt már sry
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
fatal`
titán
Nem szeretem Sokszor sajnos ez van (pl. CS), de ettől függetlenül utálok külön programot telepítgetni azért, hogy játsszak, mégis minek?
Arról nem beszélve, hogy ha majd egyszer úgy dönt a Valve, hogy nem éri meg üzemeltetni a steamet vagy akármi, akkor utána egyetlen vásárolt játékod sem lesz elérhető, mert ő lelőtte a szervereket. Persze egyelőre ez a veszély nem fenyeget senkit, de sosem lehet tudni.
-
Eagl3
veterán
Úgy gondolom, ha már ennyi pénzt kiadok egy játékért, akkor kapjak mellé egy kis füzetet vagy könyvecskét is... ha más nem majd a rotyin elolvasom aztán mehet a tokjában a polcra.
Egyértelmű, hogy az EA költségcsökkentés céljából vezeti ezt be és nem környezetvédelmi okokból.ollie: a szoftveren felüli értékre gondolt szvsz.
[ Szerkesztve ]
-
Persze nincs azzal gond, hogy környezetkímélőbbek akarnak lenni, de amikor egy dvd tokot és egy lemezt képesek pofátlanul 2-3-4 ezer forintokért eladni
Elég furcsa gondolkozásmód, miszerint a szoftvernek nincsen értéke.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Teszla_
senior tag
Én úgy vagyok vele, hogy ha veszek egy játékot, akkor érezzem is, hogy adnak valamit a pénzemért. Tehát legyen benne kézikönyv (is). Valószínűleg én vagyok a hülye és a kisebbség, hogy ilyen igényeim vannak, de nekem ez akkor is kell.
Valahogy nem tetszik ez a spórolós tendencia, ami végbement az utóbbi 15-20 évben a játékok terén. Az EA még rá is tetéz a ronda borítóival az olcsó kategóriában (a citrom- és narancssárga borítókra gondolok).
Persze nincs azzal gond, hogy környezetkímélőbbek akarnak lenni, de amikor egy dvd tokot és egy lemezt képesek pofátlanul 2-3-4 ezer forintokért eladni (és itt most pl. a mára már olcsó kategóriás Need for Speed játékaikra gondolok), akkor azért elgondolkodik az ember, hogy most ki is spórol ezen. Ha már nincs kézikönyv, valamennyire csökkenthetnék a játék árát.
Na mindegy, ha már lassan áttér mindenki digitális letöltésre, akkor én majd szépen begyűjtöm használtan a dobozos játékokat és az én szobámat fogják díszíteni
Mert részemről biztos, hogy digitális letöltésért egy fillért se fogok kiadni. De ez csak az én véleményem. -
olbaidhun
őstag
Van még a polcon első kiadásos diablo játékom. 1-2rész minden kieggel.. azok voltak a szép idők.. könyv vastagságú füzetet tettek a dobozba, ha már csak felnyitod érzed, hogy valami különlegesnek vagy a része..
perze, nem kell kisfüzet, sőt már a dvd tok sem menő és lemez is felesleges.. blizzard is meglépte, hogy letölthető legyen a tartalom, úgyis csak az acc. számít.
7o/638-9O93 ► Telón érsz el leghamarabb \_(ツ)_/
-
rt06
veterán
nekem is pont az jutott eszembe, ami ollie-nak, miszerint lehet, hogy viccnek szantad, de ez mar kozel sem kitalacio
en pl elonyben reszesitem, ha igy tudok vasarolni, mert egyreszt ugysem hasznalom a tokot, a lemezt, a konyvet, a matricat, masreszt kenyelmesebb, gyorsabb ismitobb, nemreg vettem starcraft2-t, igaz hagyomanyos, lemezes valtozatot (lenyegesen olcsobb volt), viszont a lemezt egyszer sem hasznaltam (foleg azert, mert nincs is optikai meghajtom), letoltottem inkabb a jatekot (termeszetesen legalis forrasbol, a blizzard downloader-jevel)
nem ertem, mi ezzel a baj
Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
Воланд
titán
Ö konkrétan melyik játékhoz kell használati utasítás, amit játék közben kell olvasgatni?
Amúgy válasz gomb használata nem ártana, csak hogy ne kelljen barkochbáznom.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
Narxis
nagyúr
Egyetértek. Amúgy meg csak a gyűjtői változatok maradjanak meg, némelyik játékból megvenném azt, a legtöbb viszont tényleg olyan, hogy ha végigvittem a single playert akkor többet elő se veszem.
A gyűjtői változatok készülhetnének újrahasznosított anyagokból.
[ Szerkesztve ]
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Necroman_Mk2
őstag
Díjazom az ötletet, és nem csak a környezetvédelmi okokból: a játékosok nagy többsége ugyanis nemigen érdekli a kézikönyv.
Én is belelapoztam párba, de könyörgöm mi van benne: a játék kezdő sztorija nagy vonalakba, irányítási metódus (amit ha játszottál már olyannal, akkor ismerős lesz + a tutorialban általában ezeket el is mondják), az első néhány ellenfél meg fegyver, meg a szokásos jogi szöveg. Mindez 3-4 nyelven, fekete-fehér ábrákkal színesítve.
Most őszintén, kinek kell ez kinyomtatva? Mert szerintem is fölösleges. Ettől függetlenül a gyűjtői kiadásokhoz még mindig jöhet a nyomtatott kézikönyv, mint extra, főleg ha olyan színes, minőségi, amit a FF13 mellé adtak.(#29) ollie Ezt akartam én is írni S kiegészíteném azzal, hogy a Disney már meglépte ezt az utat.
[ Szerkesztve ]
"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
-
-
hommeros
őstag
Ez jó.
Vicces lenne, megkapod PDF-be a letölthető forgatókönyvet, és írd meg magadnak a játékot. De várj, a számítógép se környezetkímélő, főleg amennyi elektromosságot fogyaszt. Hogyan tovább?!Le style est l' homme même. | Azt mondani, hogy nem érdekel a magánélethez való jog, mert neked nincs titkolnivalód, ugyanolyan, mintha azt mondanád, hogy nem érdekes a szólásszabadság, mert nincs mondanivalód.
-
leviske
veterán
Következő hír:
Az EA games a továbbiakban nem mellékel a játékhoz tokot, lemezt és a kódot is csak szóban mondhatja el az eladó, természetesen környezetvédelmi okokból.
Pár év múlva meg már csak az ötletet fogják adni a stúdiók, a kivitelezést meg a vásárlónak kell intézni? Nem tudom, hogy mi a fene baja van ennek a kiadónak, de megint nem szimpatikus, amilyen irányba haladnak, pedig volt egy rövid, felfelé ívelő szakaszuk.
-
Zoli133
addikt
Persze ez így van. CSak az ugyebár tény hogy azok a telpített fák messze nem fejlődnke olyan gyorsan mint amennyi papírra szükségünk van. egyébként meg igen egy átlag ember kvázi egy hét alatt (ha nem egy nap) alatt több olyan termékkel találkozik/fogyaszt/stb amik ennél jobban károsítják a környezetet. Nem vagyok én sötét zöld nagyon világos zöld se (és az is tény hogy így az ea is spórol a nyomtatáson, nem is tagadom) de az biológiai/fizikai tény hogy ami manapság megy az nem tartható fennt túl sokáig. és valahol el kell lezdeni.
"It's a fez. I wear a fez now. Fezzes are cool."
-
hommeros
őstag
Nem tudom, talán mert használati utasítás, kézikönyv. Szerinted?
Le style est l' homme même. | Azt mondani, hogy nem érdekel a magánélethez való jog, mert neked nincs titkolnivalód, ugyanolyan, mintha azt mondanád, hogy nem érdekes a szólásszabadság, mert nincs mondanivalód.
-
Воланд
titán
"PDF-et meg olvasgasson játék közben a kitaláló geek rokona."
Miért kell játék közben a kézikönyvet olvasni?
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
HaaS
addikt
Ja, adják a könyveket is pdf-ben.
"a sárkány is csak ember" - oxox
-
hommeros
őstag
Igazából letojom,majd ültetnek másik fát. Legalább van munkája a favágónak, erdésznek, stb. Dobozos játékhoz meg adják, amiért fizet az ember. Lassan a borító is lemarad, mert papírból van? Helyette lesz egy újrahasznosítható zacskó benne a lemezzel, és heló? Pont múltkor gondolkodtam el, jó lenne, ha normális kézikönyveket adnának a terjedelmesebb játékokhoz. PDF-et meg olvasgasson játék közben a kitaláló geek rokona.
[ Szerkesztve ]
Le style est l' homme même. | Azt mondani, hogy nem érdekel a magánélethez való jog, mert neked nincs titkolnivalód, ugyanolyan, mintha azt mondanád, hogy nem érdekes a szólásszabadság, mert nincs mondanivalód.
-
Nyilván spórolnak valamennyit, de nem küldhetnek el senkit, mert így is el kell készíteni a kézikönyvet. Spórolni csak a nyomtatással fognak.
És ha már itt tartunk, nem az EA az első, aki nem ad nyomtatott kézikönyvet a játékaihoz, a Valve már évek óta ezt csinálja.
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
joysefke
veterán
válasz ysoltee85 #15 üzenetére
Mondok cifrábbat:
"Környezetbarátabb" lett a játék, hiszen nem kellett kivágni azt a "sok" fát, el is lehet küldeni néhány tördelőt meg dizájnert, a játék ára azonban nem változik, miért is változna, (hiszen a friss PC játékok ára amióta az eszemet tudom ugyanazon határok közütt mozog)
ezért több pénz marad az EA zsebében, ami ugye megy a tulajdonosokhoz osztalék illetve a managerekhez bónusz formájában, akik ezután nem porshet vesznek 18Liter, hanem mazerattit 20 Liter fogyasztással, nem 15m x33m-es medencét, hanem 20mx50m-es medencét építenek stb stb...
Nesze nektek sötétzöldek -
mephi666
nagyúr
és pl. a blikkből/társaiból mennyit nyomnak napi szinten? ezeknek nagy része ténylegesen hulladékot képez a megjelenése után már nem sokkal... (szvsz. ez a pazarlás) egy ilyen "mini kézikönyv" szvsz. ritkán köt ki a kukában, hanem vándorol a tokban az adathordozóval együtt tulajdonosról-tulajdonosra...
ui: mondom ezt úgy, hogy ami játékokat beszereztem, azoknak ott van egytől-egyig a kézikönyve a tokban és időnként jól is jöttek...
#17: hát igen... szvsz. itt is a "pacalpörkölt+diétáskóla" esete forog fent... ennyi erővel a színes borítót is elhagyhatnák és a műanyag tok helyett is rakhatnák valami újrahasznosított papírzacskóba a lemezt...
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
joysefke
veterán
Azért nem ártana távlatokba helyezni a dolgot:
-Ha bemegyek a Tescoba, azt látom, hogy 10 deka nem olcsó sonka mellé raknak ugyanannyi csomagolást (kis túlzással), na ezt lehetne racionalizálni, naponta egy kukányi szemetem termelődik, két ember mellett...
-ritkán autózom, de előző hétvégén megtettem kirándulási céllal 500Km-t, ez lehetett vagy 35L benzin. Ha te egész életedben megspórolod a kézikönyvecskéket akkor sem fogsz annyi környezetrombolást behozni mint amibe egy ilyen 500Km-es út kerül.
-Rengetegen vannak akik hetente mennek ennyit, kiváncsi lennék, hogy a jól fizetett EA managerek, na meg úgy a játékiparban dolgozó amcsik mekkora autókkal járnak dolgozni és mennyi szemetet termelnek.
-A fákról pedig: A disznót sem sajnálom amikor megeszem a rántotthúst, akkor a fát miért sajnáljam, amiből könyvet készítenek? Azok a fák amelyeket nyomdai célra használnak, nem a fogyó őserdőből vannak (azokat a benszülöttek vágják ki, nem a fehérember), hanem direkt erre a célra telepített erdőkből, ha kivágják az erdőt telepítenek helyére újat, ugyanúgy ahogyan ez a gabonaiparban megy.
-Szükség van környezetvédelemre, da sajnos sok mindent lenyomnak a torkunkon környezetvédelem címen, a többségnek se füle se farka, csak jórészt az állam (zöldkártya, dugóadó, csokiadó etc) illetve bizonyos cégek gazdagodását szolgálják. Ott kell környezetvédeni, ahol sokat lehet tenni, sok károkozást lehet megfogni, és ez nem az 5-10 dekás füzetek területe.J.
[ Szerkesztve ]
-
nemethati
senior tag
Következő lépésként elhagyják a tokot is. Kapsz majd egy alul fóliázott lemezt, lehúzod róla azt mehet is a meghajtóba
Szerintem is tök felesleges, legalábbis én tudom nélkülözni az biztos. -
Jofi81
őstag
Én szeretem lapozgatni a kézikönyvet, míg ha pdf-ben van, sokszor el sem olvasom. Ezek szerint a normál kiadás már csak a borítóban meg a lemez mintájában fog különbözni a gazdaságos kiadásoktól?
anulu: A serial a tok belső oldalára ragasztva szokott lenni, ha nincs kézikönyv.
[ Szerkesztve ]
-
anulu
félisten
akkor innentol hol lesz a serial number? egy fel papirfecnin?
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
Wolverine
félisten
A kézikönyvet attól még megcsinálják és az nem ingyen történik; gyakorlatilag a nyomtatási költséget és az ehhez kapcsolódó dolgokat (fűzés, szállítás) lehet így megspórolni.
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)
-
Воланд
titán
"Emberek térjetek észhez, egy 5-10 dekás szines füzetecskéről beszélünk..."
Amit szvsz a játékot megvásárló emberek nagy része ki sem nyit, szóval teljesen felesleges. jó helye lesz a dvd-n pdf formátumban.
-
Brown ügynök
senior tag
Én jobban szeretek egy könyvet lapozni mint egy pdf-t de valóban, ez környezet kímélőbb és játékok esetében elfogadható.
joysefke: eladott darab x 5-10 gramm.
[ Szerkesztve ]
-
ftc
nagyúr
De az ár változatlan marad.... mondjuk legtöbször felesleges volt...
-
jegenye77
addikt
Szerintem is felesleges.
A kérdés hogy amit spórolnak azt elengedik a vételárból vagy csak maguknak spórolnak ezzel?Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
joysefke
veterán
És mégis mitől lenne ez környezetvédő? Egyszerűen a vacak kézikönyvet is le akarják spórolni, ennyi az egész. Emberek térjetek észhez, egy 5-10 dekás szines füzetecskéről beszélünk...
J.
-
GegeWarrior
senior tag
Környezetvédelmi szempontból csakugyan érthető, de azért jó volt lapozgatni.
REKVIESZKÁT IN PÁCSE!
-
BMWFan
senior tag
Én nekem egyáltalán nem hiányozna, nagyon jó ötletnek tartom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Horgász topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Apple notebookok
- PlayStation 5
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest