Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
floatr
veterán
válasz Mart10000 #34 üzenetére
Nem egy játékról beszélünk, egy komplett alkalmazás piactérről. A steam mára megkerülhetetlenné vált a maga horribilis 30%-ával. Ezt csak az tudja, hogy mennyire sok, aki próbált már tartalmat gyártani és értékesíteni. Minden kockázat a fejlesztőké és a kiadóé, a valve viszont folyamatosan szedi a sápot sokszor olyan dolgokra hivatkozva, hogy ez a megszokás, mennyire sok szolgáltatást nyújtanak, bla bla.
A EGS-ben csak pár exkluzív van, ami csak egy évre kötött. Ha nagyon ragaszkodsz ahhoz, hogy a valve-hoz vándoroljon a bevétel tetemes része, akkor elég egy évet várni, ami nem olyan nehéz, ha az embernek méretes a game lib. Az a legviccesebb, hogy az epic ezekkel a marketing eszközökkel és a lényegesen alacsonyabb jutalékával is küzd a piaci helyéért, mert a felhasználók ezeket a dolgokat általában nem látják. Vicces amúgy, hogy rengeteg olyan játék van, ami kizárólag steam-en jelenik meg, ami miatt senki sem pampog.
Ha a steam jutaléka lényegesen kisebb lenne, nem lenne annyi alternatív bolt, nem lenne kisebbfajta szívás mindegyik frissen tartása. Az exkluzívokkal kapcsolatban eleinte én is tartottam az árazástól, de az egyes leárazásoknál ugyanúgy kapsz engedményeket azokra is. Az egyik jó példa erre a Control, ami partneren keresztül (GamesPlanet - steam és epic kulcsokkal is kereskedik) is bezuhant 50% alá a nyári vásár alkalmával, de előtte is többször volt 40%-os kedvezménnyel.
Az egészben az a poén, hogy a legnagyobb indok általában az szokott lenni az EGS-el szemben, hogy kényelmetlen még egy launchert használni, miközben a valve gyakorlatilag kinyírja a PC gaming piacot.
-
Eugene Roe
őstag
A nyersanyag érdekes és jónak is tűnik, de maga a játék a rajfilmszerű és végtelenül lebutított csatáival már nem annyira. Én már ingyen is töröltem 4 óra played után az egészet
#19 hiába a fortnite sikere, ha a rengeteg full mobilos szar sokszor legalább annyi, vagy sokkal több pénzt hoz a konyhára. Angry birds, Candy Crush meg ilyenek.
Mert ez a probléma csak PC portoknál létezik. Persze, ha a Visa ~3%-a helyett 6%-ot kérnének az jó lenne mindenkinek. De inkább bukik 10%-nyi 30%-ot, mint 100%-nyi 24%-ot. Az echte mobilosoknak meg nincs más választásuk, a full analfabéta én kicsi pónim playerek nem fognak launchereket letöltogetni innen-onnan.
[ Szerkesztve ]
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!
-
Mart10000
aktív tag
Az nem verseny, ha valamit úgy árulnak, hogy csak egy helyen lehet beszerezni pc-s platformra exluzívként. Valószínű, hogy mélyen zsebbe kellett ezért nyúlni, hogy csak náluk kössön ki. Legalább nincs ott a többi Total War játék között az indítópulton, amikor elindítok egy címet közülük.
Ha erre volt pénzük a kliensük fejlesztésére is igazán lehetne kapacitás és szakértelem. Más nem átvennének más bevált elemeket.
-
Giovan!
addikt
Összefogalalva: Sweeney mindent tagad. Ez mondjuk őszintén szólva nem lepett meg, de inkább ne offoljuk tovább a topikot szerintem ezzel a témával.
Jó játék lett a Troy, jó szórakozást hozzá mindenkinek. Csak vigyázzatok azzal a mamutkoponyás csávóval, én néha összefutok vele a rémálmaimban
Speak softly and carry a big stick, you will go far.
-
floatr
veterán
-
Kicsit last minute de behuzva... huh. Ez majdnem ment a levesbe.
[ Szerkesztve ]
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
Norb79
őstag
Más cég is ezt a policyt alkalmazza, mint az apple, pl az epic. Ha az ő storejukban akarsz jelen lenni, akkor lehet, és csak 1 millió dolcsis bevétel fölött kérnek részesedést, nem fix összeget, hanem %-ot. Apple ugyanezt csinálja, ingyen kirakhatod, ha pénzt hoz akkor kéri a részét. Mások a %-ok, másik a limitek, de az elv ugyanaz, szóval félreértés ne essék, csak a %-okról megy a vita, ahogy a netflix/spotify esetében is volt.
Lázadunk, lázadgatunk, mert alapjaiban az elvek felháborítóak, de ugyanazon elvek mentén 20% az már tök oké lesz és újra lesz fortnite. Eddig fog elérni a forradalom. -
Giovan!
addikt
Én úgy tudom vándoroltak át adatok felhasználók steam mappájából az epichez úgy is, hogy ők erre nem adtak engedélyt. Szerintem ez eléggé problémás viselkedés, de megértem ha más meg nem foglalkozik ilyesmivel.
Szerintem nincs ingyen alkalmazás. Ha nem egyszer fizetős, akkor ott vannak a mikrotranzakciók vagy a reklámok, de ingyen senki sem fejleszt játékot. Szóval valamilyen formában mindenki fizet az Apple-nek.
-
floatr
veterán
Próbáltam kideríteni, hogy milyen okai lehettek ennek a vélekedésnek, és a fellelhető irományok arra utalnak mind, hogy valakik be akarták mószerolni őket biztonsági problémákra hivatkozva. Egy ideje 1 millió dolláros fejpénz van kiírva arra, ha bárki bármiféle terhelő bizonyítékot tud felmutatni ezzel kapcsolatosan. Még senki nem jelentkezett érte...
Lehet nem szeretni az exkluzivitást, de ez a szerződés tényleg jó a fejlesztőnek.
(#24) Norb79
A store lehetőséget ad arra, hogy ingyen publikálj alkalmazást. Pont. Emellett kötelezővé teszi a saját fizetési megoldás használatát alkalmazáson belüli vásárlásra. Ez gáz. Ha az elérhetőség értéket jelent, akkor kérjenek pénzt a store-beli megjelenésért, ne lehessen ingyen publikálni.[ Szerkesztve ]
-
Giovan!
addikt
Ezzel én nem is vitázom, de az a 30% sokszor a különbséget jelenti a profitábilis működés és a lehúzott roló között egy kis fejlesztő számára (nem, az Epic nem ez a kategória), ami végsősoron a felhasználóknak is árt. Szóval erre ki kellene találni valami megoldást.
-
Norb79
őstag
Volt régebben egy West Wing című sorozat, annak az egyik részében az AIDS gyógyszerekről volt szó, hogy miért olyan drága, amikor 10 cent előállítani, és akkor mondta a gyógyszergyár képviselője, hogy a második darabot valóban 10 cent volt előállítani, de az elsőt 4 mrd dollár.
Szóval ez a 30% nem tudjuk sok vagy kevés e tekintve, hogy kiépíteni és azóta működtetni is nekik kell az infrastruktúrát. Ha annyira nem tetszik a policy lehet külön ökoszisztémát csinálni, mint ahogy PC-n is a 30% miatt vonultak ki a steamről, és ezért van most itt nekünk a cikk témáját adó total war is, mert a külön ökoszisztéma (saját pc-s store) felépítése pénzbe kerül. Igenis van értéke annak, hogy az app storeon keresztül elér 1mrd felhasználót, akikből sok veszi a 10 dolláros virtuális pénz csomagot, és az ember ezt vagy hajlandó megfizetni vagy nem. PC-n megfizetik, mert lám itt az új store, az ingyenes első napos játékkal. Lássuk saját mobilos ökoszisztémát építenek e. Guglin is csak bementek a storeba, pedig ott kezdetek óta lehet külön telepíteni, de akkor mégsem értek el minden játékost úgy, és többet elérnek, ha csak egy klick a storeból a fortnite? Akkor van értéke a storenak vagy nincs? Ha van, akkor miért is akarnak érte nulla forintot fizetni? -
Giovan!
addikt
A store-t is fent kell tartani valamiből, az Apple-nek és a Google-nek nem érdeke ingyen biztosítani a picot a fejlesztők számára. De a 30% tényleg pofátlanul sok, ebben egyetértünk.
Voltak a múltban olyan ügyeik, amik miatt nem bízom az Epic áruházában, de ez az én személyes problémám, más attól még élvezheti a szolgáltatásaikat.
Amúgy sem tűnik éppen tökéletesnek jelenleg a játék (gondolok itt pl. az egységek battle animációira), 1 év alatt ezeket az apróságokat csak kijavítjákMeg igazából az is zavar, hogy nem tudják eldönteni, hogy akkor most mitológia legyen vagy történelem, és próbálják a kettő közé lőni, ami olyan szörnyszülötteket eredményez, mint a mamutkoponyás faszi, akit kikiáltottak küklopsznak. Jobb lett volna ha úgy oldják meg, mint a 3 Kingdoms esetén, hogy lehet választani a mitológiai és a történelmi játékmód között. De ez megintcsak egyéni preferencia, másnak simán jó lehet így is.
-
floatr
veterán
Az Apple és a Google elvárása az, hogy a platformon mindennemű pénz csakis az ő fizetési megoldásukon keresztül folyhat át. Nyilván ezért a fizetési megoldásért kérhetnek pénzt, mint ahogy a Paypal, a kártyaszolgáltatók és a bankok is, bár 30% kissé vaskos jutalék egy pénzügyi tranzakcióért - olyan harmadik világbeli maffia szintet üti meg. Na most ha egy ekkora platformon ilyen előírást tesznek, az nem csak szerintem gáz. Az xCloudos húzásuk viszont egyenesen röhejes. Nem sajnálom egyiküket sem, viszont az Epic itt most azon az oldalon áll, ami sokak érdekét képviseli az Apple-el szemben.
De kissé elmásztunk a topictól... Szerintem nyugodtan tehetsz magadnak egy kis szívességet, hogy beaktiválsz egy igazán jó játékot náluk ingyen. Jót tesz a steamnek is a konkurencia, azóta fejlesztenek megint
-
BiP
nagyúr
Az egésszel mindig ugyanaz a probléma, és ugyanaz a forgatóköny.
A sok pénz sem elég, mindig még több kell a tortából, mint ami jutott. Aztán megy a f*szméregetés, keménykedés, és aztán jól megszivatják magukat, és a 30% helyett lesz 0%, kimaradnak az adott tortából.
Aztán majd rájönnek hogy a 0-nál bármennyi is több, és a végén vagy megegyeznek, (kibékülés, összeborulás) vagy durcásan csinálnak/keresnek egy másik aranytojást tojó tyúkot.[ Szerkesztve ]
-
Giovan!
addikt
Az ilyen nagy fejlesztőkkel általában meg szokott egyezni az Apple (az erős alkupozíciójukat kihasználva lealkudják a 30%-ot), nem tudom itt ez miért nem sikerült. Talán az Epic nem akart fizetni semmit, talán az Apple nem tartotta akkora érvágásnak a fortnite hiányát a platformja számára. Persze mindkét fél a másikat hibáztatja, de az a narratíva, hogy a "csúnyagonosz Apple betámadta szegény Epic-et", szerintem fals. Valószínüleg mindkét fél hibás, akárcsak a spotify sztori esetén.
-
Giovan!
addikt
Amúgy ez a nyersanyagrendszer messze a legérdekesebb ujítás szerintem. Egy esetleges jövőbeli Victoria Total War-ba is átemelhetnék. Pl. kőszén, kőolaj, fa, vas, gyémánt, arany, stb. nyersanyagok kellenének az ipar működtetéséhez, és mivel ezeket csak bizonyos területekről lehetne beszerezni, ez ösztönözné a playert a gyarmatosításra. Na ezért a Total War-ért még az Epic Store-t is felraknám
-
floatr
veterán
Tisztában vagyok vele, és most a google-nek sincsen igaza. Ők itt még csak részben sem eladók, bár nagyon szeretnének pénzt látni az évtized legnagyobb bizniszéből. Egyszerűen arról van szó, hogy az Epic dúskál a zsetonban éppen a fortnite miatt, és a két cég szeretné megfejni egy elég erős húzással. A probléma viszont ott van, hogy ezen az alapon a böngészőben megnyitott oldalakon keresztüli fizetésekért is kapkodhatnának: befizeted a díjnetes számládat - puff 30% megy az apple-nek. Ugyanezt eljátszották a Spotify-al és a Netflix-el is. Fejlesztőként drukkolok az Epicnek, hogy sikerüljön elérni végre velük szemben valamit, mert katasztrofális az egész store emiatt, és baromira gáz lenne, ha a google is rákapna erre.
-
Giovan!
addikt
Olvastad miért rakták ki a fortnite-ot? A szerződésben foglaltakat megszegve az Apple-t és a Google-t (ugyanis a Playből is kitiltották az appjukat) megkerülve próbálták zsebre tenni a mikrotranzakciós pénzeket.
Ha más próbálkozik ugyanezzel, azt is kirakják, miért kellett volna akkor épp velük kivételezni?Speak softly and carry a big stick, you will go far.
-
floatr
veterán
Nem kell egyiket sem szeretni, de kár álszenteskedni az Epic Store-ral kapcsolatban, másrészt védeni az Apple ökoszisztéma érdekes szabályzatát a content providerekkel és a felhasználókkal szemben kissé nevetséges. Előbb az xCloud, most ez... Ráférne az Apple-re, hogy a nyakára másszon pár felügyeleti szerv (ráadásul egyre nagyobb trash, amit nyújtanak - de ez már csak preferencia)
A Creative Assembly-nek hatalmas gratuláció ezért. Reggelre megvolt a 6 millió letöltés/aktiváció, és ez minden résztvevő számára óriási dolog. Ismerve a részleteket, jól tették, hogy megegyeztek az Epic-kel, és hogy konzekvens volt a marketingjük. Aki meg valamiféle elvi alapon távol tartja magát ettől, annak kívánok további kitartást, egy év múlva is játék lesz...
-
acura
tag
https://www.reddit.com/r/totalwar/comments/i7uouz/how_to_link_the_epic_store_account_with_the_epic/
Aki elakadna, itt van egy kis segédlet.
-
Giovan!
addikt
válasz janeszgol #11 üzenetére
Ja, kell a hely a store-ban de fizetni nem akarunk érte. Eljátszotta már ezt a műsort a spotify is, a szívem szakadt meg az ő szenvésük láttán is, majd a fortnite-ért is gyújtani fogok egy gyertyát
Ha már itt tartunk, engem az sokkal jobban zavar, hogy még a filmeket is Kínával kell jóváhagyatni, mielőtt kikerülhetnének a mozikba. És ők beszélnek az elnyomásról a szórakoztatóiparban? Nevetséges. De na, ne keverjük ide a politikát, csak a hipokritaságot se erőltessük...
[ Szerkesztve ]
-
Giovan!
addikt
Érdekes címnek tűnik (a bronzkorral amúgy sem foglalkoznak eleget a videójáték fejlesztők), jövőre, ha kijön steamre, én is behúzom. Annyit nem ér, hogy miatta felengedjem az epic store-ját a gépemre, még ingyen sem.
-
janeszgol
félisten
Időközben levették a Fortnite-ot az App Store-ból és a Play Store-ból. A véleményem.
"Én nem kedvelem az Epic cuccait, egy kínai pénzmosoda az egész cég, de ez a videó az egyik legintelligensebb, amit valaha láttam. Nagyon jól megjeleníti azt, amitől ma 2020-ban úgymond szenved a szórakoztatóipar." [link]
-
Hajdi
senior tag
Köszi!
[ Szerkesztve ]
"The Man Who Sold the World"
-
Norb79
őstag
[link]
DON’T MISS OUT
For a limited time, Amazons DLC will be FREE for
players who link their Total War Access and Epic
accounts. Register below and opt in for more information.Magyarul, ha regisztrálsz egy total war access accountot és összekapcsolod az epic accountoddal, akkor az első dlc is ingyen lesz szeptemberben.
-
j11
csendes újonc
Lazán kapcsolódik a témához. A múlt heti ingyenes 3 out of 10, EP 1: "Welcome To Shovelworks" második része is elérhető (hetente új ingyenes rész): 3 out of 10, EP 2: "Foundation 101".
[ Szerkesztve ]
-
Televan74
nagyúr
Total War Saga: Troy behúzva! A többi nem érdekel!
Mindenbe beleugatok!!!
-
myckey
veterán
Behúztuk, mi baj lehet ! ?
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
Mikiller
aktív tag
The Alto Collection linkje is a Remnant játék oldalára visz.
Ez a helyes [link] -
GodGamer5
addikt
EZ IGEN ! Az EPIC mkegint megmutatta és még jönnek nemsoká a mai ingyenes cuccok is. Köszi!
"Többször látsz Game Over képernyőt, mint Michelle Wild f@szt." "It's not a Loop, it's a Spiral"
-
delta38boss
tag
Már könyvtárban is van
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest