-
GAMEPOD.hu
Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balrog
tag
válasz kalidor55 #11571 üzenetére
Ha már 411-nél instabil a rendszer még akkor is ha proc. feszt. emelsz akkor ott szerintem valami más fogyott el. Én a ramra tippelnék. Szerintem túl szoros az 5-5-5-12-es időzítés neki 1000Mhz felett. Lazíts rajta mondjuk 6-6-6-18-ra és nézd meg, hogy biztos jó feszültség legyen neki beállítva. (A BIOS nem tudja, hogy tuning ram van az alaplapban ezért alapból a JEDEC szabvány szerinti 1.8V-ot állít be, holott lehet, hogy 2V vagy 2.1V-ot igényelnek a moduljaid. Típus szám alapján rálehetne googlizni, hogy milyen feszültség és időzítések tartoznak az 1200Mhz-es órajelhez.)
Az lenne a lényeg, hogy meg tudd keresni a processzorod végét. Mi az a max FSB amin még stabil. Ehhez a ramot stabilizálni kell. Vagy úgy hogy rontod az időzítését, vagy úgy hogy visszaveszed a sebességét, hogy 1000Mhz alatt maradjon. (Ez utóbbi a jobb megoldás.) Ha meg van a max stabil FSB utána jöhet a memória sebességének beállítása.
Finom beállítások alatt olyanokra gondoltam mint Asus alaplapoknál a az Ai ClockTwister ami a memóriák másod és harmadlagos időzítéseivel babrál valamit. Több módja van neki: Lighter, Light, Moderate Strong stb. Ez a ram stabilizálásban segíthet. A másik az a common performance level állítása. Ez közvetlenül a processzor teljesítményére van hatással nem tudom pontosan milyen módon, de ha ha Linx alatt instabil a rendszer akkor meglehet próbálni, hogy magasabb értéket állítasz be. Ilyenkor picit csökken a teljesítmény, de növekszik a stabilitás ami már lehet elegendő a stabil Linx/IBT-hez. Nekem pl 8-ról 10-re kellett emelni, hogy stabil legyen a 4Ghz. A másik pedig a feszültségek finombeállítása. Magasabb feszültség nem feltétlen jelent stabilabb működést, pláne nem magas FSB mellett. Ezt ki kell tapasztalni.
Ui: Elnéztem azt hittem P45-ös lapod van. Hát így viszont pár beállítási lehetőség nálad hiányzik. Nem lehet annyira finomhangolni mint P45-nél. A Gigabyte biosokat nem ismerem sajnos, de amiket fentebb írtam az első és második bekezdésben azokat megpróbálhatod.
[ Szerkesztve ]
Sometimes you want orange, but life gives you lemon-lime.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen digitális videókamerát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Facebook és Messenger
- UHD filmek lejátszása
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Tőzsde és gazdaság
- Horgász topik
- További aktív témák...
- 2x8GB 3600MHz Apacer NOX memóriakitek GARANCIÁVAL/SZÁMLÁVAL! ÁRON ALUL! Hűtőbordás, dobozos!
- Eladó! Kishibás Rtx2070 8GB!
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- PlayStation 5 Pro + Vertical Stand
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest