Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ezekiell
veterán
C++ az elég erős kezdésnek, JAVA-t jobban ajánlanám.
Én régebben vezettem junior képzést az akkori multicégemnél, szóval azt tudom elmondani, hogy egy 500+ fős pesti JAVA fejlesztő cég mit szeret látni juniorban:
- java alapok (erre jó udemy pl, és SOKSOK gyakorlás)
- valami java backend keretrendszer (Spring kiváló, rengeteg tutorial/könyv van hozzá)
- UI alapok: HTML+CSS+JavaScript, egy egyszerűbb weblap összerakása menjen
- SQL alapok: tábla létrehozása, lekrédezések, módosítások
- tesztelés: unit tesztelés, integrációs tesztelés - mik ezek, hogyan lehet, unit teszteket tudj írni egy metódushoz
- algoritmus alapok (keresések, listázások, sorrendbe rakás, fa algoritmusok, stb)
- verziókövetés (git mondjuk, alapok: mi ez az egész, mire jó, init, commit, push, pull, merge, stb)
- agilis módszertanokról valami fogalom (mondjuk SCRUM/Kanban, tudd mi ez, értsd h kb mire jó)
- continuous delivery: tudd mi ez, mire jó, Jenkins pl micsoda, mire jóJa, és angol nyelv, az kell. Nem kell anyanyelvi szinten, de értsd meg mondjuk a szakmai dokumentációt.
Nagyon fontos: motiváció, lelkesedés. Juniornak mész, senki se várja, h mindent tudj, de azt igenis elvárják, hogy AKARJ tudni mindent, és akarj tanulni
Tudom, hogy ez így hirtelen NAGYON soknak tűnik, és elkedvetleníthet, de ne tegye! Ez is egy szakma, amit tanulni kell - asztalos se 2 hét alatt lesz az ember. Kezdj hozzá, szépen alaposan. Minden kódodat töltsd fel GitHub-ra, hogy meg tudd mutatni majd az interjúztatónak. Írj a kódodhoz unit teszteket, secperc belejössz.
Példa bonyoltabb alkalmazások:
ToDo alkalmazás (UI+JAVA backend+SQL adatbázis)
Egyszerűbb bankalkalmazás
Raktárkezelő rendszerDe gyakorlásra ezek nagyon jók pl:
https://github.com/karan/ProjectsKitartást, menni fog!
Ja, és pl Green Foxon indul május 25-el egy ingyenes coding camp, egész jó tartalommal, ajánlom! (semmi közöm hozzájuk, még mielőtt... )
[ Szerkesztve ]
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest