Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Ezekiell

veterán

válasz t256 #14211 üzenetére

C++ az elég erős kezdésnek, JAVA-t jobban ajánlanám.

Én régebben vezettem junior képzést az akkori multicégemnél, szóval azt tudom elmondani, hogy egy 500+ fős pesti JAVA fejlesztő cég mit szeret látni juniorban:

- java alapok (erre jó udemy pl, és SOKSOK gyakorlás)
    - valami java backend keretrendszer (Spring kiváló, rengeteg tutorial/könyv van hozzá)
    - UI alapok: HTML+CSS+JavaScript, egy egyszerűbb weblap összerakása menjen
    - SQL alapok: tábla létrehozása, lekrédezések, módosítások
    - tesztelés: unit tesztelés, integrációs tesztelés - mik ezek, hogyan lehet, unit teszteket tudj írni egy metódushoz
    - algoritmus alapok (keresések, listázások, sorrendbe rakás, fa algoritmusok, stb)
    - verziókövetés (git mondjuk, alapok: mi ez az egész, mire jó, init, commit, push, pull, merge, stb)
    - agilis módszertanokról valami fogalom (mondjuk SCRUM/Kanban, tudd mi ez, értsd h kb mire jó)
    - continuous delivery: tudd mi ez, mire jó, Jenkins pl micsoda, mire jó

Ja, és angol nyelv, az kell. Nem kell anyanyelvi szinten, de értsd meg mondjuk a szakmai dokumentációt.

Nagyon fontos: motiváció, lelkesedés. Juniornak mész, senki se várja, h mindent tudj, de azt igenis elvárják, hogy AKARJ tudni mindent, és akarj tanulni :)

Tudom, hogy ez így hirtelen NAGYON soknak tűnik, és elkedvetleníthet, de ne tegye! Ez is egy szakma, amit tanulni kell - asztalos se 2 hét alatt lesz az ember. Kezdj hozzá, szépen alaposan. Minden kódodat töltsd fel GitHub-ra, hogy meg tudd mutatni majd az interjúztatónak. Írj a kódodhoz unit teszteket, secperc belejössz.

Példa bonyoltabb alkalmazások:
    ToDo alkalmazás (UI+JAVA backend+SQL adatbázis)
    Egyszerűbb bankalkalmazás
    Raktárkezelő rendszer

De gyakorlásra ezek nagyon jók pl:
    https://github.com/karan/Projects

Kitartást, menni fog!

Ja, és pl Green Foxon indul május 25-el egy ingyenes coding camp, egész jó tartalommal, ajánlom! (semmi közöm hozzájuk, még mielőtt... :) )

[ Szerkesztve ]

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés