Új hozzászólás Aktív témák
-
amdboy
senior tag
Sziasztok! Tegnap elmentem a Mediába kicsit megtapizni a kèszülèket vásárlás elött. 2 poxo x5 pro volt egymás mellett. Az egyik 5G a másik nem. Küllemre is más volt, az egyik kicsit szögletesebb a másik pedig lekerekitett. Ahogy nèzegettem hardverben megegyeztek. Ez hogy lehet? Egyik cikkben sem olvastam, hogy 2 fajta poco x5 pro lenne forgalomban. Már csak az a kèrdèsem, hogy webshopból fogom megrendelni ès melyiket kapom, hiszen a legtöbb helyen nincs külön jelzès csak egyszerüen poco x5 pro nèven fut, de
nekem a szögletesebb jobban tetszett.
-
-
AnNa997
tag
Sziasztok!
Anyum hozzáértő ismerős javaslatára végül egy Poco X5 pro-t vett (256gb/8gb). Pont tegnap járt le a 2
hét (online rendelés) és ma lett elege, hogy nem tetszik neki, elvileg híváskor körbeforog a kijelző meg lefagy meg ilyesmik. Küldött is egy képet nekem ma, hogy ilyeneket produkál. Elvileg hívás is megszakadt már neki…
Lehetséges, hogy tényleg hibás? Vagy csak nem tudja megszokni? Nekem volt Xiaomim (Redmi 5, Mi 9t) de egyik se volt rossz Tanácstalan vagyok…
Gondolom 30 napon belül csak akkor veszik vissza, ha hibás. De ennyiből nem tudom megállapítani, de ő állítja, hogy nem jó. Ezelőtt Huawei volt neki, amit folyamatosan visszasír, emiatt se tudom eldönteni, hogy nem csak szokatlan-e neki…[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
-
YxVs
senior tag
Februári bevezetése óta mi volt ennek a készüléknek a legolcsóbb ára kintről?
Volt rá valami early bird akció az első hetekben? -
amdboy
senior tag
sziasztok! Telefon vásárlás elött vagyok. Ezt a mobilt néztem ki ( 8/256) illetve redmi note 12 pro ( 8/256) szerintetek melyik a jobb? Köszi a válaszokat
-
Blizzardking
őstag
Viper felrakva, frankón műxik. Nemsokára lesz működő univerzális twrp is, egyelőre csak mindenféle portolt megoldások vannak. Jövő héten szerintem én is felrakom az a13-as miuit.
"Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."
-
HollyBoni
veterán
A GCam amúgy ilyen. Pont az a legszembetűnőbb hogy nagyobb a dinamika, több a részlet és élesebbek a képek, de nincs meg az a "festmény hatás" mint a gyári appnál, ami szerintem túltolja az élesítést. De sajna még várni kell amíg kiforr. Mondjuk ha utómunkazol akkor neked RAW kéne, de még ott is sok bug-ba futottam bele, de mondjuk arra lehet van más app is.
-
-
Soká
senior tag
A Pixel nyert, de az érződött is a cikkből, hogy az illető nem éppen a kínai kütyük nagy barátja. (ami nem baj)
Engem egyedül az töltött el úgymond elégtétellel, hogy felbontásban mégiscsak a "Pocok" a nyerő. És bár nem vagyok pixelmániás, de a valós jó felbontásnak van értelme.
Hajdanán, amikor megjelentek az első, fényképezni tudó telefonok, nagyjából közröhej volt fotós berkekben, és töredelmesen bevallom, én is azok táborát gazdagítottam, aki azt mondta, hogy a fizikát nem lehet megerőszakolni, egy telefonba egyszerűen nem férhet bele egy normális fényképező alkalmatosság. -
-
Soká
senior tag
Talán érdemes elolvasni ezt a tesztet.
Valóban kezd érdekelni, hogy lehet-e olyan szoftvert találni, amely a gyárinál visszafogottabb módon kezeli a színeket, élesítéseket.
Én mindig utómunkázom a fotóimat (ha már része a munkámnak a fotózás) és olyan furcsa, hogy a Poco esetében inkább "visszafelé" kell dolgozni, hogy ne legyen túl vásári a végeredmény.
De nem akarok panaszkodni, én elégedett vagyok a minőségével (ár/arány tekintetében).
-
HollyBoni
veterán
válasz Blizzardking #232 üzenetére
Tudom, próbálgattam már, épp ez a "baj". Millió beállítási lehetőség, és nem éppen felhasznalóbarát az app, nagyon nyers minden. Szerintem egy fél életen keresztül szórakozhatnék vele, de most nem nagyon akarom ezzel tölteni az időmet, szóval várok amíg lesznek config-ok szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
Blizzardking
őstag
-
HollyBoni
veterán
válasz Blizzardking #228 üzenetére
Jaaaaaa, én azt hittem már konkrétan X5 Pro-hoz vannak config-ok. Én asszem egy X4 GT config-ot próbáltam mert talán ugyanolyan főkamerája van (ha ez egyáltalán számít valamit ), de a képek konkrétan majdnem fekete fehérek voltak, annyira nem volt semmi szín. Meg Telegram-on van pár config X5 channel-en, de a legtöbb tiszta bug, és egyiknél sem olyan jók a képek.
Eddig valamilyen AGC 8.4-nek tetszettek legjobban a képei mindenféle config nélkül, de kicsit tultolja a HDR hatást, meg volt pár bug mint például néhány RAW kép 2-3 mega lett. -
shootme2
senior tag
Sziasztok!
Nálatok a dinamikus képfrissítési ráta jól működik? Nálunk mind a két telefonon fix 120hz-en megy a képernyő hiába van automatán. 14.0.7.0 SMSMIXM
-
-
HollyBoni
veterán
válasz Blizzardking #226 üzenetére
Nem tudsz dobni egy linket vagy valamit? Konkrét config-ot X5 Pro-hoz én nem látok.
Nem rossz a gyári kamera app, de összenézve GCam-el azért néha nagyon kijön a különbség. Nagyobb dinamika, több részlet, úgy hogy az a digitális agyonélesítés nem látszik.[ Szerkesztve ]
-
Blizzardking
őstag
válasz HollyBoni #225 üzenetére
Ugyanott ahol letöltöd a gcamot ott vannak a konfigok. Én leszedtem négyet ötöt, belemódosítottam, elmentettem, aztán felraktam a xiaomi eu romot mikor letelt az egy hét, és utána már nem érdekelt. Szerintem a gyári kamera is tök jó. Inkább a viper4android érdekelne, csak meg akarom várni hogy legyen működő twrp vagy ofox. Amúgy twrp-t pont ma reszelt hozzá egy arc, elvileg műxik (szerintük). Majd kipróbálom.
"Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."
-
HollyBoni
veterán
válasz Luck Dragon #224 üzenetére
Én is már el vagyok kényelmesedve, kb. minden téren meg vagyok elégedve a gyári dolgokkal, és nincs is kedvem mókolgatni. Évekkel ezelőtt romolgattam utoljára olyan nagyon olcsó teloknal ahol pl. bekapcsoltad először, és már 5 perc múlva sírt hogy kevés a tárhely.
Viszont ez a GCam tényleg nagyot dob a minőségen, és nem is lenne olyan bonyolult, csak configokra kell várni.[ Szerkesztve ]
-
Hasonlóan vagyok én is . Egyszerűen lehet csak öregszem és elkényelmesedett a lelkem ezen a téren.
Azt szeretem , ha csak ki kell venni a csomagolásából és bekapcsolását követően kész is.
Bár az is lehet , hogy WP & IOS fan voltam mindig is és hosszú távon ez is segített ezen a dolgon.Graphics
Ohh pedig kiváncsi lettem volna , hogy miért lepődsz meg ezen, de így most megszakítottad az” illusztrációm “[ Szerkesztve ]
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
Soká
senior tag
válasz Graphics #220 üzenetére
Tudom, hogy meglepő, de én - miután nem értek a mókoláshoz - így nem is csinálok olyasmit, amivel esetleg kárt okozhatok. Vagyis csak a Play áruházban elérhető alkalmazásokra korlátozom magamat.
Ez persze nem jelenti azt, hogy ne telepítettem volna már fájlból olyan alkalmazást 1-2 alkalommal, amit ismerőstől kaptam és megbíztam benne. -
-
Graphics
Jómunkásember
De akkor eddig még egy sima APK-t sem telepítettél fájlból?
@Luck Dragon: Nem írtam, hogy meglepő lenne, egy pusztán kérdés volt.
[ Szerkesztve ]
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
Soká
senior tag
válasz HollyBoni #215 üzenetére
Hát, én nem fogok állítgatni, mert nem értek ezekhez a dolgokhoz. Letöltöttem ezt az app-ot, de ez tk. csak elindított volna valami egyéb letöltést, amit már nem mertem meglépni.
-
HollyBoni
veterán
válasz Blizzardking #216 üzenetére
Esetleg egy linket tudsz dobni?
-
HollyBoni
veterán
válasz Luck Dragon #212 üzenetére
Nekem az X3 Pro tokja szerintem elég hamar besárgult, bár mintha az X5 tokja gyárilag is kicsit tisztább, "átlátszóbb" lenne.
Picit játszottam GCam RAW opcióval. Van azért bőven különbség, a gyári app szerintem nagyon túltolja az élesítést, sokszor elvesznek a részletek és mintha valami festett képet néznék. A színek viszont elég szépek. Itt mondjuk a gyári app picit túl is tolta az expo-t.
Viszont a GCam JPEG alig van lemaradva egy Lightroom-ban előhívott RAW-hoz képest, csak sajna nem találtam még jó config-ot, az összesnél tiszta bugos a legtöbb funkció, az "alap" GCam-ben pedig kicsit laposak (de elég részletesek) a JPEG-ek.
[ Szerkesztve ]
-
válasz HollyBoni #210 üzenetére
Fólia sokáig jó lesz , ellenben a tok is . De az eddigi tapasztalataim azt sugallják , hogy a tok sárgulása maximum egy év után kezd elszíneződni . Aztán majd meglátjuk .
[ Szerkesztve ]
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
HollyBoni
veterán
Nekem a gyári tok és fólia bejött. Akartam másik tokot, de tök jó a gyári formája, és így hogy kék a teló szerintem jól is néz ki. Meglátjuk mikor kezd el besárgulni.
A gyári fólia nem tudom mennyit véd, de olyan mintha ott sem lenne, szépen fel van rakva és jól kimegy a képernyő szélére. -
HPAA
őstag
válasz Blizzardking #208 üzenetére
elsőre nem akartam reflektálni erre...
DE:
csak egy gondolat
az a cirka -30e. Ft. amit az átalad említett gyermeki gondolkodással megspóroltam ,nekem így nyári időszakban a havi rezsi költségem
sajnos nem vagyok abban a helyzetben ,hogy ezt figyelmen kívül hagyjam
de tényleg hanyagoljuk a "ki honnan szerzi be" témát, legyen valami ide illő is
védelem terén ki,mit vet be?
nekem egy ilyen van úton,... alapnak,csak hogy legyen... ,aztán majd csinosítunk************* censored
-
Graphics
Jómunkásember
Közben megnéztem, bocsi, nem vagyok rasszista, de ezt a céget épp pár napja kutattam fel a neten, mert érdekelt a dolog egy Realme rendelés kapcsán....Legyen ennyi elég róluk, full fekete GSM.. De szerintem készülék sincs...
Bocs, az egy másik hasonló GSM volt...[ Szerkesztve ]
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
HollyBoni
veterán
Azért ha az számít kivételnek hogy megkapod a terméket amiért fizettél, az elég szomorú. Ez lenne a minimum, és azért ezt a legtöbb bolt tudja teljesíteni. A gari a kérdéses, ahol a boltok hozzáállása elég hirtelen meg tud változni, és ez csak akkor derül majd ki ha beüt a baj. De ha téged ez nem érdekel, akkor hajrá. Én csak leírtam hogy ugyanígy gindolkoztam, aztán megszívtam.
[ Szerkesztve ]
-
-
HPAA
őstag
válasz HollyBoni #202 üzenetére
köszönöm ,mondanám,hogy megfogadom , de nem
igenis vannak kivételek olcsóbb kategóriában
nem reklámoznám a konkurenciát , de már most ég és föld a két bolt/hozzáállás
és ugyanaz az ár , ha nem kedvezőbb
kedden a kezemben lesz ígéret szerint, utánvét, nem trükközve...
a gari tekintetében nem számítok csodákra , de már az elején is írtam
tulajdonképpen csak a megfelelő terméket szerettem volna megkapni ha már kicsengettem
az első bolt még erre sem alkalmas************* censored
-
-
HollyBoni
veterán
Szerintem vedd meg normális helyről, ne ezen spórolj. Gondolj bele hogy most mennyit takarítanál meg, és ehhez képest mekkora fejfájás és/vagy pénzbeli veszteség lehet ha garis probléma akadna a jövőben.
Én is úgy voltam az X3 Pro-val hogy vigyázok rá, nem hasznalom sokat, nem szoktak elromlani a telefonjaim, aztán most van egy kicsit több mint 1,5 éves telefon formájú papírnehezékem. Persze szerencsére ez még nem volt olyan drága.[ Szerkesztve ]