Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Hobby rádiós topik, téma összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bucek01
csendes újonc
válasz vendingo #1994 üzenetére
Nekem van ilyen Diamond 805 utánzat, a gyerekek használják. 1-1,5 km max pmr- en ha nincs tul sok akadály, kocsik között pl max 6-700m Bao Gt3tp markIII-al. Nekem van egy Diamond flexis [linkhttps://www.dnd.hu/diamond-srjf40a-vhf-uhf-tobbsavos-kezi-antenna] is , én azt használtam túrázni, terep futáshoz, hegyi kerékpárhoz stb.. Na, azzal a csúcs, persze jó poziból (no zavar, magaslat , jó rálátás) 115km ( csóványos-solt). De az igazság , hogy én ma vettem életen első jó kézi rádióját és ott nem kell trükközni az antennával, mert a gyárija a tuti.
-
Beniii06
addikt
válasz vendingo #1994 üzenetére
Nem tudom mennyit akarsz rászánni, de ilyen célra(segélykérés) biztos nem bíznám ilyen antennára magamat, hanem ilyen összecsukható antennát néznék, ha nem is az eredeti ABBREE-t, de legalább valami "kopizott" változatát, mert az is biztosan jobb mint ez a "lezáró vég".
Ilyesmire gondolok és így S alakban hajlítható, ezt eltudom kézelni pl bezacskózva, mert még összehajtva is jobb mint amit linkeltél, de ha szükség van rá és nem elég, kivéve a zacskóból kihajtható teljes méretűre. Van belőle többféle méret.
Tapasztalat nincsen vele, de későbbre tervben van a beszerzése, netes tesztek alapján jó(jobbnak néz ki számokban mint pl egy nagoya), mármint az "eredeti" Abbree, a másolatokról amik ali/ebay/banggood-on vannak, nincsen információm.
[ Szerkesztve ]
"Got any other secret weapons?"
-
Kicsirics77
Topikgazda
válasz vendingo #1996 üzenetére
Szivesen,bár sajnos a gyári antennák is hagynak kivetnivalót maguk után.Erősen rosszak mondjuk az uhf sávon sajnos,vhf-en még úgy ahogy elmennek,de pl ha egy swr mérővel megnéznéd lehet elcsodálkoznál.Mint ahogyan én is.
.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
vendingo
veterán
válasz Kicsirics77 #1995 üzenetére
Akkor marad a gyári.
KösziCsak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
Gondolkodok egy ilyen antenna vételén.
Valaki próbálta már?Nyílt vízterületen szeretném használni kajakozás közben vészeseti kommunikációhoz egy uv5r-hez. A vizimentők is PMR-t használnak, a frekijük meglesz, ha gondom lenne.
Kis antenna kell, mert csak bevágnám egy apró vízhatlan táskába, nem akarnám, hogy sérüljön. Végső esetben, ha nem ajánlott, akkor a gyári antennát kitekerve a készülék mellé dobom a táskába.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Kicsirics77
Topikgazda
válasz MasterMark #1991 üzenetére
minden rendes helyen használják, ez csak itt nálunk ilyen mumus, mert ördögtől való dolog
.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
MasterMark
titán
Amúgy nézem a crew dragon útját, a nasa kommunikációban is használják a roger beep-et.
Switch Tax
-
Tamás9x
őstag
válasz Kicsirics77 #1988 üzenetére
Menüből, de örülnék, ha csak ennyi lenne a baja
Internetradio: ESP32 2.8" Touch +DAC 10K // ESP32 2.8" Touch + DAC + Encoder 15K
-
Tamás9x
őstag
válasz Kicsirics77 #1986 üzenetére
Visszaállítás után lett ez a hibája.
Internetradio: ESP32 2.8" Touch +DAC 10K // ESP32 2.8" Touch + DAC + Encoder 15K
-
Kicsirics77
Topikgazda
válasz Tamás9x #1985 üzenetére
Hallottam már ilyesmiről régebbi wouxun rádióknál,nekem sosem volt ilyen készülékem így nemtudom mi a kimenetele a dolognak,de a helyedben én megvárnám a kábelt aztán netes fórumokon érdeklődnék,lehet elég neki egy visszaállítás a számítógépen.
-
Tamás9x
őstag
Sziasztok adott egy KGUVD1P rádió ami elég hosszú állás után kapott egy teljes resetet, azóta ki és be lehet kapcsolni, De a billentyűzárat nem tudom feloldani rajta. adat kábel még úton van hozzá, így belenyúlni nem tudok még. Valaki találkozott már iylennel?
-
Alien4
tag
válasz gypiero #1982 üzenetére
Válaszolva mindenkire: a haarpot viccnek szántam... trollkodásnak
Ne ugorjon rá senki
Mondjuk a BT sugárzás nem rossz ötlet, kérdés, hogy arra a ca 20 méterre elnyomja-e... vagy a 2 jel mennyire balhézik össze.(nem vagyok otthon a Ti világotokban. Mit jelent a "nyomkodós" kifejezés?)
-
gypiero
tag
Nem biztos hogy a legjobban ez fog beválni, de vegyél valami FM transzmittert, állítsd be a rádió frekvenciáját és bluetooth-on / egyéb eszközről te irányítod a zenét. Ha a szomszédodnak nem tetszik, úgyis ki fogja kapcsolni. De ahogy fentebb is írták, vannak humánusabb megoldások, jobb a békesség.
-
vendingo
veterán
válasz Kicsirics77 #1980 üzenetére
Na meg a KMB is bemorcizik, hogy gyökér bömböltetéssel kell foglalkozni, és tudtára adják az illetőnek, hogy jobban járna, ha nem bömböltetne, mert már unják a járkálást.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Kicsirics77
Topikgazda
Itt csak a hatósági dolog marad,az illegális zavarástól meg annyit,hogy valaki folyamatosan nyomkodott a dobogókői átjátszón amit megelégeltek az amatőrök,bejelentették a hatóság intézkedett,a nyomkodós meg már nem nyomkod.
Szóval nemhiszem,hogy örülnél ha feljelentene Téged is zavarásért,pillanatok alatt megtalálják ki honann sugároz illegálisan,megvan hozzá a megfelelő felszerelésük.
Te a 112-őt meg úgyis ingyen hívod,nem belefér hetente legalább kétszer feljelenteni?Egyszer úgyis megfogja unni,hogy a KMB a nyakára jár meg feljelenti..... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
vendingo
veterán
Jelentsed fel akár név nélkül a 112-t felhívva. A KMB-nek kötelessége kimenni, aki felkeresi a szomszédot, és megkéri, hogy ne bömböltesse. Következő alkalomnál megint kihívod, amikor is a KMB jegyzőkönyvet fog csinálni, és intézkedik a nyomatékosításról.
Ez a hivatalos út. Hidd el, a szomszédodnak nem fog tetszeni és visszafogja magát. Ez az egyetlen legális működő megoldás számodra. Ne foss a 112-től, nekik ez napi rutin, 1001 ilyen bejelentést kapnak naponta. Rendőröktől sem kell fosni, örülnek az ilyennek, mert piti meló, és elmegy az idejük vele. :)Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
whbear
senior tag
Értjük a problémát. De a megoldás nem ez lesz. Azért mondom tényleg jóindulatból, mert közel 40 év rádiózás után tudom hogy lehetne megvalósítani amit szeretnél. Hidd el a befektetett pénz és idő úgy térülne meg, hogy szépen feljelentene és téged meg is fognának mivel nem gyufásdoboz méretű a cucc amivel zavarnál. Amit te a zavarással elkövetnél az nagyságrendekkel súlyosabb bűncselekmény mint egy sima csendháborítás. Ne keverd bajba feleslegesen magad. Menj el a jegyzőhöz ha kell százszor, előbb utóbb megunja a szomszéd az állandó hatósági felszólítást. Ebben az esetben csak a törvényes út járható. Vagy ha mégis esetleg más, akkor nem ez az irány a megoldáshoz vezető út, de ez már nem rádiós téma.de
Szerk: A HAARP-oláshoz annyit, hogy nem hiszem hogy megéreznéd a műsorszóró és kommunikációs adók megawattjai, hogy mobiltornyok ezrei mellett a mi pár wattos szigorúan szabályozott forgalmazásunkat.
[ Szerkesztve ]
Arch Linux, Void Linux, Network Radios, VoIP, HAM
-
Alien4
tag
Én teljesen megértem az indokaitokat... egyet is értek vele valahol.
De a világban két irányú minden. Átmehetsz 99szer megkérni az unintelligens szomszédot, teljesen tesz rá. Nem mellékesen már volt szerencsém "az ellentáborhoz" is, amikor a másik szomszéd elégelte meg a dolgot és az bőgette. Hát valami csodás volt két oldalról kapni szüleimnél az ívet. Ez olyasmi mint a szemetelés az én szememben (vagy élhetnék akármelyik példával) csak mert szerinte neki "szabad" attól más ne csinálja. Igen, meg lett kérve elégszer, hogy ha kimennek szüleim a kertbe és végre nem a tákolt gépek armadájának a hangzavarát kell hallgatni (vagy esetleg ezek beindítása közben tett szitok szavakat)... szóval had élvezzék a csöndet. Mi fiatal családként panelban vagyunk ahol azért összeér az emberek valaga, mégsem annyira rossz, mint amit letol a szomszéd. Persze, hívjak rendőrt... tudjátok ti is mennyi értelme lenne :/ nem, a gondolati játszadozásom sem helyes, de van az a pont... Ti is tök nyugodtan tudtok a hobbitoknak élni (amit remélem élveztek) senki nem megy oda hozzátok, hogy nehaarpoljatok. Élni és élni hagyni szvsz.És ha valami oltári oknál fogva mégis megvalósulna a történet, természetesen max 50 méter lenne és csak az adott állomás, ahonnan szól. Mert emberünk még csatornát sem képes váltani a rádióján... miközben a bontott ablakokat darabolja egész nap a tákolt asztali körfűrésszel... majd azzal fűt... meg macskával... meg motorolajjal.
Bocs, hosszú lett. kiírtam, befejeztem. Elnézést ha borzoltam a kedélyeket kérdésemmel
-
whbear
senior tag
A zavarás többszörösen illegális. Nem építhetsz adóberendezést engedély nélkül, műsorszóró sávra egyébként sem meg pont arra a frekvenciára még úgy sem. Amit nem is tudsz pontosan melyik mert több reléadó van, szám szerint 16 darab és mi van ha neten keresztül jön vagy saton. Tehát ha mégis összebarkácsolsz valamit irányított antennával ami kinyomja és tekergeted vagy jó széles sávú akkor is hallgatja más módon. Nem egyszerűbb lenne a HF sávban visszalőni egy kis trash metált? Az nem jogszabály ellenes (annyira).
-
Alien4
tag
válasz Beniii06 #1973 üzenetére
Ugyan, én csak a gondolattal játszom. Én? Ilyet? Illegálisat? Isten ments!
Esdekelhetek minden nap, de hallgatom én is a macskanyávogást a feleségemmel, a kisfiammal... plusz szüleimmel ha hazautazunk. Nem szoktam az embereket zsigerből leszólni... de van amikor te is tudod, hogy az életben nem fogod tudni a járható úton megoldani a dolgot. Mint mondtam... csak a gondolattal játszunk természetesen. Ki lennék én, hogy megfosszam magam a Bartók rádiótól és kedves lakótársait ca 100 méteres körben az ingyenes sugárzástól?! Önfeláldozása (még amikor a bezárt pincében is van) határtalan Fohászom minden nap szól, amikor hallom üvölteni a rádiót.[ Szerkesztve ]
-
Beniii06
addikt
Illegális dologra nehéz építő kritikával reagálni.
Röviden: Az a legegyszerűbb, ha megkéritek szóban, hogy halkítsa le. Ha nem működik akkor dokumentálod a dolgokat és idővel feljelented + ha másokat is zavar akkor lehet aláírást is gyűjteni a többi szomszédtól. Inkább ezen az úton járj!
"Got any other secret weapons?"
-
Alien4
tag
Sziasztok!
Pusztán a gondolattal játszva... tehát semmi komoly...
De: ha falun szüleimnek egész nap az üvöltő bartók rádiót kell hallgatniuk a szomszédból... szó szerint egész nap, a hét minden napján... az már kicsit zavaró. A zavarás fogalmánál maradva, ha véletlen elmenne az adás az adott frekvencián mert valaki telepít egy zavaró eszközt... az mennyire problémás és honnan nem lenne érdemes beszerezni?
Előre is köszönöm a gondolat továbbforgatását, esetleg a trollkodást és az összes többi építő... esetleg negatív kritikát -
Bucek01
csendes újonc
Hármashatárhegy JN97MN , ha az enyém volt a kérdés.
-
Kicsirics77
Topikgazda
válasz W. A. Lacky #1966 üzenetére
én sehová, itthon vagyok a saját QTH-n
-
W. A. Lacky
tag
-
Bucek01
csendes újonc
Mai HF kistelepülés start
-
Bucek01
csendes újonc
válasz Kicsirics77 #1959 üzenetére
Igen , ez most csak a kitelepülős set probaja . Stabilban +4m lesz. Nem látom a képen rendesen, hogy lett megoldva , hogy a dipól leereszthető?
-
Kicsirics77
Topikgazda
válasz W. A. Lacky #1960 üzenetére
ok,nincs semmi gond,mindenki nézetét tiszteletben tartjuk itt, kinek ez kinek meg az, most éppen a 80m hallgatom.
-
W. A. Lacky
tag
válasz Kicsirics77 #1956 üzenetére
Nekem 100 %-ban azok. Csak érdekelt, mint általában minden...
Vy73!
W. A.
-
Kicsirics77
Topikgazda
válasz Bucek01 #1958 üzenetére
Szép munka, picit alacsony de kezdésnek tökéletes, tegnap antennáztunk mi is, meg volt egy kis baráti beszélgetés is a garázsban, de legalább egy árbóc maradt és a dipol is leereszthető végre.
[ Szerkesztve ]
-
Bucek01
csendes újonc
Ma tartottam egy kis kitelepülős gyakorlatot.
-
Kicsirics77
Topikgazda
válasz W. A. Lacky #1955 üzenetére
A lényeg,hogy sikerült megtudnod,nekem a beszélgetések 99%-ban érdektelenek.
-
Addel
senior tag
válasz W. A. Lacky #1951 üzenetére
Úgy tudom -4.5, de nem próbáltam.
-
Kicsirics77
Topikgazda
válasz W. A. Lacky #1951 üzenetére
Nemtudom,mivel rádió amatőrként én se nem hallgatom sem pedig nem forgalmazok sávon kívül.
Biztosan lesz valaki aki tudja,én elvből nem megyek sávon kívülre..... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
W. A. Lacky
tag
-
gypiero
tag
Úgy alakult, hogy megmaradt a Wouxun és a Diamond antenna.
2 hónap kihagyás után holnap be kell mennem Debrecenbe (végre, kicsit kimozdulhatok), szóval PMR-en hallgatózni fogok, hátha elcsípek valamit. Valamint felprogramoztam az összes ismert légi frekit, ami arra előfordulhat, meglátjuk mit sikerül hallgatózni rajtuk.
-
Bucek01
csendes újonc
válasz Kicsirics77 #1947 üzenetére
Ha valakinek van kedve kísérletezi pmr en a 27M mellett. 44611875 ön is lesz forgalom a kerepesi , dunaújvárosi papagájon keresztül vagy pécel cc 40-50km körzetében sm- ben.
-
Kicsirics77
Topikgazda
Mai napon 14-18 óra között HARC Nagy/P kitelepülős rádiózás lesz, aki cébézni szeretne annak HAJRÁ!!!
-
Kicsirics77
Topikgazda
válasz Bucek01 #1945 üzenetére
Egyelőre ami átjátszó az AH tornyokban van mind leszerelésre kerül a magas bérleti díj miatt,csávolyról tudok ami biztosan leszerelésre kerül,remélhetőleg lesz majd új helye az átjátszónak és ismét elérhető lesz.
-
Bucek01
csendes újonc
válasz Kicsirics77 #1944 üzenetére
Remélem lesz helyette másik és többet nem szerelnek le. Én sajnos csak hallgattam , próbálni nem tudtam, de véleményem szerint az egyik legtöbbek számára elérhető átjátszó volt Mo-ról.
-
Kicsirics77
Topikgazda
A mai napon megszűnik a galyai amatőr átjátszó.
-
Kicsirics77
Topikgazda
nekem a héten megint csak bekapcsolva van a rádió az irodában, c4fm meg fm üzemben de időm nincs beleszólni, max. hallgatni, de talán a hétvégén letudok majd ülni otthon a rövidhullám elé is kicsit.
-
gypiero
tag
válasz Intruder2k5 #1941 üzenetére
Mostanság én is gyakrabban hallgatom a repsávot, bár ide a Kelet-tájékoztató és valami szlovák csatorna ér el csak, de mindkettő egyre aktívabb. A korlátozások feloldása előtt a Kelet-infón szinte csak kisgépek forgalmaztak, 90%-ban magyarul, annyira gyér volt a forgalom. A héten visszaállni látszik a rend.
-
MODERÁTOR
Ma végre volt egy kis időm napközben scannerezni, és örömmel tapasztaltam, hogy kezd visszatérni az élet a repsávra. Az utóbbi hetekben volt amikor akár negyed órán át nem lehetett semmit hallani ott. Most már a Ferihegyi és a Hungarocontrol frekvenciákon is gyakoribb az adás, de pl. Dunakeszi és Gödöllő repterek csatornáin is volt forgalom.
-
Bucek01
csendes újonc
Hét végén én is figyeltem a 40m-t , ma tudtam meg , hogy valami verseny volt azért volt akkor tülekedés . Én websdr en tudom csak figyelni és nem mindig sikerül feljutni a fehérvári állomásra, de így tanulásnak tényleg jó.
-
Kicsirics77
Topikgazda
Nem azt mondom,hogy folyamatosan ott ülök de ma reggel is 4:50-kor már be volt kapcsolva a rövidhullám,igaz csak ft8-ft4 mert a család még aludt 6-ig.
-
vendingo
veterán
válasz Kicsirics77 #1932 üzenetére
2-3 hete be se kapcsoltam a rádiót.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Bucek01
csendes újonc
Én szerelek , agyalok az antenna telepítésen, tanulgatok, beszerző körúton vagyok ,mert mindig kiderül , hogy kell még egy toldó egy csati egy dubel stb....
-
MODERÁTOR
Én mindig figyelek, de mióta ez a "vírus izé" van, nekem semmi időm rádiózni. Talán majd ha normalizálódik a helyzet.
-
Kicsirics77
Topikgazda
De nagyon leült a topik.
-
Kicsirics77
Topikgazda
ma reggel 3-tól egész szép összeköttetések voltak 40 méteren, dél-amerika főleg.
-
gypiero
tag
válasz Bucek01 #1928 üzenetére
Köszi a leírást, ez hasznos, sajnos majdnem mindegyik Baofengre igaz, hogy nagyon gyenge a mikrofonja.
Én most épp azzal szórakozok, hogy a korábban is említett Zello-s összekötésnél ne kapcsoljon azonnal adásra a rádió, amint összedugom a géppel. Valószínűleg valamelyik kábel nem tetszik a rádiónak, ugyanis amint a 2.5mm-est bedugom a rádióba, azonnal adásra kapcsol. Gyanítom, a PTT vezérlés hiánya okozza.
-
Bucek01
csendes újonc
Sziasztok,
Valaki egyszer írt a Bf UV9R ről, hogy a moduláció , milyen módon lehet erősíteni. A mai napon szétkaptam az uv9r plus-t és anélkül , hogy állítottam volna potméteren sikerült eredményt elérni. Volt a házban a mikrofon nyíláson egy kis gumihártya , azt leszedtem és egy 2-es fúróval kitágítottam a mikrofon nyílását. Most próbálgattam és teljesen jó lett . Csak azért írtam meg hátha valaki még hasznát veszi.
-
Kicsirics77
Topikgazda
Kathrein omni antenna, UHF sávon meglepően jó, 1:1,06 az swr.
[ Szerkesztve ]
-
Bucek01
csendes újonc
Igen , adatvédelmi szempontból nem a legjobb a Zello még társai.
Abszolút modern megoldásnak gondolom és így elsőre van is benne fantázia főleg cégen bellüli kommunikáció esetén. Voip mobil rendszerrel volt szerencsém dolgozni kb 20 évvel ezelőtt, már az is nagyon hatékony volt. A videó csoportos hívás, ami igazan érdekessé teszi még és ezt igazan most lehet majd értékelni, amikor a személyes kontakt korlátozva van. A nagy kérdés, hogy mennyire költség hatékony, amellett , hogy rugalmas, gyors és sok oldalú . -
whbear
senior tag
válasz Bucek01 #1921 üzenetére
A Zello nyílt rendszer, mármint nem a Zello Work hanem az ingyenes. A PoC rádiózás esetén nem az amatőrszempontok érvényesülnek. Itt van egy kommunikációs igény amire rá szabod a megoldást. Nálam pl. a családi kommunikációt oldottuk meg 8 kliensen PoC rendszerrel a VoIP helyett, mert gyorsan el lehet érni akit keresel, tudsz egyszerre csoportnak is beszélni, üzenni, pozíciót tudsz nézni, oda egyszerűen utat tervezni és a video PTT nem tűnik nagy ötletnek de a mindennapokban nagyon hasznos.
Ha ismered a műszaki alapjait akkor nem vészes összegből ki lehet hozni. Meglévő Androidon is működik, lehet optimalizálni a klienst és nem fogyaszt sokat. Viszont ha csak használni akarod akkor ajánlanám pepe997 ft. megoldását én ismerem és nagyon korrekt, bátran bele lehet vágni. Főleg PoC rádióval amit az ft. ajánlott lesz teljes értékű a megoldás.
Szerk: Zello-ra nem lehet komoly szolgáltatást alapozni. Van hogy megáll vagy túlterhelt a szerverük és nem lehet csatlakozni. Valamint ki tudja mi a sorsa a szerveren rögzített adatoknak.
Adó vevő hatótáv korlátozott. Valamint mindenki hall mindent.[ Szerkesztve ]
-
pepe977
csendes újonc
válasz Bucek01 #1921 üzenetére
Szia.
A PoC nagyon jó rendszer, de a cégeknek nagyobb lehetőség van benne. Mivel ez egy zárt rendszer igy csak a rendszeren belül lehet beszélgetni. A készülékek azok SIM foglalattal rendelkeznek igy a GSM rendszeren internetett használ, de van készülék ami WiFi képes igy azt is tudja használni. Ha érdekel bővebben keress. -
NagyVuk
újonc
Én nemrég kibicikliztem egy fél órát a városból a töltésre és belenéztem a PMR-be. Az uv5r + N771-ről egészen Makót id (~25km) sikerült hallani, elég jó.
Kifejezetten hatásos rádióamatőr-kapudrog egy ilyen viszonylag occsó-jó kis rádió meg a PMR.
Közben építgettem egy mérőszalag-3-yagit is, megvannak az internet által megadott méretek, de teljesen fura értékeket ad a VNA-n. Ha hozzáérintek a sugárzója közé egy kábel-kapocsot (a leírások szerint ez hiányzik már csak), akkor lesz neki egy nagyon szép völgye, de sosem ott, ahol akarom.
Ide kéne most a mély hozzáértés, hogy mekkora-milyen legyen az a kapocs, vagy addig bután próbálgatni, amíg pont nem sikerül rájönni (ezt fogom még egy ideig csinálni). -
Bucek01
csendes újonc
Akkor , ha sikerült jól értenem, ehhez a típusú voip vagy poc kommunikációhoz szükséges közvetlen net elérés vagy gsm hálózat?. , de ebben az esetben én inkább az üzleti területen látom, hogy előnyöket nyújtana. A privát felhasználóknál, szoftver és a szerver igény miatt a költségek magasabbak , mintha pl zello-t használnak vagy sima analog adóvevőt..? A gdpr részét persze értem 😀 minden estre érdekes, pont mostanában láttam a pmrradio.hu-anico copr-ban készült poc zte tesztet jó dolognak tűnik.
-
whbear
senior tag
válasz Kicsirics77 #1919 üzenetére
A DMR 2 hét volt nálam. Megtanultam felprogramozni, mi hogyan működik és kész. Szinte mobiltelefon. Több fejlődési lehetőség van a PoC-ban. Persze ha nem egy kész szolgáltatást vásárolsz. De ez nem rádiózás. Közelebb áll az informatikához. Egy VoIP rendszer.
-
-
whbear
senior tag
válasz Bucek01 #1916 üzenetére
Walkiefleet, de mivel csak windowsos szerveren megy ezért Proptt2-re váltok hamarosan. Itt linuxos szerveren fut a PoC szerver alkalmazás és sokkal olcsóbban lehet bérelni linuxos szervert. Mindkét rendszer tud video PTT-t is. Nálam alap a saját szerver, nem bízok semmilyen szolgáltatóban. Elég ha a Viberemet elemezgetik.
-
whbear
senior tag
válasz Kicsirics77 #1909 üzenetére
Én már csak PoC-on vagyok. Saját szerverrel és Android / ios kliensekkel. Még a Zello-t is elhagytam. Persze ez nem rádiózás igazából. Ezzel is sokat lehet kísérletezni, de itt inkább szoftveres dolgok vannak. Viszont a gyakorlati haszna felbecsülhetetlen. Korlátlan hatótáv, 100%kapcsolat felépülés, pozíció, video PTT már amit én használok.
-
Bucek01
csendes újonc
Keresd a különbséget a képek között.... , nekem gőzöm sincs róla. Max a kis diamon srh 805s utánzatot ismerem fel.
-
Kicsirics77
Topikgazda
Lassan akasztom magam,meghasonlottam,csak belerángatnak ebbe a PoC rádiózásba 😂😂😂
-
gypiero
tag
válasz Bucek01 #1902 üzenetére
Szabolcsban is alakult egy pmr zello csop / átjátszó velük is sikerült qso-ozni , (remélem így írják )
Na azok pont mi vagyunk és ez az a csoport, amit csináltunk Józsi barátommal.Kicsirics77: köszönöm, mindkettőt.
-
Bucek01
csendes újonc
válasz Kicsirics77 #1906 üzenetére
Érdekes lehet. Beszélnünk kellene , pm-ben írj lszi egy elérhetőséget. Köszi
-
Kicsirics77
Topikgazda
válasz Bucek01 #1905 üzenetére
Akár lehet az is,nemtudom készít-e mostanában,mivel nem lesz amatőr találkozó sehol sem,neked mivel pmr sávon vagy a 146/446 MHz hangolt kellene,ha nem találsz akkor keress,mert nekem van egy csak le kell szedni,meg eljönni érte személyesen mert nem nagyon szeretik a futárok a mérete miatt.
-
Bucek01
csendes újonc
válasz Kicsirics77 #1904 üzenetére
Aszódi féle ?, (ha jól hallottam az megfizethető)
-
Kicsirics77
Topikgazda
-
Bucek01
csendes újonc
Sziasztok,
Nekem a dobogókői sajnos itt a XVIII.ker szélén a kis kézi bao-val nem jön, pedig , amikor Kicsirics mondta gyorsan bepötyögtem az átjátszót, de semmi . A zello-ot használom néha , pl az úrkúti papagájon keresztül is megy , ott van pár jó arc. Tegnap arra jártam , gondoltam beszólok a papagájra .. és rögtön hárman be is jelentkeztek , köztük az is , akinek a telkén van az átjátszó. MA is beszéltem velük kaptam hasznos tanácsokat a bao felokosításáról , most végeztem a kézi mikrofonok megfurkálásával meg a kis cső beszerelésével a házba ( sokkal jobb lett, mint volt), aztán jön a többi...
Szabolcsban is alakult egy pmr zello csop / átjátszó velük is sikerült qso-ozni , (remélem így írják )
ha már így benne vagyunk , lenne egy kérdésem: milyen antennát lenne érdemes kitenni a házra ,mert ez a kézi innen , hogy körülöttünk van nagyon ritkán vételez valamit és a környékbeli pmtr-esekkel sem tudom tartani a kapcsolatot?.
-
gypiero
tag
válasz Kicsirics77 #1900 üzenetére
Nálunk akkora csend van... Mostanság repsávot hallgatom, a Kelet-Info tisztán hallható az ablakból külső antennával, szinte csak magyarul beszélnek rajta, élénk a kisgép forgalom.
Valamint belekezdtem ismerősömmel egy kísérleti projektbe, az eredeti tervünk az volt, hogy kicsit kiterjesszük a PMR hatótávot Zello segítségével, házilag barkácsoltunk kábelt és összekötöttünk egy-egy rádiót egy okostelefonnal, én pedig egy vékony klienssel és hogy a feeling megmaradjon, másik rádióról adunk rá és vételezünk róla. Igen, kicsit unalmasan telnek a napok...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest