Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Hobby rádiós topik, téma összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
whbear
senior tag
válasz Kicsirics77 #1598 üzenetére
Talpponti impedancia (hullámellenállás) 50 ohm.
[ Szerkesztve ]
Arch Linux, Void Linux, Network Radios, VoIP, HAM
-
MODERÁTOR
válasz Kicsirics77 #1598 üzenetére
Jó kis felszerelés.
-
Kicsirics77
Topikgazda
válasz Beniii06 #1597 üzenetére
ráadásul az utp ellenállása is 100 Ohm körül szokott lenni és nem 50 mint a többi rádiós vezetéknél
maradjunk annyiban,hogy a talpponti ellenállás az 50 Ohm.
ha az nincs meg akkor illesztetlenségről beszélünk, ehhez kell akkor az antenna illesztő.[ Szerkesztve ]
.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
Beniii06
addikt
válasz Kicsirics77 #1596 üzenetére
"Antennát bármiből lehet csinálni"
Ez így eddig is megvolt, csak az nem, hogy egy ilyennel(két darab 7méteres UTP-vel, ráadásul az utp ellenállása is 100 Ohm körül szokott lenni és nem 50 mint a többi rádiós vezetéknél) át lehet rádiózni azóceántvagyis ~11000 Km-t. Gondolom az ismerősöd sem ilyen antennával ad-vesz.Szerk.: Megmutathatod neki a post-ot, hogy kicsi a világ.
[ Szerkesztve ]
"Got any other secret weapons?"
-
Kicsirics77
Topikgazda
válasz Beniii06 #1595 üzenetére
Tibinek olyan versenyállomása van,hogy sírva könyörögnék,hogy egyszer bemehessek.
Ismerem személyesen az amatőrtársat.
Antennát bármiből lehet csinálni csak az alapvető szabályokat kell betartani.
Ami réz,alluminium abból jó antennát lehet csinálni,pontos méreteket kell csak betartani,van kismillió antenna kalkulátor a neten.
A legegyszerűbb a J-Pole antenna,gyakorlatilag egy darab rézdrót,meg a slim-jim is ugyanilyen..... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
Beniii06
addikt
válasz Kicsirics77 #1582 üzenetére
Úgy látszik népszerű ez a ft8: [link]
Ha jól látom az illetőnek sikerült egy magyarral felvenni a kapcsolatot HA7... a tengeren túlról.
Arra azért kíváncsi lennék, hogyan lehet cat 5 utp kábelekból antennát csinálni, írja is a kép alatt, de számomra kicsit furcsa, hogy ez ilyen jól működik.
Akkor kezdheted sorolni a hívójelek alapján, ki melyik ország.
-
NagyVuk
újonc
Én közben RTLSDR-ezgetek itthon és találtam egy ilyet:
[link] SIGIDWIKI: jel-azonosító-wikiHa nem tudjátok, hogy milyen UFO-üzeneteket láttok az SDR vízesésben itt-ott, de érdekel, akkor ott nagyeséllyel fennvan róla valami. De csak mint múzeum böngészni is elég érdekes, mikvannak.
Az ott említett, Artemis3 jel-elemző progiról is belebotlottam valahol egy elemzős videóba (már nem emlékszem és nemtaláltam hirtelen, bocs), elég jónak nézett ki (annak meg biztos, aki tudja is, hogy mit akar csinálni vele).
-
MODERÁTOR
Ez volt a PMR topik, és ide írogattál régebben (bár nem sokat), csak át lett nevezve, illetve a CB-s topikot is bezártuk, és ide irányítottunk mindenkit (mondjuk az meg még kihaltabb), mert sajnos együtt is kevesen vagyunk akik érdeklődünk a téma iránt.
-
whbear
senior tag
válasz Kicsirics77 #1590 üzenetére
Igen. HA5... Volt régebben egy PMR topik, oda írogattam. Már nem vagyok aktív pár éve. Van egy kétsávos rádióm de az analóg 2m/70cm teljesen kihalt. Családon belül a PMR-t is lecseréltük Zello-ra.
[ Szerkesztve ]
-
whbear
senior tag
válasz Kicsirics77 #1588 üzenetére
Persze, mindenki azt az üzemmódot használja amit szeret.
-
Kicsirics77
Topikgazda
-
whbear
senior tag
válasz Kicsirics77 #1586 üzenetére
Érdekes ez az FT-8. Eléggé személytelennek tűnik számomra. Nincs ember-ember kommunikáció ha jól értem. Én még megragadtam az analóg, Packet, PSK üzemmódoknál.
-
whbear
senior tag
-
Kicsirics77
Topikgazda
.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
whbear
senior tag
válasz Kicsirics77 #1582 üzenetére
Szia!
Tudnál valamit belinkelni erről a zaj alatti rádiózásról? Nem találtam semmi érdemlegeset. A Voyager űrszondák a 70-es évek technikájával gondolom analóg üzemmódot használnak. Vagy más akkor is használták a szórt spektrumot? Mert elég régi találmány, még a háború előtt találta fel egy bárénekesnő. A zongora billentyűzete ihlette meg.Arch Linux, Void Linux, Network Radios, VoIP, HAM
-
Kicsirics77
Topikgazda
válasz Beniii06 #1581 üzenetére
Bocs,én már zsigerből írom így,kiegészítem akkor.
Ma reggel 20W kimenő teljesítménnyel,7,0475kHz-en digitális üzemmódban rtty verseny keretében sikerült Kuba meg Brazilia is,ez nem fónia üzemmód,speciális adatrádiózás,maga a program amit használok sáv aktivitás figyelésre ,az jeleníti meg a hívójelet,plussz az országot,de egyébként még 10 év és ránézésre megmondom a hívójelről,hogy honnan van az illető.
Egyébként ez az üzemmód a zaj alatti rádiózás,van egy cikk valahol ahol említik ezt a technikát a Voyager-1 és Voyager-2 szonda kapcsán,ugyanis a két szonda ezt a technikát használja a mai napig a kommunikációhoz,sokáig nem volt nyilvános ez az üzemmód.
A készülék az egy Yaesu-FT450D az antenna meg W3DZZ,ezzel sikerülnek ezek az összeköttetések.[ Szerkesztve ]
-
Beniii06
addikt
válasz Kicsirics77 #1580 üzenetére
Értem, csak annyira tömören közölted, (igazi rádiósként ) , hogy az a közlendő információ kárára ment.(+1-2 szó, adásmód ilyesmi és mindjárt egyértelmű)
Brazilía szép teljesítmény, gratula hozzá, nekem eszembe nem jutna oda rádiózni. Hívójelből lehet rájönni honnan veszik vagy mondja is(FM esetén)?
Megnéztem a sávkiosztás szerint "Max. adótelj.: 150/1000 W, RH-A max. 25 W" viszont az "RH-A"-t nem találtam meg a táblázatban(mintha valahonnan ismerős lenne a megnevezés, csak nem ugrik be), mint adásmódot, akkor ez valami készülék típus megnevezés lenne?
[ Szerkesztve ]
-
Kicsirics77
Topikgazda
-
MODERÁTOR
válasz Beniii06 #1576 üzenetére
Dehogy szeretnék minden áron, az csak egy hirtelen elgondolás volt, hogy megvettem. Cseppet sem érdekel a dolog, beszélni ott egyrészt egyébként is illegális lenne, másrészt nincs is kivel, hallgatózni meg tudnék a scannerrel, de emlékeim szerint abban a sávban még sosem hallottam semmit.
Igen, összességében így végül jó árban jutottam hozzá. Én azért ha csak egy mód van rá, megnézem kitől rendelek, néhány tízezer értékelés alatti eladókkal nem szoktam foglalkozni, illetve minimum néhány éves reg is elvárás. És igen, bár drága a vissza a posta, de bizonyos keretek közt a PayPal megtéríti, szóval ha így nézem ingyen lenne.
-
Beniii06
addikt
válasz Kicsirics77 #1575 üzenetére
Ez most neked sikerült vagy új rekord másnak?
Szerk.: Amíg szerkesztettem a kettővel feljebb lévő hsz.-t, addigra lejárt az előző szerkesztési ideje.
[ Szerkesztve ]
-
Beniii06
addikt
válasz Kicsirics77 #1548 üzenetére
Tegyél be egy SDR-t és PC-n "told ki" pl egy discord szobára, úgy mindjárt hallani is fogjuk.
Tényleg, ennek lenne valami jogi vagy etikai akadálya?
-
Beniii06
addikt
válasz Intruder2k5 #1529 üzenetére
Nekem már a vételárnál gyanús volt, hogy ugyanannyiba kerül 7k, mint a két sávos, miközben a többi 3 sávos 9-10k körül kezdődik, továbbá uv5rben nincsen 3 sávos hivatalosan, azt uv-5x3 nak hívják a gyártói oldalon(vagy legalább is hivatalos forgalmazói oldalon). Ha mindenáron szeretnél tri bandosat, akkor az uv-82t lehet a választásod.
Látom, annyira mégse jártál rosszul, akkor happy end a lényeg
Egyébként nem minden eladó retten meg a case nyitástól, de rengeteg olyannal is lehet találkozni, hogy kamu terméket árul(nem azt ad el amit hirdet vagy egyáltalán nem ad fel semmit postára - kevesebb értékeléssel rendelkező eladó) és várja, hogyha 10 emberből 2 nem kér refundod, akkor az neki tiszta haszon. Sok tusja közülük, hogy innen drága a vissza postázás, tehát 10 ezer alatti értélnél kérni fogja hogy postázd vissza és azután küldi a refundod, nem hülyék.[ Szerkesztve ]
-
Kicsirics77
Topikgazda
Ma reggel 10W USA Florida 7,0475 MHz
-
vilmaboy
őstag
válasz Kicsirics77 #1572 üzenetére
Azokból az akciókból rendeltünk mi is 3 párat, ami természetesen nekünk sem ért soha ide, de a pénz visszajött.
A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!
-
MODERÁTOR
válasz Kicsirics77 #1572 üzenetére
Nekem anno az első két rendelésem volt ilyen, amikor elkezdtem ebay-ezni. Rendeltem egy akkut az akkori Nokia 6300 telefonomba, erre küldtek négyet. Rendelt még egyet, megint küldtek négyet.
-
Kicsirics77
Topikgazda
válasz Intruder2k5 #1571 üzenetére
Így kell ezt csinálni.
Legközelebb majd figyelnek jobban.
Volt egy idő amikor annyira akcióztak,hogy párossával adták 3900-ért ezeket, berendeltem 10 pár készüléket, természetesen sosem jött meg,majd szépen vissza is kaptam a pénzt mindet, vigyázni kell ezekkel,mert van,hogy olyasmit árulnak ami nincs is készleten neki..... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
MODERÁTOR
Na, elfogadták a 8GBP-s refund ajánlatomat. Így végülis nem rossz, lett egy UV5R-em kb. 4000Ft-ért. Ha már összekeverték a dolgokat, így jártak.
-
MODERÁTOR
válasz vilmaboy #1564 üzenetére
"1. Google nekem is cimbim. Ne sértselek meg, de nem azért kérdeztem hogy kioktass a net használatáról. Az a klubb elérhetetlen"
Ez fura, mert ott van fizikai cím, email cím, csütörtökönként van összejövetelük májustól (lehet, hogy most még nincs), folyamatosan vannak frissítések az oldalon, szóval lehet hogy csak egy kis türelem, és válaszolnak. E-mailt írtál nekik?
-
vilmaboy
őstag
-
MODERÁTOR
válasz gypiero #1567 üzenetére
Kiindulási alapnak jó lehet, de azért azt tegyük hozzá, hogy 2009. október 13. a cikk keltezési ideje, ki tudja milyen gyakran frissítik, szóval előfordulhatnak már változások, elavulások. Példaként a tűzoltóság is már a Tetra rendszert használja. Sajnos "up to date" listáról nem tudunk, kivéve az itteni összefoglalóban szereplő tételek, azokat 1-2 hónapja ellenőriztük, cserébe viszont rövidebb lista.
-
gypiero
tag
válasz vilmaboy #1564 üzenetére
Létezik egy nagy frekilista, itt az is le van írva, hogy hol mennyire van forgalom. Jó mazsolázást.
Szerk.: Alul van egy hivatkozás az eredetihez, ott a kamionos / útinfó frekik is bennevannak.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
vilmaboy
őstag
válasz Intruder2k5 #1563 üzenetére
Igen. Ebben igazad van, de nyilván ha Case-t csinálsz, akkor azzal kezded hogy mivel a tévesztés az ő hibája, így a futárt is lesz szíves rendezni.
-
vilmaboy
őstag
1. Google nekem is cimbim. Ne sértselek meg, de nem azért kérdeztem hogy kioktass a net használatáról. Az a klubb elérhetetlen, azért kérdeztem hogy ti ismertek e errefelé klubbot vagy rádiós valakit.
2. Tisztában vagyok vele, hogy csak hallgatni tudok engedély nélkül, meg azzal is, hogy ez a rádiósok közül hánynak nincs meg, de mint írtam hallgatni szeretném. Érdekel ennyi...A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!
-
MODERÁTOR
-
vilmaboy
őstag
válasz Intruder2k5 #1561 üzenetére
Valahogy a case-nél jobban semmitől nem zizegnek Az mindig be szokott jönni.
-
MODERÁTOR
válasz Kicsirics77 #1532 üzenetére
Na tegnap írtam írtam a kínaiaknak, kérni nem kértem semmit, csak megírtam mi a gond. Most jött válasz, felajánlott 5GBP refundot, ha megtartom a rádiót. 17.95 volt a vételára szállítással együtt. Megírtam neki, hogy 8 font, és kap mellé pozitívat, vagy nyitom a case-t. Meglátjuk a folytatást...
-
MODERÁTOR
válasz vilmaboy #1559 üzenetére
" Baofeng rádiókat meg lehet valahogy okosítani, hogy fogják a rep sávokat is?"
Azokat amik nem tudják, nem.
"Hol találok egy táblázatot vagy akármit, hogy milyen sávokat tudok hallgatni? Pl általános csevegő sáv"
Összefoglaló, de amatőr engedély nélkül a pmr sávokon kívül (összefoglaló) sehol se tudsz csevegni, csak hallgatni.
"Ismertek errefelé rádiósokat és/vagy klubbot?"
[link] bocs de első találat...
-
vilmaboy
őstag
- A Baofeng rádiókat meg lehet valahogy okosítani, hogy fogják a rep sávokat is? Nagy használt venném, ha nem kellene külön rádiót használnom oda.
- Hol találok egy táblázatot vagy akármit, hogy milyen sávokat tudok hallgatni? Pl általános csevegő sáv stb.. Valamint ezekhez átjátszókat stb.-is be kell állogatnom a rádión? Helyileg Kaposvár közelében használom leginkább.
- Ismertek errefelé rádiósokat és/vagy klubbot?A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!
-
Kicsirics77
Topikgazda
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Kicsirics77 #1556 üzenetére
OK.
Én meg majd akkor ha Pesten leszek, megpróbálom a scannerrel levadászni a felmenő frekvenciát.
-
Kicsirics77
Topikgazda
válasz Intruder2k5 #1555 üzenetére
Majd holnap keresek valami képet hogyan is néz ki egy átjátszó.
-
MODERÁTOR
válasz Kicsirics77 #1554 üzenetére
Ja igen, az üregrezonátor, azt kihagytam. De csak mert sosem hallottam róla.
[ Szerkesztve ]
-
Kicsirics77
Topikgazda
válasz Intruder2k5 #1553 üzenetére
Igen,de kell hozzá üregrezonátor vagy duplexer,meg egy normális antenna,elektronika mert ugye kell egy vezérlő áramkör ami a rádiókat vezérli.
-
MODERÁTOR
válasz Kicsirics77 #1552 üzenetére
Igen, van egy-két arc akik folyton egymást marják, de vannak normálisak is. Én sokat hallgatom, már "ismerem" mindet, tudom mikor érdemes maradni, és mikor kell elkapcsolni.
Amúgy ezeket a "shiftes" átjátszókat két rádióval oldják meg? Gondolom össze vannak kötve, és amit az egyik vesz, azt a másik rögtön szórja is ki...
[ Szerkesztve ]
-
Kicsirics77
Topikgazda
válasz Intruder2k5 #1549 üzenetére
Igen,más a felmenője,van shift rendesen mert átjátszó,én még ott sosem hallottam értelmes beszélgetést,2 hete fent voltam pesten de akkor is amíg belehallgattam a hülyeség meg a ki ha én nem duma ment,ezért sem tekerek oda sosem mert engem az ilyesmi 1 percig nem tud lekötni.akkor inkább websdr aztán nézelődöm ott.
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz Intruder2k5 #1538 üzenetére
Valószínű akkor nem rosszindulat az eladó részéről, csak a totális hozzá nem értés.
-
MODERÁTOR
válasz Kicsirics77 #1548 üzenetére
Én ma is a 150.7500-en lógtam egy-két órát. Azért van ott egy-két normális arc is, ki lehet fogni érdekes beszélgetéseket is, ma is pont egy ilyen volt. Csak akkor van gond, ha elkezdenek politizálni, akkor tuti 10 percen belül anyázás megy, vagy ha megjelenik a nyomkodós.
De ha már itt tartunk, gondolom annak is más a felmenője, és nem a 150.750-re kell adni, ugye?
[ Szerkesztve ]
-
Kicsirics77
Topikgazda
Ma megint fényéveket lehetett okosodni a 7-es csatornán,néha sajnálom,hogy nemtudjátok hallgatni mert baromi unalmas egyedül röhögni bent az irodában.
-
Kicsirics77
Topikgazda
válasz Intruder2k5 #1546 üzenetére
Az biztos,viszont hallgatózni meg tökéletes,de egy túra közben pmr csatin a legjobb az erdőben.
-
MODERÁTOR
válasz Kicsirics77 #1545 üzenetére
Na de, úgy nem hallják egymást...
-
Kicsirics77
Topikgazda
válasz Intruder2k5 #1544 üzenetére
Akkor az egyik mehet 2 méteren a másik meg 70cm-en
-
MODERÁTOR
válasz Kicsirics77 #1543 üzenetére
Nem tudja... Akartam beírni frekit a 220-260MHz tartományban, de nem fogadja el. Meg akkor nyilván rajta lenne a címkén is. Ez csak Dual Band, ugyanolyan mint amit előzőleg is vettem, tehát most van két egyforma UV5R-em.
[ Szerkesztve ]
-
Kicsirics77
Topikgazda
válasz Intruder2k5 #1542 üzenetére
Az uv-5r nézd meg vételben szerintem tudja a 220-280 közöttit csak adásban nem,bár a kínaitól kitelik minden is
-
MODERÁTOR
válasz Kicsirics77 #1541 üzenetére
Ezt most nem értem... Mi tudja vételben és melyik sávot?
-
Kicsirics77
Topikgazda
válasz Intruder2k5 #1540 üzenetére
Ja értem,legalább lesz akkor pótantenna,egyébként vételben szerintem tudja azt a sávot is,próbáld ki,mondjuk ott pont semmi forgalmazás nem lesz.
Kecskeméti kamionos átjátszó rx oldala:468,805MHz.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
MODERÁTOR
válasz Kicsirics77 #1539 üzenetére
De amit küldtek azok egyformák, mindkettő a jobb oldali, hosszabb verzió. Az antennás kép az ebay-ről van mentve, a rádiót most fényképeztem.
-
Kicsirics77
Topikgazda
válasz Intruder2k5 #1538 üzenetére
Igen ez egy sima kétsávos,viszont a két antenna sem egyforma,mert az egyik vhf/uhf a másik meg vhf meg valami 200MHz környéki,kiváncsi leszek mit Válaszolnak majd.
-
MODERÁTOR
válasz Kicsirics77 #1534 üzenetére
Na, benyújtottam a panaszt. Amúgy érdekes, hogy a két antennát azért mellékelték hozzá, viszont mindkettő a jobb oldali verzió.
Itt a rádió:
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Kicsirics77 #1534 üzenetére
Remélem azért a GT-3 valóban GT-3 lesz, mert ha azt is elkutyulják, arra már morcos leszek.
-
Kicsirics77
Topikgazda
válasz vendingo #1535 üzenetére
Hívójelet kérdeztem.
Akkor ez nemhinném hogy hivatalos rádióamatőr klubb lenne,ott nem használnak sem papagájt sem pmr csatornákat,nyilván ha kérdésed van és tudok/tudunk segíteni akkor fogunk is természetesen..... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
vendingo
veterán
válasz Kicsirics77 #1530 üzenetére
A klub az 5-ös csatornát használja, és ott csatlakoztam be egy beszélgetésbe, ahol egy srác említette, hogy ő üzemelteti a papagájt.
Fogalmam sincs a hívónevekről, mindenkit keresztnevén (pl. Józsi bácsi) szólítanak.
Köszi az ajánlatot, de nekem ez a minimál szint tökéletesen megfelel , ha mégis elakadok, akkor meg zargatlak itt titeket. Amúgy a helyiek is mondták, hogyha bármi van szóljak és segítenek. Vannak klub napjaik is.Intruder2k5 : Én mindig kiverem a balhét ha gond van, még akkor is, ha házilag orvosolható a dolog. Szoktam kapni kompenzációt. Mondjuk alin diamond meberrel nem szoktak nagyon szarozni. (most nézem, visszacsúsztam platinumra )
[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Kicsirics77
Topikgazda
válasz Intruder2k5 #1533 üzenetére
Valami bónusz ajándékot kérj akkor
-
MODERÁTOR
válasz Kicsirics77 #1532 üzenetére
Nem akarok nagyon bunkó lenni, figyelembe veszem, hogy igazából semmi szükségem nincs az adott funkcióra. Majd meglátjuk mi lesz belőle...
-
Kicsirics77
Topikgazda
válasz Intruder2k5 #1529 üzenetére
Simán full refundot kérnék ebben az esetben,de legalább a vételár felét utalja vissza.Ha nem hajlandó akkor mehet a negatív értékelés,attól észhez szoktak térni egyből és megy majd a könyörgés hogy legalább semleges legyen akkor.
-
vendingo
veterán
válasz MasterMark #1528 üzenetére
1 órán át szenvedtem a gép hangjával, mert valami elkefélődött, össze vissza húzkodtam a kábelokat, telepítgettem. Frissítés közben elkezdett sisteregni a rádió, azzal egyidőben meg visszajött a hang az erősítőre.
Annyit szenvedtem a hang visszahozásával, hogy semmihez nem merek hozzányúlni.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Kicsirics77
Topikgazda
válasz vendingo #1527 üzenetére
Főleg ha a kártya órajelét is piszkálta a software.
Helyi amatőrklubb hogy jön össze a papagáj üzemeltetőjével?
Nekem ez valahogy nem fér össze,ha rendes amatőr klub van ki a vezető akinek van hívójele?
Van már pár ismerősöm lehet tudok szólni az érdekedben hogy komolyabban foglalkozzon veled ha érdekel az amatőr rádiózás..... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
MODERÁTOR
Na megérkezett a megrendelt Tri Band Baofeng rádióm, csak van vele egy aprócska probléma. Mégpedig, hogy mire ideért, addig ez is sima Dual Band lett. Mondjuk az igazat megvallva cseppet sem érdekel, mert ahogyan azt korábban kiveséztük már, lényegében semmi sincs a 2xxMHz-en ami érdekelne, de ha lenne is, ott a scanner-em amin tudnám hallgatni, de így írnom kell az eladónak, hogy valami kompenzációt küldjön vissza, mert ez így nem oké.
-
vendingo
veterán
válasz MasterMark #1526 üzenetére
Ja, driver frissítés hazavágta a csatornát.
2-5-7-10-13-15-16 és a helyi papagáj gerjed.Én ezt nem értem. Egy szoftveres beavatkozás ennyit számít?
[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
Lehetséges, hogy frissítettem a videókártyán a drivert újabb SW-re, és azóta a szobám közelében folyamatos zaj jön a pmr 5-ös csatornán?
VGA-ra van kötve HDMI-vel az erősítő és a monitor.
Fullos zajzárral is jön az éktelen sistergős recsegés.[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
Nekem véletlenül sikerült már az első nap ráakadnom a helyi amatőr klubbra, megismertem a helyi papagáj üzemeltetőjét is.
Sok tanácsot, tippet kaptam, valaki felajánlott kipróbálásra bázis antennát is.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Kicsirics77
Topikgazda
válasz vilmaboy #1522 üzenetére
nincs ebben semmi amatőr kérdés, nyilván van olyan dolog amit meg Te tudsz,nekem meg fogalmam sincs róla.
sok sikert a helyi klub kereséséhez, egyáltalán ha van a közeledben ilyen..... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
vilmaboy
őstag
válasz Kicsirics77 #1519 üzenetére
Köszönöm
Bocsi az amatőr kérdésekért. Ismerkedem a rádiózással. Eddig csak a légi forgalmazásban használtam komolyabb rádiót. A Baofeng is hobby célra lett véve, de mint írtam érdekel a hobby rádiózás. Valószínű keresek helyi klubbot és megtanulom az alapokat.
-
Beniii06
addikt
válasz vilmaboy #1518 üzenetére
Ezek a "plus" + RE D stb., csak külsőleg térnek el az alapváltozattól, nem érdemes felárat fizetni érte. A tiéd az kompletten uv-82 "módosítva".
Antennát ebay/aliexpressről vennék, ha nem sürgős, egyébként banggood priority shippinggel, az akár 1 hét alatt megjön futárral, de 2-3€-nál nem ér többet, főleg az na771, az valószínűleg utánzat úgy is, hiába néz ki eredetinek.
[ Szerkesztve ]
-
Kicsirics77
Topikgazda
Az első sikertelen után én 10 hónapra rá mentem el legközelebb,nálunk pont akkor született a lányom mikor készültem a vizsgára,plussz a vizsga előtti este meg végig ordította az éjszakát is,persze,hogy nem sikerült,nekem 2 nap ment rá erre csak,ha azt nézem akkor 11 ezerbe volt a 2 felutazás+plussz az első vizsga+a pótvizsga,régen egy este elmulattam ennyit éjfélig 😂😁
-
vilmaboy
őstag
A Baofeng Uv-9r plusz rádióról nem tálalok semmit a gyártó oldalán. Még a típust sem. Ennek mi lehet az oka? Ennyire régi es/vagy megszűnt típus?
-
MODERÁTOR
válasz Kicsirics77 #1510 üzenetére
Részben igazat adok neked, kiegészítem magam, valószínűleg én annyira nem akarom, hogy egy napot erre rádobjak csak a vizsgára, plusz a felkészülés (és ha nem jön össze, akkor az egy nap is kárba veszett). Elég sok aspektusa van most az életemnek, itt helyben elbicegnék egy vizsgára, de Pestre most nem.
-
Kicsirics77
Topikgazda
válasz vilmaboy #1515 üzenetére
Igazándiból meg lehet próbálni még az apróhírdetési oldalakat is itthon de kb aranyárban lesz mert vagy egyben adják el a rádióval,vagy megrendli kínából és itthon eladja 3x annyiért.
-
vilmaboy
őstag
válasz Kicsirics77 #1514 üzenetére
Gondnak nem gond, csak gondoltam ti jártasabb szakik vagytok. Hátha tudtok valami közelebbi beszerzési helyet. Köszi szépen...
-
vilmaboy
őstag
Sziasztok!
Baofeng UV 9r Plusz rádióhoz szeretnék venni audio adaptert (sok tűs a rádió és 2 Jack-es a kézi beszélő hozzá), illetve programozáshoz kábelt. Hozzájutok ehhez magyarországon, vagy marad gugli barát?A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!
-
anadroid
senior tag
válasz gypiero #1496 üzenetére
Reccsenés: lassú a zajzár.
Kérd privát üzenetben a Curve és a Monese kódot 5 angol font (kb. 2000 Ft) ajándékhoz, a Wise kódot az első, max. 150000 Ft-os ingyenes utaláshoz, a Vivid kódot ingyen fém kártyához és 100 € havi visszatérítéshez! Egyes kártyák ingyen postával érkeznek.
-
Kicsirics77
Topikgazda
Tessék egy kicsit elszántabbnak lenni mindenkinek,én sem pesti vagyok,nekem is 3 óra volt az út felfelé mikor vizsgáztam,ráadásul kétszer jöttem.
Ha valaki akar valamit akkor azt megcsinálja😉.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
Kicsirics77
Topikgazda
válasz Beniii06 #1506 üzenetére
Rksz: rádiókészenléti szolgálat.pont a katasztrófa helyzetekre van kitalálva,van 70cm átjátszó is ami természetesen inaktív ilyenkor,rövidhullámon szokott lenni rksz kör qso de utána kellene néznem nekem is mikor van pontosan,egyébként senki nem nézne hülyének,főleg nem a hívójelesek.
Ma pesten megint volt egy qso a svábhegyi átjátszón..... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
Beniii06
addikt
válasz Beniii06 #1506 üzenetére
"Sajnos lejárt az időkorlát (15 perc), a hozzászólás már nem módosítható!"
"mint amennyi friss amatőr levizsgázik egy év alatt."
Ha egyszer eljutok odáig(távoli terv - talán még az idén), megpróbálok benevezni egy Cept novice-ra legalább, csak ami visszatart, hogy kizárólag Pesten lehet vizsgázni, miközben Debrecenben is van NMHH "hivatal" Hatvan utcán, illetve az, hogy nincs konkrét ismert feladatsor, ha lenne talán még egy harec is érdekelne, de így találomra elmenni nagyon visszaüthet annak ellenére, hogy elektronikában/mikroelektronikában(és úgy általában minden ami árammal működik) jártas embernek tartom magam. Ha látnék valamilyen számítási feladatot belőle, jobban rátudnám magam venni, hogy csak ezért felmenjek(+ egy egész nap elmenjen vele).
Most az, hogy papíron, mi hogy működik az megvan, csak ugye a hétköznapokban nem használ mindent az ember és így előfordul, hogy valamelyik rész jobban megy, valami kevésbé. Belenéztem az összefoglalóban lévő anyagba és ott sok minden csak általánosságban van kifejtve vagy éppen lerövidítve szerepel a rajzokkal együtt. Kérdés, hogy ott ebből mennyit kérnek vissza, illetve kérik-e részletesebben. Tudom volt már téma, de mégis csak foglalkoztat a gondolat."Got any other secret weapons?"
-
Beniii06
addikt
válasz Kicsirics77 #1504 üzenetére
"Usa államokban ez teljesen természetes,hogy az a rendszámod ami a hívójeled."
Ezt nem tudtam, nekem újdonság erejével hatott. Itthon egyrészt drága is lenne kivitelezni, másrészt furcsán is néznének az emberre. Itt nincs se erdőtűz, se tsunami, se tornádó, szóval hülyének is néznének szerintem, ha azt mondanám, "jó, majd én továbbítom az információt" (még akár hívójellel is).
-
Kicsirics77
Topikgazda
válasz Beniii06 #1502 üzenetére
Olvastam,szép teljesítmény.
Usa államokban ez teljesen természetes,hogy az a rendszámod ami a hívójeled.
Ha amatőr vagy kint és azt mondod a nemzeti gárdának,hogy te szeretnél vészhelyzetben segíteni nekik mint amatőr a hírek továbbításában,akkor elég komoly támogatást nyújtanak.
Utánpótlás sajnos nagyon kevés van,több amatőr teszi le a billentyűt mint amennyi friss amatőr levizsgázik egy év alatt..... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
Beniii06
addikt
Új rádiós világrekord!
122 Ghz-en 0.5 mW-al 139 Km-re CW-ztek. [link]"Got any other secret weapons?"
-
Beniii06
addikt
Offba teszem, remélem maradhat egy kis rádiózással kapcsolatos humor.
Az USA-ban valaki a hívójelét regisztráltatta be rendszámnak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest