-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoli_2010
tag
válasz athomi #88098 üzenetére
Helló!
R.I.P. G30...
Én bő 10 éve olvasom ezt a fórumot, és 9,5 éve van plazmám. De ezt én sem tudtam. Ha olvastam is (bizonyára), nem maradt meg az infó.
Amúgy sem lehetett volna kijelzőcserével javítani. Inkább másikat kell venni, ebből pedig lehetne még alkatrészt kinyerni... (tudom, mínusz az Y-panel..)
Egész olcsón lehet venni használt plazmát, persze nem kockázatmentes. Vagy ha telik rája, akkor OLED. Aztán ott is lehet drukkolni: -- jó drágán tinting, pixelhiba, meg egyéb apróságok.. Cserébe 4k, HDR, modern menü és netes funkciók, stb. -
athomi
veterán
válasz athomi #88097 üzenetére
Ma ki lettem oktatva privátban, hogy törött kijelzőjű plazmát tilos bekapcsolni, mert kinyírja a TV legértékesebb részét, az Y panelt.
Nyilván tudnunk kellett volna... Egyébként bekapcsolt állapotban lett betörve, nem kikapcsolt állapotban, a törés után egyből elszállt a TV. Visszakapcsolni az asszony próbálta, de észre sem vette a törést, mert este a lámpa fénye mellett nem igazán látszódott a törés. Én meg itthon se voltam.
[ Szerkesztve ]
-
DougButabi
tag
válasz athomi #73047 üzenetére
Itt valamit nem értek?
Minden LCD VS Plazma vitában elhangzik, hogy a mostani tévék már nem égnek be, meg ez egy régi mendemonda, meg nagyon extrém helyzetnek kell lennie, ahhoz, hogy beégjen.
Azt fórumtársunk alig használta a TVjét, és már beégett..
Én most tervezek váltani, egy régi alap philiphs LCD-ről, mert nagyobbat szeretnék, és nagyon idegesít a világító fekete.
Van családom, és biztos vagyok benne, hogy nem tudom rávenni őket ilyen zoomolgatós, meg kapcsolgatós dolgokra.
Vagyis bekapcsolják, nézik, ahogy jólesik. Napközben elég sokat.Szóval számíthatok beégésre?
Ilyen paraméterek mellet, vegyek inkább LCD-t?Nagyon tanácstalan vagyok, mert összenézhetek egy csomó TV-t, olvasgathatok teszteket, de azt nem tudom meg előre, hogy lesz e beégésem, és ha igen, mennyire fog zavarni?.....
-
Gicz
addikt
válasz athomi #66216 üzenetére
Ha fix a ráfordítandó összeg akkor valamibe kompromisszmot kell kötni.
Ha az lenne a kérdés, h 50ST60 vagy 42GT60, akkor én is a nagyobbat választanám. (ahogy tettem is októberben)
De itt inkább a sokkal nagyobb a képminőség eltérés mint ST-GT között. ezért it tinkább a kisebb méretet választanám.
-
Gicz
addikt
válasz athomi #65773 üzenetére
Ha a hunspikey által leírt beállításokkal készült volna a kép (vagy annak ekvivalenssel) akkor össze lehetne hasonlítani. Így sajnos nem jó semmire
Azt írta: ISO1600 f1.4 1 sec. ehhez képest a Te képed: ios 80, f3.2 6 sec.
ISO80 f3.2 höz, kb 80 seces expó idő kéne hogy "azonos" legyen a két kép.
-
senior tag
válasz athomi #65773 üzenetére
Nem értek hozzá, de szerintem ezek a fényképezővel készült képek akkor lennének valamilyen szinten mérvadóak, ha ugyanolyan (sőt! ugyanazzal a) géppel ugyanolyan beállítások mellett ugyanolyan körülmények esetén lennének készítve - mondjuk erről már nem egyszer volt szó itt a fórumon is. Ennél a képnél pl. nagyon torzíthat a zöld LED ill. a TV mögötti kis halvány derengés. Tök sötétben kellene ezeket fotózni, és minden direkt ill. szórt fényt kiiktatni (leragasztani a LED-eket, stb.).
[ Szerkesztve ]
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
Gyulus76
aktív tag
válasz athomi #63458 üzenetére
Van egy 250-es WD My Passportom. Rákötöttem a tévére. Vannak rajta problémás szektorok, de egyelőre nem éreztem negatív hatását.
Viszont elegáns lenne eldugni a TV állványba. A gondom az, hogy amint beiktatok egy USB hosszabbítót (a gyári kábel kb. 30 centis), a tévé nem látja a vinyót, aminek a LED-je egyébként világít, tehát kap tápot. Mi lehet a gond? Bele kell nyugodnom, hogy a tévé alatt kell látnom a vinyót?
-
Gabesz26
senior tag
válasz athomi #62420 üzenetére
Ahogy látom közel 3 év garancia van a G30-ra, emellett full Hd modell, és képminőségben is előre lépne vele. Ha hibátlan a G30, és ráfizetés nélkül menne a csere, akkor szerintem bőven érdemes meglépni.
Szerk.: Feltéve, ha nem kizárólag sd adást néz rajta, bár még lehet, h akkor is megeri. De egy felhasználási kör, és nézési távolság jó lenne.
[ Szerkesztve ]
-
kk831228
addikt
válasz athomi #61889 üzenetére
Figyelj!! Egy 250-270 minimum... . Kérdezd meg aki 50g30-at árul hogy mennyien kapkodnak érte, és ahhoz már viszonyíthatsz 20-30 ezer mínusszal...
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- 3D nyomtatás
- Autós topik
- iPhone topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Asszociációs játék. :)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest