Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
PlayStation 5 összefoglaló
A témához szemernyit sem kapcsolódó hozzászólás és a Spoiler tag használatának elmulasztása figyelmeztetés nélküli törlést vonhat maga után!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wesder
félisten
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
veterán
-
keIdor
titán
válasz Kendek #66568 üzenetére
Pont ez az, hogy ki fogja kényszeríteni a konkurencia, mert a Microsoft a számokkal marketinggel, azt meg szépen meg tudja megint növelni egy három-négy év elteltével, ahogy fejlődnek tovább a hardverek.
Azt hiszem meg is mondták, hogy nem hisznek a generációkban már.
Ez azt jelenti, hogy nem 6-7 évre van a következő gépük, hanem kevesebb.¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
3L1T3
addikt
válasz keIdor #66604 üzenetére
Nagyon helyesen, ugyanis nincs értelme 7 évig futtatni egy adott generációt amikor ekkora ugrások vannak hardverben. Lehet ezen sírni, meg kattogni. De igen is ilyen konzol ár mellett BŐVEN jöhet 3 évente új konzol.
“I am the Saiyan who came from earth to defeat you. Despite my calm, quiet heart, I am the legendary warrior awakened by intense anger."
-
Wesder
félisten
Màr most sírnak a fejlesztők amiért az MS-nek 2 konzolja van. Most ha ezt megfejelik félgenes gépekkel, akkor ugyanolyan kàosz lesz, mint amikor crossgen címeket csinàltak. Igen is ha lehet akkor húzzon ki legalàbb 6-7 évet egy generàció szvsz. Persze mindezt úgy hogy màr megjelenéskor ne elavult legyen az alapja, mint a Jaguar volt.
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
keIdor
titán
válasz Wesder #66608 üzenetére
Azt nem tudom, hogy 3 év múlva lesz-e másik, de azt én is kétlem, hogy 6-7 évig ne jönne új.
Azt is kétlem, hogy "félgen" lenne csak, szerintem nem az lesz, mint az XOX vagy PS4P-nél, hogy "duplázták" CU-val a GPU-t aztán nagyjából ennyi.
Szerintem architektúrában is lépnek majd előre.
Zen 4/5, RDNA 4, új memória (GDDR7?) stb.
A Zen 5 meg RDNA 4 már chipletes felépítés lesz monolítikus helyett, szóval abból egy darab még olcsó is szerintem, simán beletehetik konzolnak. Szerintem az MS pontosan erre fog tovább lépni majd. Ők biztos, hogy nem az XSX-el terveznek 7 évig.¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
KaitouP
nagyúr
Persze, a pénzt rá meg te rakod majd az emberek zsebébe, nem? Vagy várj, legyen ez is egy nagyon tehetős szűk réteg kiváltsága, na nem mintha ma nem lenne az, de növeljük a lemorzsolódást. Persze, ha szakmai oldalról is megvizsgálod, akkor még nyilvánvalóbbá válik, hogy nincs ma már akkora grafikai ugrás mint a korábbi generációk során, így ha azok is mentek 5-6-7 évig, akkor a ma konzolgenerációja is mehet, ha nem is 7 évet, de 5-öt biztosan. 180K+ pénzért elvárhatja a user. Aki meg többet akar költeni, meg három évente váltogatni, az barátkozzon a PC-s vonallal. És ne kezdjük hogy szar a forint, meg szar a fizetés, mert bár tény, de az csak egy dolog.
[ Szerkesztve ]
Sonic X Shadow Generations teszt: https://playstationcommunity.hu/sonic-x-shadow-generations-ps5-ps4
-
3L1T3
addikt
válasz KaitouP #66610 üzenetére
Túlságosan agresszíven reagálsz ahelyett, hogy normális érveket hoznál fel. Olyan világban élsz amikor az emberek évente vagy két évente 3-400 ezerért telefont vásárolnak. Bízom benne, hogy később kevésbé indulatosan is áttudjuk beszélni ezt.
“I am the Saiyan who came from earth to defeat you. Despite my calm, quiet heart, I am the legendary warrior awakened by intense anger."
-
3L1T3
addikt
válasz Kendek #66611 üzenetére
Na az biztos! De az is, hogy se a PS3 se a PS4 esetében nem kellett volna ilyen hosszú életciklus. Ha nem jöttek volna az XONEX és PS4PRO verziók akkor a fejlesztők is vakarták volna tovább a fejüket.
Nem csak a 4K miatt kellettek a félgenerációs konzolok, a apu annyira gyenge volt, hogy kellett , hogy az erősebb gpu tehermentesítse azt. Fejlesztői oldalról öröm volt ez számukra. Az is biztos, hogy most sokkal jobb alappal rendelkeznek a konzolok. Hála az égnek, mert azért 2013-ban a fogadtatás is savanyúra sikeredett akik jobban benne voltak. Több fantázia van a mostani konzolokba. Az már más kérdés, hogy melyik fejlesztő érdemli meg, hogy megvegyük a játékukat.
Mindezen felül a PS4 Pro és One X is bevált a gyártóknak. Amennyiben mind a két gép eladásai az életciklus közepén belassulnának simán adhatnak egy újabb pofont az egésznek a szokásos slim megoldásokon túl. Persze ezt nagyban befolyásolja a világgazdaság is és az is, hogy az ipar milyen irányba megy tovább.
keIdor Én is 2025 körül datálok egy ilyen húzást. Abban is biztos vagyok, hogy az MS hamarabb fog ilyen téren lépni és nekik a teljes stratégiájuk ebbe az irányba van felépítve. Tekintettel arra, hogy One X óta a BC megvan oldva, és az FPS Boost és egyéb nyalánkságok csak még egyértelműbbé teszik, hogy igazi generációváltások már nem lesznek és nincs is rájuk szükség.
Játékosként ugyanakkor az egyetlen generációváltás 2020-ban a PlayStation 5 volt az XSX inkább egy továbbgondolt és hosszútávon jobb jövőképpel rendelkező One X.
[ Szerkesztve ]
-
KaitouP
nagyúr
Elszaladtál felette, ott van a normális érv. Igaz, csak egyetlen egy, de csak elég.
Az remek, hogy az emberek évente vagy kétévente 3-400 ezer forintért telefont vásárolnak, innen kívánok jó egészséget mindenkinek a használatukhoz, csak semmit nem mond el. Érdemes lenne inkább azt megvizsgálni - ha már ezt hoztad fel példának - hogy a jelenleg használt összes telefon közül hánynak van ilyen értékű telefonja, ezek közül hány ebből a használtan vásárolt modell, illetve ki az aki havi részletre veszi meg, mert egyben nem tudja kiköhögni az összeget. Ezen adatok hiányában kár is belekezdeni a téma fejtegetésébe.Sonic X Shadow Generations teszt: https://playstationcommunity.hu/sonic-x-shadow-generations-ps5-ps4
-
3L1T3
addikt
válasz KaitouP #66615 üzenetére
Értem amit mondasz és hidd el én sem akarom szétszakítani a felhasználókat és tehetősebb streamer csemetéknek kiváltságává tenni ezt a fajta szórakozást. De ettől függetlenül is sokkal inkább ez a trend mint, bármennyire is szomorú vagy sem.
-
Lackooo84
nagyúr
Akinek nem tetszik a PS5 hangja, az menjen vissza PS4 prora, annál nem fogja hallani a coil whine-t... case closed.
The Truth is out there...
-
KaitouP
nagyúr
Én sem beléd állni akartam, csak valahogy a gyomrom nem igazán veszi be ezt az egyre rohamosabb tempóban fejlődő pénznyelést. Persze ez is egy iparág, rahedli pénzzel benne, de az embert sem lehet fejőstehénnek nézni, mert nagyon sokan vannak érdeklődéssel ez iránt a szórakozás iránt, de közülük soknak az ingerküszöbe az 5-6 évente váltás így is. Szerintem ez utóbbit még sokan elfogadják, de 3 évre lecsökkenteni a generációs váltást (teljes generációsat, nem fél gent) már elég masszív tömeget zárna ki, és abban sem vagyok biztos, hogy üzletileg megérős sztori - bár ennyire nem értek hozzá, egy szakember biztos többet tudna mondani.
[ Szerkesztve ]
Sonic X Shadow Generations teszt: https://playstationcommunity.hu/sonic-x-shadow-generations-ps5-ps4
-
3L1T3
addikt
válasz KaitouP #66618 üzenetére
Nem is kell teljes generációváltás elég egy erősebb hardver ami kiszolgál egy olyan réteget akiknek változik az igénye.
Pár nappal ezelőtt volt egy SONY mentingem. Ott is elhangzott, hogy a PS4 kezét sem akarja elengedni a gyártó. Annyira a PS5 életciklusa elején járunk, hogy felesleges is igazából kattogni a témán. Sokan a csíkszélesség váltás miatt is azt hiszik, hogy jön egy újabb konzol. A sok magyar hírportálnak nevezett hulladék meg etetik a trollokat.
-
MODERÁTOR
Az összes játék kötelezően jött és jön továbbra is az alap PS4-re is a Pro mellett, és ott sem futhat semmi elfogadhatatlanul. Szóval annyit ért a fejlesztőknek ez, hogy az alapgép mellett foglalkozhattak pluszban egy másikkal is. Hogy örültek-e ennek? Bizonyára, mert semmit sem tervezhettek kifejezetten a Pro-ra...
De ha a félgeneráció helyett jóval előrébb hoznák az új generációt, az is csak félmegoldás lenne. Mert a szoftveres optimalizáció helyett az erősebb hardver adná a löketet. Bár ez tetszene a játékfejlesztőknek, mert kevesebb energiát kellene belefektetni a hardver kiismerésébe és a szoftver finomításába. Pedig eddig ez volt a konzol lényege... -
3L1T3
addikt
válasz Kendek #66621 üzenetére
A gyártó érdeke is és a gyártónak kell ezt megoldani. Ők szabják meg, hogy minek milyen állapotban kell megjelennie az adott konzolon. Ugyan úgy a gyártó a hibás ha kiadnak egy játékot ami nem képes megfelelően futni. Persze szidhatjuk a kiadókat is de végérvényesen az MS vagy SONY engedélyezte a platformra való megjelenést. Az már más kérdés, hogy melyik csapat a tervezési fázis alatt hogy dönt és milyen irányba megy el a fejlesztés.
-
zkxdn
őstag
válasz KaitouP #66618 üzenetére
3 év nagyon kevés....addig egy új AAA IP nem készül el PS5re, hogyan tudnának így fejleszteni a stúdiók.
Viszont szerintem PS5 Pro lesz...nem most de lesz.MSnél viszont nemtudom, tényleg sok fejlesztő sírt most a 2 konzol miatt, nemtudom hova férhetne be még egy 3dik. Persze ha nem "hisznek" a generaciókban akkor felfelé, de akkor a Series S nagyon hamar kukázva lesz.
Bár lehet ugyanúgy fogják folytatni mint ahogyan most tették
One S->Series S->Series S2 stb
One X->Series X->Series X2 stb
BC/FPS Boost/ x86 arch meg megold mindent.
Viszont min 5 év az kelleni fog. Főleg ilyen kezdéssel.[ Szerkesztve ]
-
BusinessGuy
őstag
3-4 év elég szimplán ugyan azokra az alapokra kell építeni az új konzolt, és annyi mintha az ember pc-t fejlesztene. Ahogy tették ezt most is. Simán célszerű lépés lenne a fejlődés miatt is ha 3-4 évente jönne új gép.
Nevezetesen most itt a ps5. 3-4 év múlva jönne a ps5 pro, amivel a ps4 korszak végleg feledésbe merül immár minden ps5-re és pro-ra jelenik meg. Majd az azt követő 3-4 évben ps6, de ide tennék egy csavart. Mikormegjön a ps6 akkor az alap ps5 támogatás kiesne immáron minden ps5 pro és ps6 supportot élvezne. Így menetelünk tovább és tovább. Jó dolog a félgenerációs gép de az hogy 8-10 éves konzol visszafogja a fejlődést jóideig az gáz, márpedig jelenleg ez történik mert egy olyan irodai számítógépek szintjével vetekedő gépre is kell fejlesztéskor gondolni mint az alap ps4... Azt a baromságot hogy ami jön félgen gépre az jön az alapra is, el kellene engedni azzal a kikötéssel hogy egy új gen rajtja után az előző gen már csak a félgenre kapja a supportot. A ps4 jelenleg olyan szinten fogja vissza a fejlődést amíg supportolják mintha az előző genen mindennek nintendo switchre is jönni kellett volna... Ez a gyakorlat hogy egy játék kötelezően jöjjön 8-10 éves gépekre gyakorlatilag egy fejlődést akadályozó baromság.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Az meg a másik, hogy baromi hosszúra nyúlnak már a fejlesztési idők. Az oké, hogy BC-ben majd megy minden, mint ahogyan most is mennek az új, csak PS4-re megjelenő címek is. De annak mi értelme lenne? Mire már épp kihasználnák az új hardvert, már nem is azon futtatnák a játékosok...
Hogy Pro konzol is jött PS4-nél, az még mindig nem azért volt, merthogy túl gyenge lenne az alapgép. Majdnem mindegy, hogy mit tud teljesítményre a vas, a lényeg, hogy fix a hardver. Azzal lehet tervezni hosszútávon, ami nem három év... -
3L1T3
addikt
válasz Kendek #66626 üzenetére
A COVID se segített ezen a fejlesztési időkön.. . . sőt. Mondjuk a PD-n ez se segítik ők átlagban PS3 óta 4.5 év alatt dobnak ki egy GT-t.
S e t h A lényegét megfogtad a hozzászólás láncnak.
[ Szerkesztve ]
-
Snike
aktív tag
Akit esetleg érdekel.
Guilty gear strife béta időszak van.
Kicsit lassan megy fel a hálozatra.
Minden karakter elérhető. Játékmódok korlátozva vannak.PS5, mert az jó! :)
-
IntelKiller7
veterán
Szerintem nem lesz 3. gép. Legalábbis felesleges lenne.
Ott a Series X a topnak, a S meg a casual játékosnak, akik előfizetnek a Gamepassra, pár naponta beröffenti, játszik vele pár órát aztán kész.
A gépeken úgysincs profit. Az előfizetésből, játék eladásból meg csak dől a pénz.Battlefield Hungary FB csoport: https://tinyurl.hu/OrvU/ | XO GT: Alwin4K
-
zkxdn
őstag
válasz IntelKiller7 #66631 üzenetére
Szerintem sem. (Max egy lemez nélküli Series X 400 dodóért, mondjuk az megenné a Series S eladásait)
Ha tippelnem kéne az MS így fog tovább menni...(ahogy az eredeti HSZben írtam):"Bár lehet ugyanúgy fogják folytatni mint ahogyan most tették
One S->Series S->Series S2 stb
One X->Series X->Series X2 stb
BC / FPS Boost / x86 ARCH. meg megold mindent.
Viszont min 5 év az kelleni fog. Főleg ilyen kezdéssel."[ Szerkesztve ]
-
stilo18
addikt
Leszedtem a Demon's Souls-t, játszottam vele kB fél órát és sajnos ugyanazt csinálja a gép, mint a Cold War-nál...hibaüzenet nélkül kikapcsol a gép és ilyenkor nem lehet visszakapcsolni, csak ha kihúzom a konektorból.
Warzone-al mehet a gép akár egész nap, nem csinálja.
[ Szerkesztve ]
#PS5#C9/QN95#Xiaomi13TPro#SSArctisPro+DAC#Aonic50
-
S e t h
nagyúr
Igen, a fránya demagógia receptoraim.
Bár ha tudsz mutatni olyan statisztikát, hogy a vásárolt telefonok hány százaléka 300-400 ezer forint és ezen belül is mennyi a konzolt vásárló, akkor lehet élesebben fogom látni az összefüggést.
Ennyi erővel írhattad volna azt is, hogy az emberek pár évente milliókért cserélnek tévéket.This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
MODERÁTOR
Technikailag képes rá. De ugye rendszerint nem ide helyezik a hangsúlyt, mert nagyon sok erőforrást elvenne e kettő dolog kombinálása. Viszont nincs is rá szükség, mert a legtöbb játékhoz bőven elég a 60 fps, és egyre jobb technikák vannak a belsőleg számolt alacsonyabb felbontás olcsó feljavítására is. Amit pedig ezen megspórolnak, azt befektethetik máshol, és így kaphatunk más szempontokból ütősebb játékokat.
[ Szerkesztve ]
-
Ármester
Hát ez a GT Sport elég csehszlovák
Előfizettem EA Playre és megnézem az NFS-t.
[ Szerkesztve ]
-
OgreImre
senior tag
válasz McNamara #66636 üzenetére
csehszlovák , a kórház a város szélén, az a csehszlovák, meg a Staropramen.
Ez egy pályaautózós játék, nem "open world" elhajtok a naplementébe az őstermelő földjén keresztül típus.
A lényege - szerintem - a Sport módban az online versenyeken van, a többi csak körítés.[ Szerkesztve ]
"And you think you're so clever and classless and free, But you're still fucking peasants as far as I can see" / “Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.” Arthur C. Clarke
-
IntelKiller7
veterán
Szerintem 1 top gepnel nem azon a 30 ezres bluray olvason mulik.
mondom ezt ugy, hogy 2016 ota van konzolom es azota csak 2 lemezes jatekkal jatszottam.
persze, ha van ra igeny, es ezzel gyartastechnologiaban fejlodni tudnak, akkor biztos lesz majd olvaso nelkuli.Battlefield Hungary FB csoport: https://tinyurl.hu/OrvU/ | XO GT: Alwin4K
-
noblem1983
senior tag
válasz balázs1991 #66597 üzenetére
Április 26-án hívtak, enyém lemezes de hétfőn ide is érne ha nem tetettem volna át szerdára mert nem tudok itthon lenni egész nap. De aztán véletlenül pont 8 napom lesz szabad Nem úgy érkezett meg készletre szerintem ahogy számítottak rá.
Lamborghini fan Uplay/Origin-noblem1983, PSN: noblem1983_2
-
marquuard
veterán
válasz CptAdamica #66639 üzenetére
Lehet, hogy üzletileg jól hangzik egy 3 évente megjelenő csúcshardveres konzol, de ennek a vége ugyanakkora lufi lesz, mint pécét építeni évente megújúló hardverekre. Teljesen jó ez a 6-7 éves gap, láttunk már példát arra, hogy egy hótgyenge AMD Jaguarra is milyen faszántosan meg lehet írni egy játékot. Ennél már csak jobbak lettünk, és az irány is jó. Ne gyötörjenek 3 évente megjelenő gépekkel. Más, ha valamit "generációváltás" címszó alatt löksz ki a piacra, és más az, amit hardverrevízióként adsz el. Szerintem a konzolszféra körüli hypeot pont az alapozza meg, hogy sok év után nem lépcsőfokokat ugrasz, hanem egy emeletet.
Illetve már nem úgy van, hogy évente (jó, kivéve COD, FIFA, néhanapján AC) teleszórják a piacot erős címekkel, egyre tolódnak kifele időben a fejlesztési ciklusok, ne szopassák meg a fejlesztőket se gyakori hardverfrissítésekkel.
[ Szerkesztve ]
PSN ID: marquuard
-
Marky18
aktív tag
válasz marquuard #66641 üzenetére
+1. Most meg 3 ev, aztan evente jon az uj hardver....
Nincs is ertelme az erosebb hardvernek, mert nincs olyan jatek, ami kihajtja, sem konzolon sem PC-n. Lehet hajkuraszni a felbontast es az fps szamot, de latvanyvilagban nem tortent lenyeges elorelepes nagyjabol 2017-18 ota, amikor a Horizon megjelent. A VR lehetne a mozgatorugo, de azt pedig nem vallalja fel egy nagy kiado sem, hogy VR jatekba komoly penzt tegyen, mert nincs a jatekosoknak hardvere.Remelem nem lesz Pro verzio es azt a plusz performance tuning-ra szant idot kreativ munkaval toltik a kedves fejlesztok, mert evente talan 1 jatek van, ami hoz valami ujat.
-
IntelKiller7
veterán
válasz Marky18 #66642 üzenetére
Azert, ha felhuzol mindent nagy febontasra, 60 vagy feletti FPS-el, brutal latomezovel, tueles texturakkal, igen csak le lehet fingatni 1 gepet.
csak, hat oda jatek motor is kell normalis optimalizacioval, nem csak hardver.Battlefield Hungary FB csoport: https://tinyurl.hu/OrvU/ | XO GT: Alwin4K
-
Marky18
aktív tag
válasz IntelKiller7 #66643 üzenetére
Persze, legeneralok mondjuk Unityben egy erdot, egy LoD fazissal es nem lesz egy fps-ed se Mindig meg lehet fingatni a hardvert.
Sok pelda van arra, hogy nem eros hardver kell ahhoz, hogy valami szep es fotorealisztikus legyen, hanem kreativ munka. -
demike93
tag
Sziasztok!
Hova erdemes feliratkoznom/elorendelnem/barmit csinalnom, ha szeretnek minel korabban egy gepet venni?
Egyelore feliratkoztam az osszefoglaloban levo tablazatra, de esetleg tudna valaki mondani boltot ahol 'hamar' van keszleten a gep?Elore is koszi!
So Long, and Thanks for All the Fish
-
Pferi
senior tag
válasz demike93 #66647 üzenetére
Próbáld meg a Konzolvilágtól előrendelni, de több helyről is megteheted egyszerre.
5-7 hónap és lesz géped.
Bár sajnos (szerintem) jobban jársz ha itt hardverapro-n veszel egy bontatlan gépet valamelyik neppert gazdagítva ☹️[ Szerkesztve ]
Gigabyte B650M DS3H ; Amd Ryzen 7 7800X3D; CoolerMaster ML 120 Lite; Patriot Viper Elite 5 48GB KIT DDR5 6000MHz; Asrock 6900XT OC Formula; 2 Hdd 2 db SSD ; FD ION + 2 Platinum 860W; CoolerMaster HAF XB ház
-
törölt tag
válasz demike93 #66647 üzenetére
Talán a Konzolvilág a legesélyesebb, ha most leadod a rendelést, feltehetően idén megkapod.
Egyébként szerintem is érdemesebb most valamelyik neppertől venni egy bontatlant, nem ér az a 40-50000ft fél év/év kínlódást!
Arról nem beszélve, hogy még jövőre is hiánycikk lesz nagy eséllyel.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Kicsit megosztóak a vélemények a Pro kapcsán. Mérjük fel, ki hogy tervez vele! Eredmény egy hét múlva!
Tervezel-e PlayStation 5 Pro-t vásárolni?
Eddigi válaszok megtekintése
A topikban tilos hirdetni!
Az OFF topik erre található!
- PS5 Slim (garanciás)
- XBOX Series S / X HDMI csatlakozó csere, 1 napos határidővel, 3 hónap garanciával, üzletben!!
- XBOX Series X / S HDMI csatlakozó csere, 1 napos határidővel, 3 hónap garanciával, üzletben!!
- PlayStation 4/Slim/Pro konzolok teljes karbantartása, pasztázással Thermal Grizzly 1 órán belül!!
- XBOX Series/One/S/X/360 konzolok teljes karbantartása, pasztázással Thermal Grizzly 1 órán belül
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest