Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
PlayStation 4 összefoglaló.
MIELŐTT KÉRDEZEL, OLVASD EL!
Aktuális:
Kölcsönjáték nyilvántartó
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz Tdizsolt #278646 üzenetére
Jó, hogy pont az oroszt hoztad fel, mert én is azzal kezdtem, még általános iskolás koromban. Igaz, csak egy évig, mert történt egy "módszerváltás" és egyszer csak az orosztanárnő úgy kezdte, hogy Guten tag!
Az angolt meg én is úgy kezdtem el tanulni, mint itt az egyik kolléga. Véletlenül elindítottam a Brubaker játékot c64-en, és elkezdett érdekelni, hogy mi is ez. Egy kurv@ szót sem értettem belőle, de volt otthon egy kis angol magyar utazó szótár. És rászántam az időt. Elkezdtem tanulni. Mert rá voltam kényszerítve.
Később úgy hozta a sors, hogy Kazahsztánban kellett dolgoznom. Lehúztam ott több, mint 7 évet. És menet közben megtanultam oroszul. Mert megakartam érteni, hogy mit akar tőlem a kollégám, és én is megakartam értetni magam vele. Boltokban, piacokon is jobban boldogultam. Azért tanultam meg, mert rá voltam kényszerítve.
10 évig tanultam németül az iskolákban, sokminden nem maradt meg. De a sors már csak ilyen g3c1, hogy német nyelvterületen is dolgoznom kellett. Így ott is megtanultam az alapokat. És miért? Mert rá voltam kényszerítve.
Kicsivel később Hollandiába költöztem családostul, mindenestül. És itt mindenki beszél angolul, szóval remekül lehet boldogulni vele. De engem zavart, hogy nem értem a hivatalos papírokat vagy, hogy a kollégáim miről beszélnek. Munkáról vagy az esti meccsről. Szóval kerestem iskolát. Hétfőtől péntekig napi 8 órát dolgozok, plussz 2 óra vezetés az ingázás miatt. Kedden és csütörtökön este héttől tízig meg holland suli, plussz hétvégén a házifeladat. Miért? Mert én úgy döntöttem, hogy ezt akarom, megakarom tanulni.
Szóval, ha valaki rá van kényszerítve, hogy bármilyen okból kifolyólag nyelvet tanuljon, az igenis fogjon hozzá. Tök mindegy, hogy munka, költözés vagy egy játék miatt. Mert meg lehet csinálni.Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
perge666
veterán
válasz Tdizsolt #278646 üzenetére
Én 26 évvel ezelőtt azon szerencsések közé tartoztam akik nem oroszt hanem németet is választhattak idegen nyelvként az iskolában a 90-es évek elején........
Azzal se sokra megyek ma már,mert lassan 20 éve nem volt szükségem német nyelvtudásra. ( na jó 10 éve voltam kint Ausztriában,de a való életben teljesen más mint ahogy tanították,sokkal nehezebb )
Angliában és Görögországban is teljesen más mondjuk az angol,kint akikkel voltam,hiába volt aki tett alap vagy középfokú vizsgát,csúnyán elvéreztek a valóságban.Nálunk a cégnél ha jönnek külföldiek,szégyen vagy nem,elő kapom a telefont,google fordítóval nagyjából megértetem magam bárkivel és ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest