-
GAMEPOD.hu
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
aneda
senior tag
Laptop pasztázásra ki az ajánlott Pécsen?
Max. 1 napig tudnánk nélkülözni a gépet, ami egy Lenovo P53.Az oroszok már a spájzban vannak!
-
aneda
senior tag
válasz Sir Riccio #102138 üzenetére
Nem tudom melyik útvonalon mennél a Triglavra, de itt lehet bérelni.
Az oroszok már a spájzban vannak!
-
aneda
senior tag
Nyomtató szervizt tud valaki ajánlani?
Epson 0x97 error code a tünet.Az oroszok már a spájzban vannak!
-
aneda
senior tag
Mennyit érhet egy szép állapotú Lenovo P52s laptop?
Kapott RAM és SSD upgrade-t, 16GB és 512GB-re, valamint magyar világítós billentyűzete van.
-
aneda
senior tag
Eladó lett a fiam 20” gyerek biciklije, topiclakóknak kedvezményesen!
-
aneda
senior tag
-
aneda
senior tag
Keresek olyan szakembert aki le tudna klónozni egy 1994-es ipari gép HDD-t.
Valószínűleg vfat rendszer van rajta, elvileg Linux alatt Clonezilla segítégével lehet byte-to-byte klónozni.
A céleszköz egy IDE-CF kártya lenne.
Természetesen nem csokiért-sörért gondoltam.
"Nem játék!" jeligére várom priviben a szakembert.Az oroszok már a spájzban vannak!
-
-
aneda
senior tag
Mindig csak az a MOL, csak a geci MOL ami miatt nem lehet olcsón üezemanyaghoz jutni, majd a geci MOL miatt nem lehet üzemanyaghoz jutni...
Be kéne államosítani, majd a kormány rendet tesz ott is!
Ja, ezt már nem lehet államosítani?
Nem baj, akkor adjuk nemzeti kézbe!irónia OFF
-
-
aneda
senior tag
-
aneda
senior tag
-
aneda
senior tag
Úgyis munkaerőhiány van az autóiparban (is), fel fogják szívni a felszabaduló munkaerőt az új technológiák miatt létrejövő beruházások.
Az elektormos autókra tekints úgy, mint a "táskás" Motorola mobiltelefonokra a 90-es évekből.
Akkor rettenetes idiótaságnak tűnt, aztán most nézd meg hol tart az iparág...(ugyanitt autóiparban tapasztalt gépészmérnököt keresünk)
[ Szerkesztve ]
-
aneda
senior tag
Csak hogy tudd, az biztos, hogy a tuning valaminek a kárára fog történni.
Ez nem feltétlen érint téged, de az "optimalizálás" szóval telepakolt marketing szövegek valóságtartalma nulla, bullshit az egész.
A teljesítménynövekedésért cserébe romló emissziót, szélsőségek körülmények közötti megbízhatóság/élettartam csökkenést kaphatsz.
Nincs ezzel baj, csak ez a valóság.
Olyen helyet keresnék, ahol van teljesítmény mérőpad, ez alatt full lutri az egész.
Mivel a tiédben automata váltó van, érdemes utánajárni, milyen nyomatékot visel el. Sokszor a váltó védelme miatt van szoftveresen csökkentett motorteljesítmény.Az oroszok már a spájzban vannak!
-
aneda
senior tag
Megvolt a Pécs-Split túra, szerencsére nem volt semmi fennforgás, egy kis leírás hátha más is kedvet kap hozzá.
Odafele az útvonal: Pécs-Barcs-Daruvár-Bosanska Gradiska-Banja Luka-Cadavica-Glamoc-Livno-Kamensko-Trilj-Split volt az útvonal.
Daruvárig eljutni keserves volt, beleértve a 6-os út Szigetvár utáni részét és a horvát oldalon a Daruvárra menő főút le van zárva, ezért nagyon mellékutakon kellett menni.Visszafele kicsit módosítottam:
Split-Trilj-Kamensko--Livno-Glamoc-Mrkonjic Grad-Banja Luka-Bosanska Gradiska-Batina-Nekcse-Drávaszabolcs-Pécs
A második útvonalon Banja Luka alatt az Orbász folyó mentén jól esett az ember szemének a gyönyörű völgy képe a sok hegymenet után. Továbbá. van benne autópálya is, ami megtöri a monotonitást.
A határ után Horvátországot átszelni itt sem volt fáklyásmenet, falu-falu hátán, de folyamatosan lehetett haladni.
Mindkettő kicsivel 500km alatt van, de az utóbbin jobb időt futottunk, kb. 8óra volt a menetidő.
Autópályán ugyanez 650km lett volna ~7óra menetidővel.Az oroszok már a spájzban vannak!
-
aneda
senior tag
Üdv Urak,
A héten indulunk Splitbe, gondoltam érdemes lenne Bosznián keresztül menni.
Van valakinek tapasztalata melyik útonvonalon érdemes?Az oroszok már a spájzban vannak!
-
aneda
senior tag
-
aneda
senior tag
Amiket leírsz, abból tisztán látszik, hogy a városi ingatlan vagyon értékesítése az egyetlen reális pénzbevételi forrás.
Hogy ez mi miatt van azt nem tudom, de volt itt egy lista pontokba szedve előttem, lehet hogy van alapja.
Ettől függetlenül én azt tapasztalom, hogy a humán tőke elég alacsony a városvezetésben, üzemeltetésben.Az oroszok már a spájzban vannak!
-
aneda
senior tag
válasz Dluinet #97965 üzenetére
Nem lehet hogy a "világpiaci ár" az elosztói díjak nélküli ár, míg az itthoni már tartalmazza azt is?
Zsiday Viktor profán véleménye a rezsi módosítás okairól:
... valamint az országnak alig van annyi devizája, amennyi elegendő lenne a gázszámla kifizetésére...Az oroszok már a spájzban vannak!
-
aneda
senior tag
Lehet hogy elméletileg egyszerűbb az elektromos autó, gyakorlatilag azonban rengeteg plusz erőforrás kell hozzá, ezért is drágább jelenleg.
Eddig autót megszokás alapján csináltak a gyártók, az elmúlt sok évtized felgyülemlett tapasztalata megvolt, hogy most meg néznek, pl. hogy is kellene kinézzen egy akkumulátor tálca, vagy egy ülés alá rakott akksi pakk? A Toyota 30éve csinál szériában hibrid autót, szerinted a többi gyárnak mennyi lövése van hozzá?
Elmondom semennyi, azt sem tudják mit jelent a villamos kapacitás, feszültség, áram kifejezések, hiszen eddig ezt mindig a beszállítók oldották meg. (BOSCH, Valeo, Magneti Marellli, stb.)
Úgyhogy az autógyártóknak nem az általad leírt dolgok miatt fő a feje, hanem a techológia átállás miatt, amit az alapjaiban (!) más autók jelentenek, az meg viszi a pénzt mint a csuda, ahhoz meg mit szólnak a részvényesek??? (lásd. profitmaximalizálás)Az oroszok már a spájzban vannak!
-
aneda
senior tag
Nagyon sok mindenben egyetértek veled, különösen a gazdasági megtérülés és felhasználói szokások témában.
Azonban ettől függetlenül az autógyárak egyértelműen elmozdultak az elektromobilitás irányába, ezt saját tapasztalatból meg tudom erősíteni. Az elmúlt három évben csak elektromobilitással kapcsolatos projekteink voltak, Suzuki Vitarától kezdve Mercedes EQS-ig, sőt már az autójavítás vonalon is volt projektünk! (lásd. általad felhozott példa)
Hiába szűnik meg egy csomó munkahely a belső égésű motorgyártás csökkenése miatt, az nem egyszerre történik, hanem elhúzódóan és a felszabadult munkaerőt simán felszívják az elektromobilitáshoz kapcsolódó területek. Amúgy meg mindenhol munkaerőhiány van. (jelenleg)
Az autógyárak nem akarnak a Nokia sorsára jutni, ezért muszáj nekik beleállni a dologba, ki-ki lehetőségeihez mérten.
Jelenelg M.o.-n szerintem ott releváns a tisztán eletromos autó, ahol van fölös napelem kapacitás és az adóelőny realizálható (cégautó).
Egyéb esetben felhasználástól függő módon lehetnek opciók, pl. Plug-In hibrid, kicsi városi EV, de ez mind komoly matekot igényel.Az oroszok már a spájzban vannak!
-
aneda
senior tag
válasz szumoo #96613 üzenetére
"Alföldiként nagyon szeretjük az ilyen tájakat, részemről meg imádok vezetni, szóval a szerpentines rész sem gond, látvány meg magáért beszél. "
Akkor odafelé Hosszúhetény felé érdemes, visszafelé pedig Szászváron keresztül Bonyhádig. Ha addig nem untad meg a kanyarvadászatot és a tájat, akkor tovább lehet menni még Bátaszék irányába, az is egy szép kirándulós szakasz.Az oroszok már a spájzban vannak!
-
aneda
senior tag
Jellemzően ezek a cuccok papíron mindent tudnak, valójában olyan alapvető dolgokkal gondjuk akad, amire nem is gondolsz, hogy baj lehet vele...
Fórumban biztos tudnak ajánlani "bevált" típust, de azért a neves cégek termékeinél nem csak a márkanevet fizeted meg.
Nem tudom milyen autóba akarod, de a gyárileg szerelt megoldások hosszú távon élhetők tudnak lenni.Az oroszok már a spájzban vannak!
-
aneda
senior tag
válasz Vertigo18 #95681 üzenetére
Szerintem kicsit elbeszétlek egymás mellett, nem a kialakult rendszer végrehajtásáról van szó, hanem annak szabályozásáról, értelmezéséről.
Az SzNyR-hez kell a szig.szám, oké.
Ha jól értem, az általad leírtakat, szabálysértés esetén meg kell nézni, volt-e priusz.
Ha jól gondolom, rnrn kolléga esetén nem volt ilyen, akkor minek kell megnézni, hogy priuszos-e?
Az is lehet egy praktikus magyarázat, hogy egyszerűbb/gyorsabb így lekérni azokat az adatokat, amiket a személyi+jogsi kombóval lehetne?Az oroszok már a spájzban vannak!
-
aneda
senior tag
-
aneda
senior tag
Vízlágyítóba sót hol érdemes venni Pécsen?
-
aneda
senior tag
válasz M_AND_Ms #94657 üzenetére
Sokan szidják, hogy piachoz jussanak, de a nagyrésze hülyeség. A küszöb az tény, de panelban küszöb nélküli ajtót rakni is érdekes játék lehet, gondolva itt a lépcsőházi és a lakáson belüli (víz) szintekre...
Ár érték arányban pedig jók, lehet jobbat találni, de sokkal-sokkal drágábban.Az oroszok már a spájzban vannak!
-
-
aneda
senior tag
Szerencsére kapitalizmus van és minden szolgáltató úgy csinálja a dolgait, ahogy akarja.
Ha nem megfelelő a szolgáltatás számodra valahol, biztosan találsz másikat.
Pl. ha az autószerviz példánál maradunk, a márkaszervizek egy része válaszol az emailre, ergo akinek ez fontos vigye oda az autót.
Igaz, ott az óradíjban benne van a titkárnő fizetése is...Az oroszok már a spájzban vannak!
-
aneda
senior tag
válasz M_AND_Ms #94293 üzenetére
Nekem mindig az asztalos építette be az átfogótokos ajtókat.
Azt pedig a tüzépeken lehet kapni, vagy pesten az Áronház Kft.-nél.
Az ajtó beszerelés pont olyan szolgáltatás mint a redőnyözés, kevesen csinálják hivatásszerűen, sok a vállakozó kedvű kókler.Az oroszok már a spájzban vannak!
-
aneda
senior tag
válasz Bigemperor #94144 üzenetére
Az irodában Huawei B525-öt használunk nagy megelégedéssel.
Megvettem a szolgáltatótól, ne legyen egymásra mutogatás, ha valami para van.Az oroszok már a spájzban vannak!
-
aneda
senior tag
válasz tamas.nick #94078 üzenetére
Ismerős mondja, hogy a mentőkben bemattult az óracsoport plexije, mállik a gumikéder, mattul az összes műanyag, fakul a kárpit...
Ezt okozza a napi többszöri fertőtlenítés.Az oroszok már a spájzban vannak!
-
aneda
senior tag
válasz Sir Riccio #94037 üzenetére
A gyogyszeripar számára a várandós kismamák tabunak számítanak, túl nagy kockázat bármit is csinálni velük.
Egyszerű példa, várandós nőn fogtomest érzéstelenítés nélkül csinálnak.
Ehhez képest a két hónaposnál idősebb várandósok covid oltása is csak azért megy, mert még mindig kisebb kockázat, mint elkapni a covidot, ami nagy eséllyel vetéléshez vezet.Az oroszok már a spájzban vannak!
-
aneda
senior tag
válasz s7evcsenko #93824 üzenetére
Mixomat az Északmegyer dűlőben, vagy drágán a Szander és társa a Bolgár közben.
-
aneda
senior tag
válasz torma1981 #93720 üzenetére
Nem hiszem, hogy a média miatt preferálják jobban a Pfizert a zemberek.
A téma szakértői (akár az oltási munkacsoport tagjai is) egyáltalán nem akartak oltásellenesnek tűnni, de nagyon óvatos nyilatkozataik voltak a kínaival és az orosszal.
Ahogy jöttek az adatok úgy tudták konkrétizálnia véleményüket, de ehhez kellenek az adatok, ami pedig a transzparenciából fakad. Ez a keleti vakcináknál sajnos nagyon nincs meg.
Az Astazeneca esetén megvolt és meg is van a transzparencia, ez nem is segítette a népszerűségét.
Fenti véleményem tükrében mégis orosszal lettem oltva, mert ahhoz jutottam hozzá gyorsan...Az oroszok már a spájzban vannak!
-
aneda
senior tag
Az orosz oltóanyag mögött szerintem geopolitikai érdekek állnak.
Ha nagyon akarnák az oroszok, lenne EU engedélye, de szerintem nem is akarják, hadd vitatkozzanak az EU-s tagállamok, ki adja és ki nem, ki fogadja el és ki nem.
Az orosz birodalomnak az az érdeke, hogy megossza az EU-t és a NATO-t, lásd Brexit, Ukrajna támogatása vs ki kap vakcinát...Az oroszok már a spájzban vannak!
-
aneda
senior tag
-
aneda
senior tag
Én is olvastam fórumban hogy nem érdemes venni 2020-as tv-t, de nem gondoltam komolyan, így megégettük magunkat egy Samsung Q70T-vel. Megjött és hiába állítottam bárhogy, csak nem volt rendes képe, csak egy szoftverből feljavított fos. Pedig előtte egy Samsung H6200-at használtunk, ami nem volt egy drága modell 2012-ben.
Szerencsére a MM-be 14 napon belül vissza tudtam vinni, és találtam helyette egy 55Q82R-t, na az már rendben van, megérte minden forintját az ára.[ Szerkesztve ]
-
aneda
senior tag
válasz Bigemperor #92449 üzenetére
Van egy pár felesleges NVMe 250GB-m, ha esetleg olyat keresel.
-
aneda
senior tag
Pontosan ez a lényeg, hogy pörgessék a gazdaságot a jelenlegi válságban.
Az építőiparon kívül nem nagyon van, amit a kormányz ilyen könnyen tudna stimulálni, ezáltal multiplikálva a pénzt. Ráadásul ha mindenről kell számla, annak az ÁFA tartalma már megy is vissza a költségvetésbe, ami 6mFt*0,27=1,62mFt, ezt levonva a 3mFt-ből maradt 1,38mFt.
Ennyi pénzt simán megér bármilyen kormányak két biztos választópolgár! (egy az igénybevevő, egy a vállakozó).Nem is lenne ezzel baj, ha nem a legelmaradottabb, legképzetlenebb iparágban konzerválnák vele az állapotokat.
Mióta ilyen ralli van az építőiparban, megnőttek az árak piszkosul (és még fognak is), de ezen kívül látszik valamilyen pozitív változás? Ugyanaz a technológia mint 1976-ban, de legalább szarabbul megcsinálva...Az oroszok már a spájzban vannak!
-
aneda
senior tag
Vegyétek, vigyétek, nagyon penge kis autó, finom japán műszer!
Nagyon korrekt állapotó autó, volt gazdája, ráadásul mérnök, ez meg is látszik a karbantartásokon.
Faternak akartam volna, kipróbált egyet, de sajnos neki csipőműtét után már nem az igazi ilyen alacsonyra beszállni.Az oroszok már a spájzban vannak!
-
aneda
senior tag
Keresek XBOX One X-et, garisat!
-
aneda
senior tag
-
aneda
senior tag
Hát ez gyönyörű, egy feltöltést szerintem is megér!
(megy egy remélem jogsit is...)Közben látom már megtörtént.
[ Szerkesztve ]
-
aneda
senior tag
válasz Dluinet #91014 üzenetére
Értem, bár nehezen hiszem el, hogy autópályán a 65km/h-s sebesség nem balesetveszélyes...
A jogszabály azt sem tiltja, hogy az árkád mozgólépcső tetején megálljak és kikutassam a zsebemből az aprót az automatához. Mivel figyelem a környezetem, és próbálok idomulni a társadalom többi tagjához, ezt olyan helyen teszem meg, ahol nem tartok fel másokat, pláne nem több tíz embert.
Sajnos a forgalomnál sokkal lassabban hajtók pont ezt teszik az úton.
De ha olyan óvatosak szabálykövetők, miért nem tudnak félreállni és elengedni a gyorsabbat???
Érdekes módon én meg szoktam tenni, hogy félreállok vagy lassítok és jelzek hogy a gyorsabb el tudjon menni. Ez win-win, de ha keménykedek hogy nekem jogom van lassan menni az csak balesetveszélyes.Az oroszok már a spájzban vannak!
-
aneda
senior tag
Én sem ítélem el rögtön, az nem az én dolgom...
De mikor nagy nehezen meg tudom előzni, mert pl. van egy kis egyenes / nem jönnek szembe / nem kezdi el gyorsítani (!) akkor a következők szoktak kiderülni:
- öreg és alkalmatlan a vezetésre
- telefonál vagy nyomkodja
- azt sem tudja hol van
- fogyasztás miatt nem megy, stb.Tudom hogy nincs rá jogszabály, de a fentiek baleseti források, mert nem a többi közlekedő ritmusában megy, felborítja a normális forgalmi áramlását.
-
aneda
senior tag
Ezzel vitatkoznék, szerintem a balesetek nagy része a túl alacsony sebességgel közlekedő, alkalmatlan sofőrök miatt van.
Nyilván a rendőrségi statisztikában az előzést végző jármű gyorshajtása kerül be, nem az, hogy 65-el ment az előtte lévő a 6-os főúton hosszú kilométereken keresztül...Az oroszok már a spájzban vannak!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Mobil flották
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Interactive Brokers társalgó
- Micro Four Thirds
- ZyXEL NAS520 – felhős, kétfiókos NAS
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Samsung TAB A7 LITE 32GB/3GB (SM-T225) 8,7" kártyafüggetlen tablet
- Xbox 360 Játékok
- Akció! Dell Latitude E5530 laptop (15,6/i5-G3/16GB/320HDD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD) -1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla