-
GAMEPOD.hu
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
M_AND_Ms
veterán
Vidd el szakemberhez és bízd rá! Ha ő úgy látja, akkor lemossa a motort amit, ha valóban szakemberről van szó, akkor nem vízzel fog elvégezni és nem úgy, ahogy hirtelen, mi laikusok gondoljuk. Mint írtam, a motormosás ritka esetetkben szükséges csak és akkor is inkább a blokk letisztításáról, mint az egész motortér kimosásáról van szó.
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
Exian
addikt
Nem is vitás, oké, hogy friss jogsim volt, ennek ellenére tudnom kellett volna De akkor és ott aban a helyzetben minden olyan természetesnek tűnt, alapvetően akárhová megyek, bízni szoktam az emberekben, meg nem is voltam a kocsi mellett közvetlenül, csak utólag jöttem rá mindenre. Ez van, régen volt már
Főleg azért írtam, hogy figyeljen oda az ember, mindenképpen ragaszkodjunk ahhoz, hogy ott lehessünk a kocsinál, ne küldjenek el és várjanak minimum fél órát vagy akár többet.
[ Szerkesztve ]
-
Exian
addikt
Csak ezzel a motormosással óvatosan, én rendesen megszívtam egy helyen... kókler pancser banda volt, szerintem nagyon kezdő, utcáról beterelt alkalmazottal, akinek lövése nem volt a szakszerű mosásról.
Hozzáteszem, nekem is első autóm volt, én még annyira sem értettem hozzá, bár sejtenem kellett volna, hogy valami nem lesz oké.
Szóval, elgurultam egy autómosóhoz, ahol vállaltak motormosást is. Természetesen üzemmeleg, sőt, meleg nyár lévén forró motorral mentem oda. Srác nyitja motorteret és uccu neki a jéghideg öblítést azonnal! Utána nyomott rá brigéciolt, utána meg meleg mosást.
Szerintem az az autóm ott és akkor ment gallyra, eleve úgy indult a dolog, hogy nem indult! Mármint a kocsi... valahogy piszok nehezen sikerült elindulnom, de a motor úgy járt, mint egy traktor motorja, valószínűleg szana és széjjel repedt a motor és/vagy hengerfej és egyéb alkatrészek. Utána azzal az autóval nagyon sok gond volt sokáig, motorikusan. Cseréltek benne egy halom dolgot, volt olyan, amikor konkrétan a szerelőm (ismerős) meg sem merte mondani, hogy mit cserélt, meg hogy miket talált Azt mondta, jobb, ha nem tudom...
Olyan ez, mint amikor jéghideg pohárba-bögrébe mondjuk forró vizet öntünk... garantáltan szétpattan azonnal.
Hasonló eset, és ettől is óva intek mindenkit, amikor olyan helyre visszük az autót olajcserére, ahol nem várnak egy percet sem, hanem leeresztés után AZONNAL tölti rá a hideg olajat... ilyenkor is szokott repedni a motorban ez meg az... kollégám járt így, neki olajcserekor pattant szét valami, igaz azt ő maga csinálta, egész pontosan nem olajcserekor, hanem kellett rátöltenie és a forró motorra döntötte rá az olajat. Halk pattanás, utána motor kampó lett
[ Szerkesztve ]
-
Tegla80
addikt
Koszi
Sajna a kulsore(burkolat ,tank,stb ) csak egy polir jutott,mert azt csak tavasszal tudom talan finanszirozni/festeni.Plusz a gumit fontosabbnak tartom jelenleg,mert vannak festesi gondok,de nem veszes es hasznalhato igy is.
A maradek burkolat ha fent van es az uj gumik is,tolok majd egy kepet.Sony® & PlayStation®
-
Tegla80
addikt
Szia
Biztam benne,h Te is megszolalsz.
Contirol amugy mi a velemenyed/tapasztalatod?
motorgumi jelolesek: utananeztem es az a sulyra(terhelhetoseg) vonatkozo erteket mutatja.
Szoval szted melyik lenne a nyero nekem,"sm" vagy a "sport"?
kb 130kg a moci ha jol tudom plusz a vezeto es 160+km/h a vege ha igaz....(jaratos igy ezt nem tesztelem egy darabig)Exian
Jol irod, azok az ertekek vannak itt is.[ Szerkesztve ]
Sony® & PlayStation®
-
newwave0507
aktív tag
Ebben elég sok igazság van. Nálunk is szerény ok miatt rúgták ki a Rendőrkapitányt. Ki adta gyönyörűen a járőrnek, hogy ma ennyi bírságot kell kiszabnod. Lefényképezte a papírt, felküldte Pestre. Azonnal kirúgták a Rendőrkapitányt.
Gondolataink saját elménk börtönébe zárnak. Félelmeink emelik egyre magasabbra a falat, melyet csak a tudatosság képes lebontani.
-
Tegla80
addikt
Koszi.
Ha nem talalok a konyeken es nem marad mas akkor rakerdezek naluk.Viszont elso korben itt helyben oldanam meg,mert a postakoltseg tobb lenne sztem,mint a gumi.
Nezegettem amugy,de motorosboltbol meg veletlenul sem lehet rendelni,nem is ertem miert nem tartanak ilyeneket is.(onnan mindenkepp kell rendelnem dolgokat,igy ha lenne csovuk egy postaval letudnam....)Sony® & PlayStation®
-
air
nagyúr
Sajnos nálunk a rend derék őrei gyakran egyáltalán nincsenek tisztában még a KRESZ szabályaival sem.
Egyszer nem tudtam kiállni a garázsból, mert keskeny az utca, és az ajtómmal szemben, a járda mellé odaállt egy kedves autóstárs. Esélytelen volt, hogy kiférjek. Kihívtam a rendőröket.
Hozzá kell tenni, hogy az utca elején van egy várakozni tilos tábla, és ugye van egy olyan szabály, hogy nem akadályozhatnak a tulajdonomról történő ki- és beállásban. Tehát az autós, 2 szabályt is megszegve, tiltottan parkolt.
Mit tett a rendőr?
Először is kioktatott, hogy máskor ilyen miatt ne hívjam ki, de, hogy lássam ő milyen jó fej, nem lenne kötelessége, de segít a kiállásban, irányít engem.
Közben előkerült az autó tulaja is, és elállt.
A rendőr mégegyszer elmondta, hogy ilyenért legközelebb nem fognak kijönni, hanem kerítsem elő az autó gazdáját.
A másik autóshoz hozzá sem szólt.Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
Tegla80
addikt
Oksa..
csak rotax123 blokkos ami fajni fog,mert henger,dugo,gyuru is kuka.
Elment a hajtokarban a tugorgo es vegigszantotta a hengert is,mert felkuldte.
Szoval kompletten kell minden.(ezert probaltam volna azon sporolni,de akkor nem)
Palyad alkatreszre nem lenne Rotax-hoz??Vagy merre nezelodjem,ha tudsz ebben segiteni.??
Mast nagyon nem raknek bele,mert sokkal nem olcsobb igy a Rotax-ot eroltetnem.
Mit mondasz, Te mint szaki .[ Szerkesztve ]
Sony® & PlayStation®
-
szkorhetz
őstag
[link] Ilyen Sapphire!
Sapphire 4850 Toxic(Vapor-x)-et cseréltem rá, az terhelve se ment 50 fok felé, ez meg idle-ben ennyi...
Tudom, nagy ugrás.. De csak a nagyobb memóriára volt szükségem, egyébként teljesen elég nekem ez a teljesítmény jelenleg.
Ugyanitt a Vapor-X-es 4850 eladó! Ja meg OnePlus One, 64 gigás, 2 év gyári garival!
[ Szerkesztve ]
-
Stirlitz
senior tag
Nem tudom mennyivel melegebb egy 4850-nél (nekem az volt), de Ac S1 hűtéssel nem volt vészes a hőfok. Meg a gyári hűtője is elviselhető volt, de igaz, újrapasztázva. Ha 1gb ram verziós lett volna, talán még most is az lenne a gépemben. (Meg ha nem jutt eszembe az, hogy jó lesz nekem a laptop.. De hülye is voltam amikor eladtam azt a konfigot.)
Más: Nem kell valakinek egy ilyen proc. hűtő ? (Én meg akkor megvenném Exain-ét. És rángatnám 4 maggal a Phenom II.-őt...
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A még eredeti made in cheslovakia pillanat pákával már egy pár kondit kicseréltem alaplapokban itthon. Ha jó a fej rajta és a csatlakozása a nyakhoz is tiszta, jó a kontaktus, akkor lehet vele dolgozni. Persze egy rendes forrasztó állomás jobb erre a célra.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Tegla80
addikt
Szia
Nah a mai nappal sikerult beszerezni a ruhat is toluk .Bőr cuccot vettunk 70be,amit nem is gondoltam volna,h belefer.(sisakot mar szombaton +vette az ocskos).
Balazs es az ott dolgozo srac is korrekt volt....
Ha kell valami eztan ,mar tudom hol keressem..... motobox....
Big thx[ Szerkesztve ]
Sony® & PlayStation®
-
Tegla80
addikt
-
Exian
addikt
Egész egyszerűen szerintem sokaknak az volt a gondja, hogy hiába írtak/írtunk privátot, arra nem kaptunk választ, viszont a topikba meg írt új dolgot, dolgokat. Erre itt harapni szoktak (úgy az egész PH fórumon), nem egyszer kaptam már én is koppintást, hogy miért nem válaszolok PM-ekre, miközben meg írok sokat több topikban is. És ez alapján teljesen normális, ha az a kép alakul ki valakiről, hogy nem érdemes írni neki, úgysem válaszol. Akkor sokkal tisztább lenne a dolog, ha az illető odaírná a hirdetések után, hogy "NE írj privátot! Érdeklődni telefonon: [telefonszám]". Szerintem.
Ettől függetlenül szerintem is belefér pár napos, akár 1-2 hetes kimaradás is, én is van, hogy egyszerűen nem tudom a privát üzeneteket fejben tartani (mármint válaszolni), hiába olvasom el. Ez van, nekem is sok dolgom van, topikokba sokat írkálok, de privátokra néha már nincs kapacitás Úgyhogy én az "az vesse rá az első követ..." elve alapján nem bántom őt.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
Nem sajnos... hosszú, hasáb alakú, nem tudom pontosan, mi a szabvány neve. 100% lehet kapni helyette erősebbet, csak gondolom nem olcsó, a keret meg fix, és azért lap-cpu-ram muszáj, hogy cserélődjön/bővüljön. De az sem hátrány, ha keveset eszik a cucc.
Mutogatni való hater díszpinty
-
Ha fizikailag belemenne nagyobb, akkor már valami 300W körüli kis márkásabb táp lenne benne. Ezen kívül, játékra sem nagyon van a gép használva, amire igen, az elmenne egy integrált kártyán is, de egy kiskamasz előbb-utóbb elkezd fullhádé kliepekt nézni a jutúbon Amire használja, amúgy, arra VGA nélkül is éppen elég, csak jobb, ha van némi kraft a asban, hogy mé egy ideig használható legyen.
-
Exian
addikt
Ezek mind vannak, amik a weboldalon szerepelnek? Mert akkor király, van bőven olyan, ami megfelelne!
Holnap valszeg beugrok, ha tényleg vannak ezek.
SZERK.: ja, most látom, hogy nem, csak aminél jelezve van.
[ Szerkesztve ]
-
-
Exian
addikt
Köszi, nézd meg kérlek. Az is jó, ha legalább a chipset azonos, vagy közel azonos.
Amúgy épp ma szembesültem vele, hogy "átáltatok a másik oldalra" Feleségem a nagyobbik fiúnkkal a fülészeten várakozott, én meg a kisebbik fiúnkkal sétáltam a fülészet-vasútállomás között párszor, akkor láttam. Érdekes egy utca lett ez a Szabadság u... Napsugár Pizzéria NAV által lelakatolva (bár a weboldaluk szerint csak technikai okok miatt zárva), másik nemtommilyen étterem szintén zárva, dohánybolt mindkettő becsődölve...
-
-
Sir Riccio
addikt
Az úgy más sztori. De amúgy az eladók többségével (legalábbis AliExpressen) simán meg lehet egyezni, hogy Te PayPallel fizetsz. Nem örülnek neki, vagy simán azt mondják, hogy nem, de egy próbát megér ha valami nem vagy csak sokkal drágábban beszerezhető egyéb forrásból.
Deutsch Richárd Fotográfia / www.riccio.hu
-
M_AND_Ms
veterán
Mindent értek.
Csak annyit jeleztem, hogy nem Kínával, hanem az Alibaba-val szakított a PayPal. Ez azért nem a "pontosítás" kérdése. Tehát nem arról volt szó, hogy az első kijelentésedben pontatlanul fogalmaztál, hanem totál fals dolgot jelentettél ki. Érted ugye?Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
HoldChore
tag
Az Aliexpress-en pedig az eladó csak akkor kapja meg a pénzt, ha visszaigazolod, hogy megérkezett. Tehát ugyanúgy működik, mint a Paypal. Valószínűleg ezért is szűnt meg a kapcsolatuk, mert így nem a Paypal zsebeli be a hasznot a pénzforgatásból. Az Aliexpressen a cégek úgy félnek a negatív kritikáktól, mint a tűztől.
"Ha valamit ésszerűsíteni akarsz bízd lusta emberre!" https://www.facebook.com/gaming/LongJohnHolmesStream/
-
HoldChore
tag
Én viszont azóta vásárolok onnan mindenfélét és ide is érnek. Sőt, volt amit 2x küldtek el, mert megreklamáltam, hogy hiányzik belőle valami. Persze, valóban hiányzott
Kell csinálni egy internetkártyát, és az internetes dolgokat onnan fizetni, úgy, hogy a főszámláról mindig annyi pénzt kell rátenni, amennyit fizetni akarunk, így nem tudnak többet leszedni, mint amennyit írtak.
Én a Paypallal szívtam meg, vettem valamit 2 UDS-ért majd másnap leszedett az a cég 20-at. Megreklamáltam a Paypalnál, vissza is adták, de csak véletlen volt hogy másnap ránéztem."Ha valamit ésszerűsíteni akarsz bízd lusta emberre!" https://www.facebook.com/gaming/LongJohnHolmesStream/
-
Sir Riccio
addikt
Ez a kivonulás miben nyilvánult meg? Csak mert folyamatosan vásárolok arról a környékről kisebb nagyobb cuccokat főleg ebayen, de van, hogy aliexpressen, sőt skypeos megbeszélés alapján is és amikor gondom volt, ugyanúgy volt a 45-napos dispute lehetőségem.
Deutsch Richárd Fotográfia / www.riccio.hu
-
-
-
Exian
addikt
-
FuckeR19
senior tag
Standox Standolakk Kft. lesz a befutó. Durván 900ft/deci áron megoldják.
Köszönöm az infókathirdetéseim: tiny.cc/prohardver -------és------- tiny.cc/aprod
-
bnss
veterán
Megnéztem ismét egy jól működő billentyűt, az alatt tényleg csak a gumiharang van, a probléma akkor nagyobb, mint gondoltam. Gyakorlatilag levált a gumiharang teteje, és önálló életet él, ezért tud becsúszni a harangba.
---
Más, digitális fényképezőgéppel készült felvételek szokott valaki vágni? Egy ismerősöm szeretne valami esküvői DVD-t összehozni, de én nem értek hozzá és a notebookom is kevés lenne hardverileg. Természetesen nem ingyen gondolom.
"Ép hardverben ép szoftver..."
-
bnss
veterán
Gumiharang mindegyik alatt megvan, viszont csak az egyik billentyű alatt találtam a gumiharangban egy kis apró valamit, ami ha jól gondolom a gumiharangon belül tulajdonképpen a "kapcsolást" végzi.
nesa: nem rossz, csak azt kifelejtettem, hogy a karakter bevitel sem mindig sikerül a "beragadó" billentyűk esetében.
[ Szerkesztve ]
"Ép hardverben ép szoftver..."
-
Én is ezért mondtam
@air : Ha még életében nem kezelt RC modelt, akkor szerintem nem baj a fokozatosság. Ezt ha összetöri (össze fogja) akkor 3600-a bánja, és nem egy sokkal drágább dologban tesz kárt. Még ha a 15-20 ezres cucc sem minőségi, akkor minek vegyen egy sokkal drágábbat?
Illetve repült idő, az akku súlya nem mindegy, így ebbe csak pár száz mAh-s való.[ Szerkesztve ]
-
air
nagyúr
Szerintem pedig egy ilyen nem alkalmas arra, hogy megtanulja az irányítást, mert egyáltalán nem valós. Legalábbis amit én próbáltam. Hasonlóan nézett ki, és a kollégám is kb. ennyiért vette. Tehát én továbbra sem ajánlom.
Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
Exian
addikt
Nemtudom én sem, hogy miért cserélte, de ahogy ismerem a srácot, tényleg biztosra akart menni szerintem, más dolgokban is képes ilyesmi dolgokra Szerintem kára nem lett a kocsinak belőle, de azért az borítékolható, hogy én azért nem fogom 2 évente (15-20e km-enként) cserélni
-
-
Exian
addikt
Köszi, ez megnyugtató Ezzel a részével nincs gond, úgy vettem meg, hogy előtte 2 héttel zsír új gömbfejeket rakatott fel a srác, kormányösszekötő, trapézgömbfejek, ésatöbbi. Aztán ugye mivel új lett minden gömbfej, érezte, hogy a futóművel gáz van, így az eladás napján (!!!) elvitte futóműbeállításra, hogy az új gömbfejekre legyen belőve a futómű és hogy ne legyen gondom már vele, ne ezzel kelljen kezdenem. Na, ezt nevezem én korrekt eladásnak!
Olaj mindig jó került bele, és amit viszont nem értetek most sem, de mindegy: 2 évente cseréltette a vezérműszíjat és görgőket, feszítőket, pedig mindössze 40e km-et rakott bele! Gyakorlatilag vásárlás utáni szíjjal kibírta volna neki, ő, amíg nála volt az autó, 3-szor cseréltette. Legutóbb pár hete lett cserélve, úgyhogy nem nyúlok hozzá egyelőre, az biztos.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- eSIM, a kártyamentes szabadság
- Nem örülnek a britek, hogy mindenki Google keresőt használ
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen videókártyát?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Iqos cigaretta
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EAFC 25
- alza vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Logitech G305 2év garancia.
- ASUS Zenbook 14X UM5401QA-L7208W használt garanciás notebook
- X box one s all digital