Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
McDuglas
aktív tag
válasz ttamas #11756 üzenetére
Ha ssh-val be tudsz lépni, a nagyágyú takarító parancs:
docker system prune
Dokumentáció: [link]
Ez gyakorlatilag minden nem használt objektumot töröl. Esetleg érdemes a --volumes kapcsolót is megfuttatni, de az törölhet perzisztálásra szánt dolgokat is, így azzal tényleg óvatosan.
-
TGWH
őstag
válasz ttamas #11431 üzenetére
Igaz. Csak egy falat kellett volna átfúrnom, meg pár kiegészítő. De én annyira komoly dolgokra nem használom. Menjen pár torrent fixen, ami lejön, egy ideig seed-elve legyen, meg néha majd egy okostv-vel tudjak róla filmet nézni.
Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
stigma
addikt
válasz ttamas #11418 üzenetére
Hali, TechnodadLife videoja alapján csinálnám: Link
Nála, ha jól nézem akkor 192.168.254.100-as a NAS iP címe amit sok helyre ír be, illetve a hasonló paraméterű ip-hez ami 192.168.254.0 vagy akármi , ahelyett nekem a routerben található 192.168.50.XXX-el jelzett eszközöket kell írnom gondolom.
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
lovi27
addikt
válasz ttamas #11197 üzenetére
A Kodit nem ismerem, de ekkor amit írtál elvileg nem is történik írás. Így valószínűleg már előbb megtörtént a baj, csak akkor észleltétek. A "bűvészkedés" hosszabb folyamatot jelent, hasonlóan a törléshez, de ha nem az volt akkor pillanatok alatt a partíciós tábla törlésével lehet üressé tenni egy HDD-t.
Nekem nincsenek jó tapasztalataim az adat visszanyeréssel kapcsolatban, EXT4-ről meg még nem is kellett. de egy próbát megér. Ez jókat ír magáról. Nem ismerem, de hátha sikerül valamennyit visszaszerezni. Fontos! Nagyon óvatosan és körültekintően járj el, mert csak egyszer lehet valamit visszaállítani.
-
lovi27
addikt
válasz ttamas #11194 üzenetére
Ilyet még nem is hallottam, hogy használat közben megsemmisül egy adat HDD tartalma.
Ilyenkor amint észrevesszük a bajt azonnal le kéne húzni azt a HDD-t, hogy további írás ne történhessen rá. Ugyanis minden további írással csökken a visszaállítás esélye.Mit jelent az, hogy bűvészkedtél? Pillanatok alatt tűnt el az adat vagy hosszabb tevékenység végeredménye? Gondolom, az OMV-t okolod ha ide írtál, de hidd el egyik operációs rendszer sem csinál ilyet. Vagy kezelői vagy hardver hiba miatt történhetett fals írás.
-
ttamas
tag
válasz ttamas #11193 üzenetére
omv a filesystemnel is azt irja, hogy 70 mega foglalt a 6 terrabol, ugyhogy 4 tera adat ment a levesbe. A dolog azert zavaro, mert semmi nem utalt ra, hogy torolni fog barmit is. A dockerben piszklagattam openvpnt, es kodi repokat, gondolom ezek nem csinalnak ilyet .....
-
stigma
addikt
válasz ttamas #10188 üzenetére
(#10188) ttamas: 8k-ért teljesen megérte, és igen és én sem nagyon pörgetetm a CPU-t max akkor mikor a Nextcloud-ba becsatoltam 20-30GB-ot de akkor is csak időszakosan ugrottak meg a CPU ahsználat.
Ramban 8Gb van igaz, viszont 10%-nál többet sosem evettM.2-höz van adapterem , kemély 500FT volt ebay-en, vettem kettőt mert ha egyik emghal legyen bármi más, és sima sata átalakítója van, ami teljesen jó.
(#10189) Nagymelák: Hát gyors ötletem az lenne, de nézz utána hogy van Minidlna plugin ahova szerintem tudsz betenni online radio-t.
Legrosszabb esetben Docker-ben kell lenni ilyesminek.
-
stigma
addikt
válasz ttamas #10185 üzenetére
Hali, hát igen nekem is valami hasonló lenne a cél , igaz most már hogy van bootolható omv image is gemini lake-re, így nem biztos hogy váltanék.
Határokat még nem feszegetek a lapon , nekem asszem 10w-os a tpd-je a procimnak.
Ami jól jönne az m.2 sata hely a lapom ami nálam nincs de csak jobb skylake lapoktól felfele van ( 6.gen Intel lapoknál)
25k-t a konfigod nagyon megért.
Annyi tanácsot ha adhatok hosszutávon egy G4560/4560T vel jobban jársz szerintem igaz az 54/35W fogyasztásu, 2 mag 4 szál.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- OLED TV topic
- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- The Game Awards 2024 - Íme a nyertesek!
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat! (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- Google Pixel topik
- Politika
- Ukrajnai háború
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest