Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
bolondember
MODERÁTOR
Tiszteletem!
Hát, én is beléptem (tudtomon kívül máig) ''A'' Klubba, egy 2000 júniusi B Vectrával, méregzöld, 4 ajtós, 2000 Editionm 1600-as Ecotec-szívvel...
Dícsérni tudom csak, a 199 centimmel simán elférek, váltó aránylag hosszú úton mozog (igazából 1 és 2 között feltünő csak), kényelmes, eddig 7 liter alatt mentem vele (sztráda/város)...
A tipikus Opel-betegség, a hamar rohadó kipufogó rendszer itt is megvolt, de nem gáz, komplett jó az egész - bár 3 embe+csomag esetén már kicsit kevés a 100 paci... Na meg Ecotec - érdemes figyelni az olaj szintet...Olyan nők ideálja vagyok, akiknek mindegy...
-
Amu
tag
én már arra várok, hogy jöjjön az Uj astra és a H legyen a Classic
Az adott szó nálam még sokat jelent
-
Rover623
félisten
válasz Calogero #390 üzenetére
Aki küldte a fotót azt mondta hogy ha ilyen felnit kérek akkor dob fék helyett hátulra is kell tárcsa féket kell felszerelni.
Ha nem indiszkréció, milyen járgányra veszed ezeket a felniket (modell - évjárat - motor)?
Gyárilag mekkora felnik/gumik voltak rajta?
Jól olvastam?
6.5x16, 205/55R16 megoldást akarsz?primus inter pares
-
Calogero
addikt
Bevallom őszintén nem látok a kettő közt összefüggést.
Állítólag olyan a felni kialakítása hogy dobfékes kerékre nem lehet felszerelni, amibe én kételkedek.
Szerintem csak kereskedői húzásról van csak szó.
Amikor elkeztük ezt az autó vásárlást egy csomó (országszerte) opel kereskedésnek elküldem egy excel táblában, hogy milyen autó kell, adjanak rá ár ajánlatot.
Hát elég érdekesk eredmények jöttek ki.
Az egyik teljesen letojta hogy én mit akarok,rám akart szózni üllésfűtést eső érzékelő ablaktörlőt, automata világítást
Másik azt állította hogy 1.4 motort nem gyártanak Easytronicos váltóval vegyek 1.6-ost vagy 1.8-ast
És az árak.....
Pesten ugyanaz a felszereltségű autó 300 000Ft-al olcsóbb volt mint Debrecenben.
Pl.
Több szólamú kürt: 6000/57000 (Budapest/Debrecen)
Elektromosan behajtható fűthető tükrök: 10 000/45 000 (Budapest/Debrecen)
Fedélzeti Comuter: 59000/75000 (Budapest/Debrecen)
Pesten széria felszereltség volt a légkondi, Debrecenben nem.
A főváros, Nyíregyháza, Érd, ők képviselték reállisan az olcsóságot max 40 000 Ft volt az árak közt a különbség.
Debrecen, Miskolc: extra nagy haszon kulccsal dolgoznak.
Mi Nyíregyházára járunk Opel nézőbe.
[Szerkesztve] -
Fisha
őstag
Mar irtam a kalvariamat a topicban. Roviden:
Hengerfej repedes -> csere bontottra -> 500 km utan ugyanott ugyanugy csere -> motor csere.
Gyarilag ez van/volt a kocsiban, szoval nem tuningrol van szo, hanem tipusazonos mocicsererol, hogy minel kevesebb legyen a macera. B Omega amugy. Meg ekkora kasztnival is szedi (szedte ) a labat rendesen.
Ezt a csorgest megprobalom megsasolni ha legkozlebb szemugyre veszem a joszagot, nomeg egy kiprobalast is reszkirozni fogok.
Koszi.
Ha van meg otlet ne kimeljetek.
Fisha -
Vada
tag
Itt az általad felsoroltakon kívül ami fontos a hidrotőkék állapota abba 24 van ha egy is csörög azt számold 7 ezer HUF ra.Tehát első indítás reggel sasolod van e csörgő hang természetesen lesz amig az olajat fel nem veri ez kb 3 -4 mp és el kell halgasson.Ha nem akkor a fent említett csörgö hanggal fogsz találkozni ami ugye nem szerencsés.....
WC graffity: Ne ide nézz, a vicc a kezedben van.
-
Vada
tag
válasz V.Stryker #379 üzenetére
Ha azt akarod hogy egy pici erő is legyen a kocsiba akkor a benzines 1.8 -as én dieselt nem vennék mert szeretem ha megy is a kocsi nem csak kormol dieselbe ami megy is az nagy moci és turbós egyébként családi kocsikázásra jó az az 1.7 én úgy tudom az isuzu mocik megbízhatóak .
-
Vada
tag
Milyen mociról van szó azt nem ártana tudni ?! Én ott kezdeném , hogy nem vennék mocit amit nem tudok kipróbálni mert ez mind szép és jó de ha nincs ereje , rossz hangja van (nem tom milyen mociról van szó) így elég lutri.
-
V.Stryker
nagyúr
Most szándékozom venni egy B Vectrát. Tud valaki véleményt mondani az 1.7-es isuzu motoros dieselekről?
Benzinesből melyiket érdemes venni? Én az 1.8-asokkal szemezek.Érdemes?-
-
Fisha
őstag
Szakembereket, hozzaertoket kerdeznem:
Mire kell figyelni egy bontott motor vasarlasnal.
Elmentem ma megnezni a kiszemelt darabot. Neztem a vizet tiszta volt, kipufogo nem dolgozott bele. Neztem az olajat, nem volt habos, nem dolgozott bele a moci. Neztem a szelepfedelet, motor feluletet, tiszta volt mindenhol. Szaglaztam nem ereztem egett olaj szagot. A szelepfedel csavarok rozsdasak voltak, szerintem ez is biztato, mert valoszinuleg nem volt mostanaban szetszedve a motor, tehat nem valami visszatero problema miatt adjak el.
Mit lehet meg megsasolni? -
Calogero
addikt
Vigneau, _seth_
Nem olyan régen beszéltünk a Alu felninek látszódó fémtrárcsákről, nha megtudtam hogy milyenek is, nem olyanok mint amit _seth_ mutatott.
A dolog úgy néz ki, hogy az acál keréktárcsa 5 küllős (tehát nem az a megszokott teli lemezfelni) és arra megy rá a disztárcsa, ami szintén 5 küllős. Igy pedig olyan hatás keletkezik,mintha alufelni lenne az autón. Csak az autóhoz lépve és megkopogtatva a dísztárcsát jön rá az ember, hogy ez nem alufelni.
Képeket délutánra igértek.
[Szerkesztve] -
Yeti910331
aktív tag
Nekünk 1.4 -es Combo tgk van és szerintem kényelmes.
Kizárt dolog, mert nem tudom. :)
-
Calogero
addikt
Nem kell újrakábelezni.
Én a Pajeromra csináltattam meg.
A szettben voltak az égők, meg egy doboz, amiből kijött két vezeték.
Az egők mentek a régiek helyére. A dobozt elhelyezték a motortérben, úgy hogy az egyik kábel ment a lámpatesthez, a másik meg pedig csatlakozott a gyárilag behúzott kábelekre.
Villamossági autó szerelő rakta be, kb 20-30 perc volt az egész rendszer kiépítése.
70 000 Ft volt+ 10 000 szerelő.
A6 audiba gyári van, és melléállva a különbség csekély mértékű volt.
De nekem nem is volt a célom hogy a ''gyárit megverjem'', csak a halogénnel jobb legyen.
Ha akarom túl világítom az összes gyári szipi szupi xeonos autót ha kell, 7 reflektor van a kocsin -
Amu
tag
-
Petya25
őstag
Xenon fényhez mi kell pontosan? (Astra G)
Úgy olvastam valahol, hogy nem elég egy izzó csere, mert máshogy múködik mint a hagyományos. És kb mennyi a tompítottat lecserélni?Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo, bizony!
-
Amu
tag
ja és az hogy mennyire kék a dobozban, tök mind1, mert mindegyikről leég az első bakapcskor
Az adott szó nálam még sokat jelent
-
_seth_
veterán
Akkor az nem olyan izzó mint amilyet én láttam
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
ALYRA
tag
SZIA !
körbenéztem kérdeztem a fönixtuningnál izzóval kapcsolatban philips vagy osram h7 12v 55w teljesítményt javasolt mondván a többi ua. teljesítmény mellet ha kékre pl. színezve kissebb fényeröt ad le ( s ebben lehet is valami) míg a philips ill. osram +növelt fényerövel ( kb. 50-60 %) nem bántja a foglalatot s a foncsort .
a színezetböl a nagyobb 110w teljesímény ami jó lehet de bántja a foglalatot s a foncsort is .
ily informácíókra tettem szert jelen pillanatig de még várok 1 kicsit hátha több is akad
köszi"Taníts minket úgy számlálni napjainkat , hogy bölcs szívhez jussunk."
-
_seth_
veterán
válasz Calogero #352 üzenetére
Tudom mit jelent a kelvin szám éppen ezért írtam le
Akkor egy kérdés: nekem ugye sima H4-es izzó van benne jelenleg, ha csak izzót cserélek egy philips vagy más márkájú 4300-as izzóra az teljesen szabályos lesz? (gondolom amit én láttam az a kínai mivolta miatt nem használható de egy drágább már lehet, hogy igen). Komplett szettet én nem szeretnék venni mert az autó árának jelentős része lenne akkor a két fényszóróIntel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
_seth_
veterán
OFF Road & Show Car... ez volt ráírva Láttam ilyet a coraban és a praktikerben is ma
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
Amu
tag
most látom csak, hogy van ilyen topic
OPEL
az családba 3 db van, egyikkel sincs semmi gond (B corsa, F astra és nekem G astra)
[link]Az adott szó nálam még sokat jelent
-
Rover623
félisten
válasz Foglalt név #346 üzenetére
Twinport annyit tesz, hogy dupla befecsekendezős.
Juhé...!!!
És ezt már az Opelnél is tudják...?
Tisztára versenymotor...
Én hülye...én meg azt hittem hogy ők így hívják a saját változtatható szivócsőhossz megoldásukat...primus inter pares
-
Calogero
addikt
[link]
A Kelvin szám az izzó színét jellemzi. A sárgás halogén 3000K körüli, a tiszta fehér H.I.D. Xenon 4300K, a jégkék 6000K. Ahogy növekszik a Kelvin szám, úgy kékül az izzó fénye.
A legerősebb fénye a 4300K-es izzóknak van, ettől felfelé haladva az izzók fényereje csökken.
Legjobb a 4300K-es izzó, mivel ez áll legközelebb a napfény színéhez, így az emberi szem ebben a tartományban a legérzékenyebb.
A magasabb kelvinszámú izzó színhőmérséklete torzítja a színérzékelést, valamint az emberi szem nem elég érzékeny ezen a tartományon. A vizes aszfalt kékes árnyalata is jelentősen elnyeli az erős kék fényt.
Amikor a kocsimba szereltettem xenon szettet 2 félét ajánlottak 4300K/6000K
KPM szerint a 6000K-val is átment volna a vizsgán, de nem kockáztattam a 4300-ast választottam,hát a halogén elbújhat mellette az biztos.
Az biztos ha megjön az új Opel akkor egyből cserélve lesz
Igaz rendeléskor is kérhettük volna bele, de úgy 19x xxx Ft-omba került volna . A külön szettet akciósan vettem 80 000 Ft-ért szerelési költésgel együtt.
[Szerkesztve] -
Vigneau
félisten
Csak az a fura, hogy közúton kívül akkor hol használjuk? Minek van kereskedelmi forgalomban - ha már tiltják és erre ráadásul még a csomagoláson is felhívják a figyelmet? Vagy mindenki használja egészséggel az illegális gyorsulásikon...?
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest