- Vezetékes FEJhallgatók
- Hobby elektronika
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Androidos tablet topic
- OLED monitor topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- DUNE médialejátszók topicja
- Azonnali informatikai kérdések órája
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tyrone89
aktív tag
Avatar 2. részéből készítek egy új verziót, teltebb színekkel és kontrasztosabb megjelenéssel. Ha valakit esetleg érdekelne majd, írjon üzenetet.
-
torma1981
veterán
Sziasztok.
LG 83G4 vs TCL 98C855 lenne a kérdés. Szerintetek melyik érné meg jobban?
Pc-re kötve monitornak főleg, rajta filmezés, játék stb.
A TLC most olcsóbb is mint a 83G4.
-
-
ρσгτσ
addikt
válasz
anderledani #112333 üzenetére
LCD ebből a szempontból igénytelen, ráadásul azt majdnem! bárhogy használhatod. Nem kell annyira figyelni a panel védelmére, mint OLED -nél.
Ha utóbbinál nem egységes a panel, az már később normál tartalomnál is zavaró lesz.
De a legnagyobb probléma az, hogy az elmúlt évtizedekben nagyon átalakultak a fogyasztói szokások. Egy-egy TV -hez 15 év múlva már lehet semmilyen alkatrész nem lesz. De a kritikusabb pont itt is a panel lesz.
Nem szempont már a hosszú alkatrész ellátás, egymás után szarják ki a modelleket a gyártók, nincs minden sarkon egy TV szerelő, és vannak olyan komponensek, amik baromi drágák. Jobban megéri egy új TV -t venni, és sokan inkább így is tesznek.
Felgyorsult a világ, rövidültek a fogyasztási cikkek élettartama. Itt már (meg sok más szegmensben) el kell engedni a hosszútávú reményeket.
-
alaves
addikt
-
alaves
addikt
-
anderledani
őstag
válasz
ρσгτσ #112296 üzenetére
A környezetemben 2 hagyományos LCD van ami 15+ éves, illetve 8 éves LED LCD is. Az oled meg még egyszerűbb felépítésileg, amelyik nem tartalmaz valamilyen rejtett hibát, el fog menni sokáig, és az egyetlen öregedése a beégés, ami még mindig sokkal kevésbé zavaró, mint az LCD-knél a foltosodás volt
-
John D'oh
aktív tag
Szebb a kèpe (ez érdekli talán legkevésbé).
Kevésbé tükröződik a felülete, tehát kevésbé látod magadat benne bizonyos jeleneteknél.5 év panel garancia. Ez a legjobb érv mellette a hölgy számára szerintem.
A C-re csak 3 év jár. Ha utána egy nappal mondjuk valami gond van, akkor már nincs gari.
A G széria esetében 5 évig garanciát vállal az LG a panel hibákra vonatkozó problémákra. Pontosabban alkatrész díjat nem számol fel, de magasan ennek lenne a legnagyobb költségvonzata ha bármit cserélni kell. -
mp54
senior tag
Érvelni szeretnék az LG65G4 mellett C4 ellenében, egy humán érdeklődésű, nyugdíjas értelmiségi hölgynél! Összefoglalnátok,hogy mit és hogyan mondjam?!
80 eFt+talp a különbség...
Kösz! -
Vhiktor
Topikgazda
Megnezem majd én is a Panasonic gz950-nemen, meg egy minileden. De minileden anno már néztem és villogott.
-
szkutyi
addikt
Érdekes.én az említett eszközökön láttam, haver is,(neki van a projektor, szintén Vhiktor álltal kalibrált.) (még csak az sincs hogy mindd lg...:/)
Vhiktor is megnézte amikor téma volt, nála is létezett a jelenség...
Én ennyit tudtam hozzá tenni a témához, a neten van még jópár fórum ahol téma ez.
UI. Csillagok közöttben érdekes de semmi villogás!
Valamelyik Batman filmre mondta meg haver hogy látta.
Ja Samsung s25 ultrán is tesztelve... -
válasz
szkutyi #112304 üzenetére
Nálam nem villog . Csillagok között BR ben , Batman filmjei BR ben meg virágboltiban is megvannak. Philips 706 és Lg C2, mindkettőn megnéztem pár jelenetet most erre figyelve,de alapból sem tűnt fel.
Oppenheimert nem tudom, elég volt egyszer végigszenvednem moziban, ott mintha valóban valami lett volna a pécsi moziban. -
szkutyi
addikt
0:40, oppenheimer mögötti ház az esőben villog.
1:24 jobbra az ajtó villog.
2:45 bal oldali srác férjétől balra felfelé a fal villog
6:20 a fal villog
17:10 körül megint csak a fal, de sok a kamera váltás,
40:28 faszitól balra villog a fal.
1:37:30tol körül majdnem minden.. de az ég tuti -
szkutyi
addikt
válasz
John D'oh #112318 üzenetére
Akkor örülj neki.
az a film tele van ilyen jelenetekkel.a tó parton is amikor beszélgetnek..pontos időt nem tudok..
De mondom kb 2-3 percenként van olyan jelent, vagy még sűrűbben is.
Nehezen kivehető , egyik videón a fű, a másik videón a víz..
A zaj kezd be be villanni a filmeken egyébként kamera mozgásra. [link] -
mp54
senior tag
MM-ben:
LG 65 G4: 600 eFt
LG 65 C4: 520 eFt
Megéri a különbséget a G4?
Kösz!
Van ezekhez talp? Kellene...! Ha nincs, mi a javasolt vétel?
MM két év garanciát ír. Elég kevésnek tűnik... -
szkutyi
addikt
-
szkutyi
addikt
válasz
Aurig@ #112306 üzenetére
Nolennek iszonyú speciális forgatásai vannak..(analóg szallagok, analóg IMAX, régi stílusú lámpák, stb ) .ezek okozzák ezt a villogást...nem a tv...nem a lejátszó...
Csupán van amelyik anyagon rajta van, van ami szét van tömörítve, van olyan tv ami úgy van beállítva hogy lemossa ezt az enyhe vibralast.hogynte miért nem, a tvd miért nem adja át, azt én nem tudom..ezek viszont tények.
.én amikor észre vettem, nem 1 de nem is 2 Nolen filmet szedtem le REMUX-ban és néztem meg :
----LG c3 oled
----samsung s23ultra
----samsung régi hd tv
---- Epson tw9400 projektor
Ezeken mindd jelentkezett, ugyan azon jelenetekben UGYAN ÚGY..(oppenheimert pl én leszedtem direkt emiatt mindenféle típusban...(4k hdr, sdr, full hd stb..)
Mellesleg a dunkirk is az egyik ami brutál villog....
A másik az oppenheimer.foleg a fekete fehér jelenetek.Egy megoldas talán:
Flickering and strobing is a quality of film projection. The only way to eliminate it is to shoot and project at 48 frames per second rather than 24, which is what the IMAX HD concept was. They only shot and projected one short using that concept but it caused so many projection problems that it was never used again.
I never explicitly noticed flickering until after all cinemas had switched to digital and then I saw film projection for the first time in 5 years with The Hateful Eight in 70mm. Being aware that you are watching film being projected one frame at a time will make it more noticeable, most people are only aware of it subconsciously.
-
Aurig@
őstag
válasz
Igaza van John D'oh-nak.
Nolan film a: Csillagok között, Eredet, /ezt a két filmet többször láttam, többféle verzióban: Blu-ray lemez, Blu-ray remux illetve UHD Blu-ray remux/ Tenet, a Dunkirk stb., de nekem egyik sem villog.
Elég jó még a szemem se közelről, se távolról nem látok villogást. Mindegyiket láttam többször is.
(Az, hogy sokan írják, még nem biztos, hogy úgy is van. Sajnos sokan a tömegnek hisznek, én mindig annak, amit látok.
Ha 100 emberből 95-nek nem ízlik egy étel, akkor onnantól kezdve rossz és ehetetlen, mert többen így gondolják? Akkor a maradék 5% ki tudja mit evett, mert összességében rossznak kell lennie, hiszen többen alátámasztották, hogy nem jó.)
Nem szabadna ilyen állításokból kiindulni. -
John D'oh
aktív tag
válasz
Elhiszem neked, én csak azt mondtom, hogy ÉN nem vettem észre. Az Oppenheimert mondjuk kihagytam pont, de szó szerint az összes többi Nolen filmet néztem pedig.
A bizonyos sötét jeleneteket érintő flickering mint jelenség attól még létezik ezt már sok forrásból megerősítették, erről szeretnék többet megtudni, hogy van e rá valami beállítás vagy valami amivel kiküszöbölhető ha ilyenbe szalad az ember.
-
John D'oh
aktív tag
válasz
Vhiktor #112299 üzenetére
Valaki példáuk az imént linkelte nekem az alábbi videót. Azt állítja 20mp körül van egy sötétebb jelenet ahol villog a fény, és állítólag két másik G4 tulaj is visszaigazolta neki.
Az Oppenheimert emlegették még több helyen, illetve sorozatok közül a Silo és a Squid Game volt megemlítve.
-
John D'oh
aktív tag
G4 tulajokat kérdem hogy a villogó fény (flickering) bizonyos sötét jeleneteknél film közben, az forrástól függetlenül megjelenhet bárhol (tehát belső app, mkv remux külső lejátszó stb.) vagy lehet izolálni, és létezik e valami beállítás mókolás amivel ez orvosolható?
Több helyen olvasom, hogy ritka ugyan de sajnos olyan is van hogy akár egy konkrét filmet vagy sorozat részt hosszasan érint. -
ρσгτσ
addikt
Azért azzal érdemes tisztában lennie, hogy valószínű ezek közel sem mennek el annyi évet, mint a mostani CRT TV. Illetve hosszútávon javítással sem nagyon érdemes számolni.
Egyrészt azért, mert például egy panelcsere baromi drága buli lesz, ha lejárt rá a garancia. Másrészt meg azért, mert hosszútávon valószínű alkatrész sem nagyon lesz hozzá. Vagy nem minden.
Azt is érdemes tudnia, hogy a panel védelme miatt normál TV adásnál nem ajánlott maximum fényerőt használni. Ha túlnyomó többségben az megy nála, és jellemzően 1 vagy 2 csatorna megy magas napi óraszámban, akkor nem igazán ideális választás az OLED.
-
ρσгτσ
addikt
Jobb az LG szerviz, ugyanakkor az eddigiek alapján kevesebb probléma van a Samsung OLED -del. Hogy ez valóságban mennyi, milyen arányban, azt nem tudjuk. De kevesebbnek tűnik a panasz.
Illetve az is igaz, hogy az LG piacvezető OLED kategóriában. Így valószínű ezért (IS) több a negatív visszajelzés.
-
mp54
senior tag
válasz
anderledani #112292 üzenetére
Köszönöm. A Samu szervízről/ügyfélszolgálatról elég sok rosszat lehet itt olvasni, az LG-ről pedig elég sok jót.. ezért gondoltam LG-re, annak ellenére, hogy tudtommal a Samu QD-OLED a legjobb kijelző...
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
anderledani #112292 üzenetére
Az a tv konkrétan egy referencia fsi xmp310 monitorral egyenlo kb, töredék áron
-
mp54
senior tag
Sziasztok!
Segítséget kérek tv választáshoz.
Ismerős nyugdíjas értelmiségi hölgy. Felhasználási terület: Telekom-tól van tv-műsor és Netflix előfizetés. (nem tudom ezek milyen képminőségű kijelzőt kívánnak...) Netről elérhető (Youtube) filmek, stb nézése. Játék kizárva. A szoba csak szalagfüggönnyel sötétíthető. Nézési távolság jelenleg kb. 4 m (CRT TV!!!), de szükség esetén a fotel közelebb tolható. A méret-harcot majd nekem kell megvívnom....megpróbálom a 65"-t elérni...Külön hangrendszer nem lesz. Falra rakni nem akarja. Hosszú távra akar vásárolni.
Fél milla körüli összegnél nem szeretne többet költeni.
Én LG 65C4-re gondoltam...
A javaslatokat előre köszönöm! -
Laraxior
titán
Úgy tudtam, hogy a C3 oledben is 10 bites panel van, de több helyen is olvasom, hogy megy 4K@120Hz RGB 12bittel.
Itt egy fórumtárs is így használja már régóta, pont a VGA topikjában jött elő. -
sasa134
addikt
Nos megjött a 65C4, be is lett üzemelve (Vhiktor beállítási segédlete alapján beállítva), egyelőre talpon van, hétfőn tud egy cimborám segíteni feltenni a fali állványra, de nagyon szuper, a család (2 kis fiam van) is ámul, nagyon nagy az öröm, köszi mindenki segítségét, örülök, hogy ezt vettem
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
eL Geri #112285 üzenetére
igazán nincs mit, inkább úgy mondanám, magának a DV-nek nincs igazából gyakorlati előnye a HDR-hez képest. a DV dinamikus metaadatot használ, a HDR statikusat, kb annyit jelent hogy a DV-nél akár képkockánként is változhat a fényerő, viszont az emberi szem a szűk keresztmetszet, ezért ebből majdnem biztosan semmit nem érzékelnél egy normál HDR film után nézve. Talán egymás mellett nézve ugyanazt a filmet HDR-ben és DV-ben feltűnne valami de annyira kis mértékben hogy elhanyagolható teljesen. A P7 DV-nél a javítóréteg az tényleges pluszt jelenthet a HDR-hez képest, akár extra fényerőben, akár a részletek láthatóságában akár képhibák javítáában, DE ez sem olyan hatalmas különbség mint amilyennek így leírva tűnik esetleg. Egy P7 anyagot sem nagyon lehetne megkülönböztetni egy normál HDR vagy P5-P8 filmtől egymás után nézve.
Itt egy videó a P7 és a normál HDR alapsáv közötti különbségről: [link] ami persze így itt a videóban látványosnak hat, de valós tv nézési körülmények között egymás után nézve nem nagyon tudnád megmondani melyiket láttad épp. Viszont felhívom a figyelmed a videóban a Halloween II. részletre ahol láthatod hogy a HDR alapsáv hibás(blokkosodott,kockás a kép a nő körül..a melle a videó miatt cenzúrázott, azt ne nézd hibának, csak körülötte. majd utána a javítórétegen már tökéletes..tehát ilyen hibákat tud javítani az extra réteg. Ugyanakkor ez a hiba a sima HDR vagy P8 anyagon kb 1 tized másodperig látszik, egy szempillantásnyi ideig..szóval gyakorlatilag ha épp nem oda koncentrálsz lehet fel sem tűnik.
Úgy hogy én azt mondom jó a DV, de bőven együtt lehet élni azzal is ha nincs, és "csak" HDR-ben látod az adott filmet.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
máyköl #112281 üzenetére
Kérdés, hogy a koaxon tényleg jön -e valami. Milyen a box? Mert ha multimédiás, akkor lehet koax sem kell neki, csak rádugják, de nem úgy jön rá az adás.
A TV -n CI kártya nélkül is meg kell találnia a csatornákat, csak nem mindegyiket tudod nézni nélküle. Tehát ezzel nem mondtak akkora hülyeséget. De CI -vel is lehet keresni, nem kell ennyit variálni.
Meg tudod nézni valamilyen másik TV -n a koax kábelt? Vagy nem csúszott szét valahol?
Illetve nem tudom fejből hogy néz ki a B9 menüje, mindent jól állítottál be?
-
máyköl
veterán
.
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
eL Geri #112276 üzenetére
P8 mp4-et kell TS-be muxolni [link] ezzel a programmal. mkv-ból nincs Dolby Vision LG-n csak HDR. Így ha egy P8 mkv filmed van, azt is muxolni kell TS-be ha DV-t akarsz. P5 mkv-nál szintén, mert abban nincs HDR sáv, ezért lilás vagy zöldes lesz a kép. (Egyébként szerintem a P5 és P8 Dolby Vision abszolút nem ér annyit, hogy muxolgatással cseszd el az időt. 99%ban ugyanazt fogod látni mint HDR-ben. ) Egyedül a P7 DV ami tényleg pluszt adhat a HDR-hez képest a javítóréteg miatt, de mivel a P7 DV-t kb egyik tv sem kezeli már, így felesleges vele foglalkozni.Ehhez külső lejátszó javasolt.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
tibbike01 #112275 üzenetére
Filmnél, illetve videós tartalomnál nem hiszem, hogy tudok ilyet mondani. Szerintem a nagyátlag felhasználói szokásán bőven túlmutat. Vagy talán 8K készüléknél érdekesebb, ha a tartalom is olyan. De ott már a 48Gbps is kevés lehet.
Ez elsősorban szerintem gamingnél érdekes.
-
eL Geri
őstag
válasz
eL Geri #112265 üzenetére
Na és akkor jönnek a hülye kezdő kérdéseim
- Hol lehet puha "szerelőkesztyűt" venni?
- Hogy is van ez a DV formátum lejátszás a G4-ben? P8-at kell átkonvertálni P4-re? Vagy valami ilyesmi. Pontosan hogyan / mivel kell ezt?Bónusz kérdés: Épp ránéztem egy virágboltban, és az The.Eternaut.S01 sima HD nagyobb videó bitrátás volt, mint a DV/HDR-es verziója. A HDR világ eddig engem elkerült. Jól sejtem, hogy csak ez a release volt béna, és nincsenek csodás, hiába HDR, de vacakabb lesz a képe az alacsonyabb adat miatt?!
-
tibbike01
őstag
válasz
LurkerSheik #112274 üzenetére
Te árultad?
ρσгτσ: egy élő példa jól jönne, hogy pl ennél a filmnél, ezzel a külső lejátszóval ilyen hdmi kábellel már gond lenne a segesség.
-
-
ρσгτσ
addikt
-
tibbike01
őstag
válasz
hyppo! #112253 üzenetére
Miben mutatkozik meg a csak 40Gbs sebesség? Hogyan veszi ezt észre a mezei user?
John D'oh: talán ennyi lehet a reális ára. 77S90D pl most is van aprón 590ezerért (bontatlan 3 év samsung garis). Az S95D ilyen 700körül ment mindig is aprón. Szóval én tuti nem rohannék a G4-ért.
-
-
eL Geri
őstag
válasz
John D'oh #112264 üzenetére
Kész, végem, meghaltam!
Majd 1,5 év "szarakodás után" ezt most nem tudtam kihagyni. Megvettem!!!!!!(Most már csak abban kell bíznom, hogy nem lesz vele baj! Ugye ezek nem kiállított darabok?)
Ez most annyira lement, hogy ezt már az asszony is rámondta, hogy ok, ez jó ár -
alaves
addikt
rtings (kanada): G5 HDR 2% 2412 nit vs. S95F HDR 2% 3832 nit (S95F előzetes, nem végleges megállapítás)
-
torma1981
veterán
válasz
hunspikey #112260 üzenetére
Háát azokat a köröket azért otthoni körülmények között kíváncsi lennék milyen. Pl a G3- G4 között nem volt nagy difi. Szinte semmi. A teszt sem hozott ki durva különbséget azért.
Azért az, hogy a teszt szerint 165Hz-n magas az input lag az érdekes. Lehet javítják, de szerintem elég gáz.
-
hunspikey
őstag
válasz
torma1981 #112181 üzenetére
Az a baj, hogy régen ez működött, mert pl C9 és C3 között a jóisten se tudta megmondani, hogy mi a különbség a képét tekintve. Hangban még jobb is volt a c9... szebben szólt, sokkal öblösebb rendes mélyek voltak benne és volt DTS is.
Viszont mostanában rákapcsolt az LG
A G3 látványosan jobb a G2-nél míg a G5 köröket ver a G4-re. Szóval ha fennmarad a fejlődés akkor mindig azt fogod érezni, hogy ténylegesen régi, gyengébb technikát veszel az újhoz képest.
-
zsistvan7
kezdő
RTINGS-re felkerült a G5 végleges teszt.
-
hyppo!
aktív tag
Sziasztok!
A samsung.hu-n is már feltüntek az idei oledek is.
Az S95F-nél viszont feltünt , hogy a connect box Y24. Ebből arra következtetek, hogy semmi változás nem történt az adatátviteli sebességében. Így maradt esetleg a 40Gbs és nem 48Gbs amit még mindog nem tudtak orvosolni. -
pkaresz
őstag
Sziasztok! Nagy a csend??!!
-
John D'oh
aktív tag
válasz
Trohak91 #112248 üzenetére
Mindenképp nézd meg saját magad.
A matt bevonat (fólia amit le is lehetne szedni, bár szerintem nem ajánlott sok szempontból)gyakorlatilag szinte teljesen megszünteti a tükröződest, viszont ez azzal jár, hogy amennyiben fényes szobában nézed a fekete picit világosabb árnyalatú lesz.
Megjegyzem nálam az elmúlt lassan 1 év alatt én erre nem figyeltem fel, annak ellenére, hogy a szoba egyik falán van egy hatalmas ablak, pedig aztán minden zavarni szokott ami nem úgy működik ahogy elvileg kéne.
Ha sötétben nézed akkor pedig még elméletileg sem fordul elő. -
-
-
Trohak91
csendes tag
Sziasztok!
Csak egy elméleti kérdést tennék fel.
Ha van egy 65 colos Samsung OLED tv-m, akkor azt milyenre érdemes cserélni? Ha már OLED, jobb annál maradni, és megéri többet adni érte, mint egy másik fajta Samsung tv-ért ami nagyobb?2 éves lesz még, ezért elméleti, és meggondolandó, mert 1 millió egy nagyobb OLED tv.
Azért Samsung, mert az operációs rendszere nagyon bejött, már 7 éve használok ilyen rendszert, persze TV függő ez is, hiszen újabbakon frissül a menü, de az alapja ugyanaz.köszi
-
-
Borisz76
nagyúr
-
John D'oh
aktív tag
válasz
stickles #112237 üzenetére
Stell SHO 3630--at használok és teljesen meg vagyok vele elégedve de nálam nem volt szempont, hogy forgatható/kihúzható legyen.
-
válasz
eL Geri #112227 üzenetére
A G5-nek is vannak bizonyos hátrányai hangformátumokkal, színhelyességgel, sötét hátterű megjelenítés túlvilágosítása stb. Nagyon új még ez a panel, a Samsung S95D esetében is idővel jöttek a kérdőjelek. Félreértés ne essék, jó TV-k, de vannak fonákságok is velük.
Érdekes módon az LG-nèl már belengették a hibrid RGB tandem panelt. Hova ez a sietség?
A jelenlegi legjobb vétel a G4 még MLA panellal, amely technológia az élettartamra is kedvező hatással van.
-
stickles
tag
Sziasztok
Egy Samsung qe77s95d-hez szeretnék fali konzolt
Forgatható/kihúzható változatot
Honnan és milyet érdemes venni
Köszi -
John D'oh
aktív tag
693k-ra lement a 77C4 Alzában ha valakit érdekel.
915 meg a 77G4. -
csabi0805
senior tag
válasz
eL Geri #112219 üzenetére
Először is köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat.
Most pedig jöjjön a hiba.Van a kikapcsolási időzítő.
Na most nálam úgy van beállítva,hogy a hét minden napján ha a tv be van kapcsolva akkor este 23:20-kor kapcsolja magát ki a tv.
Viszont ha van egy olyan nap amikor nincs este bekapcsolva a készülék,akkor következő nap már nem kapcsol ki 23:20-kor a tv.
Kedden mondjuk este nincs bekapcsolva,akkor szerda este már 23:20-kor nem kapcsol ki.Olyan mintha elfelejtené hogy ki kell neki kapcsolni.
Ezt a legutolsó frissítés óta csinálja.
23.20.42 a frissítés száma. -
sasa134
addikt
Elnézést, ha hülye a kérdés: a garancia megtartásához meg kell őrizni az eredeti csomagolást/dobozt?
Ha igen, az elég komoly kihívás lesz -
csabi0805
senior tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne hogy az LG-nél van rá lehetőség hogy a legutóbbi frissítés után keletkező bugot jelentse az ember valahova?
Észrevettem egy bugot aztán azért kérdezem. -
-
-
eL Geri
őstag
válasz
wallace 234 #112209 üzenetére
2025-ben ez a válasz elfogadhatatlan
-
krx21
nagyúr
válasz
wallace 234 #112206 üzenetére
Akkor ez nem az a probléma, amire én utaltam. De hasonló.
-
alaves
addikt
válasz
Zen_Ronin #112204 üzenetére
2160p50Hz/420 8bit (ha HDR-t is használsz, akkor 10 bit)
Minél kevesebb a konverzió, annál jobb. Ha nincs 4k előf., akkor elég lenne a 1080p, viszont a telekom által továbbított csatornák esetén valószínűleg jobb a saját szoftverük felskálázási algoritmusa. A TV nem biztos, hogy olyan jól tud alkalmazkodni minden szolgáltató technikai (pl. kodek) beállításaihoz. -
krx21
nagyúr
válasz
makoss #112202 üzenetére
Nem véletlenül kérdeztem, hogy milyen hangformátum? Az új Denon AVR-ek, eARC Atmos esetén akadoztak. Azóta az új firmware megoldotta ezeket.
Az új firmware az esetek 90%-ban leginkább hiba javítások, így mindig érdemes felrakni őket. Az, hogy volt már a történelemben olyan, hogy egy új firmware-ben elrontottak valamit, ne tántorítson el… Javítják azt is… -
makoss
veterán
válasz
wallace 234 #112200 üzenetére
Én nem szoktam komálni a frissítéseket mert nem mindegyik olyan amilyennek lennie kellene, de azon agyaltam le kellene futtatni egyet a Denonra...
De ha már váltani kell HDMI-ről optikára az már komoly hiba szerintem, amúgy én is gondolkodtam rajta. -
krx21
nagyúr
válasz
wallace 234 #112200 üzenetére
Milyen erősítő és milyen hangformátum?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hobby elektronika
- Windows 11
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel Core i7-9700 CPU, processzor (SRG13)- Számla, garancia
- Bowers-Wilkins Pi7 S2 (2195084) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest