-
GAMEPOD.hu
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz dorika87 #56097 üzenetére
Wifi jelerősséget mindenképpen tesztelj felszerelés előtt, akár telefonon valamelyik programmal.
Rögzítés miért nem kell? Szerintem baromi hasznos. Azt, hogy az külön mennyit fogyaszt, na azt nem tudom. Szerintem elenyésző lehet a folyamatos wifi mellett.
Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
válasz dorika87 #56094 üzenetére
Napelemesből csak olyat érdemes venni, aminél külön van a napelem. Akkor tudod bárhova tenni mindkettőt. Ennél a xiaominál, ha árnyékos helyre pl eresz alá teszed, az már necces.
Én tapo c425 és a200 szettet néztem. (de nem vettem meg, inkább a kábel) Ezeket kb bárhova rakhatod. A napelem forgatható, 4.5 Wattal tölt, 4 méter kábelt adnak hozzá. Ennél a szettnél a 24 órás működéshez kell kb napi 30-60 perc napfény. Tavasztól őszig ez nem akkora probléma, télen már lehetnek gondok. Tapo cuccok egyébként egész jól működnek a Google homeban, pl a kamera képét is tudom nézni a Google nesten. Riasztás is átjön. Viszont nekem c520ws kamera van, ez ugye vezetékes. Ezeket is vedd figyelembe.
(Googlenak is van ilyen napelemes rendszere, de az borzasztó drága...)Másik dolog, hogy, ha a kábelezés nem megoldott, akkor netet, hogy fog kapni? Oké, hogy wifin, de, ha odáig elér a stabil jel, akkor szerintem a kábelezés se lehet túl bonyolult.
-
válasz furumc #38516 üzenetére
Nekem Honeywell t6 van. Egész sokmindent tud, appból vezérelhető, érintőkijelzős, egyszerű felszerelni. (tasmota nem tudom mi, szerintem azt nem tudja. ) Appból lehet programot állítani, akár minden napra külön külön. Ha engedélyezed a telefonodon, akkor tud GPS fence módot, így mire hazaérsz meleg lesz. Feleségem eléggé szereti ezt a funkciót.
-
válasz Degeczi #38496 üzenetére
Hülye vagyok... Pont annak a dugaljnak néztem a fogyasztását, amire a klíma van kötve. Azon meg ugye kikapcsolva is megy a wifi, fagyás elleni védelem, stb... A többi valóban 1W alatt van. Sorry, ezt benéztem.
-
Sziasztok. Gondolom ti is használtok wifi-s dugaljat. (pl. Tp link tapo szériát.) Ezek nálatok is 5 wattot fogyasztanak készenlétben? Az kb 3.6 kW egy hónapban, ha 10 ilyen cucc van a házban, akkor 36 kw/hó. Úgy, hogy csak van, nem csinál semmit. Nyilván nem ez fog csődbe vinni, csak nekem meglepő volt.
-
Sziasztok. Egyre több helyen látok wifis (okos) radiátor termosztátot. Valaki használ ilyet? Én úgy gondolnám, hogy ez csak akkor működik jól, ha van egy központi egység is a kazánnál, ami a kazánt is ki/be kapcsolja. Anélkül csak a radiátor szelepet nyitja/csukja, de az meg mit ér, ha nem kering a rendszerben a melegvíz? Persze láttam komplett rendszert is, de az annyiba kerül, mintha lecserélném a komplett melegvizes radiátor rendszert elektromosra.
Jelenleg egy Honeywell t6 termosztátom van, ami eléggé jól programozható. Ezzel megtudnám esetleg úgy oldani, hogy hétköznap este 6 és 9 között beállítom 21 fokra, és ekkorra időzítem a radiátor szelepek működését is. Vagy ez így nem járható út?
Mindenféle ötletet szívesen fogadok. Köszönöm.Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
válasz Degeczi #16706 üzenetére
Hú, ezt így most nem igazán értem... A Google home felületen is megjelenik minden, szobákra bontva. Mindent tudok állítani, lámpánál pl színt, termosztátnál hőmérsékletet, dugaljakat kapcsolgatni, stb. Hasonló nagyon a Xiaomi Mi Homehoz, csak több eszközt támogat, modulokkal is bővíthető. Elkezdtem olvasgatni ezt a topikot, de úgy látom, ide már kell egy minimális programozási tudás is, én meg utoljára basicben és turbo pascalban programoztam.
-
-
válasz Degeczi #16697 üzenetére
Jól értem, hogy a home assistant kompletten integrálható Google homeba? Mert van felesleges raspberry pim. Nemrég vettem egy Google home minit akciósan, de annyi mindent tud, hogy sajnálnám kihagyni a rendszerből. Inkább az alá raknék mindent, amit lehet.
-
Sziasztok. Olyan redőny vezérlést keresnék, ami integrálható Google homeba. Tudtok ilyet?
Új hozzászólás Aktív témák
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette" - XL - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Hecht GG 950 aggregátorok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest