Új hozzászólás Aktív témák

  • ojb

    tag

    válasz gkfx #27943 üzenetére

    "Mindenképpen kell egy köztes Arduino lap?"
    Nem, de nagyon leegyszerűsítheti a feladat kivitelezését, mivel Arduino-ra egyből találtam jónak tűnő megoldást, míg ESP-re nem. [link] Ez alapból a teljes szenzort lekezeli a panel fűtés vezérléstől a hőmérésig bezárva. Amennyiben nem jó, amit csinál a soros portján kiadott adatokat már fel lehet dolgozni az ESP-vel vagy akár a HA-val is, de magát a szenzor modult az Arduino kezeli lokálisan.
    Létezik olcsó kapacitív érzékelő [link] , aminek az elektronikáját fel lehet használni az analóg jel előállítására, amit már az ESP-nek csak meg kell mérnie.
    Vagy amint írtam is biztosan létezik olyan programozói tudással valaki, aki az egész programot cak-pakk megírja és befordítja ESP-re.
    Az adatlapon lévő bekötésekből bármelyiket választhatod mindkettő működőképes, az ESP-ben futó feldolgozó programtól függ, hogy melyiket kell használni.
    Az első külső oszcillátor (HC14) használatával a kapacitás változás hatására megváltozó frekvenciát használja (frekvencia mérés). A második az ESP GPIO portjait felhasználva impulzus szélesség méréssel dolgozik.

Új hozzászólás Aktív témák