Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • NoLF

    veterán

    válasz Lortech #76313 üzenetére

    jövök, de rendet épp nem vágok, csak elmondom mi hogy csináljuk - természetesen ez mind ízlés dolga.

    az állagot mindenképp egy normális passata fogja megközelíteni, ezt nem kell darálni, turmixolni vagy hámozni meg vágni meg bohóckodni vele :D

    szóval passata, nyilván a minőségibb jobb, de sokszor mi is aldis vagy lidl-ös verziót használunk, ezeken a helyeken is van dobozos, valami 169 ft-ért...

    a mennyiség majd kiderül, mi nem használunk fel egy dobozt egy tepsi pizzához - a pizzának nem az a lényege, hogy tocsogjon a szószban. ha focaccia, akkor már mehet rá több nyilván, de arra is mehet kevés, ha inkább a tészta ízét akarod érezni - ezért mondom, ízlés dolga.

    tehát teszem azt fél doboz passata, bele két evőkanál RENDES olívaolaj, egy csipet só, két nagy csipet oregano, és ha nincs nápolyi haverod a környéken aki ezért pofánverne, akkor rakhatsz bele egy pici apróra zúzott fokhagymát, vagy akár egy csipet fokhagymapelyhet/fokhagymaport a friss helyett.

    cukrot felejtsd el, bazsalikomot ha akarsz akkor csak frisset rakj bele, a szárított nem okés.

    kész vagyunk. ha sok lett a szósz, (mert mint mondtam, nem kell összeokádni vele a pizzát, csak szép vékonyan kenni, hogy alatta simán átlátszódjon a tészta - de a feltéteket sem kell eltúlozni!) akkor főzz 10deka spagettit, keverd bele a szószt, és edd meg, míg sül a pizza :K

    :C

    [ Szerkesztve ]

    The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés