Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- EAFC 25
- EA Sports WRC '23
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Steam topic
- Need for Speed: World Online
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Android játékok topikja
- Xbox Series X|S
Új hozzászólás Aktív témák
-
bobsys
veterán
Ha eladom az autot akkor az egy evre kifizetett kotelezo biztositasbol visszakapom azt a reszt amikor mar nincs autom?
Casco-t letudom mondani es visszakapni a maradekot akkor ha nem adom el a gepkocsit?Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
Pacák
senior tag
válasz bitpork #87489 üzenetére
Leszerelés előtt papírmunkával kerestem az egyik surranótársamat, az egyik körletben vágni lehetett a cigifüstöt, de ott sem volt. Másnap mondták, hogy az fű is volt... Nem tudtam véleményt formálni, mert még csak nem is dohányzom, de már a szagra sem emlékszem.
Nuclear launch detected
-
bitpork
nagyúr
válasz parandroid #87490 üzenetére
Ha tudnám hova kell, de évek óta csak suttyomban nyomja.
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
bitpork
nagyúr
Lassan de biztosan meg fogjuk kapni a tiszteletbeli jamaikai konzulátus címet. Megint olyan fű szag gyön be az ablakon, hogy ilyet még hollandiai caffeshop előtt elmenve se éreztem.
-
ToBeY
nagyúr
Ez nem ablak vagy füldugó kérdése,sokkal inkább emberfüggő.
Én pl elég rossz alvó vagyok felkelek arra is ha valaki lehúzza a wc-t éjszaka.
__
btw: Valami film forgatás volt a közelben és lőttek géppisztollyal.Én meg nem tudtam róla, és majd összesz@rtam magam,hogy miez [link][ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
válasz fokukac #87485 üzenetére
Cseréltesd ki az ablakod, mert rossz minőségű . Vagy használj fuldugot. ( reptértől gyalog 15 percre lakom, csukott ablaknál alszok mint a bunda)
[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
nagyúr
Ja, szezonja van.... kb. az egész márciusom azzal telt, hogy reggel 5:40-kor jött egy galamb, és odaült az erkély korlátra, vagy az ereszre, és elkezdett huhogni... huhú- huhh..! huhú- huhh..!
Csak, hogy ne tudjak aludni...
Aztán felkeltem, elzavartam, és próbáltam vissza aludni, 10 percre, míg újra vissza nem jött... nem igazán voltam kipihent...Pleased to meet you - hope you guess my name
-
Pacák
senior tag
Ohh, költési szezon van, keresik a még szabad és háborítatlanak tűnő helyeket. Az egyikük anno betévedt a nappaliba és a szekrénysor tetejéről zavartam ki. Lányos zavarában elsőre nem is talált ki, kellett neki egy második — kétségbeesett — nekifutás.
Nuclear launch detected
-
BlacKSouL
addikt
válasz fokukac #87480 üzenetére
A környéken több új kis tavacska és mocsaras terület keletkezett 4-5 hónap alatt, ami az elmúlt 30 évben nem létezett, és mivel a föld se volt fagyott, meg elég sokszor esett, feltételezem telítve van. Patak is folyamatosan bőséges.
Hogy az Alföldről már jön a sivatagi por azt itt nem érezni.Galamb ellen Spyra Two. Bár drágállottam, maradt a tüske. Az erkélykorlátot végigraktuk, azóta nincs galamb. Mellettünk felettünk befészkeltek, szomszédok baszn@ak rá, van aki heti 2 napot van itthon. Ott huszával fialnak. Mondjuk egyszer arra is kitalálok valamit, de az biztos, hogy
műmadár, olcsó riasztó, alufólia, folpack, színes rongyok, madárijesztő, lengedező ruha, fellógatott cd, dvd, bluray disc, válogatás kazetta semmit sem érnek. Ugyanígy hatástalan a bottal csapdosás, hussogás, hessegetés, füttyögés. Egyszer fejenbasztam egyet röptében seprűnyéllel, de 1 hét után azok is visszajöttek.[ Szerkesztve ]
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
Pacák
senior tag
Amikor ide költöztünk, akkor a galambok saját területüknek tekintették volna a loggiánkat. Jött a nyár, a kiskorú kapott egy vízipisztolyt és kilövési engedélyt a galambokra.
Egyébként akkoriban lehetett kapni elég gyengécske egércsapdát is az Auchan-ban, amikből sormintát raktam a korlátra, hogy amikor nem voltunk itthon, akkor is biztosítsam nekik a nyugodt leszállóhelyet. Persze ki voltak kötve, hogy ne az utcáról kelljen felhozni — ettől függetlenül mindet brutálisan gyorsan megette az időjárás és ki kellett dobni.
Párszor láttam a hatást. A galamb meglökte, a csapda felugrott — mert semmi nem volt rajta, ami leszorította volna. A galamb ettől kihordott egy instant szívinfarktust és pánikszerűen elmenekült.
Később inkább kifeszítettem a korlát fölé egy nagyon vékony drótot, mert egyszerűbben megoldotta a leszállópálya blokkolását — de már az sincsen meg, mióta felújítottuk a homlokzatot.
Fokozatosan leszoktak rólunk a galambok és jelentősen meg is ritkultak, mert a szomszédos ház tetején rendezkedett be egy vércse pár.
Párszor láttam, hogy menetből leverik a galambokat az égről, aztán bevonszolják a zsákmányt egy kocsi mögé.Nuclear launch detected
-
NoLF
veterán
-
ToBeY
nagyúr
Reggel kaptam egy sms kódót erről a számról,de nem tudom mihez mert én ugyan nem kértem semmihez.06209000782
Mi lehet ez a szàm? -
bobalazs
nagyúr
-
csapos2
addikt
Talán még nem, de fog, biztosan.
Valamikor régebben olvastam tőled egy olyat, hogy 30 éve főzöl. Amennyiben nem a csillagpor hullott ismét a szemembe és kápráztatott el. Melyik vágódeszka a legjobb véleményed szerint?
Lelkiismereted méri önzésed őszinteségét. Hallgasd figyelmesen.
-
ToBeY
nagyúr
válasz parandroid #87463 üzenetére
Hát macskát nem tudok szerezni,de kutyát majd elkérem a felettünk lakótól.Úgyis mindig ugat az a kis dög.
-
nagyúr
-
ToBeY
nagyúr
Galambok ellen kéne valami tuti módszer.Kipakoltunk az erkélyről (mivel felújitjuk) és most 15percenként szállnak be a galambok,hangosak és összesz@rnak mindent.
-
ToBeY
nagyúr
válasz Tothgera30 #87455 üzenetére
Nyíregyháza talán egy picit messzebb van BP-től,de ha valamikor lesz arra dolgom beiktatom mindenképpen.Egyelőre a Veszprémi van tervben.
-
Pacák
senior tag
Könyvből idézni nem bűn.
Amúgy, aki nem érti a humort — különösen a morbid humort — annak így nagy kihívás lehet az online élettér.
Egy dartonita paplovag sötét tréfáit hallgatni utolsó kenet helyett? — Inkább az, mint egy bármilyen ügyintézés a magyar kormányablakoknál.Nuclear launch detected
-
Tim82
félisten
Vagy bármi mást, ami életelvként és sírfeliratként is megállja a helyét
Amikor egyszer ezt az "életelvként és sírfeliratként..." részt idéztem itt a fórumon, valaki volt szíves megsértődni, hogy morbid bunkó vagyok, aki az ő halálát kívánja.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
tildy
nagyúr
Angol bllentyűzetes macen hajtépés magyar ékezettel gépelni . Szakdolgozatom magyar nyelven voltát, inkább vettem egy magyar billentyűzetet hozzá.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
-
Pacák
senior tag
válasz parandroid #87447 üzenetére
Most Android alatt vagyok, de win alatt van egy olyan trükk, hogy ékezeteket lehet reptetni a sima betűtörzsek fölé.
Némelyik számbillentyűknél, a felső sorban másodlagosan ott vannak az ékezetek is.
Valahogy így működik a dolog:
AltGr+ a szám billentyűt lenyomni, amire oda van szitázva egy ékezet — elengedjük és látszólag semmi nem történt — most lenyomjuk azt a betűt, amire az ékezetet akartuk reptetni.
A magyar billentyűzet alatt így írok umlaut ä-t, de mással is működik.Nuclear launch detected
-
Pacák
senior tag
válasz parandroid #87439 üzenetére
Azonnal visszatérünk a normális állapotokhoz, mihelyst bizonyosak leszünk abban, hogy mi is a normális.
Douglas Adams — Galaxis útikalauz stopposoknak.
Ilyesmit például. Vagy bármi mást, ami életelvként és sírfeliratként is megállja a helyét.Nuclear launch detected
-
bitpork
nagyúr
válasz parandroid #87447 üzenetére
Vőd? Na ne b@ssza meg nyuszi hogy ilyen kurv@ öregek vagyunk
-
parandroid
félisten
Céges gépen vagyok mindig bajban, ugye német kiosztás, és nem változtatható, illetve nem lehet másikat hozzáadni, szóval ott kb lehetetlen magyar ékezeteket csinálni rá admin jogok nélkül. Mindenesetre elő bírnak jönni fura dolgok angol billentyűzettel, német kiosztással, én meg a magyart szoktam meg, lehet cifra dolgokat gépelni, ha az ember rutinból ír…
Vőm szokott még kiakadni, amikor leül egy magyarra állított gép elé. Eleinte küzdött, mint kutya a jégen, aztán most már rutinból állítja át első mozdulattal németre őket (vagy angolra, ha csak az van). Lányok egyébként már német kiosztással tolnak alapból mindent, igaz, magyarul gyakorlatilag nem is írnak, max nekem egy-egy sms-t.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
bitpork
nagyúr
válasz parandroid #87442 üzenetére
Nekem angol nemzetközi minden defaulton. A telefonon nem vagyok hajlandó lenyomva tartani az "i" betűt h hosszú legyen. Akkor sem. Ha nem akarja vki olvasni amit írok akkor nem olvassa
-
félisten
Nezd, en peldaul a szamitogepemen alapvetoen angolul kommunikalok. A magyar kiosztast rendkivul ritkan hasznalom. Ezenkivul az egyik szamitogepem egy Mac, a masik ketto pedig nem. A Mac magyar billentyuzetkiosztasat nem fogom megtanulni, mert egyreszt egy orulet, masreszt meg miert kellene? Telefonrol mindig ekezettel irok, mert az autocorrect megoldja. Egyebkent kb. perfekt a helyesirasom magyarul.
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
nagyúr
Elnézést a kisbetűért. A Pesti viszont kisbetűvel pesti, de azt ugye Tőled kopiztam...
De szerintem a ragozás jóval nagyobb hiba, mint ezek.
Amúgy sajnos ott tartunk, hogy kb. minden második ember nem tud ragozni. Szorri, de a -ba, -be, és a -ban, -ben összekeverése engem iszonyatosan zavar...[ Szerkesztve ]
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
addikt
válasz bitpork #87441 üzenetére
Kb mindegyik billentyűzet applikációban van ékezetes karakter, sőt egész jól működik a beszédfelismerés is, simán lehet diktálni a telefonnak.
Időnként nem egyszerű megfejteni, hogy mit is akar írni az illető, főleg ha még az írásjeleket is kispórolja a mondatból.Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
parandroid
félisten
válasz bitpork #87441 üzenetére
Milyen telefon az, amin nincs ékezet?
Az enyémen van, bár néha melléütök, és a felületes átolvasással nem veszem észre. De ezt ne fogjuk már a telefonra…Ps: Ezt a hozzászólást is mobilon írtam.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
addikt
válasz fokukac #87434 üzenetére
He? Miva?
Mellesleg mondatot nagybetűvel kezdünk. Főleg ha nyelvtannáciskodunk.
Én az ékezet nélküli írástól tudok frászt kapni. Miért olyan nehéz a billentyűzeten lenyomni az ékezetes karaktereket?
A hibás ragozásért elnézést kérek mindenkitől akinek fájdalmat okoztam. Gondolatban leírtam tízszer, a hibás ragozást tartalmazó mondatokat. Természetesen a jó ragozással.
[ Szerkesztve ]
Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
Pacák
senior tag
válasz parandroid #87437 üzenetére
Más körülmények között nőttek fel. Kevés magyar nyelvű könyvük volt, azok jártak kézről kézre. Amihez hozzájuthattak, azt viszont igyekeztek megjegyezni.
Nuclear launch detected
-
parandroid
félisten
Jó, hát én meg fejből idézek neked bármikor az Oscarból, vagy a Ponyvaregényből, meg rengeteg hosszabb részlet van meg egy rakás másik klasszikusból, de ennek konkrétan semmi köze a helyesíráshoz.
p
-
Pacák
senior tag
válasz fokukac #87434 üzenetére
Nekem ötödikben, az év eleji első magyar dolgozatom után magyarázta el az új osztályfőnököm a -ba, -be, -ban, -ben lényegét.
Amúgy előtte az egész nyaramat Tolna megyében töltöttem, felváltva a nagyszülőknél, ahol ennek konkrétan zéró jelentősége volt — az az öt-tíz perc viszont visszarántott az irodalmi vágányra.
Ugyanakkor a nagyapánk fejből tudta az egész Toldit, a Toldi szerelmét, a Toldi estéjét. Ugyanennél a tanárnőnél vért izzadtam, mire csak a Toldit megtanultam határidőre és bármit megadtam volna, ha úgy ment volna, mint a papának.Nuclear launch detected
-
addikt
Mi két éve voltunk a Veszprémi állatkertbe. 10 körül érkeztünk, és tök jó volt.
Láttunk nyulat simogató pelenkás törpéket is
A fenti részen a dínókról úgy feszegették a gyerekeket.A Pestibe még nem voltunk, de annyira nem is kívánkozok.
A Campona se rossz egyébként.
(Ahhoz képest, hogy párom utálja az állatkertet két állatos helyen is voltunk. )
Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
BlacKSouL
addikt
Kerékpározáshoz hobbi szinten milyen mellkaspánt ajánlott ami nem túl drága de használható és univerzálisan kompatibilis akár kínai telefonnal is (xiaomi)?
Ujjal próbálgattam nyakon mérni, de olyan érték jött ki amit nem nagyon hittem el. (Edzetlenség, szezonkezdet, túlsúly stb.)
Esetleg képes valamennyi adatot rögzíteni is ha megszakadna a telefonkapcsolat.Aláírás (nem kötelező megadni)
-
Pacák
senior tag
Katolikusnak kereszteltek. Kellett járnom hittanra, voltam elsőáldozó is. Ami utána következett volna, arra már egy emberként mondtuk mindhárman, hogy eddig volt és nem tovább.
Az eleje is rögösen indult, amikor az atya közölte, hogy máris úgy indult mindenki, hogy bűnös.
És akkor most gyónás — és gyónjuk meg bűneinket!
Közben már legszívesebben megint az érdligeti csalitban lettem volna, hogy megint nyílvesszőket készítsek, és célba lőjünk az egyik elhagyott ösvény mellett.
Azóta a két töltés között feltöltötték azt a területet a MOM Park helyéről kitermelt földdel és minden vacakkal.
De a múlt héten öcsém megtalálta a tegezemet, benne hat nyílvesszőmmel — igaz a csúcsuk már elkorhadt, de a végüket és a tollak helyett oda ragasztott Technokol Rapid szálakba forgatott rajzlap papírt nem tudta kikezdeni semmi. Pont ezért csináltam a nyilakat a szabad levegőn, mert utáltam a szagát.
Azóta állítólag van már olyan típusa, ami annyira nem büdös.
Várjá' má'! Lehet, hogy titokban indiánok vagyunk?Nuclear launch detected
-
erdey_a
addikt
válasz parandroid #87415 üzenetére
katolikus én is voltam, amíg megesketett minket a pap
ha mindenáron be kellene állnom "vallásosnak", akkor tuti krisnás lennékVérboci
-
parandroid
félisten
Amúgy ezek lusta kis rohadékok mind, ha nem esznek, akkor alszanak.
Úgyhogy a legjobb, ha etetéskor mész. Vagy viszel kaját (bejáratnál lehet venni).p
[ Szerkesztve ]
-
ToBeY
nagyúr
válasz parandroid #87421 üzenetére
Igen,már tudom,hogy reggel 9-10 az nem jó időpont az állatok nézegetésére
-
Pacák
senior tag
Mi a veszprémiben voltunk tavaly nyáron. Legalább posztolhattam szæró tigrist a mæcskæszær posztolás Facebook csoportban.
De amúgy tök jó fejek voltak a tevék, a kapibarák, kacsák, a lemúrok, az elefántok, meg varacskos disznók.
A törpe humanoidok meg úgy néztek ki a vendégtérben, mintha elszabadultak volna egy nyitva hagyott ketrecből.Nuclear launch detected
-
ToBeY
nagyúr
Elmentem a héten az állatkertbe mert utoljára hat évesen voltam,és kíváncsi voltam hogy milyen.Hát nem tudom,hogy felnőtt fejjel volt csak szar és ez egy gyermeknek szórakoztató,de kiábrándító volt az egész.
Mindenhol üvöltő óvodás korú gyerekek pedig direkt hétköznap mentem.Állatok alig voltak a kifutójukban ami meg volt, az messze,a fal mellett aludt háttal,kb mintha le lettek volna szedálva
De legalább rengeteg lóvéba került az egész,olyan magyaros volt az egész. -
erdey_a
addikt
válasz bitpork #87413 üzenetére
amúgy volt idő, amikor nagy Edda rajongó voltam. Talán a Sziklaszív az utolsó albumuk amit még kazettán megvettem. Már oviba is Edda Művek feliratú farmermellényben jártam. Úgy örököltem egyik unokatestvéremtől. Ő vitt bele a rockzenébe... Hajj azok a nyolcvanas évek...
Vérboci
-
Tim82
félisten
válasz parandroid #87410 üzenetére
De ők (egyelőre) nem tudják elmondani a tapasztalatokat, P. Attila viszont igen.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
-
66zio
aktív tag
válasz Pttypang #87406 üzenetére
Lehet több minden, de az újulat miatt is körbe kell keríteni a területet. Annyira túl vannak szaporítva a nagyvadak, hogy magától nem tud az erdő nőni, lelegelnek mindent. Azért vannak ilyen lukak, mert szerencsére itt nem tarvágást végeznek, hanem szálaló erdőművelést, ahol egy egy részt vágnak csak ki, nem egyszerre az egész erdőt. Ez jó.
-
veterán
Talan a turazos topicban kerdezhetnek ra, de futok itt egy kort hirtelen.
Kb 15 meter atmeroju karikak levalasztva erdoben, bent nem latok friss ultetest/novenyeket, vedett koltesi helyre gondoltunk meg.
Egymastol 50-100 meterre tobb ilyen koveti egymast, aztan mas teruleteken ismet.
Google is kidob sok mindent, de hátha itt van valakinek bővebb infója, mik lehetnek ezek?A megyer-hegyi tengerszemhez vezető ösvények mellett is láttunk, ott a helyi arcok azt mondták, nagyobb, földön fészkelő madár fészkelési helyét védi.
Everybody lies.
-
erdey_a
addikt
-
Vismajor01
addikt
1-1,5 éves a babakocsi, jó márka, nem volt olcsó
Iszonyatmód húz jobbra, de elengeded és kb 90 fokra befordul 3 mp alatt Elég megerőltető így tolni.
De bolygókerekes, azokat mozgatva nem éreztem bármilyen ingert h másféle akarnának menni
Garanciáztassam v mit nézzek meg rajta?
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest