Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- Steam topic
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Android játékok topikja
- Xbox Series X|S
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Path of Exile 2
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Witcher topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz fokukac #85331 üzenetére
na, képzeljétek, pénteken megjött a corollám, így már nem vagyok suv-os köcsög.
mondjuk ezek után elég furcsa így leülni a földre... de majd megszokom.
És vannak ilyen 3-4 literes fogyasztásaim, legalább a lelkiismeretemnek jobbmeg hát elég kicsi is, pláne hátul (ez most a hatchback lett, ilyet lehetett most intézni gyorsan). De a csomagtér meglepően nagyobb, mint amit vártam. De hátra én nem nagyon férnék be...
Amúgy elég jól egyben van, nem zörög, nem ráz még szar úton sem. Szóval érzésre jobb a futóműve, mint a kia proceed-nek.
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
BlacKSouL
addikt
Simple-ben több jegyet is vehetek? Mármint ha ketten utazunk, mindkettőnk jegyeit tudom kezel(tet)ni egy applikáción belül? Merthogy darab-darab? BKK jegynél mondjuk metróban ez most mennyire működik zökkenőmentesen? Stadionok-Keleti-Kelenföld viszonylatban pl?
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
erdey_a
addikt
válasz szőröscica #85693 üzenetére
alapvetően ezt a receptet követtem [link] pár módosítással.
a csirke 500g volt, a passata is 500g, és 8 tortillára volt bőségesen elég
a gyerekek miatt csípőset nem tettem bele, a csipszmorzsás bohóckodást is elhagytam, viszont a szószba a hús mellé belekevertem egy konzerv vörösbabot és 3\4 konzerv kukoricát.
a tetejére csak tejföl és sajt ment.[ Szerkesztve ]
Vérboci
-
erdey_a
addikt
válasz parandroid #85691 üzenetére
létezik belőle alkoholmentes?
egy jó hideg guavás vagy mangós Jarritos jól esett volna, de az nem kapható minden sarkon, így saját keverésű mangószörp volt hozzá.Életemben először csináltam amúgy enchiladát, és minden túlzás nélkül mondhatom, hogy bitang jó lett.
[ Szerkesztve ]
Vérboci
-
erdey_a
addikt
Feliz Cinco de Mayo!
Én már sütöm az enchiladát.
Ki kér?Vérboci
-
BlacKSouL
addikt
Köszi a tippeket, szétnézünk majd.
-
parandroid
félisten
válasz szőröscica #85685 üzenetére
Mi közvetlenül a híd tövében ettünk (vár felőli oldal), az is jó hely. Meg ezt a helyet akartam még kipróbálni, de sajnos keveset voltunk, meg épp nem volt szabad hely…
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
BlacKSouL
addikt
válasz parandroid #85682 üzenetére
Köszi.
Íjjbazmeg, azért akkor ott is megszaladt a ceruza. Koleno mint mondtam 220 volt kilója, itt meg most 380 a 70 deka..
Akkor azt kell mondjam a turistacsapdákon túli, de még belvárosi helyek korábban pesti árak alatt voltak, most ezekszerint elérte. De hát nem a korona annyira fasza ugye, hanem a forintka unortodox.Na jó, akkor kicsit korrigálni kell a költőpénzt.
-
parandroid
félisten
válasz BlacKSouL #85681 üzenetére
Pont egy éve ilyenkor voltunk, meg nem mondom neked pontosan, de kb a pesti árakkal számolj. Összegre nem emlékszem, de az a benyomás volt végig, hogy kb magyar árszint. (Ráadasul nekem már euróban kattog az agyam, már ha Mo-n vagyunk is, meg kártyával szoktam fizetni, ahol csak lehet…)
Szerk: Ez egy igen hangulatos, kis fasza étterem az óváros közepén: [link] , van online menü, ott csekkolhatod az árakat, kb ez a szint a többi is.
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
BlacKSouL
addikt
Tudja valaki elsőkézből hogy jelenleg milyen árakkal lehet számolni Prágában? Szállás van, utazás van, a sör és csülök árak érdekelnek inkább. -Tól-ig kb.
2019-ben 35-50 Korona között ittunk sört, egy morva veréb 150 volt, egy kiló körüli sült csülök 220 Czk. Ehhez képest most kb mennyivel számoljak?Aláírás (nem kötelező megadni)
-
lenox
veterán
válasz parandroid #85679 üzenetére
Hat igen, es kb. mindegy lenne, milyen szam van odairva, akkor miert nem lehet egy jo szamot irni...
-
parandroid
félisten
25 eurócentnél már elég látványos a visszaváltási arány. Az kb egy 100-as Forintban. Kíváncsi vagyok, meg merik-e ezt az összeget lépni. Szerk.: Most látom, Nolfi írja, hogy egy ötvenes. Az is több a semminél.
p
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Elvileg a PET is betétdíjas lesz, legalábbis mintha ezt olvastam volna pár hete.
Gyerekkoromba egész jó kis zsbpént volt az üvegvisszaváltás. Suliból hazafele menet mindig az üres piactéren mentünk keresztül ahol mindig volt pár üres sörös-boros-üdítős üveg. Sőt egy időbe mintha a befőttes üvegeket is vissza lehetett volna váltani.Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
NoLF
veterán
Elvileg ‘24 januar 1tol a can-ek betetdijasok lesznek bar hiszem hanltom, hisz meg torveny sincs ra… szlovakiaban mar megy, hollandiaban apr 1tol van (2 ev csuszassal) bar ott a pet palackok mar reg visszavaltosak. Itthon 50ft lesz egy can betetdija, es csak a szovas lesz vele az tuti…0
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
lenox
veterán
Amugy meg minden betetdijas kene legyen, palack 500 Ft, kupak 200 Ft, maris ossze lenne szedve mind. Ellenben most 1 Ft-ot adnak egy palackert, ha veletlenul felismeri a gep.
-
parandroid
félisten
válasz fokukac #85672 üzenetére
A pet hulladéknak a tömege számít az újrafeldolgozásnál (illetve a szennyezésnél is). A kupak a teljes mérethez képest relatíve kicsi, ellenben a csomagolás összsúlyának 20-25%-a is lehet. Az anyaga ellenben nagyon hasonló, ugyanúgy resin készül belőle, mint a palack anyagából. Azaz porrá darálják, azt beolvasztják, és felhasználják új palack/kupak gyártásához.
p
-
nagyúr
válasz parandroid #85671 üzenetére
amúgy ezt nem is értettem, hogy mi értelme addig, amíg a pet palack összelapítva végzi...
akkor minek hozzá kupak?
de hát persze itt az észak-nyugat balkánon más.Pleased to meet you - hope you guess my name
-
parandroid
félisten
válasz fokukac #85670 üzenetére
Úgy értem, én úgy is ki tudom tölteni az italt, hogy ott fityeg a kupak a palacknyakon. A pet palack amúgy nálunk betétdíjas, az automata meg csak kupakkal veszi vissza, szóval itt több körös a védelem.
p
-
nagyúr
válasz parandroid #85669 üzenetére
azt akarod mondani, hogy nem vagy környezetbarát, és miattad több és kallódik el a műanyag szemét???
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
-
erdey_a
addikt
válasz parandroid #85664 üzenetére
"személyes kedvencem pedig a Faust."
ez egy kicsit több infó a kelleténél, és nem is tudom, hogyan jön a sör témához
Vérboci
-
parandroid
félisten
válasz erdey_a #85660 üzenetére
Erdinger, Krombacher, Paulaner, Schöfferhofer. Mind korrekt, kommersz alkoholmentest tudnak, ízesítettben is, weizenben is, és kaphatók Intersparban, német palackozással, átmatricázva magyarra. Ha kint jársz, akkor Mönchhofer, személyes kedvencem pedig a Faust.
p
-
nagyúr
Én nem láttam még ilyen kupakot.
Úgy látszik sörre még nem raknakPleased to meet you - hope you guess my name
-
addikt
-
ToBeY
nagyúr
Mi ez az újdonság,hogy a kupakot hozzákötik a flakon szájához?
Amellett hogy rohadt idegesítő,még inni sem lehet belőle rendesen. -
NoLF
veterán
válasz concret_hp #85648 üzenetére
Kemeny, de ugy tunik igen. Bar azota rajottem hogy aznindex app is mukodik, de tenyleg semmi mas…
eleg fura.
-
NoLF
veterán
Na, vajon mukodik itt az internet?
-
concret_hp
addikt
válasz bitpork #85639 üzenetére
mióta beütött a covid, összesen kb. 20-25x jártam irodában, annak legalább a fele ilyen-olyan event volt, ami ivásban végződött, szóval a melóba járás elég limitált most még az egyik rolleres cégnél melózom, ahol jár voucher, szóval az ilyen 2km-s utak is teljesen ki fognak ritkulni (uszodába pl), amik eddig nagy ritkán voltak, mióta a város szélén lakunk. gyakorlatilag átlag heti 1x autózok sztem...
vagy fullba vagy sehogy :D
-
bobsys
veterán
válasz concret_hp #85636 üzenetére
nem most azonal, majd junius elso heteben
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
bitpork
nagyúr
válasz concret_hp #85638 üzenetére
Menni kell vele nincs mese Mi lassan ott vagyunk hogy a kötelező (értsd család és meló) mozgáson felül pár hetente itthon elmegyünk egy másik országrészbe ebédelni meg sétálni és haza. MOD és az autó devalvációja jelenleg kisebb mint az infláció ahogy látom.
[ Szerkesztve ]
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
bitpork
nagyúr
válasz concret_hp #85636 üzenetére
Az aláírásomat olvastad?
-
concret_hp
addikt
válasz bobsys #85632 üzenetére
így 1 évre pont szívás az egész én is részben azért húzom halasztom az autó cserét, mert semmi kedvem ezekhez (meg rohadtul keveset autózok, épp néztem a legutóbbi műszaki óta (majdnem 2 teljes év) valami 12000km ...) ha esetleg nem most azonnal esedékes és egy 16 éves g astra is megfelel (amúgy korához képest szerintem extrém jó állapotban levő), akkor beszéljünk
ugyanitt ha valakinek lesz eladó 4-8 éves autója gondos gazdától a következő fél évben az dobjon egy privátot hátha van metszéspont a kínálatban meg az igényekben
[ Szerkesztve ]
vagy fullba vagy sehogy :D
-
bobsys
veterán
-
bitpork
nagyúr
válasz bobsys #85632 üzenetére
Ne hallgass rám mert csak malac vagyok és röfögök - én elgondolkoznék egy saját behozatalon. Sógorék és dél Merkelország csak pár óra és ott azért komolyabb a szerviz történetük. Utolsó autóim mind kintiek voltak és vétel után 1-2 évig tényleg semmit nem kértek a nagy futás ellenére sem. Az utolsó előtti tehenemet amikor márkaszervizen keresztül leellenőriztem alvázszám alapján akkor a nőci azzal kezdte hogy ha itthon ilyen szerviz történetet látna akkor nem lenne miért szidni a használt audikat.
-
bobsys
veterán
Koszonom a magyar autos piac rovid leirasat. Akkor marad par marka ami Budapesten vagy annak kozeleben van. Mondjuk van autos nepper ismerosom (volt alt. iskolas osztalytars), de naluk most elegge leharcolt jarganyok vannak.
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
bobsys
veterán
válasz bitpork #85631 üzenetére
Magyarorszag, 1 evre visszakoltozunk
Autoberles meg 200 000 - 240 000 havonta. Ugy gondoltam akkor inkabb veszek egy 2,5-3,5 millios autot amit a vegen beguritok egy kereskedesbe. Meg ha 1 milliot bukok az aron meg rakoltok fel milliot akkor is jobban jarunk, oda megyunk ahova akarunk, nincs kilometer limit meg, hogy csak a korynezo orszagokba mehetek vele.[ Szerkesztve ]
-
gaborbol
őstag
válasz bobsys #85626 üzenetére
A kivalasztott autok rajongoi csoportjat figyeled. Iratkozz fel parra, vagy ottani tag ad el ismert eloeletu kocsit, vagy a fanatikus tagok szoktak linkelni aktualis hirdeteseket, hogy mit erdemes megvenni. Lehet akar itt is a ph-n, de biztos vannak facebookon vagy sajat weboldallal rendelkezo profik:
Nincs Facebookom, ez nem az az evjarat amit keresel csak egy pelda: [link] -
parandroid
félisten
Az import voltát nem kell kérdezned. Ha nem cégesként, vagy flottás autóként indult a karrierje, akkor szinte biztosan import. Magánszemély statisztikailag nemigen vett új autót az elmúlt évek Magyarországán.
Amúgy esélyed sincs valós előélet kiderítésére, főleg ebben az árkategóriában. A szabad szemmel is jónak tűnő, potenciális jelöltet alaposan át ell nézetni vásárlás előtt egy megbízható szervízzel, akik erről papírt is adnak.
p
-
Pacák
senior tag
válasz spleenszuru #85614 üzenetére
Nincs vele gond. A manapság divatos flat design-ra álltak át.
A színeivel lehetne vitatkozni, de úgyis a tulajdonos szava lesz a döntő, szóval felesleges belekötni.Nuclear launch detected
-
erdey_a
addikt
a gyártási dátum és az első magyarországi üzembe helyezés dátuma közti különbség árulkodó lehet, hogy behozott a kocsi.
az állapotot meg vagy meg tudod szakérteni, vagy nem. utóbbi esetben vidd el egy szakszervizbe átvizsgálásra.
de az, hogy import autó, nem kell, hogy KO kritérium legyen. sőt.[ Szerkesztve ]
Vérboci
-
bobsys
veterán
Akkor mi a modszer az elozetes szureshez egy auto vasarlasnal. Mondjuk 2,5-3 millios auto, persze a kilometer ora nem szamit, de akkor az ember hogyan szukiti a felteleket? Az megsem megy, hogy felhivok napi 15 embert es megkerdezem, hogy import auto-e, volt-e torve. Benzines Civic, Focus meg Aurist neztem eddig, de ezekbol is van tobbszaz.
-
nagyúr
válasz parandroid #85623 üzenetére
szerintem TE azért jársz, ide, hogy még jobban érezzük, hogy mennyire fejletlen, elmaradott porfészek vagyunk...
-
parandroid
félisten
válasz bobsys #85620 üzenetére
Gyártótól függ. Az enyémeknek pl igen. Nincs is már papír alapú szervizkönyv, csak online nyilvántartás. Persze ha nem szakszervízbe jár az autó, akkor kakukk, de amíg garanciás, hova járna? Az meg megint más kérdés, hogy a szervíz csak a tulajnak ad ki adatot, de ha kikéri, akkor odaadhatja neked. A műszakis nyilvantartás, meg a szakszervízé között nyilván nincs átjárás, bár én speciel a műszakit is mindig a szakszervízzel csináltatom, szóval ők tudják az érvényességet, meg az akkori óraállást is. Már ha nem basszák el, mint legutóbb, amikor bevittem az autót, és kérdezték, hogy miért hoztam, mondom mert ott van a dashboardon, hogy esedékes a szervíz. Aztán némi fejvakarás után kiderült, hogy fél évvel elírták a rendszerben a műszaki dátumát.
p
-
bobsys
veterán
válasz szőröscica #85619 üzenetére
aaaa, muszaki, el is felejtettem, hogy az mi
akkor a sima szervizeknel nem is irjak be a kilometer ora allast?Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
bobsys
veterán
Van ez a magyar online jarmuellenorzo honlap ahol meglehet nezni rendszam alapjan par dolgot. Ha az egyik kocsinal csak 2019 ota van kilometer allas es mondjuk 120 000 kezdodik akkor az gondolom valami kulfoldrol behozott?
-
Utka
aktív tag
válasz BlacKSouL #85607 üzenetére
Pirate-Metal!
Szeressük!
Víg napot polgártárs! Nem értek a lovakhoz.
-
ToBeY
nagyúr
válasz spleenszuru #85614 üzenetére
Pont letojom hogy egy oldalnak milyen a logója,amúgy tényleg elég basic a kinézete.
Sokkal inkább engem az csesz fel,hogy előttem ment egy bagós és se kikerülni,se átugrani nem tudtam.Így 15percig szívtam a cigifüstöt (jobbra út balra fal volt)
-
spleenszuru
őstag
Esküszöm, irigylem az emberektől azt a szabadidőt, amit arra fordítanak, hogy rageljenek az új PCX logón..
Mit gondoltok, titeket is zavar, vagy velem vagytok a hidegen hagy táborban?Malaka!
-
tildy
nagyúr
válasz erdey_a #85608 üzenetére
Akkor csak neked egy kis .. Ja varjal, azt nem blackinek kell küldeni, na szóval egy kis női alfél risza.
Bahh , férj nem ma vágta le a jó kis ndk-s bajuszát ?!...
[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
NoLF
veterán
válasz parandroid #85611 üzenetére
Az mar megvolt parszor, szerintem visszakeresheto itt is mert nagyon ki voltam borulva pl. amikor az egyik szomszednal lagzi volt, a masiknal meg 50. szulinap es az irigy lof@szmirigy koncertezett nekik a kertben du 4tol ejfelig…
[ Szerkesztve ]
-
NoLF
veterán
válasz erdey_a #85609 üzenetére
En nejemmel “bulizgatok” kettesben a nyaralomban - a tuz ropog, a bor finom, Buddy Guy szepen gitarozik…
megoregedtem.
Holnap ki kell nyalni az egesz kertet, lazurozni a keritest es az osszes gerendat, netan bogracsolni valami unortodox kajat, es lassan de biztosan berugni ismet, mikozben a cegnel egesz hetveges terasznyito orultkodes megy.
Itt se buli, se orultkodes, csak a nyugi es a maximalis chill…
megoregedtem.
[ Szerkesztve ]
-
erdey_a
addikt
... azért régen micsoda bulik voltak péntek este...
...elmúlt fiatalság...
... álmos vagyok, megyek aludni...Vérboci
-
veterán
válasz parandroid #85602 üzenetére
Vagy probaltam mindkettot mar
A hasonlat szerintem stimmel, azert a dh nem eppen beleposzintje a biciklizesnek, a "rossz mozdulat es ...." rengeteg dologra igaz a mindennapokban.
Everybody lies.
-
Pacák
senior tag
-
parandroid
félisten
válasz Pttypang #85601 üzenetére
Komolyan érdekel, hogy annyira retardált vagy, hogy nem érted a különbséget, vagy trollkodsz? Remélem, az utóbbi, de akkor meg a humorérzékeddel vannak komoly bajok.
p
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen switch-et vegyek?
- Politika
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest