Új hozzászólás Aktív témák
-
Vesa
veterán
X-et nyomd meg és kérd oda magadhoz a másik hajót...Elvileg meg kell legyen!
Van már Freightered? Mert akkor esélyes, hogy azon van a hajód is. Ha van már ilyened, akkor maximum 5db hajód lehet egyszerre (+ még egy, amivel éppen repülsz).[ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete!
-
Vesa
veterán
Háát... Mondjuk a városokat, településeket hiányolom a játékból, ahogy egy hajótervező sem ártana, mert jelenleg úgy működik a dolog, hogy random kell keresgélni a megfelelőt, és ha találsz egyet ami megfelel képességeiben, az nem biztos, hogy tetszeni fog formára is. Lenne még mit beletenni, hatalmas benne a potenciál de már így is megéri az árát, főleg akcióban.
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
És még tonnányi dolgot tehetsz majd. Építhetsz bázist, földön, fregatton, vagy víz alatt. Lehet saját parancsnoki hajód, ezt mobil bázisként is lehet használni, lehet saját flottád amiket küldetésekre lehet küldeni, építhetsz farmot, ahol a bolygókon talált ritka növényeket lehet termeszteni (ez saját nyersanyag utánpótlásra is jó, illetve pénzt is lehet keresni a "termény" eladásával), lehet csinálni küldetéseket ami egyrészt pénz kereseti lehetőség, másrészt növeli a reputációdat az adott guild-nél/fajnál. Most került bele a "régészet", lehet találni csontokat a talajban, amit kiásva el lehet adni jópénzért. Hajóroncsokból techniológiák és tervrajzok nyerhetők ki, de akár új hajót is lehet így szerezni. Fejleszteni lehet a hajókat, a ruhát, a mutitoolt, s fregattot, és ha már később lesz, akkor a földi járműveket is, amiből többféle is van. Plusz most jött be a víz alatti építés, amihez immár egy saját tengeralattjáró is gyártható, és persze fejleszthető. És persze a rengeteg felfedezés, vagy a főküldetések teljesítése is ad jópár órányi teendőt. És még ezer dolgot lehet csinálni, pl. építhetsz bányagépeket, melyek automatikusan termelik ki a nyersanyagot akár a talajnól, akár az atmoszférából, etetheted az állatokat, hogy barátokká váljanak, aminek az az előnye, hogy néha elvezetnek ritka relikviákhoz vagy egyéb anyagokhoz.
A küldetéseket érdemes csinálni, mert az kvázi tutorialként is működik, tehát nagyon sok dolgot meg lehet tudni általa. Néhány tervrajzot valami új eszközhöz is csak akkor ad a játék, ha megcsinálsz egy küldetést.
-
Apollyon
Korrektor
Hát, kiszolgálta a pénzét, az biztos.
Amúgy még mindig nagyon nagy a potenciál a dologban, Hello Games feladta a leckét a többi dev csapatnak, most kb. mindenki procedural meg sandbox game-t akar.Mindenesetre én most jó ideig nem fogom elővenni a játékot, bár azért a steam mappámban nyilván ottmarad.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Apollyon
Korrektor
Nekem ~600 órát tartott ~ 1 év alatt. Igaz, volt amikor csak magában futott, bár az nem olyan sok.
De én még olyan fázisában szálltam bele (Atlas Rises 1.38), ami teljesen más volt és nehezebb is valamivel. Aztán egy bő hónapja letöröltem.A next update eleinte nagyon tetszett, de aztán olyan irányba ment a fejlesztés (illetve amit a next előtti verzióból kivettek, nem rakták vissza) ami nekem már sajnos nem pálya, így elkezdtem empyrionozni.
Sajnos túl könnyű lett az NMS, még survival/permadeath módban is könnyebb lett mint a NEXT előtt volt normal módban. A széles, egyébként szintén procedural színpaletta ami volt Atlas Rises-ben, a NEXT után gyakorlatilag eltűnt, és kb. 2-4 színre redukálódott per biome.
Majdnem az összes bolygó vizes, régen úgy kellett vadászni az ilyen bolygót, és ezáltal sokkal nagyobb értéke volt.
Ugyan van jópár klassz fícsör a NEXT update-tel, ami bizonyos dolgokban jobbá teszi a játékot, csak éppen az Atlas Rises-ig bezárólag nem ezt az irányvonalat demózta. Nem csak ennél a játéknál, sok másiknál is azt lehetett észrevenni, hogy elmegy a játékmenet abba az irányba, ami a kiszolgálja a játékost, nem kell küzdeni az eredményért, maximum csak pepecselős, de egyáltalán nem nehéz, nincs benne semmilyen kihívás. Eleve a NEXT óta is még butították az enemyket, főleg a pirate-eket. Gyakorlatilag lehetetlen meghalni a játékban, vagy hát tenni kell érte. A legnagyobb tömeg viszont pont ezt akarja, ez a csak mész előre és nyersz style, azaz garantált win – nekem nem jön be.
Sorry, hogy ilyen lehúzós a véleményem, csak én másra számítottam. Lehet azóta már más, akkor ez van, de nem hiszem, hogy már valaha is nehezebbé tennék a játékmenetet, ezzel sok playert veszítenének.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Vesa
veterán
Installálni kell (E)-vel. Arra figyelj, hogy a vonatkozó tech mellé/alá/fölé tedd, mert akkor + bónuszt is ad (onnan látod, hogy jól tetted le, hogy a bónusszal érintett slotok kerete vastagabb lesz és színes). egy főrendszerhez maximum 3db upgrade bónuszt lehet "fűzni", a többi már nem ad bónuszt.
-
Vesa
veterán
Érdemes végigmenni a kvázi tutorialon az elején. Vagyis mész, amerre visz a küldetés. Abból szinte mindent meg lehet érteni, tervrajzokat, gyártást, mérnököket, fejlesztéseket stb.
Magam részéről, ha kapna a game egy rendes joy támogatást (Hotas), én már absolute ellennék vele. Így is benne van már párszáz órám, de az irányítás arcade jellegével nem tudok kibékülni. Egyebekben egyre jobb ez a cím!
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
Vegyes képet fest a játék. A NEXT update után most már egészen jó és élvezhető, sok lehetőség van benne. a grind nem negatívum, mert ez egy ilyen műfaj. Akinek ez a nyugis relax stílus nem jön be, annak unalmas lehet, de aki szereti az ilyesmit, annak bőven lesz célja kifarmolni az újabb, jobb, nagyobb, szebb eszközöket, hajókat stb. Grafikán is javítottak, most már nem úgy néz ki az egész, mint valami dedós giccses játszóház, bár a hajók nekem még mindig túl LEGO hatásúak. Ami nálam ront az összképen, az a túlzottan arcade rendszer. A hajók irányítása rettenetes, joystick támogatás nincs, precíz irányításról ne is álmodj. Az űrharc béna, és átgondolatlan is, pl. nem tudsz meglépni az ellenfél elől, mindenképpen harcolni kell, akkor is, ha tré a hajód és inkább iszkolnál mert előre tudod, hogy véged van.
Nincs bolygó térkép, ami nekem nagyon hiányzik. És tele van még apró, de bosszantó bug-okkal is, bár ezeket becsülettel javítgatják, tehát ez mondjuk idővel nem lesz probléma. Nekem eddig kb. 30 órám van a NEXT-ben, de még számos dolgot nem láttam, a főküldetéseket sem vittem végig és még messze nem farmoltam ki mindent amit lehet. Nekem a hibái és az idegesítően arcade jellege ellenáre bejön a game. Van már hangulata, amit korábban még nem éreztem.A tudomány a valóság költészete!
-
Apollyon
Korrektor
Hát azért a sztori se annyira rossz.
Meg eléggé UK angol. Én az usákiai angolhoz vagyok szokva, és az ilyen "centre" meg hasonló írásoktól borsózik a hátam De párszor elő kellett vegyem a szótárt, mert néhány szót még nem láttam. Pl. adott bolygón éppen zajló időjárási folyamatokra érdekes, hogy mennyi szinonima van.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
morfondőr
addikt
Nem való mindenkinek ez a játék, igen, a hangsúly a felfedezésen van, de azért egy idő után nem biztos, hogy túl sok újat fog mutatni. Az elején lenyűgöz, bárhova mehetsz és most már elég változatos is, de sokat kell gyűjtögetni, kraftolgatni. Ha szeretsz bázist építeni, meg a hajóidat cserélgetni, upgradelni, karaktered fejlesztgetni stb., akkor jó lehet.
Ha tudsz angolul, akkor nézd meg ezt a tesztet olyantól, aki kicsit kritikusabb a játékkal: Youtube
Nekem szűk 20 óra után kicsit céltalanná vált a játék, persze fogok még vele játszani, de kellett egy kis sztoriorientáltabb, pörgősebb valami már a sok grindolás után.Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
Új hozzászólás Aktív témák
● Tilos a warez! (másolt tartalmak, másolásvédelem kijátszása, stb.)
● Profil értékesítés tilos! (Steam, GOG.com, PSN és PH! végfelhasználói szerződése alapján)
- Call of Duty: Black Ops 6
- PR-Telecom
- Nothing: március 4
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nintendo Switch 2
- Milyen egeret válasszak?
- Megvan a Pixel 9a premierdátuma
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 + Android 15, 512GB MicroSD + okositott OLED Atmosphere 3 hó garanciával
- Új, bontatlan dobozos XBOX Series X gép 2 év gyári Microsoft garanciával
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- Bezámítás! Sony Playstation 5 PRO 2TB Digital játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Lenovo Legion Go 512GB SSD játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest