Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TILOS A WAREZ, EMLÍTÉS SZINTJÉN IS TILOS BESZÉLGETNI GÉPEK TÖRÉSÉRŐL, KALÓZKÁRTYÁKRÓL, ROM-OK FUTTATÁSÁRÓL, MINDEN EZZEL KAPCSOLATOS TÉMÁRÓL!
Új hozzászólás Aktív témák
-
boost
addikt
válasz
Sirandrish #4799 üzenetére
Amit még nem említettél, de kiemelnék, hogy nagyszeru" újítás, hogy (MINIMÀLIS SPOILER ALERT) nem csak egy út van, a bossokat bármilyen sorrendben lenyomhatod.
-
Sirandrish
legenda
válasz
Dr.F.E.R.I. #4796 üzenetére
Hát szerintem egy nagyszerű játék. A 3D-t nem igazán használta ki, sőt..de ettől eltekintve hihetetlen ötletes az egész. Az új ficsör miszerint lapként fel tudunk tapadni a falra és 2D-ben közlekedünk, nagyon jól sikerült és rengeteg helyen használnunk is kell, mégsem tűnik erőltetettnek, remekül illeszkedik a játékba.
Továbbra is tartom hogy a bossok ebben a legjobbak. A dungeonok nem túl nehezek, cserébe változatosak és mivel 10 van így a számukkal sem lesz gond.
A tartalomra sem lehet panasz mert itt is lehet negyedszíveket gyűjtögetni és 100 maimai is begyűjtésre vár annak aki 100%ra szeretné pörgetni (nekem már megvannak).
Kis kiegészítés, hogy érdemes is őket gyűjtögetni mert a saját (már megvásárolt) cuccainkat tudjuk a segítségükkel upgradelni.
Amit hiányoltam picit azok a minijátékok..az eddigi részekben volt azért, itt ezt valamiért kifelejtették. Van benne ugyan 1-2 de kevésnek éreztem.Hirtelen ennyi..ha bármi kérdés van arra természetesen szívesen válaszolok!
szgergely Mire célzol?
Próbáltam nem túl elfogult lenni -
boost
addikt
válasz
Dr.F.E.R.I. #4796 üzenetére
mit vársz egy Zelda avataros sráctól, mikor egy metacriticen 9x%-os Zelda játékot kijátszik a Zeldás egyedi kiadású konzolján?
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
válasz
Sirandrish #4795 üzenetére
Vélemény/gyors értékelő a játékról esetleg?
-
boost
addikt
válasz
Sirandrish #4792 üzenetére
A fo"nököd mit szól hozzá, hogy hülyén dolgozol?
-
Sirandrish
legenda
válasz
ViharVadász #4791 üzenetére
Felhívom majd őket mert tőlük szeretném mindenképp.
Elég hülyén dolgozom aztán nekem a személyes átvétel nagyon jól jönne.
Nem akarom hogy a postán kallódjon napokig.. -
ViharVadász
őstag
válasz
Sirandrish #4790 üzenetére
Szerintem azért érdemes figyelni az 576-ot. Kitudja, lehet, hogy csak idő kell, míg megjelentetik az előrendelhető játékok között.
-
Sirandrish
legenda
válasz
ViharVadász #4789 üzenetére
Én előrendeltem..
És jelenleg azon agyalok hogy a Fantasy Life-ot is elő kéne rendelnem
Nem tudom hogy az 576-nál lehet-e, mert a SSB-t onnan veszem majd..szerk: 576nál nincs...
-
ViharVadász
őstag
válasz
Sirandrish #4786 üzenetére
Még én is várom, de 100%, hogy nem tudom megjelenés napján megvenni, jelenleg másra gyűjtök.
Nekem egyébként az ilyen játékok közül már csak a Tekken tetszett, a Mortal-t próbáltam ismerősnél, bár a grafika szép volt, de maga az egész valahogy olyan nem tetsző volt nekem.:S
-
boost
addikt
válasz
Sirandrish #4786 üzenetére
Tökre megértelek, de pl engem a Smash 3DS korlátozott funkcionalitása zavar. WiiUm meg nincs.
-
Sirandrish
legenda
Hm--érdekes vélemények vannak itt
Akkor úgy látszik itt én várom egyedül. Mellesleg én is Mortalon nevelkedtem..anno a játékteremben minden forintomat az MK2re vertem el, aztán jött a Tekken. Suli mellett volt egy gép ahol INGYEN lehetett játszani a Tekken Tag Tournamentel, és több 100órát bele is öltünk a haverokkal.De valahogy egyik sem ér a Super SMash közelébe...legalábbis számomra. Az, hogy a kedvenc karaktereimmel üthetjük egymást már az nagyon király, de az a bődületes tartalom amit még elém tesz..nah az a nem semmi.
Én játszottam az eddig megjelent összes résszel, és mindet imádtam. A Brawl még most is megvan WII-re
Egyébként egy pillanatra elgyengültem a múltkor mikor megláttam a Fantasy Life-ot, és arra gondoltam hogy ebben a hónapban ez jobb választás lenne, de aztán meggondoltam magam, mert sok kérdés megválaszolatlan még azzal a játékkal kapcsolatban
-
moli.hu
őstag
Nintendo- es Tetris-rajongoknak ajanlom megtekintesre a Ecstasy of Order: The Tetris Masters filmet, en most vegeztem vele, nagyon jo hangulatu. humblebundle-ben arultak meg juniusban, de mas forrasbol is beszerezheto.
-
Mister_X
nagyúr
válasz
Sirandrish #4777 üzenetére
Hát sajnos kétszer is meggondolja az ember, hogy mire ad ki 17k-t
És elvileg kerül a házba egy Wii, nem lenne utolsó ötlet a részemről egy Brawl, ha már két kontroller lesz mellé. MH4-ben még élni tudok a latencyvel, de Super Smash alatt nem tudok majd, offline játéknak meg drága (és unalamas egy idő után).
-
ayo
veterán
nekem a smash bros valahogy mindig is egy értelmetlen dolog volt amit több óráig nyomtunk a haverokkal és nem feltétlenül jöttünk rá utána se, hogy most ki nyert és miért
aki SF v MK játékokhoz van szokva annak én nem nagyon ajánlanám, mert teljesen más tészta. Ettől függetlenül az év legvártabb játéka sokak számára, én is bírnám, de valahogy ez nekem már túl "japán". -
RangerFox
veterán
válasz
Sirandrish #4779 üzenetére
Ha verekedős játék, akkor Mortal Kombat. Meg nagyon max Injustice, de az ugye ugyanattól a fejlesztőtől van... Maradjunk annyiban, hogy beleteszem a figyelőlistámba, és talán megveszem. De ha meg is venném, akkor csak is megjelenés napján, előrendelve, ha lehet majd kapni, akkor néhány amiibo figurával.
-
boost
addikt
válasz
Dr.F.E.R.I. #4780 üzenetére
Én még sose próbáltam egy smash-t sem. Én is streetfighter/mortal, ezért kiváncsi vagyok.
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
válasz
Sirandrish #4779 üzenetére
Hogy őszinte legyek, én mortálon szocializálódtam és picit idegen tőlem a smash stílusa. De ha meg is venném, akkor már Wii U-ra venném meg ugyanazért a pénzért.
-
Sirandrish
legenda
Ha már témánál vagyunk, ki veszi majd meg a Super Smasht 3DS-re?
-
Mister_X
nagyúr
válasz
ViharVadász #4771 üzenetére
Megvegyem 13-án?
-
ViharVadász
őstag
válasz
Dr.F.E.R.I. #4773 üzenetére
Jogos, akkor szinkronizálják le magyarra.
#4774 - Az pedig elég szomorú. -
Sirandrish
legenda
válasz
Dr.F.E.R.I. #4773 üzenetére
És a 95%uk azt sem tudja mi az a Nintendo
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
válasz
Minek adnák le, úgyse tudnak a magyarok japánul.
-
Sirandrish
legenda
válasz
Már nagyon várom ezt a cussost
-
ViharVadász
őstag
Japánban milyen jó reklámokat készítenek, ez a Super Smash Bros. 3DS Trailer igen király lett: [link] Nem, hogy ilyeneket adnának itthon is a TV-ben
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Dr.F.E.R.I. #4768 üzenetére
Nincs is azóta Halo hír, egyedül a nagy cikkemben volt egy rövid leírás róla. Destiny meg lecseng megjelenéssel, azt írnom kell sajnos.
De lesz holnapra pl Bayonetta hírünk.
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
Sok mindent hallottunk már ezekben a mozgalmas napokban, de azért reméljük a legjobbakat.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Na elkezdtem Nintendos híreket is tolni, hogy ne érje szó a ház elejét.
-
Sirandrish
legenda
válasz
Dr.F.E.R.I. #4764 üzenetére
Bontatlan volt, de mielőtt ideadta, kipróbálta
-
válasz
Dr.F.E.R.I. #4764 üzenetére
Jaja én is így emlékeztem azért is kérdeztem.
Hajlamos túlvallani magát
Pedig jó kis game nem az a ugrabugra Mario inkább story/logikai. -
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
válasz
ImpersonatoR #4762 üzenetére
Eddig úgy tudtam, hogy még kibontva sem volt...
-
Sirandrish
legenda
válasz
ImpersonatoR #4762 üzenetére
Öhm izé, nem adja el.
Vagyis szerintem nem adja el. -
válasz
Sirandrish #4758 üzenetére
Ja kölcsön...
Pedig mar akartam írni, hogy a Sticker Start tuti nem vitte végig és úgy eladja ? -
Sirandrish
legenda
válasz
ViharVadász #4760 üzenetére
Biztosan lesz de előbb a Zeldát kell végigvinnem
n000rbi Remélem én is így leszek
-
ViharVadász
őstag
válasz
Jó szórakozást hozzájuk!
A Luigi's Mansion 2-ben esetleg valaki meg tudja mondani, hogy még az Online játékban szoktak lenni még játékosok?
-
n000rbi
senior tag
válasz
A Dark moon nagyon jó cucc, jómagam is beleöltem már tizenpár órát és még szinte sehol nem járok
-
Sirandrish
legenda
válasz
Dr.F.E.R.I. #4757 üzenetére
Dave kolléga adta kölcsönbe őket
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
válasz
Sirandrish #4756 üzenetére
Egyébként ha nem titok, hogy 'pottyantak' az öledbe?
-
Sirandrish
legenda
válasz
Dr.F.E.R.I. #4755 üzenetére
Remélem nem tőlem szart be mert reményeim szerint 8-10 vagy még több órát majd együtt töltünk
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
válasz
Sirandrish #4753 üzenetére
Luigi ennyire megijedt, mikor belenéztél a dobozba?
-
mirci18
addikt
válasz
ImpersonatoR #4752 üzenetére
Nem is veszek semmilyet most mert a következő vásárlásom egy dsi xl lessz.
Majd 1-2 év múlva egy 3ds xl.
Addig ráérek gondolkozni rajta.
De később sem veszek 3ds-t az tuti mert te is írtad a hibáját plussz ahogy olvastam európai kézbe eléggé kicsi. -
válasz
mirci18 #4751 üzenetére
Akkor ne olyan színűt vegyél
Nekem volt full fekete cosmos black sima 3ds em de szerintem nagyon "gagyi" hatást kelt az egész.
Ráadásul az alsó kijelző kávája hozzáért lecsukva a felső kijelzőhöz és ha nem lett volna rajta fólia összekarcolta volna. Elég komoly gyártási hiba bar lehet van belőle új revízió ahol javítottak nem tudom.
Az XL mindenfele terén sokkal minőségibb hatást nyújt arról nem is beszelve, hogy majdnem 2x akkora a kijelző egy pillanatig sem bántam meg a cserét.
Akkor inkább 2Ds mar. -
mirci18
addikt
válasz
ImpersonatoR #4750 üzenetére
Sajnos rá vannak állva a jófogásra pedig a vatera sokkal kényelmesebb biztonságosabb.
A hardverapróról még nincs sajnos tapasztalatom.
De nem véletlenül nem ismerik mert ez nincs reklámozva.
Sajnos beigazolódik hogy sok a buta magyar aki a reklámok miatt a jófogásra megy fel.Más ti nektek mi a véleményetek az alap fekete kék 3ds-ről.
Nekem nagyon nem tetszik hogy két színből rakták össze főleg úgy hogy ezek elütnek egymástól. -
Na sikerült megállapodnunk mennyibe fog kerülni egy új 3DS XL itthon?
En kéket fogok venni úgy döntöttem.
DS játékokat ez is vinni fogja remélem. Bar ha nem akkor Dragon Questet eladom a mostani XL el együtt...
Azért 30-35 ért csak elmennek majd nem hiszem, hogy tömegesen árulni fogjuk.
Jofogason is sokan veszik őket gyerekeknek, maguknak is. Sok szülő csak azt nézi hardwareaprot nem ismeri. -
mirci18
addikt
Nagyon remélem jó lenne később egy jóáras 3ds.
Annó én is az első ds-em 16-ért vettem ma meg már 10-ért jó ha el kel és én a ds lite-ról beszélek nem a simáról mert a simát nem veszi szerintem már senki.Más érdekelne hogy szerintetek a 3ds játékfelhozatala grafikailag melyik nagykonzolra hajaz?
N64 vagy már gamecube.
Mert a ds lite-nál annó azt tapasztaltam hogy n64-es grafikás játékok voltak. -
megott
aktív tag
Végül is a Ds Liteomat is teljesen újraépítettem, kijelzőhibásan vettem táphibával megspékelve, megjavítottam, a harmadik felső képernyővel már jó is lett a fényerő is meg a színei is. Tekintve hogy nemcsak informatikus mérnök vagyok hanem műszerész is, nem lehet túl nagy kihívás újraépíteni egy 3DS-t, pláne hogy szinte minden van hozzá.
-
-
mirci18
addikt
válasz
Dr.F.E.R.I. #4733 üzenetére
Merem remélni bár engem még vagy két évig nem érint.
-
mirci18
addikt
Ezért veszek én is is nemsokára egy Dsi xl-t.
Aztán 1-2 év és majd meg lessz a 3ds xl.Azért meglepődtem, hogy már nem tudnak újítani semmi nagy dolgot kézikonzol fronton az nfc-n kívül.
Annó amilyen nagy durranás volt az érintőképernyő annyira nem vált be a 3 d-s mód szerintem.
Szerintetek? -
válasz
Dr.F.E.R.I. #4730 üzenetére
Sima 3DS-em nem volt, de a DSi-t néha előveszem. Hát, nálam már csak az XL méret jöhet szóba, hiába a cserélhető hátlap és a színes gombok, a játékélmény mégis fontosabb.
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
Érdekes, hogy mennyire nem találni a neten metrikus adatokat a 3DS modellek kijelzőméretéről. Úgyhogy most unalmamban lemértem az XL-em képernyőjét és a méretarányok ismeretében kiszámítottam a többi modellét is (pluszmínusz <1 mm a pontosság):
3DS XL: 107mm * 64mm
3DS/2DS: 78mm * 46mm -> az XL képernyőmérete ~90%-kal nagyobb
New 3DS: 85mm * 51mm -> az XL képernyőmérete ~58%-kal nagyobbVagyis az Új 3DS képernyőjét kábé 21%-kal növelték meg az elődmodelléhez képest. Nem tűnik soknak, de szerintem ez már jóval élvezhetőbbé teszi a játékot.
-
-
Mister_X
nagyúr
válasz
n000rbi #4725 üzenetére
Ha hosszabb távon elkezdek játszani, akkor simán elfelejtem, hogy mekkora is az a bizonyos felbontás
A 3D is csak akkor esik szét, amikor egy pillanatra fogást kell váltanom, mert mondjuk csúszik már az ujjamon az analóg - vagy csak lusta módon az alsó képernyőt használtam a kamera állítására vagy onnan nyeltem le egy potiont.
Én simán megvenném azért a sima New 3DS-t
Azért néha nagyon húzza a zsebet az XL, hát mégha vennék hozzá egy Circle Pad Prot.
-
n000rbi
senior tag
válasz
Dr.F.E.R.I. #4724 üzenetére
Már csak azt kéne eldönteni, hogy maradjak az xl-nél, vagy legyen fehér normál 3ds (snes színű gombok, nyami). Az XL-nél sokszor zavar a rosszabb képminőség, viszont a mérete nyilván jobb. A "sima" new 3ds képernyője egy kicsit nagyobb lesz, mint az első 3ds-é volt, de a minap néztem, hogy még az is bélyegméretű az xl-hez képest...
-
boost
addikt
válasz
Dr.F.E.R.I. #4721 üzenetére
Nekem meg kifejezetten trendi, nagyon jó. Igazán japános, a Persona 4 játék ugrott be róla azonnal.
-
n000rbi
senior tag
válasz
Dr.F.E.R.I. #4721 üzenetére
A cserélhető elő- és hátlapot akarják ezzel "erőltetni" (ha megnézed azok vannak rajta). Az XL doboza letisztultabb:
-
Az új 3DS csomagolása:
-
Sirandrish
legenda
igen-igen. Videók alapján is tetszik és leírás alapján is, csak nem tudom hogy hosszútávon mit tudna mutatni.
Az oké hogy lehet benne pecázni meg vadászni (bár lehet hogy csak 1-1 karakter tud[amit szintén nem értek]), de kell is? Van lényege azon kívül hogy mondjuk 1-1 materialt így szerzel be és nem a mobokból?Tudod 2000+óra D3 után már 1-1 sima buta kis H&S nem tud lekötni
-
g@bo
nagyúr
válasz
Sirandrish #4715 üzenetére
a vételen?
-
RangerFox
veterán
válasz
Sirandrish #4713 üzenetére
Ezt meg fogom bánni, az előforduló helyesírási hibákért elnézést kérek, 3"-es Xperia Miniről írok......
Na szóval. Fantasy Life. A játékba belépve rögtön a karakter készítő fogad. Itt részletesen megadhatod, hogy hogy nézzen ki az általad irányítani kívánt karakter. Gondolok itt hajszínre, frizurára, szemek orr, arc szóval mindenre. Utána választanod kell egy kasztot. Van mágus, paladin, kovács, vadász, halász,crusader meg még néhány. (Nem emlékszem az összesre, mobilnettel nem tudok videót nézni.) Fontos, hogy jól válassz kasztot! Igaz, hogy át lehet változtatni,de körülményes. (Bizonyos időközönként lehet csak, sokba kerül, persze játékbeli pénzbe.) Mondjuk ha mágus leszel akkor belépsz ugye a világba. Rengeteg NPC lesz ott, mindegyik tartogat kihívásokat. Kezdetben kisebb feladatokkal bíznak meg, melyek elvégzéséért Xp-t és pénzt kapsz, esetenként különleges tárgyakat, fegyvereket. Kisebb feladatok például: bogyógyűjtés, farkas ölés, vadászás, munkakeresés, stb. Aztán ha elértél egy bizonyos fejlettségi szintet,komolyabb kihívásokat is kapsz, például meg kell ölnöd egy sárkányt, stb. Ha mágus vagy, akkor ezeken a feladatokon kívül más feladatokat is elláthatsz. A városban van egy műhelyed, ahol különféle italokat kotyvaszthatsz, melyeket eladhatsz jó pénzért, vagy felhasználhatod másra. Ezek a feladatok kasztonként eltérnek, tehát a kovács kalapál, a halász horgászik, a vadász állatokat vadász le és dolgozza fel azokat. A feladatok elvégzéséhez használatba kell majd venni a 3DS képességeit (mikrofon, giroszkóp, stb.), így téve érdekesebbé a játékot. A videókban jól látható a harcrendszer, nem is részletezném, nekem nagyon tetszik. Ügyesség és megfelelő skill választás szükséges hozzá. Nagyon szerteágazó skill fa van a játékban, ha jól tudom, egyelőre 70-100-as szintig tudsz elmenni. Saját magad alakíthatod ki a világodat, legyen az királyság vagy egy egyszerű tanya. A szintentartást úgy képzeld el, mint a mobilos játékokat. (Simpsons, Smurfs Village, MLTesco stb.) Szóval olyan hogy ha elkezdesz valamit csinálni, az időbe is telhet, akár több órába is, így értelemszerűen nem tudsz addig játszani vele, így ugye kilépsz a játékból. Az ilyen időigényes feladatokat célszerű este elkezdeni, hogy másnap reggelre kész legyen a feladat. Tehát például van egy farmod ahol állatokat tartasz, akkor azokat meg kell etetned, ültetgethetsz fákat meg növényeket, azokat locsolhatod, majd eladhatod őket, vagy ételt is készíthetsz belőlük. Ha sokáig nem lépsz fel, a királyság, és vele együtt a lakók hiányolni fognak, esetenként büntetést is kaphatsz. (Nem kell szigorúan venni, max egy ejnye-ejnye üzenetet dobnak neked..) Co-Op feladatok nincsenek, de élvezetesebb, és könnyebb társakkal végigvinni a játékot (miket beszélek, nem is lehet végigvinni). Vagyis ez egy végtelen világ, ahol barangolhatsz. Te írod meg a történetét, A Co-Op-ot úgy képzeld el, mint a konzolos Diablo-ban. Kidob néhány láda olyan fegyvert, amit csak egy másik karakterosztály tud használni, így átadod a barátodnak, így segítve egymást.
Engem már az első Trailer megfogott, kizárólag a sárkányok miatt. Emlékeztet a WoW-ra. Végre egy olyan játék, amiben tényleg van tartalom, és nagyon hosszú ideig lehet vele játszani, és nem csak annyi, hogy kétszer kijátszod oszt rakod a polcra dísznek.Sikerült ilyen hosszú szöveget leírnom egy 3 colos kijelzőn, szerintem most megérdemlek egy virtuális pacsit!
Remélem ezzel sikerült a kételkedőket meggyőznöm, természetesen erről a játékról még órákat lehet zengeni...
-
Sirandrish
legenda
válasz
RangerFox #4712 üzenetére
Rendben és előre is köszi.
Bár ezt a szinten maradást nem értem..ha nem MMO akkor nem mindegy milyen gyorsan vagy lassan fejlődök?
Ami még érdekelne hogy mennyire igényli a COOP-ot? Egyedül is bőven teljesíthető feladatokat lehet többen is megoldani? Kasztoknak van-e értelme? Lévén ha mindent meg lehet csinálni egyedül akkor nincs értelme pl tankot csinálni...nah persze az sem biztos hogy a Paladin pl itt tank. -
RangerFox
veterán
válasz
Sirandrish #4711 üzenetére
Egy RPG sárkányokkal, szintfejlődéssel, amire naponta fél-egy órát minimum rá kell szánni ahhoz, hogy szintben maradjál. Csomó kaszt van, horgászhatsz, vadászhatsz és harcolhatsz miközben haladsz a sztoriban meg minden. Mobilról nem részletezem, de majd ha hazaérek, írok neked egy kielégítő választ.
-
-
Új plüssfigura az angol Nintendo boltban:
-
Mister_X
nagyúr
Nem, fél év alatt a nyelv- és írástudás lett meg B2-es szintre. Azaz B2-n túl vagyok, de még nem értem el a "B2.5"-öt (JLPT N4 menne csuklóból, N3-hoz hiányzik még bő száz írásjel). Ez nem olyan írás, mint a nyugati, tehát aki (fel) tud olvasni, az tudja a nyelvet is azon a szinten. Mint mondtam, nem nagy művészet a hangjelölő ábécék karaktereit összeolvasni szavakká. Németül, oroszul és franciául (pfej) is tudok olvasni, mégis fingom sincs, hogy mit.
Amúgy az egésznek az a titka, hogy napi szinten használni kell. Találkoztam olyannal, aki középiskolában japánt tanult és "szerette", csak épp szart sem ért a tudása, kis túlzással persze, Ismert 300 kanjit és volt egy kezdetleges szókincse, oszt' ennyi. Az érettségivel megszenvedett én meg sírtam kínomban, annyira primitív volt (meg tükrözte a hivatal, ázsiai nyelvekhez való hozzáállását). Ennyit ér négy éven keresztül heti 3*45 perc meg az animézés.
-
válasz
Dr.F.E.R.I. #4700 üzenetére
Hja, én 20 éves korom után kezdtem hébert tanulni, ott nincs olyan sok írásjel, de azért megszenvedtem vele. Mára meg elfelejtettem az egész abc-t. Max a nevem tudnám leírni.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest