-
GAMEPOD.hu
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Cancer #46669 üzenetére
Az alaplap az mi? Lehet hogy az döglött meg, de alaplapi elem is lehet hunyó (CR2032). A két apró HDD-t meg ne kösd be!
(Elég lesz őket egy stabilan működő gépben levizsgálni.)
A táp is köhöghet.Sosem volt sok szufla abban az FM2(+) -os Kaveri/Godavari prociban.
A VGA-d többet ér most, mint a többi összes alkatrészed. -
MrDerekas
addikt
válasz Cancer #38907 üzenetére
Mindezek fényében egyre inkább a procira hárul a gyanú. Sajna. Ájemdé prociknál előfordul, hogy mag vagy bizonyos terület kidől. Az intelnél meg ha döglik, akkor az egész. Ez egyszerűbb és végzetesebb is. Felszereltség és forrás nélkül az marad, hogy a te procid kipróbálni egy másik gépben, és egy másik procit a te gépedben. Ezzel persze vállalva a kockázatot, hogy az esetleges socket szennyeződés, sérülés kárt tesz a csere prociban is. Elsőre, mindenképp a te procid legyen kipróbálva egy garantáltan jól működő konfigban.
Sajnos nincs olyan szoftveres megoldás, ami megmutatná egy processzor nem szignifikáns hibáját. Csakis speciális hibákat lehet szűrni, ami viszont a jelen helyzetre nem jelenthető ki..batman- Ezért (is) jó hogy sokan vagyunk
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
batman.
senior tag
válasz Cancer #38907 üzenetére
a socket kis lyukai között lenne valamiféle megfolyás Ez nem hangzik valami jól. Gondolom "ezüst" paszta?
Én arra gondolok a foglalatot kellene megnézetni valakivel aki erre szakosodott. Cink Elek jut az eszembe, meg lehetne kérdezni tőle mi a véleménye?Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
batman.
senior tag
válasz Cancer #38902 üzenetére
Ha biost cserélsz a legújabb tartalmazza az előző javításokat is (nem mindig, de általában és a te esetedben igen). A jelenlegi bios tudja kezelni a procid, (ha nem tudná akkor el sem indulna) akkor vágj neki ha biztos vagy magadban és a gép sem fagy le közben. Amennyiben bios frissítés alatt lefagy, annak nem olcsó javítás is lehet a vége. Tehát a biosfrissítés javasolt, de csak stabil gépen! (a régi procival kellett volna még mielőtt elpasszoltad)
A memtestet úgy kell futtatni, hogy egyszerre csak 1 modul legyen a gépben, fusson le az összes teszt és a PASS -nál legyen 1 (vagy több, de ne 0), a gépedhez az ideális az 5-tel kezdődő verziószámú memtest lenne a free ennél kisebb, de a nagy hibákat valószínűleg kiszűri.
A tápod sem egy fiatal darab, lehet hogy most kezd elfáradni…
Egyébként a porszívó csövét még a kikapcsolt és áramtalanított gépbe (tápba sem) tesszük, mert a statikus feszültség tönkre teheti! Porszívót csak külsőleg!
A ramok fizikailag jó helyen vannak. A gyengébbik időzítésen el kéne indulniuk 1600 -1866 –on is, de ezzel ne foglalkozz most.(#38904) MrDerekas ez egy jó ötlet, nekem is eszembe juthatott volna.
Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
MrDerekas
addikt
válasz Cancer #38902 üzenetére
Szedd ki azt a procit és ellenőrizd az érintkezőket. Valamint az ssd helyett vagy tegyél hdd-re egy oprendszert vagy linux egyik live verziójával is próbáld ki, hogy van-e fagyás.
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
törölt tag
válasz Cancer #38900 üzenetére
Ilyenkor mindig a legutolsó, legfrissebb bios felrakásával kell kezdeni!!
Csak ha annak a frissítésébe fagy bele, akkor tényleg game over.Próbáld végig a ramokat, minden slotban mindegyiket. Továbbra is azt mondom, hogy memória. Valami valamit nem szeret, van ilyen, főleg ha különbözőek, és minden slot tele van.
Próbáld meg páronként az ugyanolyanokat, egyenként mindet, stb.
A memória feszültsége mennyire van állítva bios-ban?
Auto-n van? -
batman.
senior tag
válasz Cancer #38895 üzenetére
Először is ne érts félre, nem bántani akarlak. Egyrészt a probléma sem „tökegyszerű”, másrészt nem vagyok benne 100%-ig biztos, pontosan azt csinálod amit gondolok. Ha programmal terheled/teszteled a procit és lefagy a gép, attól még nem derül ki, hogy a processzor nem jó, vagy a szükséges driverek nincsenek megfelelően feltelepítve. A tesztelésről itt találsz infót.
Remélem nincs valami "öljük meg a user gépét" script beépítve a rendszerbe. Nincs.
Olcsóbban is lehet legális win10-et venni, pld: itt: pro és home. Megbízható.
Ami még eszembe jut az a 400 -as corsair táp mikori gyártású és mi a pontos típusa?
Érdemes lenne elgondolkodni, hogy ha van a közeledben valami referenciával rendelkező pc szerviz, ott segítséget kérni. Általában fix áron dolgoznak, lehet számolni vele.
Egyébként rengeteg dologtól tönkre mehet a géped/alaplapod pld:
nem földeled le/sütöd ki a statikus feszültséget, mielőtt belenyúlsz,
egy rossz táp is kinyírja rövidebb hosszabb idő után,
stb…(#38896) MrDerekas válasza felé hajlok.
[ Szerkesztve ]
Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
MrDerekas
addikt
válasz Cancer #38895 üzenetére
User error? Szerintem valami nincs a helyén. A processzor csere lesz a forrás. Az előd procit tedd vissza és teszteld kicsit.
-
batman.
senior tag
válasz Cancer #38892 üzenetére
Kellene valaki a környezetedben aki egy picivel jártasabb az informatika területén.
Ez az amire szükséged lenne.Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
batman.
senior tag
válasz Cancer #38890 üzenetére
Először bepipáltam, hogy hiba esetén álljon meg. Kb 140-160 mp után kiírta, hogy a teszt lefutott és hibát nem talált. Itt valami gebasz van. Mi a verziószáma a memtestnek? Túl gyorsan végez, valami nem kóser!
-
törölt tag
válasz Cancer #38886 üzenetére
Na ez érdekes, tehát random fagy, mindegy mi megy rajta. Ha a memóriával lenne baja, a memtest jó eséllyel kidobná mint errort.
A régi processzorral most is megy minden jól? Tedd már vissza egy órára, kipróbálni. És ha már úgyis benne van, befrissíthetnéd az alaplap biosát a legújabbra.
És azután még egy utolsó próba az új proccal.
Ha a legfrissebb alaplapi bios-al is fagy, én visszavinném -
batman.
senior tag
Az AMD saját drivereit telepítened kell, a windowsé nem szokott mindig jó lenni. Az "ALL in 1" -et mindenféleképp.
A Memtest64 nem adott hibát. 2x futtattam, majd fagyott. 2 pass-ig futtattad? A fagyás memtest közben, vagy újraindítás után volt?
-
MrDerekas
addikt
Memtestnek nem elég a 10 perc, fusson csak végig. A random fagyás sok esetben a proci "hibája". Lehet érdemes lenne megigazgatni azt a procit. (kiszed-berak) Nincs 3 napos csere már egy ideje. Azóta van 14 nap elállási jog.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Cancer #38882 üzenetére
Elnézést-bocsánat, amikor ezek a cpu-k voltak porondon, épp imacem volt, lemaradtam róla Akkor viszont főleg nem értem.
Próbáld ki egy ultimate boot disk-nek a memtest részét. Akár egy standard memtest86-ot.
Én a ramokra gyanakszom. Lehet, hogy csak az egyik kattant meg. -
batman.
senior tag
válasz Cancer #38882 üzenetére
Kikapcsolt állapotban kicsit meg kéne mozgatni a ramokat. Ha van fejlemény reggel ránézek.
A 400W elég a konfighoz, ha nem túl régi és nincs "szétszáradva". De magamnak azért 500-550 -est raknék bele.Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
törölt tag
válasz Cancer #38863 üzenetére
Szia, én megpróbálnám először azt, hogy a http://www.ultimatebootcd.com/ oldalról csinálnék egy bootolható cd-t/pendrive-ot, és arról elindítva a gépet, az oprendszer teljes kihagyásával nyomnék egy memtest-et, minimum 12 óráig. Ha nem szereti a ramot, az kidobja a hibákat, egy tényező kizárható ezzel.
Terheléstől független a fagyás? Túlmelegedés esetleg? Bios reset volt a csere után?
Ajjaj, most látom, hogy mi volt a tápventivel.
Egy processzorcsere ennyit számítana, ennyi fogyasztástöbbletet már nem bírt el?
Ha jó is a gép és innentől nem fagy, egy tápcserét megkockáztatnék..[ Szerkesztve ]
-
batman.
senior tag
válasz Cancer #38863 üzenetére
Pontosan mi a kérdésed?
Én írtam neked egy szerintem használható választ amin el tudsz indulni.Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
batman.
senior tag
válasz Cancer #38861 üzenetére
Szia!
Elképzelhető, hogy hibás a darab? Bontatlan dobozos cpu esetén talán ezerből egy a hibás, de inkább kevesebb.
(Ha igen, webboltban 3 vagy 14 napig él az azonnali cseregari?) Passz, nyilván benne van a szerződésben.
Lehet, hogy csak a memóriákkal nem jön ki? Nagyon kicsi a valószínűsége.Másik SSD/HDD-re kellene telepíteni egy tiszta rendszert, ha ez nem lehetséges, meg kellene nézni a windows hibanaplóit.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- X box one s all digital
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép játékra! I7 13700K / RTX 3090 / 32GB DDR4
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre E73 SFF PC, Quad Core i5-4460 CPU, 8 GB DDR3 RAM