Hirdetés
- PlayStation 5
- World of Tanks - MMO
- PlayStation 5 Pro teszt
- Assetto Corsa Competizione
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Call of Duty: Black Ops 6
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
-
GAMEPOD.hu
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HellGreg
őstag
Sziasztok. Tegnap jelentkezett először az a gond, hogy játék közben (WOT) egyszerűen lekapcsol a gép. Nem lép ki a windowsból meg semmi, csak lekapcsol. Aztán áramtalanítani kell pár percre, hogy újra be tudjam kapcsolni. Csak úgy kikapcsolás után nem reagál a bekapcsolásra, csak áramtalanítás után. Nincs egy éve, hogy új tápegységet vettem bele, ami egy Chieftec GPS 700AB. Az előző táp (550W Corsair) hasonló tüneteket produkált amikor tönkrement, csak nem 8 hónap, hanem 6 év után.
Konfig: FX8320, 24Gb RAM (2x4 és 2x8 Gb), Radeon RX 470, 120 SSD, 1 Tb HDD, 2 Tb HDD, 500Gb HDD, 500Gb HDD; Linksys WUSB6400M wifi stick, vezetékes egér, elvileg ezek fogyasztanak áramot.
Most tényleg ennyi lenne egy tápegység élettartama? Hogy tudnám megnézni, biztos az-e a ludas?
ui. eseménynapló csak ezt a három hibát irogatja, nem tudom van-e összefüggés:
1. A WLAN bővíthetőségi modul indítása meghiúsult.
Modul elérési útja: C:\Windows\system32\Rtlihvs.dll
Hibakód: 1262. Az előző rendszerleállítás (2018.12.05. - 11:58:35) váratlan volt.
3. kiszolgáló nem regisztrálta magát a DCOM-ban a megadott határidő lejárta előtt.
[ Szerkesztve ]
-
HellGreg
őstag
válasz batman. #38874 üzenetére
Sajnos nem az volt, megint lekapcsolt. Viszont mindig akkor kapcsol le, amikor egy ideje játszom, és leküldöm a játékot tálcára, és mást csinálok, pl. böngészőben vagyok. Eddig 7 leállásból 7 így történt. Kb fél perccel azután csinálja, hogy leküldtem a játékot tálcára.
-
HellGreg
őstag
válasz batman. #38879 üzenetére
Most ruháztam be egy origi kaspersky internet securityre, tudom ez nem jelenti azt hogy nincs semmi vírus. Egyébként a kettővel ezelőtti thermaltake táp ugyanezt csinálta, valahogy nem tudta magát visszarakni terhelésről alap állapotba és lelőtte a gépet. Még próbálok játszani az energiatakarékossági beállításokkal is, hátha segít valamit. Az nem járja hogy ez a gép már 3 tápot megevett, azért nem egy atomerőmű.
-
HellGreg
őstag
válasz batman. #38879 üzenetére
Lecseréltem a tápot egy Corsair CX 650M-re, kb 24 órája van bent, azóta nem jelentkezett a kikapcsolásos probléma, szóval valószínűleg tényleg a Chieftec volt rottyon. De azért idegesítő, hogy kb egy éves se volt. Többet Corsair alá nem adom az tuti, hogy spóroljak 5000 ft-ot, semmi értelme.
-
HellGreg
őstag
Sziasztok! Valami miatt a gépem, amíg lementem cigizni, és visszajöttem, sötét képernyővel fogadott. Azt hittem csak kikapcsolta a monitort, de nem, újra kellett indítanom a gépet. Újraindítás után nem adott képet a VGA (BIOS-t se), csak áramtalanítás után jött vissza a kép és a windows. A rendszernapló ezt írja:
Forrás: WHEA-logger
Súlyos hardverhiba történt.
Összetevő: AMD Northbridge
Hibaforrás: Gépellenőrzési kivétel
Hibatípus: HyperTransport figyelő időzítő hibája
Processzor APIC-azonosítója: 0A rendszer:
FX 8320,
Asus M5A78L-M/USB3,
2x8Gb Geil Cl11-11-11 D3-1600
2x4Gb Kingston KHX1600C9D3/4GX
Asus Radeon RX470
Corsair CX650MOlvastam egy fórumon, hogy gyakori probléma, valaki a "fast startup" beállítást kapcsolta be, amivel megszűnt a probléma. Nekem olyan beállításom nincs, pedig végigcsináltam ahogy írta. Gondolom neki win10 van, nekem 8.1
[ Szerkesztve ]
-
HellGreg
őstag
válasz batman. #39198 üzenetére
Régen volt már téma, de továbbra is ezt csinálja a gépem. Amikor ott hagyom hosszabb időre, és visszajövök, sötét képernyő fogad, és újra kell indítani, hogy ismét legyen kép. A monitor kikapcsolást és a gyors indítást már rég kikapcsoltam, ahogy az energiatakarékos módot is, mégis csinálja. Ha aktív vagyok a gépen, játék, net, stb, akkor semmi baja (még sose láttam ahogy ez történik), mindig amikor visszajövök mondjuk egy órás távollétből. Továbbra is ezt írja a napló:
Súlyos hardverhiba történt.
Összetevő: AMD Northbridge
Hibaforrás: Gépellenőrzési kivétel
Hibatípus: HyperTransport figyelő időzítő hibája
Processzor APIC-azonosítója: 0További információ a részletek nézetében.
Új hozzászólás Aktív témák
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- minigép/ i5 7500T (35W TDP)/ 16GB DDR4/ 256GB SSD/ wifi/ garancia/ ingyen foxpost
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest