Hirdetés
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- EAFC 25
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Rövid videón a Heroes of Might and Magic: Olden Era
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Baldur's Gate: Enhanced Edition teszt
- Solasta: Crown of the Magister
Új hozzászólás Aktív témák
-
jbcs
tag
"Mindegyik megbolondult..." Valóban?
Én vígan használok egy alsó középkategóriás Redmi Note 10S-t már négy éve és semmilyen akadás, probléma nélkül. Örülnék, ha már baj lenne vele, mert akkor cserélhetnék, de hasonlóan működik, mint új korában, tényleg semmi baja, így még marad. Akksija is kibír egy napot.
Feleségem pedig kb. 5-6 éve egy redmi note 8 pro-t használ, semmilyen frissítés nem jön már rá, de továbbra is jól működik, nem nagyon panaszkodik, néha egy-egy értesítést nem kap meg, de kb. ennyi. -
joey04
titán
Nem az az előnye, hogy hány évig van support, hanem hogy azonnal minden eszközre megjelenik. Ez persze továbbra sem apple felszopás, ennek szimpla oka az, hogy egy kézben van a hw és a sw, nem kell további optimalizációt, egyebeket végezni mint a többi droidos gyártónak, nem kell a saját felülettel összehangolni, stb. Plusz régebben voltak szolgáltatói verziók egyes márkáknál, nem tudom ez még van-e az további csúszásokat okoz(ott).
-
ProEvoFan
nagyúr
Nézd meg a netflixen a Formula 1: Hajsza a túlélésért utolsó előtti részét, mikor Flavio Briatorenak iphone 15 pro max-ról(?) felakar hívni valakit, de valahogy nem akar sikerülni....meg is jegyzi, hogy milyen szar ez a telefon.
Minden szoftverben vannak idegesítő bugok.
Az iphone kurvajó telefon, de durván túlárazott, mint az androidos csúcs telefonok. -
Ricardo
titán
"Az a logo csak garancia a minosegre, se tobb se kevesebb.."
Így van.
Elég csak a 4-es széria térerő gondjaira az 5-ös széria esetében a fekete változatok keretének kopására, a zsebben hajló hatosokra, vagy a Jetblack színű hetesekre, amik attól is karcolódtak ha rájuk néztél, esetleg a lilába boruló kijelzővel küzdő 13 as tulajdonosok boldogságára, vagy a szándékos lassításra az akku elöregedésére hivatkozva már egy éves telefonok esetében is (szerencsére a felháborodás miatt ezt a gyakorlatot megszüntették) gondolni.Minden gyártónál vannak problémák. Egyik logo sem garancia ilyen téren.
-
janeszgol
félisten
válasz
hegedus001 #47 üzenetére
Még a Pixel vonal sem kivétel. Az 5a A11-el jött ki és A14-nél megállt. A 6a az A12-vel jött ki, most van rajta A15, és összesen 5 OS upgrade-et ígért rá a gyártó.
-
7Heads Drago
veterán
válasz
janeszgol #40 üzenetére
Nem csak a telot kell kifizetni. Veszel adaptert, kábelt, appokat, fóliát, tokot, stb. Nekem most Poco F5 van. Ahhoz ezek nagy részét megkaptam, illetve droidon majd mindenre van ingyenes app. 3-4 appom van amit megvettem. Pl a True Phone. 113-ért vettem újonnan a telot. Mit kapsz ennyiért az Applenél ami tudja ugyanezt. Sajnos a szemem romlik és kell a 6.7 collos kijelző, viszont nekem 6 collig volt (honor 8) jó zsebben hordani.
És akkor még ott van a szervíz is. Nekem az I11ben szar volt az akku meg a hangszóró. Annyiért cserélte volna a szervíz mint amennyit ért a telefon. Gazdasági totálkár volt. Ez kb 2-2,5 éve volt. Inkább elajándékoztam olyannak aki függő az ios-tól.
Nálunk itthon a lányom az pl megintcsak nagy iPhone rajongó. -
7Heads Drago
veterán
-
janeszgol
félisten
válasz
hegedus001 #44 üzenetére
Az 5 ev meg nincs sehol, sot a 4 ev sincs meg. A 2021-es S21 meg megkapja az A15-ot, de meg nincs kint. Az lesz az elso telo, ami 4 ev OS upgrade-et kap. (11-el jott ki.)
-
hegedus001
aktív tag
válasz
blueMerle #25 üzenetére
Mondjuk az apple inkább min. 7 év főverzió és Isten tudja hány év biztonsági mentést garantál. Az első generációs most épp 9 éves SE-m nem régen kapott biztonsági frissítést
A többiek már elértek az első ígéreteikhez? Volt már ami teljesítette az 5 évet a Samsungnál?
Én azt gondolom, hogy egyenlőre csak büdös nagy üres ígéretek ezek.
-
janeszgol
félisten
válasz
gretzky77 #42 üzenetére
Nem, nem az. Ha az lenne, akkor nem keringenének olyan pletykak, hogy nagyon ráfeküdnek a következő verzióra, hogy hibajavítsanak. Ez megy 4 éve, és az iOS 19-nel is ezt hallottam már.
Sőt a Siri feljavítását elnapolták, nem lesz benne a 18.4-ben. Majd talán a 19.4-ben, azt is hallottam, olvastam. Ez 2026 tavasza. Annyira szarul áll a Siri. A Google aszisztense pl sokkal naprakészebb. -
-
janeszgol
félisten
A kérdésedre válaszolva dehogy kapta meg. 7heads írta, hogy drága az iPhone.
1, a többi sem olcsóbb
2, ehhez a frissítesi hajlandósághoz, ami a Samsungnal meg a Xiaominal megy meg olcsó is. Ugyanis ez utóbbi két ceg elkeri a pénzt ugyan úgy, csak a szorgalmuk nem igazan tükrözi az árukat. Persze mindegyik megkapja a beígért frissítést, még a Xiaominál is. Csak a hajlandóság kettes alá az almához képest. -
gretzky77
veterán
válasz
janeszgol #37 üzenetére
Miért miről beszéltél? Hogy a 2020-as telefonra még mindig jön frissítés és jól is működik! Ami tök jó, én erre írtam, hogy azért a Pixel hozzá pl ezt a szintet! Semmi bajom az Almával 1 évig használtam is, de azért itt is vannak akik magasztalják az Almát de ha beleolvasol a topicba azért ott sem fenékig tejfel az élet. De valóban felesleges a 2 rendszer fikázása, mindenki el tudja dönteni, hogy mit akar használni!
-
janeszgol
félisten
Pontosan, ez az egyik része a fenti írásomnak. A másik, hogy Samsungon is pl két OS upgrade az minimum két letöltés, telepítés, újra indítas (igazából sokkal több a köztes frissítések miatt), iOS-en ez egy frissítés. 16-ról 18-ra egy frissítés, 12-ről 17-re egy frissítés. Ezeket csináltam a múlt héten. Utóbbi egy iPad volt.
Ezeket csak az tudja, akinek van tapasztalata.
-
Dr. Oid
aktív tag
válasz
7Heads Drago #24 üzenetére
A célközönség közül. Legyen már világos. IOS és Android között igen kicsi az átjárás.
-
válasz
nincsnév007 #29 üzenetére
És megkapta már a 15-öt? Lassan itt a 16
az almánál még a legrégebbi támogatott is megkapja a legfrissebb rendszert azonnal
ezt a droid sosem fogja utolérni
a frissítés hosszában is most kezdenek felzárkózni
a 2020-ban kiadott samsungok már nem frissülnek a pixeleket nem követem de szerintem már azok sem kapnak frissítést
a 18-ban kiadott xr, xs még kap frissítést -
joey04
titán
A vásárlók egy része üzleti ügyfél lehet, aki flottát újít meg éppen.
Na arra mondjuk tényleg jó.
-
nLz93
csendes tag
Imádom, hogy minden iPhone cikk alatt jönnek az androidosok lefikázni az épp szóban forgó telefont. Mintha pisztolyt szorítanának mindenki fejéhez: Apple cucc, irány fikázni. Majd szóvá kell tenni, hogy fúj 60hz és lassan tölt. Ez okozza a katarzist, ami a techorgazmus elengedhetetlen kelléke. Szerintem meg mindenki használja azt, ami neki tetszik és kielégíti a hétköznapokban. Én jelenleg egy 2 éves anno csúcskészüléknek számító androidos telefont használok. Több év után mi a véleményem az androidról? Jó lenne, ha működne. Sajnos az idő mindig kinyírja, lehet alatta akármilyen hardver. Márkától függetlenül... Kisebb fagyások, messenger alatt melegedés, random lockscreenre dobálás vagy épp írás közben eltűnő billentyűzet. Szinkronizáció egyszer működik, egyszer nem. Én próbáltam szeretni tényleg... de hogy márkától függetlenül mindegyik megbolondult, ezt a saját bőrömön éreztem. Volt Samsung-om, LG-m, Sony-m, Xiaom-im, Huawei-em, RealMe-m.
Most eléggé elgondolkodtam, visszamenni apple-s berkekbe, azért az iOS még mindig fényévekre van, még 120hz és gyorstöltés nélkül is. Volt egyszer egy iPhone 8 Plusom, imádtam. Ment is 5 évig, igen a végére akksi ügyileg az is haldokolt, viszont a rendszer maradt ugyanolyan fluid.
-
A 2022-es SE modell szinte semmilyen lényeges újdonságot nem hozott a 2020-as verzióhoz képest, így nem meglepő, hogy már nem fogyott olyan jól. Ráadásul túl hamar dobták piacra az előző generáció után, így nem csoda, hogy az eladási számok között 60%-os különbség mutatkozik a 2022-es és a 16e modell között.
-
Instabil
lelkes újonc
válasz
7Heads Drago #24 üzenetére
Meselj meg 😂🤦♂️
-
blueMerle
veterán
válasz
janeszgol #21 üzenetére
Te miről beszélsz? A Google 7 évet, a Samsung 5 évet garantál (és 7 év biztonsági frissítést), pontosan ugyanennyit igér az Apple. Ez egy régi, beragadt lemez Apple körökben (fejekben), hogy az Androidon csak 1-2 év adott... Ez konkrétan maximum a dzsunkafonoknál igaz. Minden nagyobb gyártó 5 évet, vagy ennél többet ad.
-
7Heads Drago
veterán
válasz
Krugszvele #2 üzenetére
Kérdés mihez képest.
Én mostani telomból kb 3-at veszek ennyiből.
Összeségében szerintem se sikerült rosszul ez az iPhone, de nekem mostanában egy se kell. Besokaltam a rendszerüktől. -
Dr. Oid
aktív tag
Ezzel együtt azt mondom, az egyszerű vásárlók jó része azt se tudja, mi a frissítési frekvencia. Nekem is számít, nekem is Pro van, de sokakat ez nem érdekel.
clon: persze h van jobb ár-érték arány, de aki évek óta átlag iPhone user, azt ez nem érdekli.
Ricardo: pontosítok, jobb mint egy régi SE például.
gusthy: ugyanarról beszélek. Konkrétan tojnak rá, mi van benne, nem érdekli, hány magos, mennyi memória, van-e magsafe. Gyors? Simán használható? Egyszerű? Ennyi.
tms+: ez annyira felesleges, komolyan. Nyilván van olyan, aki azért vesz Apple-t, mert Apple, de hidd el, többen veszik azért, mert egyszerű, világos, könnyen használható.
-
clon
senior tag
Meg is adtad a választ a kérdésre.
1. cégtelefonnak jó lesz
2. az emberek egy részének kell az "alma" jelzés bármire még akkor is ha nincsen rá megfelelő keret (droidosból lehet jobbat vehetnének "de az nem alma")A koncepció jó lehetne DE pont az alma esete aki "zárt" világot hozott létre már korábban is 5 éves támogatással és ezért mindig megkérte az árát a készüléknek így egy olcsósított készüléket kiadni kicsit reszel a respecten (legalábbis szerintem). Ez nem SE ez "gazdaságos mobil" nem ugyanaz.
-
-
Dr. Oid
aktív tag
Rendeltem egyet végül tesztre a céghez. Tök jó. Azt kell látni, hogy ez nem SE modell, hanem egy új válasz a relatíve olcsó iPhone igényre. Olcsóbb, mint az 16, sőt, mint a 15. A 14-nél nem, de az meg régi. Aki fanyalog a hardveren, az nem érti a koncepciót, persze az Apple rendszerén belül. A zembereknek nem kell az ötezer kamera meg a százezer hertzes kijelző. Jó akku idő kell, meg nyilván IOS. Csókolom.
-
doooo
veterán
A One-reklámok továbbra is tönkreteszik az oldal működését. Csak emlékeztetőként.
Ideje adblockert használni ennyi év után? -
judas13
addikt
válasz
Krugszvele #2 üzenetére
Igazából magasztalniuk kellett volna.
Voltak akik megtették.
-
johnny500
tag
válasz
Krugszvele #2 üzenetére
Azért a beltartalom sem mindegy
-
janeszgol
félisten
válasz
Krugszvele #2 üzenetére
Még Apple Joe (Apple Pie) is lehúzta.
-
Krugszvele
senior tag
Miért húzták le a tesztelők az a kérdés? Pontosan ugyanazt tudja mint az összes többi 2025-ben kiadott telefon.
Nagy, nehéz, kilóg a kamera.
Egyetlen különbség van a telefonok között, hogy mennyi az ára. És ez "olcsóbb" mint a többi, (ugye?)
Igazából magasztalniuk kellett volna. -
janeszgol
félisten
Na, a tesztelők 90%-a meg lehúzta a vérbe. Oké a cikk nem arról szól, hogy milyen telefon a 16e, arról sem, hogy a vevők mennyire elégedettek.
Meglátjuk majd mit szólnak hozzá a vevők, meg azok, akik ezt kapják.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A start napjaiban 60%-kal többet vettek belőle, mint a 2022-es SE-ből.
- Gmail
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Politika
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hálózatokról alaposan
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Interactive Brokers társalgó
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB white titanium fehér titán független Apple 1 év garancia
- iPhone 15 Pro Max 256GB white titanium fehér titán független Apple 3 év garancia mediamarkt
- Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB Titánszürke sok extrával
- ÚJ, BONTATLAN Honor 200 Lite 256GB - GYÁRI GARANCIA 2026 novemberig
- Samsung Galaxy Z Flip 3 5G. 8/256GB
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Hp Prodesk 600 G5 SFF/ i5-8500, i5-9500, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest