Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alcsi69
senior tag
Még kérdés, hogy Pentax gépeken is lehet régebbi objektíveket használni? Gondolok ilyenre hogy Canon FD 50mm 1.4-es és 1.8-as objektívek, minolta 58mm f1.2 vagy helios 44-2 58/2?
-
Alcsi69
senior tag
Nem tudom mi a probléma egyébként a hangjával, nem úgy hallottam hogy nekem zavaró lehet.
Tudtommal Sony-nál APS-C gépeken lehet használni Full Frame objektíveket is. Direkt rákerestem.
M4/3-as gépeknek milyen hátrányuk van? Az hogy kisebb a szenzor? Nagyon szemezek az EM10 MKIII-va onnan, szimpatikus kis gépezetnek tűnik, meg bejön ez a retro kinézet is.
-
Alcsi69
senior tag
Köszi a válaszokat!
Megnéztem a videót amiben bemutatták a lassabb autófókuszt, ami tényleg kicsit fura volt, de nem hiszem hogy ez engem nagyon hátráltatna. Inkább saját magam fogom magamat hátráltatni mert nem értek még annyira hozzá.
Nem fér bele egy hátizsákba egy gép, mondjuk 3 objektív meg még néhány kiegészítő?
Nézegettem én MILC gépeket is, ahogy fentebb is említettem, de egyelőre nem nagyon nyerte el egyik sem a tetszésemet, esetleg az A6000 vagy az EM10 MKIII.Nem haragszom meg. Szerintem is van mindegyik rendszernek valami olyan dolga ami nem bejövős. Jelenleg még mindig abban az állapotban vagyok, hogy ha végtelen pénzem lenne rá, akkor se tudnám melyik rendszerbe kezdjek bele.
Igen egyébként, ez a két zoom objektív dolog se rossz ötlet a 18-55 + 55-300-val mondjuk.
[ Szerkesztve ]
-
Alcsi69
senior tag
válasz Wendelke #12483 üzenetére
Én meg már most kb minden nagyobb márkától néztem gépet, mert tényleg teljesen el vagyok veszve.
Egyedül a Fuji-t lőttem ki nagyon, mert annyira kevés illetve drága a használt piaca, hogy az nekem nem bejövős.Igen azt ha jól tudom pentaprizmás a Pentaxok keresője, 100%-os lefedettséggel, illetve mindegyik vázban van beépített képstabilizátor és weather sealing.
A K-50-es jó lehet tanuláshoz? Van fent egy most aprón egy 18-55 WR kit objektívvel 75k-ért.
Az a 18-55-ös kit objektív ilyen túrázós, "all-around" objektívnek jó lehet? Amikor egy objektívet megnézek, akkor mindig flickr-en nézegetem hogy milyen képeket csinálnak az adott objektívvel.Milyen nagy látószögű illetve portréhoz megfelelő objektív van pentaxokra, amik ténylegesen jók?
[ Szerkesztve ]
-
Alcsi69
senior tag
válasz Wendelke #12479 üzenetére
Igen, használt cuccokban gondolkodok váz és objektívek tekintetében. (azért az ösztöndíj nem annyira jó, hogy újakat tudjak venni )
A cél jelenleg az, hogy normálisan megtanuljak fotózni. Azt követően nem tudom, szerintem a tanulási folyamat alatt el tudom dönteni majd hogy mit szeretnék kezdeni vele vagy mit nem. Valamennyire vágom a dolgokat egyébként, hiszen néhány hónapig volt lehetőségem használni egy Nikon D5100-at.
Igazából szerintem ahogyan kalkuláltam objektívek terén, egy ilyen "all-around" zoom mindenképpen kellene, egy nagy látószögű tájképekhez, meg egy portrékhoz megfelelő. Ezeken felül egyelőre nem tudom.
-
Alcsi69
senior tag
Sziasztok!
Gépvásárlás előtt állok, és már annyira összezavartak néhányan a különféle ajánlgatásaikkal (eredetileg Nikon D7100 és Canon 70D között gondolkodtam, de bejött még az OMD-EM10MKIII, az A6000 és az XT1 is ), így a Pentaxon is elkezdtem gondolkodni.
Egyelőre annyi kérdésem lenne, hogy érdemes belekezdeni a Pentax rendszerbe? -
Alcsi69
senior tag
Sziasztok!
Életem első normálisabb fényképezőjét szeretném majd megvenni néhány hónapon belül, a keret max 100K és gondolkozok Pentax K30 illetve K50-en is, természetesen használtan.
A "Milyen cserélhető objektíves gépet?" topikban írták, hogy inkább itt kérdezzek rá az obikra.
Szóval nekem egy 50/1.8 illetve egy tele kelleni fog, illetve nagylátónak megfelelő lesz szerintem a kitobi.
Az előbb említett topikban írták, hogy érdemes nézegetni Pentax-m illetve Pentax-a manuális obikat, mivel pl elvileg az 50mm-esek jónak számítanak.
Első kérdésem, hogy a fent említett két gép megfelelő lenne egy azért még kezdőnek számító embernek?
Mit lehet tudni ezekről a Pentax-m és Pentax-a obikról?
Illetve 50mm/1.8-ból én Pentax SMC DA 50mm f/1.8, ez jónak számít?
És végül (egyelőre) milyen normálisabb tele obi van rá, aminek nem is brutális az ára?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tamron SP 150-600mm G2 teleobjektív + álcázó ( Nikon )
- Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L II IS USM + UV szűrő -Újszerű-
- FEELWORLD WPC215 Hordozható rendezői monitor 1000nit fényerővel + SmallRig VB212 V mount akku.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- Canon EOS 400D DSLR fényképezőgép
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest