Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - Korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Új hozzászólás Aktív témák
-
dreko
aktív tag
válasz szabonagyur #80598 üzenetére
Meglepett, kis faluban a szolgáltatás, mértem egyet, többet vártam, de figyelgetem még, hogyan alakul.
-
félisten
-
Landsmann
addikt
válasz Viktor0610 #80593 üzenetére
Örülök én,. csak nem értem. Mire vonják le, aztán meg vissza teszik? Most 86, 68 van hátra. Tényleg visszaadják a 100 megát ha így haladunk.
Videóim: http://www.youtube.com/landsmann?sub_confirmation=1
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz Viktor0610 #80593 üzenetére
Pár nap és a 100mb-ot is vissza kapja :D
-
MODERÁTOR
-
Landsmann
addikt
Érdekesen számolja a Telenor az adatkeretet. Múltkor mutatja az app, hogy a 100 megából 81 van. Csodálkoztam is, hogy ennyi adatot mi ehetett meg. Aztán vagy 2 nappal később már 85 mega volt szabad, most meg 86.
Videóim: http://www.youtube.com/landsmann?sub_confirmation=1
-
bociusz
aktív tag
Újabb működő 5G állomások: Balatonkenese (2734), Balatonföldvár (2389), Szántód (4327), Szabadisóstó (4383)
Ezen felül rengeteg helyen lett B28 Balaton, ezeken a helyszíneken a cellák számozása a Vodafonehoz hasonlóan frekisáv szerinti kiosztású lett (1-9: B20, 11-19: B3, 21-29: B7, 31-39: B28)
Ami még feltűnt, hogy többször is ledobott 4G-ről a hálózat 3-5 percre is, pedig a térerő ezt nem indokolta. Korábban ilyen nem volt, nem tudom ez összefüggésben van-e a modernizációval. -
tomp
félisten
válasz zsida.kornel #80588 üzenetére
Persze valójában ez nem a klasszikus értelemben vett lassítás mivel az valóban nincs. Szimplán kevesebb blokkot ad a cella mivel a pillanatnyi terhelés miatt hátrébb sorol a bázis.
Ha 3CA-s bázison vagyok akkor a B20 eléggé lehúzza a sebességet jelenleg. Beállítom a telefont B3+B7-re és jobb sebességet kapok. De van, hogy fix B7-re állítva gyorsabb a bázis mint 3CA-n. Ilyen mikor a B7 még szabad nekem. -
zsida.kornel
tag
Volt hogy én is úgy vettem észre hogy lassítottak, de szerintem ez elég random, novemberben újrahúztam a gépemet, most néztem vissza, 500 gigát forgalmaztam 4G-n(szerintem a 15ös adsl-ről még most is szedné ), és semmi lassítást nem vettem észre. Korábban volt olyan hogy otthon 120 helyett 20at mértem, de pár kilométerrel arrébb jo sebesség volt. Érdeklődtem az ügyfélszolgálaton, persze azt mondták ilyen lassítás nem létezik. Érdekes más telefonban,vagy más imei számú SIM slotban ugyanabban a telóban jóval jobb sebességeket mértem. Valószínűleg a cella korlátozta az eszközömet. Havi átlag 150-200 gigágat forgalmazok otthon, vezetékes netet nemigen használom, 2 év alatt egyszer fordult elő, hogy lassulást éreztem volna a HelloData-n.
-
tomp
félisten
válasz viktorhu #80586 üzenetére
Engem pedig elkezdtek visszafogni a Hello Data tarifámmal.
4G B3-on és B20-on már látható a lassítás mert ezeken a frekiken van ugye jelentős forgalom. B7 és 5G érintetlen.
De 4G-n is csak letöltésben van lassítás. Feltöltésben nincs.
Most lesz éjjel a számlazárás. Eddig 222GB jött össze de ebből 130GB az 5G-s munkából jött össze. Ma is kért a OnePlus teljes modem logot. Azaz csak a mérés 3GB, az elkészült log pedig majdnem 1GB. -
tomp
félisten
Ma már 2CA-s bázison is megy a feltöltési CA.
Parlamentnél sikerült szimmetrikus netet adniuk. 100/100Mbit.
5G-n a max feltöltésem 130Mbit. 4G-n 115Mbit.5G mérésnél kizárólag Telenor szerverrel lehet elérni a tényleges sebességet! Minden más szerverrel kisebb értéket kapunk!
[ Szerkesztve ]
-
viktorhu
veterán
válasz Viktor0610 #80571 üzenetére
Ezeknél a sávszélességeknél nem számít, max. a válaszidőben lehetne érdekes.
A gigabithez közelítve már fontosabb lehet, egyszerűen azért, mert túl sok olyan változót visz bele a tesztbe egy idegen szerver, amit nem (csak) a szolgáltatód befolyásol. Pl. túlterhelt a harmadik feles szerver, kicsi a sávszélessége a Telenor felé stb., így nem feltétlenül a szolgáltatás minőségét mérnéd vele.
-
TeeJay
félisten
Annyit tudok hogy 2000 körül még az akkori Pannon épített ki a falu feletti hegyre tornyot, a szomszéd falu hegyén meg akkor Telekom torony volt ami szintén szórt a falu felé valamit.
Így első körben az egész falu kb. Westeles volt anno mert annak volt elsőnek értelmes térerő majd ahogy a falu hegyére épült a Pannon torony kb. mindenki átment oda mert már gyönyörű vétel volt földszinten pincében mindenhol.
Tudom azóta lett T és T együttműködés de nincs panasz, csak meglepő volt hogy B20-on 112megabitet mértem BP 18-ban B3-on meg 50-60megabit ahol van 4 torony a telepen és tornyonként 6 cella körbenMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
tomp
félisten
Úgy tűnik csendben a 4G-nél is vannak fejlesztések!
Már nem csak letöltési irányban van CA hanem feltöltési irányban is!
Itthon senki sem lépte ezt meg mert az Uplink CA külön licensz díjas!
103Mbps
-
FIREBLADE78
addikt
Lassan egy éve kötöttem egy új céges előfizetést. Készüléket nem vettem. Csak új telefonszámot kaptam. Ugye volt kedvezmény x hónapig a tarifából. Sajnos úgy néz ki,hogy a cég megszűnik (más veszi át,lényegtelen). Ilyenkor érdekmúlásra lehet hivatkozni vagy kötbért kell fizetnem?
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
csucsu21
aktív tag
Sziasztok ma reggel kaptam a telenortól egy sms valami livefootbal.tv nevű oldalról hogy le vont 850 forintot vagyis hogy a szolgáltatásnak ennyi a heti díja. kérdésem ez valami vírus ? Vagy ez most hetente vonni fog tőlem 850 forintot ? Mit tudok vele kezdeni ? Még ha valami Forma 1es oldal lenne azt meg érteném
Válaszokat előre is köszönöm.Az élet olyan, mint a motor be kell rúgni másként nem megy !!!
-
leo81
aktív tag
válasz Viktor0610 #80571 üzenetére
Korábban már tapasztaltam különbséget.
Otthon Tarros netem van és Telekom mobillal a Tarros szerverre mértem rá és sokkal rosszabb eredményt mutatott, mint a Telekomos szerverrel. Csak ezért írtam. -
veterán
Belső dolgokra lehet hogy jobb saját szerver, de így publikusba, se mobil, se vezetékes fronton nem mérvadó. Saját irányba általában töredéke saját szerver felé a sebesség mint egy idegen hálóba (belföldön). Az okát mondjuk nem tudom. Nagyon ritka mikor speedtest is sajátot lövi be autó legjobbnak. Mondjuk egy átlag usernek nem is a belső sebesség a lényeg.
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
MODERÁTOR
Miért?
Voltam egy oktatáson, ahol a hálózatos kolléga ezt kérte, mondván, hogy ezeket a méréseket fel tudják használni a hálózat fejlesztése ellenőrzése céljából, de te miért kérted ezt?
Az előbb kipróbáltam, és nem volt számottevő különbség a két szerver között sebességben.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
-
leo81
aktív tag
válasz Viktor0610 #80559 üzenetére
És attól is hogy milyen kiépítettségű a hálózat...
Nem mindegy, hogy 1-2-3 db 4G-s cella üzemel /bázis vagy 9-12-15 db üzemel CA-val.
Zegen van olyan bázis, ahol a 3G-nél megállt az idő, olyan is, amin csak 1db árva B20-as cella van és több is, amin csak kettő. Na most, ha ebből indulunk ki akkor nem csak itt, hanem máshol is lehetnek ilyen alapvető hiányosságok akár Budapesten is. Csak zárójelben a Telekomnak van olyan állomása Zegen, amin 5db B3-as (5x20Mhz) cella üzemel (CA nincs!) és láss csodát 80-100 Mbites a letöltés ennek a bázisnak a közelében...Csak azért mert, 5 db cellát telepített és nem kettőt vagy egyet. -
zsida.kornel
tag
Én is regisztráltam, kipróbálnám az ADSL invitel után mit tud, de valószínű itt Bakonyban se sok 5G van
-
félisten
-
4Grider
nagyúr
válasz szabonagyur #80561 üzenetére
Nem valószínű, hogy ilyen lefedettséggel kiválasztanak...
-
félisten
válasz Viktor0610 #80562 üzenetére
Mert végigolvastam mindent és nem volt benne ilyen kikötés csak arra, hogy ha benne vagyok akkor csinálni kell, mármint ha bekötik.
-
MODERÁTOR
válasz szabonagyur #80561 üzenetére
Gondolom, igen.
Nem hinném, hogy kötelező volna a tesztet bevállalni.Xiaomi 13T
-
félisten
válasz Viktor0610 #80552 üzenetére
Azt nem tudod, hogy ha kiválasztanak mondjuk, de nálam csak kültérivel lenne megfelelő lefedettség van lehetőségem visszalépni?
A link a csatornákhoz még nem aktív
-
4Grider
nagyúr
válasz Viktor0610 #80559 üzenetére
Zalaegerszegen valamiért a Telenor nem hajlandó B3-at is használni. Nem értem, hogy mi értelme szívatni az előfizetőiket városi környezetben...
-
MODERÁTOR
-
TeeJay
félisten
válasz zsida.kornel #80555 üzenetére
Oké de B20-on kevesebb kraft van mint B3-on nem?
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz TeeJay #80553 üzenetére
Mondjuk lehet hogy pesten jóval nagyobb terhelést is kapnak a tornyok.
Amúgy ahol én lakom, lehet hogy történt valami, mert mostanában délután is van hogy 4G-n megvan a 20-30mbit/sec, bár a 20mbit/sec alatti a jellemzőbb.
Korábban sokszor volt hogy 2-4mbit/sec volt.
Persze ingadozások még most is vannak.
-
TeeJay
félisten
Tegnap szülőknél voltunk
Eger melleti kis falu, hegytetőn Telenor torony
B20-on 112megabitet mértem lefelé
BP 18. kerület B3 50-60megabit
CA mentes Redmi Note 9S teló, vicces hogy vidéken 2x gyorsabb a mobilnet B20-on mint BP-en B3-on ahol párszáz méterre van egymástól több Telenor torony isMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
MODERÁTOR
válasz szabonagyur #80551 üzenetére
Jajjmá'!
De ez a TeleLooooooL, nem érted?[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
-
félisten
-
leo81
aktív tag
válasz bociusz #80538 üzenetére
Na akkor ezek jórészt vidéki helyszínek lesznek, mert a nagyvárosokban szükség lesz előbb utóbb a 3500-as sávra...Gondolom a kettő szolgáltatás meg kizárja egymást...vagy egymás rovására menne, ahogy a 4G/5G DSS. Vagy elég lesz erre 40Mhz és 100Mhz-en meg megy az 5G??
-
törölt tag
válasz Rodzser Mór #80547 üzenetére
Elindítod online az adategyetetést. Kapsz egy smst, bepötyögöd...aztán kiírja a határidőt.
Jelenleg ilyen mezítlábas megoldás van....a telekomé jobb, a vodáé még a telenorosnál is rosszabb. -
Rodzser Mór
senior tag
Helló!
Az adategyeztetés határidejét nem lehet megtudni a my.telenor.hu weboldalon a fiókba belépve? Mert nem látok ilyen lehetőséget momentán.
És ha tényleg nincs és nem én vagyok béna, akkor miért nem lehet ezt az infót is ott feltüntetni?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz INGJOKE #80539 üzenetére
Ki tudja. A legtöbb telefon nem ismeri a Telenor féle 5G hálózatot egyenlőre. Asztali 5G-s routerek és néhány HUAWEI ami látja jelenleg és használni is tudja jellemzően. Elviekben Törökbálint székház környéke van lefedve, Balaton egy része (Siófok-Sóstó vonal) és a 11ker Kelenföld egy része talán.
[ Szerkesztve ]
-
Nerd
aktív tag
[ Szerkesztve ]
-
Zsolt_16
tag
válasz szaboi6512 #80535 üzenetére
Az volt a megoldás
Fuuu nagyon amatőr hiba volt köszönöm szépen a segítséget! -
Zsolt_16
tag
Van telenor internet előfizetésem csak internet ~50gb adatforgalommal. Szeretném ezt felapplikálni a asus 4g-ac53u routerre ami képes simet kezelni sajnos nem tudom össze hozni Valaki próbálta ilyennel vagy nem is lesz jó? Csak infóként a telekomos simmel simán össze jött
-
snooze
veterán
csak nekem ujdonság,de lehet látni a mytelenor appba minden elöfizetésem,ami egy ügyfélszám alatt van
.[ Szerkesztve ]
GO Gunners!!!
-
asdf_
veterán
válasz DrDobos #80529 üzenetére
A jelenlegi telefont használtad, amikor felkerült rá a VOLTE? Az is lehet, hogy a köztes telefon használatakor csak rajta maradt, most meg nem rakják rá, mert papír szerint nem támogatott. Ha nem változott a készülék és a SIM csere után pár nappal indítottad újra a telefont vagy raktad repüló módba, és nem került rá, akkor 1220 és vagy felrakják, vagy megmondják, miért nem.
[ Szerkesztve ]
-
DrDobos
őstag
Sziasztok!
Uj a kartyam..a Voltet hogy lehet aktiválni? A beallitasokban aktiválva van..Samsung Galaxy A55 5G
-
asdf_
veterán
válasz 4Grider #80524 üzenetére
Az lesz majd ott a gond, hogy az A52 meg az A52 5G két külön készülék, így nem evidens, hogy ha az egyik mehet, akkor majd a másik is. Igen, így lenne logikus, de ugye nem a logika mentén működik ez a dolog sajnos (nekem pl. VOLTE képes készülékem van 2,5 éve mégis soha az életben nem fogok tudni vele ezen beszélni, sem itt, sem ahol a másik kártyám van, csókoltatom a "szabvány" kitalálóit).
-
4Grider
nagyúr
válasz PistiSan #80522 üzenetére
A Telenor az alábbi készülékeket (akár Vodás eredetűt is) engedi fel a VoLTE-ra:
https://www.telenor.hu/volte
Ezen nincs rajta az A52, de várhatóan néhány héten/hónapon belül felkerül. -
veterán
válasz PistiSan #80522 üzenetére
Ha vodánál veszel samsung telefont nem kell függetleníteni, összes Samsung független. És valószínűleg nem fog menni VoLTE, Telenor nem engedi hivatalosan ami náluk nincs/nem tesztelt. Így volt A6 és A6+ előbbi engedélyezett volt, utóbbi nem, hiába ugyanaz hálózati szempontból, utóbbit nem tesztelték. Trükközni lehet ami vagy bejön vagy nem.
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
PistiSan
addikt
Sziasztok, vodafonnál ha veszek samsung galaxy A52 5G telefont kártyásan, rögtön függetlenítem, ezek után telenor kártyával a VoLTE és hasonló dolog simán menni fognak, vagy ezek csak a telenornál vásárolt készülékek esetén mennek?
Érthetetlen számomra, hogy miért csak a sima A52 van a telenornál, csak emiatt vennék máshol telefont. -
félisten
-
válasz szabonagyur #80518 üzenetére
Van itthon pár iPhone. Egyiken megy rendesen, másikon nem.
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
félisten
-
Hosssszu
őstag
Olyan szempontból nézve örülök hogy nem egyedi az eset. De attól még mindig érdekes.
Természetesen a mytelenor oldalon/appban csak az én (ezer éves) számom van jelen.
Remélem hogy csak valami rendszerhiba van a háttérben.
Elnézést, korrigálom magam: Ez az egyik exem száma, ami régen a nevemen volt, de már évek óta az ő nevén van. Esélyes hogy rendszerhiba. Így már én megnyugodtam hogy nem a fiókommal van gáz.[ Szerkesztve ]
-
-
Hosssszu
őstag
Ha már mytelenor:
Nemrég kaptam egy mailt:
Természetesen semmilyen előfizetést nem adtam hozzá.
1220 érdemben nem tudott állást foglalni. Illetve egy kedves hangú hölgy azt mondta hogy nincs gond, de ha jön még ilyen mail, akkor hívjam újra. Mert egy darab ilyen mail lehet sima hiba is. A mytelenorban nem látszik új előfizetés (csak a rég meglévő). Jelszót természetessen azonnal cseréltem.
Valaki kapott már ilyen "fantom" hozzáadott cuccot?
Nekem eléggé furcsának tűnik. -
mg1992mg
senior tag
Nálam droidon pöccre működik.
-
-
No.01
őstag
válasz aprokaroka87 #80510 üzenetére
Azt meg nem, de IOS eseten az nem is annyira egyszeru...
Volt mar hasonlo, de akkopr masnap reggelre mindig megoldodott magatol, igy azt hittem ez is v.mi karbantartasbol adodo ideiglenes, de mostmar 1 hete ez van igy tobb, mint fura a dolog. -
No.01
őstag
válasz aprokaroka87 #80508 üzenetére
IOS, android es butafon (regi Nokia ahol a MyMenu meg olyan mint a WAP, szamokkal kell beirni a kivant menupontot, de nem elerheto)
Volt az appra frissites pont 1 nappal hamarabb, h vacakolni kezdett, de azota sem jo.
A telefonszamok mind3 esetben megjelennek folul, de sem az egyenleg se semmi nem toltodik be. -
No.01
őstag
Sziasztok,
A MyTelenor app csak nalunk rosszalkodik vagy 1 hete vagy masnal is?
3 kulonbozo szam, 3 kulonbozo eszkozon belepve nem csinal semmit csak gondolkodik.
App torlese majd ijrarakasa sem oldotta meg igy erdekelne, h mit is tudnek tenni a hiba kikuszobolesere? -
szami777
addikt
Nagyon köszönöm a segítséget, hasznos volt minden infó.
Akkor nem utalunk semmit, megkérjük, hogy intézze el az ügyfélszolgálattal.“So do all who live to see such times but that is not for them to decide. All we have to decide is what to do with the time that is given us.”
-
bedibazsa
senior tag
válasz Viktor0610 #80504 üzenetére
Belém égett a 4 év, "szörnyű", hogy mennyire megmaradnak a folyamatok.
-
MODERÁTOR
-
asdf_
veterán
válasz szami777 #80501 üzenetére
Lehet feltölteni, de életszerű használata csak akkor van, amikor nullkilométeres előfizetés, minimális vásárlási kerettel, te meg mondjuk havi 15 000-et parkolsz, ami nem fér bele, ilyenkor feltölt az ember, az megy a vásárlási keretbe és lehet érte parkolni bátran.
Ha van ügyféljelszó, akkor felhívnám a 1220-at, hogy téves feltöltés történt a számomra, a visszautaláshoz hozzájárulok és aztán lerendezik. Legalábbis merem remélni, hogy ezt a hatalmas feladatot meg tudja ugorni az ügyfélszolgálat és nem pattint le azzal, hogy sokkal egyszerűbb, ha te is feltöltesz 5000-et neki. Vagy hívja eleve a tévesen töltő, ő cseszte el, töltse ő az időt a várakoztatózene hallgatásával, az ügyfélszolga majd a nagymamát, aki hozzájárul és kész. Persze lehet simán a viszontfeltöltést választani, az ügyfélszolgálaton keresztül csak azért mondom, mert ott biztosan nem lehet pórül járni, meg átverődni meg ilyesmik.[ Szerkesztve ]
-
szami777
addikt
Sziasztok,
Számlás előfizura is lehet egyenleget feltölteni?
Nagyanyám kapott sms-t a 172-től, hogy feltoltottek neki 5000 forintot, persze nem ő volt.
Majd hívta egy tag, hogy elírt egy számot feltöltéskor, ezért kapta meg nagyanyám és most kéri, hogy utaljunk neki 5ezret.
Gyanakvó ember létemre nem érzem átverésnek, a száma tényleg egy számmal tér el a mienktől, meg gondolom a 172 nevében nem tud kamu sms-t küldeni.
Illetve a kérdés még, hogy a fickónak hivatalos úton van módja ezt rendezni a telenorral? Vagy csak az az opciója maradt, hogy mi utalunk neki.
( Nem akarunk eltűnni, illetve vissza akarjuk adni a pénzt, ha úgy van, csak gondoltam, egy kérdest itt megérhet. Főleg ha visszautaljuk, aztán a telenornál is elkezdi visszakérni...)
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
“So do all who live to see such times but that is not for them to decide. All we have to decide is what to do with the time that is given us.”
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos cigaretta 🔞
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Projektor topic
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- Mobvoi TicWatch Atlas - üzemidő ultra
- ZIDOO médialejátszók
- iPhone topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Nagyon jó ár Új állapot 100% akksi apple gari 2025.01.31-ig 55k értékű kiegészítő.
- MSI GEFORCE GTX 1080 TI GAMING X videókártya eladó
- Apple Watch Series 7 45mm Midnight Aluminium Case, GPS
- Dell Latitude 5400 / i5-8365u / 16Gb DDR4 / 256Gb SSD / FHD IPS / újszerű állapot / Excellent akku
- Xerox 106R04349 Dualpack fekete
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest