Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tin

veterán

sziasztok!

a szóban forgó monitor: LG 27MU67-B (4K)

tesztgépek:
    1. ThinkPad W530 i7-3820QM + NVIDIA K2000M 2GB, Win7, miniDP-DP csatlakozás
    2. ThinkPad T540p i7-4800MQ + NVIDIA GT730M, Win10, miniDP-DP csatlakozás
    3. asztali ASROCK Z77 Ext4 + Core i7-3770K + HD4000, Win7, HDMI-HDMI csatlakozás

probléma:
    az 1&2 tesztgépen FullHD felbontásban a monitor jobb oldalán (csak ott) vízszíntes, 1-1 pixel magas, 100-500 pixel széles csíkozódások vannak, kb másodpercenként 2-3 ilyen random felvillanó vonal van, küönböző magasságokban és hosszúságban.

a probléma nem jelentkezik 4K felbontásnál (1-es 30Hz, 2-es 60Hz-en tudja), és nem jelentkezik FHD 30Hz-nél sem, csak FHD és az alatti 59Hz és 60Hz felbontásoknál, de ott mindkét laptopon, ami azért érdekes, mert más generáció, más videokari, és a 2-es elvileg tudja a 60Hz-et 4K-n is (gyakorlatban is), mégis tök ugyanaz a probléma FHD-n.

ez független attól, hogy extended desktopot használok, vagy csak külsőt, és hogy nyitva vagy csukva van a notebook fedele. ja, és ha nincs töltőn, csak akkuról mennek, akkor is csinálják. két különböző miniDP-DP kábelt próbáltam, amiből az egyik a monitor sajátja. mindkettővel ugyanez a helyzet.

a 3-as asztalival sem produkálja a problémát FHD 60Hz-en sem, pedig az a leggyengébb videó a három közül.

most FHD 30Hz custom felbontásban megy a laptop, így nincs a jelenség, de azért szívesebben használnám 60Hz-en. a 4K az 1-es gépen sajnos nem játszik, mert a Win7 skálázása és a gép hordozása miatt folyamatosan állítgatnom kéne.

van ötletetek, mitől lehet ez?

előre is köszi!

• Tin

veterán

válasz demmer123 #16890 üzenetére

cseréljünk, van egy p2414h-m, még bőven garis, az 16:9-es...

16:10-es pedig a legkirályabb képarány, igaz játéknál elég idegesítő az alsó-felső sáv ha 16:9-ben tolod, de minden másra ideális. nem játszom sokat, de annó amikor a monitort vettem, utánaolvasgattam, és kiderült, hogy a legtöbb játékot 16:9-re írják, abban megfelelő a látószög meg minden, ezért ilyen 16:10-es felbontáson nem az igazi az "érzés".

ha hülyeséget mondtam, kijavítanak a gamerek.

[ Szerkesztve ]

• Tin

veterán

válasz Mikisys #16886 üzenetére

később írtam, hogy gond nélkül működik a hdmi-dvi, illetve a minidp-dp adapter is a laptopommal. szóval nem igazán van vele gond.

• Tin

veterán

sziasztok,

adott egy asztali gép, asrock z77 extreme4 lappal, intel hd4000 videovezérlővel, és windows 7-tel. adott még 2 db monitor (dell p2414h 1920x1080, dell 2001fp 1600x1200), és mindkettőt digitálisan szeretném az alaplapra kötni, amin van egy dvi és egy hdmi kimenet. a gép mindegyik kimenete lepróbálva. a monitorok bemenetei is jók, mind a dvi, mind a displayport (utóbbi csak a p2414h-n van), ez is lepróbálva.

a kérdésem az lenne, hogy ha veszek egy ilyen hdmi-dvi kábelt, akkor az alaplap hdmi kimenetére rá tudom kötni vele a monitorokat? működni fog ez teljes felbontásban?

az alaplap manualja szerint a 3 kimenetből egyszerre kettő használható, de tetszőleges kettő.

azért kérdezem ezt, mert egy hdmi-displayport átalakítóm van, és tegnap sehogy sem voltam képes vele hdmi kimenetes eszközt (asztali gép, médialejátszó) a monitor displayportjára dugni. egyszerűen nem érzékelte a jelet, pedig több kábellel is kipróbáltam.

válaszokat előre is köszi!

• Tin

veterán

sziasztok,

ötleteket várnék, mitől látom vibrálósnak a monitorom...

új Dell U2412M, hozzá adott DVI kábellel összekötve a géppel (Z77e4 alaplap, Intel HD4000). a kábel másik monitorral jó, ez másik kábellel ugyanilyen, analógon is.

PWM-es, de ha felveszem a fényerőt 100%-ra, és a kontrasztot leveszem 50%-ra, kb. ugyanolyan a fényerő, ilyenkor garantáltan nincs PWM, de ekkor is ugyanúgy érezhető a dolog. vakteszttel is.

ha szöveget olvasok (fehér vagy világos háttéren), egyszerűen zavarja a szemem, nem látok vibrálást, éles a szöveg és a képek, de nagyon zavaró már rövid idő után, mintha vibrálna.

próbáltam levenni a fényerőt 10% alá, de ott is ugyanúgy érezhető.

mellé tettem ugyanazt a szöveget két notebookon (egyik LED, a másik CCFL), és egy másik monitoron is (CCFL), azokon nem zavaró.

mitől lehet?

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák