Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• janos666

nagyúr

válasz hiperFizikus #25992 üzenetére

Egyedül a "kötelező simogatások" után (amiket ránézésre már-már zavarba ejtő módon élvez) szokott kutya módra fejet rázni és/vagy kutya módra vakargaja a füle tövét, de nem ott, ahol "kopaszodik", és csak rövid ideig (egy pár suhintás). Utána az a menetrend, hogy ki kell engedni 5-10 percre, majd vissza. Máskor sohasem látom, hogy vagargatná/harapdálgatná magát bárhol, nagyon nyugodt természet, csak akkor mocorog, ha szeretne valamit (akkor nem nagyon áll le, míg meg nem kapja, de ilyenkor csak "láb alatt van" és nyávog). Szóval azt a kis vakarózást inkább "izgalmi állapotnak" tekintem, mint viszketésnek.

Ha már a kutya hasonlatoknál járunk, kezdetben imádott labdázni (szánkázott lefelé a lépcsőn a labda után, mint ahogy én rohangáltam le a lépcsőn gyermekként), de egy ideje nem hozza már magától hozzám a labdát, hogy játszani akar, és ha én dobom el neki, akkor sokszor szalad utána (nem olyan hevesen, mint régen, de dinamikusan), viszont ott letáborozoik és megvár engem is, szinte sohasem hozza már vissza.

A már-már OCD jellegű szokásait viszont nehéz mérlegelni, hogy berögződés, vagy "túl gyors tanulás", mert pl. kezdetben párszor kitalálta, hogy kinyitja a kilincsre zárt ajtót, és bejön a szobámba, mikor alszok, de mikor egyszer arra ébredtem, hogy a fejem mellett van az ágyban, akkor rákiáltottam, és azóta nem próbált bejönni.
    Ugyan így egyszer kezdett öklendezni a szobámban (ahol padlószőnyeg van), felemeltem, kivittem a parkettás szobáig, és azóta sohasem öklendett fel semmit még a házban sem (gondolom kint intézi, ha egyáltalán szokott mostanában).
    Szóval nagyon gyorsan és hosszú távra tanulja, hogy nekem mi nem tetszik, így lehet, hogy félreértésből azt hiszi pár dologról, hogy rá lett parancsolva, XY az igen/nem.

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés