Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZolkoW
őstag
Nekem működött a Ruixin + gyémántos kombó kerámiánál is, csak épp nem lett élesebb a gyárinál...amivel nem voltam igazán elégedett, nem is lesz több kerámia késem.. szépen termelte a szürke port a fekete pengéből.
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
gyapo11
Topikgazda
Kerámiát nem tudsz otthon élezni, a gyártói videón nagy méretű gyprsan forgó gyémántos tárcsával élezték, szikrázott mint a fene.
Nálam a gyémántos lapok szárazon mennek, nem tömődnek el, nem kell hozzá folyadék.
Nem régen került szóba egy 400/1000-es kő, az pl. jó.menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
MPet
csendes tag
Kellene itt is egy összefoglaló topic.
Segítségetek kérném, kinéztem ezt az élezőt amit többen ajánlottak itt(ruixin pro 3) [link]
konyhai kések élezésére használnám semmi extra. Tudnátok ajánlani olyan köveket hozzá, ami normálisabb minőségű? Csak mert ahogy ismerem magam tutti beleválasztanék.. Gyémántos kőre gondoltam, ezek viszik a kerámiát is? kell nedvesíteni ugyanúgy őket mint a vizes kőnél?B verzió hogy csak gyémántos követ veszek és ilyen típusú szög tartót hozzá[link]
600/1200 finomság gondolom arany középút, ebből is tudnátok ajánlani valamit ami bevált nektek? -
gyapo11
Topikgazda
A bőr magában sokkal puhább anyag, mint a kés. Tehát nem fog leszedni anyagot, hanem csak igazít, mert az él végén már olyan vékony az anyag, hogy még a bőr is el tudja hajlítani. Így a kő utáni barázdák csúcsait egy irányba rendezi, ezzel növeli az élességet.
A paszta egész más, ott a bőr csak hordozó, lehetne helyette vászon, fa vagy bármi ami sík és elviseli a kés húzását. A paszta szemcséi kemények de nagyon kicsik, ezért egyrészt szed le anyagot, másrészt csak keveset, de annyit igen, hogy a kő barázdáit teljesen síkba hozza, ettől lesz ragyogóan fényes az élszalag. Ez a finomság az él végén is jelentkezik, sokkal kevesebb csúcs lesz, ami kapar és nem vág, jobban megközelíti az ideális élformát, ami 1 atomos simaságú a két oldalán és 1 atom sor sorakozik az él végén. A csúcsok jók arra, hogy belekapjon valami simába az él, viszont használat közben letörnek, és a helyükön nem egy vágóképes él marad, hanem egy tompa felület, gödör. A sima él kevésbé kopik a vágástól, mert behatol és halad előre. Tehát ha polírozol, akkor nagyon éles lesz és kicsit jobban bírja, viszont nem mindent fog olyan kezelhetően vágni mint a karcosabb. A jelenség az, hogy a polírozott éllel ráteszed, elkezded nyomni lefelé a kést, és egy darabig növekszik a nyomóerő, majd szinte átesik a kés az anyagon. Mikrobarázdással meg szinte nem veszed észre, hogy mikor érte el a kés az anyagot, egy mozdulattal a levegőben kezdve mint a vajon úgy átmegy. mert ahogy érintkezik, a kis csúcsok azonnal fölmarják a sima felületet, és máris behatolt. A polírozott veszélyesebb, ha nem jó helyen van az ujjad, akkor a növelt nyomóerő miatt mélyebb vágás lesz, mint a folyamatosan húzott mikrobarázdással.
A polírozás esztétikailag talán szebb egy fokkal, bár már a 800-as kő után is olyan finomak a barázdák, hogy szabad szemmel alig észrevehető, inkább selyemfényűnek mondanám, míg a polírozott az egyértelműen tükör. A polírozás többlet munka, viszont kicsit tovább tart az él.menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
Lacerta
aktív tag
válasz balazs1956 #3094 üzenetére
Ez fasza cucc, órám üvegéből úgy kidremeleztem vele a karcokat, mint a sicc.
{ Schawo-éra válasz, félrement, bocs ]
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz balazs1956 #3094 üzenetére
Köszi, beugrok, épp útba is esik.
Shawo: köszi, Kínából nem rendelek semmit.
-
balazs1956
senior tag
-
MODERÁTOR
válasz gyapo11 #3084 üzenetére
Sose használtam még polírpasztát a bőrön, csak magában a bőrt. Érdemes szerinted?
Van valami olyan hely, bolt, ahol lehet kapni? Csak ezért nem rendelnék postán egy 1000 Ft-os valamit 1000 Ft postaköltségért.
Már ilyen általános boltra gondolok, ami mindenhol van, obi, praktiker, tesco stb., ezek közül valamelyik árul ilyesmit? -
peestike
őstag
válasz balazs1956 #3090 üzenetére
Már én is gondolkodtam papíron. Tesztelni olcsóbb, mint a kövek. Ezt majd kipróbálom.
42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
-
Digitalpimp
senior tag
válasz Mr.Csizmás #3086 üzenetére
Azért 1-1 darab elég karcsú szerintem. Ok, nagy fazékból elég egy, de a kisebbekből azért vegyél legalább 2-2-t. Plusz tálak, lábas, ezekből is több méret, meg több darab, serpenyőben se egy darabra kalkulálj.
Peestike 3081: P3000-es papír, és borotvál. Most teszteltem.
[ Szerkesztve ]
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
gyapo11
Topikgazda
válasz balazs1956 #3087 üzenetére
Viszont a vastag talppal elveszíted az indukciósnak azt az előnyét, hogy gyorsan változtatható a teljesítmény. Tehát ha a tej majdnem kifut és lekapcsolod, akkor nem fut ki, mert megszűnik azonnal a fűtés. Viszont ha vastag a talp, akkor kifut, mert még sok hő van a talpban.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
balazs1956
senior tag
válasz Mr.Csizmás #3086 üzenetére
A talpuk legyen minél vastagabb, az a kulcs, a jobb hőelosztásért.A fedőt meg aki eddig látta nálam, az cserélte a háztartásában. Nagyon praktikus.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz balazs1956 #3085 üzenetére
épp most tekertem végig az ikea kínálatot, szerintem 2 főre bőven elég egy kicsi-közepes-nagy fazék, meg egy serpenyő. fazékra a sima RM acélosokat gondoltam, pár ezer, serpenyőnek meg family akcióban meg soroksáron akciós az öntöttvas csoda Senior serpenyő.
a tesco készletről anno lemaradtam, akkor nem volt tervben költözés.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
balazs1956
senior tag
válasz Mr.Csizmás #3082 üzenetére
Szia!
Én is ebben a cipőben jártam , és két háztartásban is teljes cserét hajtottam végre.
Volt egy tavalyi Tescos sorozat amit nagyon jó akcióbban vettem, (rozsdamentes acél, vastag szendvics talp)
Ezt szétosztottam, és mindenhová Tefal rozsdamentessel egészítettem ki őket
Volt/van, méregdrága bevonatos/zománcos stb, de az a tapasztalat, hogy azt egyszerűen idővel megesszük, merthogy az edényből eltűnik...
A rozsdamentes örök életű.
Vannak öntöttvas edények is, szuperek, de nehezek, rozsdásodnak stb.
Amit még mindenkinek ajánlok, az a fedélcsere.Kb 15-20 fedőt dobtam ki, mert elburjánztak, és ménkű sok helyet foglaltak el.
Helyettük ebből 3 méret mindent kivált, semmi helyet nem foglal el, és olcsó.
Na jó, a legkisebb edényekre nem jók...
Ehhez vettem még 2 db Lidlis tiszta szín vas edényt. (kb 3000 Ft volt nemrég akcióban.)
Ebben sütni kell örök élet + 100 év, csak szeretni ,gondozni kell -olajozás[ Szerkesztve ]
-
Digitalpimp
senior tag
válasz Mr.Csizmás #3082 üzenetére
Szerintem a Bonyhádiak nem rosszak, igaz most már valami német cégbe beolvadtak. Viszont van sokféle méret, szín, akár teljes sorozatok is. Rájuk is van nyomva, hogy mindenféle tűzhelyhez megfelel.
[ Szerkesztve ]
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Mr.Csizmás
titán
üdv,
fél-offtopic témában szeretnék helpet kérni edényvásárlás, alapanyag. indukciós tűzhelyem lesz, erre szeretnék tenni dolgokat. a tapadásmentes bevonatos nem szimpi, alu anyagos + szendvicspaneles szintén nem. marad az öntöttvas, vagy zománcos acél. (RM acél meg nem, mert nem mágnesezhető elv.) milyen márkák, gyártmányok ajánlottak? pl. perfect home elég szimpi: [link] készlet is szóba jöhet, vagy 1-2 darabos is.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
peestike
őstag
Ma megszereztem 2 követ. 11.11-es rendelés, gyorsan megjött. Az 5 collos qing-el próbáltam, már ráfért, nem borotvál, de a papírt szépen viszi ismét. Egyik 800-as,másik 1500-as.
42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
-
Beni2360
félisten
válasz pulutodurumo #3079 üzenetére
Köszi válaszodat.
Erre gondoltam én is de vetten fenőgépet 7 kővel és ez csak rásegítésre kell ha nincs kedvem össze állítani a gépet. Akkor gondolom a 400-ra gondolt a gyorsabb kopás végett.
Éppen tegnap láttam amint a feleségem a nagy késsel kaszabolta a kaszakőt. Mosolyogtam magamba.
A most rendelt 4 db kést azt nem fogom a kezébe adni, így is sűrűn elvágja az úját.
Ha vastag a fenőköved, síkba tudod hozni, marad elég anyag - Na evvel nem nagyon tudok mit kezdeni. Mivel én úgy gondolom, hogy keményebb anyaggal tudnám a követ síkba hozni. De itt meg azt írták, hogy puha kő kell. Videón meg gyémánt lövet használt a lehúzásra. Most akkor mi a helyzet?Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
pulutodurumo
addikt
válasz Beni2360 #3078 üzenetére
Kopik a kő is élezésnél, nem csak a penge. Nem használod ki a szélét, mert ott leugrik, kényelmetlen, stb. Ezért a közepe fogy, vályú, kád alakban. Ha vastag a fenőköved, síkba tudod hozni, marad elég anyag. Ha nem, akkor a szép íves élező, szép íves élt fog csinálni. Ami igazából nem is szép.
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
Beni2360
félisten
válasz gyapo11 #3076 üzenetére
Kutykurutty legyek ha a második mondatodat értem.
Láva kőről már halottam.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
lumpy92
aktív tag
válasz Beni2360 #3073 üzenetére
Telefonról vagyok, nem sikerül a fenéért sem a linkelés. Bocsi...
Termék neve: New Whetstone, 2-IN-1 Sharpening Stone 400/1000 Grit Waterstones, Knife Sharpener Rubber Stone Holder Included
Szerintem így meg lehet Alin találni.
9.36 usd+ 2.52 usd shipping[ Szerkesztve ]
"never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"
-
Beni2360
félisten
-
gyapo11
Topikgazda
válasz lumpy92 #3070 üzenetére
Jó a kő, de nem mindenre. Jellemzően a nagyobb sérülések eltüntetésére és a gyáritól eltérő élszög kialakítására nem elég durva, kell valami nagyobb csemcséjű kő is.
A másik irányban is van még hely, finomabb kövek is vannak. Minél finomabb kövön fejezed be a fenést, annál simább lesz az él, tehát jobban vág, de nem mindenbe kap bele olyan könnyen, pl. paradicsom, műanyagba töltött bármi, pl. sajt vagy májkrém.
Én 800-assal fenek, teljesen jó konyhába, de pl. vékony papírból tekert csövet nem vág olan szépen, mint egy borotvára fent/polírozott él, viszont többször vágok paradicsomot mint papírcsövet. Tehát az adott feladatot is figyelembe kell venni egy kés fenésénél, hogy mire fogom használni. Az 1000-es konyhába tökéletes.menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
lumpy92
aktív tag
Sziasztok!
Beruháznék fenőkőre. Elolvastam a Haidu honlapján is az útmutatót, de látom, hogy ahhoz képest ti finomabb köveket használtok.
Kérdésem, hogy általános háztartási célú felhasználásra egy 400/1000 kő jó lehet? Egynlőre noname kések vannak otthon, kivéve a VG10es Kizert, az fontos, hogy azt tudjam vele fenni.
Előre is köszönöm a segítséget.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Hátha valaki utazik és hasznos, hogy mik a késre vonatkozó szabályok a különböző országokban:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Knife_legislation -
snakebait
senior tag
Sziasztok!
Most hozta a postás a Sheepdog minimet 😁Október 22.-én rendeltem, egy hónap kellett neki, hogy ide érjen. Megvámolták ide Szerbiába, de potom 2€-nak megfelelő összeget kértek, szinte semmi. Nagyon szuper, kimondottan tetszik így előben, kézben fogva.Poco F5-12/256 +Huawei Watch GT5
-
balazs1956
senior tag
válasz gyapo11 #3064 üzenetére
Köszönöm szépen a kimerítő választ, most úgy érzem megértettem.
Már csak a fenések vannak hátra, és a borotválkozásSosem felejtem el Nagyapám, akkurátus borotva fenését aminek a vége volt a hajszálpróba.
Ez abból állt hogy kért tőlem egy hajszálat, ami akkor még bőven volt, és az egyik végét !!! megfogva , a másik fele a levegőben lógva lett elvágva.
Annál élesebb cuccot azóta sem láttam. -
gyapo11
Topikgazda
válasz balazs1956 #3062 üzenetére
A szög az nincs kőbe vésve. A Qing kicsit már keményebb anyag, ha nagyon kicsire veszed az élszöget, akkor kipattoghat. Kb. 15-20 fok között lehet jó. Ez a fél élszög, a másik oldalon ugyanennyi.
Az élszalag simasága nem cél, hanem következmény. Ha 800-as kővel fensz, akkor 800-as barázdák lesznek, ha 1200-assal, akkor akkorák, nincs jelentősége. Ha bőrön pasztával megsimogatod, akkor tükrös lesz, de az él számít a vágásnál, az pedig az élszalag elején az első pár század mm, utána már csak egy éket tolsz bele az anyagba. Az egész élszalag meg az egész penge csak egy tartószerkezet az él század mm-es részének, mert az magában nem lenne használható.menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
gyapo11
Topikgazda
válasz balazs1956 #3060 üzenetére
Alap fizika, a tükör. A beesési szög és a visszaverődési szög egyenlő. Tehát ha az élszalagra esik a fény, ami a fejed mögül érkezik, azt akkor fogod látni, amikor éppen merőlegesen érkezik az élszalagra. Mondjuk jöjjön ez a fény fentről függőlegesen, föllógatsz egy elemlámpát/ledet és alatta nézed a kést, persze úgy, hogy a fejed ne takarja ki a lámpa fényét. Addig billented a kést, amíg az élszalagról visszaverődik a lámpa fénye. Ekkor a kés valamilyen szögben dől a vízszinteshez képest. Ha vízszintesen lenne, az 90 fok, de mivel dől, így lesz 90 + valamennyi (a függőlegeshez mérünk). Na ez a valamennyi pont az élszög fele, mert az általános él szimmetrikus, vagyis mindkét oldalon val azonos élszög. Ha vésőélű kést nézel, akkor a valamennyi pont az élszög.
Minden mérés nélkül ha a kés billegtetésére az élszalagon vándorol a fénypont a kés hosszára merőlegesen, akkor az az élszalag már gömbölyű, íves. Ezzel nincs nagy baj, csak az élszög a legvégén számít, tehát addig billentsd a kést, amíg az él legvégén lesz a fény, ekkor látni a vágóél szögét. Az él mögötte levő része a behatolást határozza meg, de az élességet az él eleje. Ezért előnyösebb a homorú élszalag, de persze gyengébb/sérülékenyebb is, mert nagyon éles, és az ív miatt jól választja szét a vágott anyagot, jó a behatoló képessége is. A domború él meg erős, de nagyobb az élszög és kevésbé jól hatol be, nagyobb erő kell átnyomni a kést az anyagon. Sajnos a kézi fenés domborít, nagy gyakorlat kell a sík megtartásához.menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
balazs1956
senior tag
Na, kezdem kapisgálni...
Amit félreértettem, az a 90 + fél élszög fok valami miatt 90,5 foknak jelent meg a lelki szemeim előtt(((
Leesett, hogy az 90+ a teljes élszög fele4
Most nézegettem órás nagyítóval a szememen, láttam is gyönyörűen az élszöget, de nem tudom az mikor jó?
Qing kés esetén hány foknak kell lennie, illetve akkor jó, ha szép, fényes karcmantes?
Nyilván, ha girbe-gurba akkor az nem jó!
De mi a cél, milyen legyen? -
titán
válasz balazs1956 #3060 üzenetére
képzeld el magadban, amit írt, és érteni fogod. Erről nincs videó, mert ezen nincs mit videózni. Ez csak egy segítség, te hogyan láthatod meg az élszöget.
"pont a fejed mögül világító fényforrás" Ez a kulcs
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
balazs1956
senior tag
válasz gyapo11 #3059 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget.
Amint hozzájutok, megpróbálok fényképet készíteni az éléről, hátha az jelent valamit a hozzáértőknek.
Ez a mondat: "Amikor a fényt látod az élszalagon, akkor a fény vonala és a penge síkjának szöge = 90+fél élszög fok." sajnos nekem kínai
Nincsen erről valami videó, vagy rajzos leírás, hogyan kell értelmezni? -
gyapo11
Topikgazda
válasz balazs1956 #3054 üzenetére
Ahogy már írták, bármilyen kést meg lehet fenni borotvára. Azt is figyelembe kell venni, hogy mekkora az élszög, mert ha pl. elképzelünk egy négyzet keresztmetszetű hasábot a világ legjobb késacéljából, és a 90 fokos sarkát atom méretű pontossággal polírozzuk, akkor sem fogja vinni a szőrt. Aztán ha elkezdjük csökkenteni az élszöget, egyre jobban vág, és valamekkora szögnél elkezdi vinni, még kisebb szögnél még jobban. Az igazi borotva kés vagy borotva penge csak pár fokos élszögű, iszonyúan vág, de rettentően törékeny is.
A leggyakoribb kézi fenési hiba az, hogy amikor távolodik a kés tőlünk a kövön, akkor önkéntelenül ugyanazzal a kéztartással toljuk, és ettől gömbölyödik az él, növekszik az élszög. Ahogy távolodik a kés, a kéztartást folyamatosan változtatni kell, tehát a kézfej és az alkar szögének változni kell, hogy a kés és kő közötti szög ne változzon. Ezt csak úgy tudnánk kiküszöbölni, ha az egész felső testünket mozgatnánk változatlan kéztartással a kőhöz képest.
Úgyhogy nézd meg azt az élszalagot egy órás lupéval, és a fejed mögül világító fényforrással mérd meg a szöget az élszalag él felőli végén, hátha ez a hiba. Amikor a fényt látod az élszalagon, akkor a fény vonala és a penge síkjának szöge = 90+fél élszög fok.menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
MODERÁTOR
válasz balazs1956 #3054 üzenetére
Én ilyenkor mindig csodálkozok rajta, hogy az anyagra írt adatok valósak-e. Ha valóban VG10 acél, akkor az nagyon jó minőségű, és meg lehet élezni olyanra, hogy borotválkozni lehessen vele. Az ennél jóval gyengébbet is meg lehet simán.
-
balazs1956
senior tag
Sziasztok!
Ebből a videóból ellesve
próbáltam meg a Qing késeimet szőrvágóra élesíteni, a meglévő Haidu kövekkel, bőrövvel, és élező (krém, gyanta, izé), amit egy késélező kisiparostól vásároltam.
Odáig jutottam, hogy a papírt gyönyörűen vágja, de a szőrt sehogysem.
Szerintetek ezeket a késeket lehet "borotva" élesre fenni, és én vagyok ügyetlen, vagy ne is próbálkozzam vele.
Természetesen kihívás az egész, csak érdekelne, hogy nem kilátástalan dolgot próbálok -
gyapo11
Topikgazda
válasz bbubby00 #3050 üzenetére
Ja, kintről olcsóbb.
Ez a sashimi meg általában a vésőélek azért nehezebbek fenés szempontjából, mert jó széles az élszalag, és ha nekimész egy durvább kővel, akkor csúnya karcos lesz. A finom kővel meg baromira el kell találni az élszöget, pontosan akkorát, amekkorával a gyárban készült, mert különben vagy csak az él legvégét koptatod és nagyobb lesz az élszög, ez gyengíti a vágóképességet, vagy csak az élszalag tetejét simogatod, nem lesz élesebb egy hét alatt se, és még egy csúnya törést is beviszel a szép egyenletes élszalagba.
Úgyhogy itt jól jön a Lansky pálcás élező, de az is kis szakaszokban. Kézzel én biztos nem tudom tartani pontosan, bár ilyen széles élszalag talán már érezhetően fölfekszik egy sikba csiszolt kőre, és csak csuszatolni kell pár percig.menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
Digitalpimp
senior tag
válasz gyapo11 #3048 üzenetére
Idén év elején megnyertem liciten 5E körül egy ilyen Kai-t: [link] Azóta is nagy kedvenc, az élezésnél jobban oda kell figyelni, szeretném, ha sokáig szép maradna.
-
gyapo11
Topikgazda
válasz Digitalpimp #3046 üzenetére
Hú, a sashimire a vésőéllel de rákívántam, gyönyörűség. Csak nem tudnám ilyen szépnek megtartani a fenéssel.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
gyapo11
Topikgazda
válasz bbubby00 #3043 üzenetére
Az 5 "-os Qingből kiindulva a 8 "-os séfkéssel szerintem meg leszel elégedve. De választhatod a szeletelőt vagy a nakirit is, bár utóbbi 1 "-lal rövidebb.
Éles attól lesz a kés, hogy fenik. Ha van eszközöd hozzá, akkor OK, ha nincs akkor szerezz be valami alkalmas követ is. A kés tizen párezer, jut még élezőre is.menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
Digitalpimp
senior tag
válasz bbubby00 #3044 üzenetére
A Qing késekből többen vettünk már, ár-érték szuper, eddig mindenkinek bejöttek, és nem 20E/db. Vagy nézzél Satake Masamune [link] késeket. Ezek is jók, a santoku 5,3E-ért BB.
-
Au-Laci
csendes tag
válasz bbubby00 #3044 üzenetére
Nem csak tetszetős de jók is! Nekem is van belőlük és bevált.
Itt egy csontozó is ha azt szeretnél.
Van 3.5 hüvelykes zöldségkés (hámozó ki hogy nevezi) az pl. asszony egyik kedvence lett.---- AuLaci ----
-
bbubby00
őstag
-
Au-Laci
csendes tag
-
bbubby00
őstag
Sziasztok. Konyhába keresnék hús és zöldségvágó kést. Legyen jó éles, kiegyensúlyozott é persze strapabíró. Sosem vettem még ilyen irányzattal hasonló eszközt, de unom már, hogy trancsírozva kell paradicsomot szelnem!
Remélem jó helyre írtam és tudtok segíteni!Eladó Mazda MX5 széles választékban: https://www.facebook.com/hasznaltmx5
-
lumpy92
aktív tag
Black Friday akció miatt Alin akciósak a Kizer bicskák (is).
[ Szerkesztve ]
-
lumpy92
aktív tag
Egy topik összefoglalót lassacskán nem szeretnétek összehozni?
Szerintem nagyon hasznos tippek, tapasztalatok vannak itt, nem lenne rossz összegezni őket."never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"
-
Au-Laci
csendes tag
Én most próbaképpen kipróbálok egy Magyar követ Haidu hcr kő.
Jókat olvastam róla, és azt személyesen meg tudom venni nem lesz törött.
Az én suehirom nem csak egy helyen volt törve. Átlóban mind a két sarka eltörött. Használható de nem az igazi. Most egyezkedek még a feladóval.[ Szerkesztve ]
---- AuLaci ----
-
Hummin
tag
válasz Au-Laci #3033 üzenetére
Schawo kollégának hála, többen is beszereztek ilyet, köztük én is. A sarkánál egy körömnyi nekem is le volt törve. Pedig a csomagolása egész korrekt volt. Ár-érték arányban szerintem nagyon jó.
Nézegettem még köveket. Gyorsabb haladáshoz, egy 600-ast (japán) nagyon szívesen beszerválnék. Ez pl. tetszene is: NANIWA CHOSERA SS600 , de az ára több mint a duplája Suehiro-hoz képest.
Helyette inkább a HAIDU HCR 600-as kövét kellene egyszer megpróbálnom.
-
Au-Laci
csendes tag
Nemrég kaptam meg az 1000-3000 Cerax követ. Sajnos törötten érkezett, de azért használható. Kipróbáltam, és hát messze veri az összes eddigi kövemet!! Igaz nem olcsó de nagyon jó. Én olajból a parafin olajat preferálom mert aránylag olcsó színtelen, szagtalan egészségre ártalmatlan olaj, és könnyű beszerezni.
[ Szerkesztve ]
---- AuLaci ----
-
MODERÁTOR
Találtam egy jó videót késélezés témakörben, nem tudom ismeritek-e. https://youtu.be/5CR9ZArum-U
-
Kasya
nagyúr
válasz Digitalpimp #3021 üzenetére
Par evente 3500 forintomba kerul durvan a fluoridos krem. WD40 gondolom van a legtobb haztartasban, de fegyver keno olaj is csak par ezer es "20 evre" elegendo mennyiseget kapni.
A linkeket peldanak raktam be.
Kesfenes! Bocsanat, tisztitas, olajozasra gondoltam/irtam.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
Igen értettem amit linkeltem a keskenyek ahhoz vannak. Itt meg a videó. 9perc 25 mp-nél.
A 3009 hsz-nél meg a vizes követ linkeltem.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
Melyikre gondolsz mivel 2 fajtát vettem. és linkeltem.
És ezekből még a "géphez".
A YT-n is van videó ahol olajozza.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Lacerta
aktív tag
Azon törpölök, hogy kellene ennek az akciósan szerzett Mini Sheepdognak egy tok.
Félek, egyszer elhagyom, olyan kicsi. Zsinórfurata nincsen. Ha elteszem biztonságosan, akkor meg nincs kéznél.
Szóval csak valamilyen övtok kellene.
A nagyobb késeim tök jól belemennek a Convoy S2 elemlámpatokba, de ez túl rövid hozzá, mint ahogy többnyire a dedikált késtokok is.
Nincs valakinek erre valami kipróbált ötlete? -
Beni2360
félisten
Mindkettőtöknek köszönöm az ajánlásokat.
És igen a keskeny követ amit a géphez adnak az lesz olajos és a kézi dual meg vizes.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Digitalpimp
senior tag
Ja, csak egy pár ezer forintos késhez meg kőhöz nem veszek tízezrekért olajat. Ezek azért nagyon a túlsó véglet. Egy késfenéshez "szuperolajat" venni, hát...
-
Digitalpimp
senior tag
válasz Beni2360 #3018 üzenetére
Szerintem ez is jó, az a lényeg, hogy ne természetes (napraforgó, len, stb.) legyen, mert az avasodik. Viszont ha olajosan kezded használni a követ, utána csak úgy használd. Igaz ki lehet főzni trisós vízben, de az már macera.
-
Beni2360
félisten
válasz Digitalpimp #3017 üzenetére
Ok köszi, most jövök rá, hogy van itthon igaz sűrű szilikon olaj, élelmezési gépek olajozására a kávéfőzőgéphez vettem. Ebből van folyékonyabb is és nem büdös. Az is jó lenne?
[ Szerkesztve ]
-
Digitalpimp
senior tag
válasz Beni2360 #3015 üzenetére
Sima műszerolaj, háztartási bolt, kertész bolt, ilyen helyeken mindig van. Szerintem jó a paraffin is, meg szokták a WD40-et is emlegetni. Én ilyet félét vettem, [link] de gondolom bármelyik jó.
Kasya 3013: Rosszabb esetben meg se kapod.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
Ki milyen olajat használ? és honnan a beszerzés?
-
Kasya
nagyúr
Imádom a magyar vámot. USA cucc mindig fennakad... 15000 forint + 27%áfa + 3500 vámkezelés...
-
Beni2360
félisten
Köszi a válaszodat.
Sajnos ilyen alacsonyabb számú dual követ nem találtam csak 10 cm-s hosszúságban. Ezért rendeltem egy fenő "gépet" 17.50 $ amiben vannak durvább kövek is. Ezt meg gondoltam karbantartásra.[ Szerkesztve ]
-
Bolber
csendes tag
válasz Beni2360 #3009 üzenetére
Van ilyen kövem. Azt nem tudom, hogy ettől az eladótól vette-e. Jól viszi a már létező élszalaggal rendelkező késeket, újat kialakítani kevés volt. Nem lenne gond, ha lenne hozzá egy másik kombi köved egalizálni, ami kb 280-600 körüli, mert nálam elégé gödrösödik. Persze a technikámon van még mit javítani, nemrég kezdtem az élezést gyakorolni, de ez kő sem olyan tömör.
-
Beni2360
félisten
Vettem egy ilyen Whetstone, 2-IN-1 élező kő 400/1000. Jó választás volt?
-
Llew
senior tag
válasz Fredo78 #3007 üzenetére
Akkor már hiába linkelem, hogy van még a szénszálas markolatú, sötétebb(?) pengével 15-ért, már nem bonyolítja a helyzetet.
Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.
-
petipetya
nagyúr
-
-
petipetya
nagyúr
Van egy ilyenem, a penge formájából adódóan tökéletesen megfelel evésre, evődeszkán való vágásra, ám zsemlét/kiflit kettészelni csak borotvaélesen jó vele, különben érződik a szenvedése. Májkrémes dobozból való kenésre nem alkalmas a hegyes penge miatt. A markolat abszolút nem csúszik, nagyon jó a fogása és a zárszerkezet kialakítása. Egykezes használatra is kiváló, így ha az egyik kezünk már kajás, akkor a másikkal még könnyedén kezelhető. Összességében ár/érték arányban remek bicska.
Igaz, hogy az utóbbi pár napban megcsaltam az új (nekem új) Victorinox Spartan-al, amely a Ganzo minden hátrányát ledolgozta, és egyenlőre sokkalta alkalmasabb az irodai mindennapokban adódó feladatokra.
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest